Hamngatan 1A

Skärhamn Centralt, Tjörn Se på karta

19 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
191 m²
Biarea
191 m²
Tomtarea
2 090 m²
Byggår
1913
Driftkostnad
46 540 kr/år

Hamnidyllen i Skärhamn, längst västerut ut på Tjörn, ligger skyddad av mjuka granitkullar. Du ser den stora trävillan nästan direkt, när du svänger in på hamnplanen. Den ligger i ensamt majestät i hamnens ena hörn och vänder sin herrgårdsgula brädfasad ut mot vattnet omfamnad av den egna bryggan. Utsikten mot solnedgången och skärgården är helt fri.

Närmsta grannar är havet och kajen – den helt unika platsen liknar mest en liten marina med plats för många båtar och soligt bryggliv.
Det tidstrogna tegeltaket, takkuporna, räcket vid takterrassen och de småspröjsade fönstren vittnar om ett hus från 1910-talet. Från stora fönsterpartier ser du ut över den levande båthamnen – utsikten är helt fri och solnedgångarna är inte sällan exceptionella. Vännerna kan lägga till med sina båtar i kvällssolen; vid den 70 meter långa bryggan. Långbordet står dukat på bryggan och klipporna är ännu varma efter dagens sol. Utöver de sällsynt stora och ljusa sällskapsytorna i öppen planlösning med köket finns sex stora sovrum; två av dem med badrum en suite. Villan har bland annat takterrass, sällskapsytor i nivå med bryggan, relaxavdelning med dubbla duschar och en större bastu. Den stora glasverandan i rakt västerläge har fått en marin ton. Detta hem är helt präglat av livet alldeles vid vattnet; med båt- och vattensport och kvällspromenader längs kajerna i det levande och pittoreska kustsamhället.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Södra Bohuslän