Gårdstorp 108

Södra Öland, Mörbylånga kommun Se på karta

5 995 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
280 m²
Biarea
21 m²
Tomtarea
6 380 m²
Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Byggår
1925
Driftkostnad
25 439 kr/år

Sällsynt tillfälle i Ölandsbyn Gårdstorp där nu möjligheten finns att förvärva den tidigare prästgården i byn. Fastigheten ligger alldeles intill odlingslandskapet, Alvaret och Kalmarsund! Här får man allt det bästa med södra Öland på samma gång. Njut av naturen, väderomslag och solnedgångar som du bara drömt om tidigare!

Fastigheten är genomgående i mycket bra skick. Ägarna har bevarat och behållit flera karakteristiska drag såsom lertegel, pastorsexpedition med tillhörande arkiv-rum, kakelugnar och en fantastiskt snickarglädje i huset. Redan genom den pampiga entrén och allén till huset inser man att detta är något alldeles extra. Genom dörrarna vid glasverandan når man entréplanet med tre stora rum i fil och direkt den vidunderliga utsikten! Övre plan har flera sovrum och två fräscha badrum. På tomten finns ett större garaget för flertalet fordon och med förråd bakom.

I Södra Möckleby finns mataffär och blomsterbutik. Till Grönhögen Links golfbana tar det ca 15min med bil & till Södra Udden och Långe Jan för otroliga naturupplevelser och fågelskådning ca 20min. Rakt ner ifrån fastigheten västerut över odlingslandskapet och nere i dalen finns det badmöjligheter i Kalmarsund. Till Färjestadens rika utbud och Ölandsbron till fastlandet ca 25min bilresa. Alldeles i närheten utav Gårdstorp ligger också ett av Ölands mest kända gravfält och utkiksplatser år efter år - Gettlinge gravfält. Vilket verkligen gör detta till en historisk spännande miljö att bo och leva kring.

Välkommen på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Öland Färjestaden

Kontakta mäklaren

Philip Andersson

Svensk Fastighetsförmedling Öland Färjestaden
Mäklare Philip Andersson, Svensk Fastighetsförmedling Öland Färjestaden
+46738193258