Tingsgatan 3

Floby, Falköping Se på karta

1 300 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
180 m²
Tomtarea
2 445 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
40 047 kr/år
Antal besök
11 380
Dagar på Hemnet
22

Välkommen till Floby och Tingsgatan 3!

Letar du efter en fastighet med bostad och lämplig lokal för egen verksamhet? Då har du hittat rätt.

I början på 1900-talet fanns det mejeri i fabriksbyggnaden på Tingsgatan 3 och mejeristen Friberg och hans hustru bodde då i bostadshuset som redan på den tiden var med torn och spira. Efter nedläggningen av mejeriet användes fabriksbyggnaden till trikåindustri som sedermera också lades ner pga bristande lönsamhet. Tingsgatan 3 var i övrigt platsen där Floby IF bildades på 1925. En skylt skall finnas på det stora trädet. Ett ställe med historia och karaktär.

Det spännande gamla trähuset byggdes troligen i slutet på 1800-talet och har efter det renoverats i omgångar. På de ca 180 kvm finner vi 9 rum och 3-4 sovrum. På entréplanet finns groventré, kök med matplats, stor matsal, kontor, bibliotek, sovrum, badrum samt en härlig stor glasveranda. På övre plan, med delvis lågt i tak, finns ett f.d. kök, 2 st sovrum, rejält med förvaring i sidovindarna, toalett samt ett stort vardagsrum. En trappa upp hittar vi det spännande tornrummet, en plats för avkoppling eller samtal. Huset är i behov av viss renovering.

Den gamla fabriksbyggnaden är enligt uppmätning på planritningen ca 155 kvm. På entréplanet finns entréhall, kontor och en större lokal om ca 90 kvm, en tvättstuga, groventré samt ett pannrum med panna som inte används längre. På övre plan finns kallvind med rikligt förvaringsutrymme. En mycket lämplig byggnad för egen verksamhet som tillverkning eller butik.

På fastigheten finns även en garagebyggnad som är det f.d. stallet till mejeriet. Här är det vedbod, trädgårdsskjul och 2 st garageplatser.

I trädgården finns en mycket stor jordkällare i bra skick där man tidigare förvarade mejeriets produkter innan leverans. Stor och lummig trädgårdstomt med grönytor, buskar och flera stora gamla lövträd.

I Floby finns livsmedelsbutik, affärer, pizzeria och till Floby station är det endast ett (riktigt) stenkast med frekventa avgångar till Stockholm (3:10 h), Göteborg (1:01 h), Falköping (8 min) och Skövde (28 min). Perfekt pendlingsläge. Skola F-9 med fritidshem finns i Floby. I anslutning till skolan finns även sporthall, utomhusbassäng, fotbollsplaner och isbana.

Varmt välkommen med din visningsanmälan via vår hemsida (ej via Hemnet).

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Falköping