Skogsbovägen 20

Skogsbo, Avesta kommun Se på karta

2 350 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
99 m²
Biarea
169 m²
Tomtarea
1 209 m²
Byggår
1939
Driftkostnad
42 714 kr/år

Hjärtligt välkomna till ett vackert och gediget hus med väldigt stora möjligheter i Skogsbo. Letar du efter ett hus med två lägenheter för att kunna hyra ut den ena och bor i den andra eller en generationsboende? då har du kommit rätt! Här finns chansen att förvärva en trivsam bostad med karaktär! Fina bevarande detaljer som vackra parkettgolv, högt i tak, inbyggda garderober och fönsterbänkar i marmor. Bostaden är uppdelad i två lägenheter vilket gör det möjligt att hyra ut den ena och bo billigt i den andra själv, eller nyttja hela bostaden som generationsboende. Villan är belägen på en 1 209 m² stor och lummig tomt med 14 stora tallar samt garage och förråd. Fastigheten är i ett bra skick där alla originaldetaljer är bevarade och taket är nyligen omlagt. Bekväm uppvärmning genom vattenburet system (fjärrvärme) och kamin.

Lgh nr 1: Stora ytor för socialt umgänge med bland annat vardagsrum med en mysig öppenspis med insats. Öppet och ljust kök med fina golv, diskmaskin och matplats för upp till 6 personer. Master bedroom med inbyggda garderober och utgång till trädgård. Badrum med badkar och WC. Här finns även två mindre rum som kan användas som kontor, från det ena nås den takade altanen på baksidan.
Lgh nr 2: Trevligt vardagsrum med fin fiskbenparkett och stora fönsterpartier. Kök i original skick, kontor med förvaringsmöjligheter. Rymligt badrum med dusch och WC. Två stora sovrum och ett funktionellt allrum finns även här. Källarplan består av matkällare, tvättstuga, pannrum och förråd.

Villor, kedjehus och bostadsrätter dominerar i det expansiva området Skogsbo på andra sidan Dalälven i förhållande till Avesta centrum. Det mesta familjen behöver i form av service finns inom bekvämt räckhåll. Förskola och skola upp till årskurs 6 hittar familjen i det egna området, inklusive en ny sporthall. Det är nära till välsorterade Hemköp, och med bil tar det inte mer än 5 minuter till Dalahästen med dess lockande urval av butiker. Skogsbo har gym, pizzerior och möbelaffären Mio. Avesta stadskärna ligger drygt 2 km bort på andra älvstranden. Trägna trädgårdsodlare söker sig gärna till handelsträdgården i grannområdet Rutbo. Till slut ett tips till dig som söker naturupplevelser – leta dig fram till den 8,5 km långa Älvpromenaden. Den är svårslagen, den går från Gamla byn ner till Krylbo och tillbaka igen på båda sidor älven.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Avesta

Kontakta mäklaren

Ibra Ibrahimi

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Avesta
Mäklare Ibra Ibrahimi, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Avesta
0721807984