GyllenGården - Tjustorp 1230

Smedstorp, Tomelilla kommun Se på karta

10 500 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
370 m²
Tomtarea
5 648 m²
Byggår
1890
Driftkostnad
31 700 kr/år

Gyllengården är en fyrlängad 1800-tals gård belägen strax söder om Smedstorp, Österlens geografiska mittpunkt. Med ett fritt och ostört läge och nära till både havet, bokskogarna och traktens övriga sevärdheter.

En verklig fördel med denna gård är jordvärmen och de nyinstallerade solcellerna. Med ett B i den nyligen gjorda energideklarationen finns alla möjligheter att bli rik på energi.

På Gyllengården väntar ett ombonat bostadshus, den unika sviten ”Splendid” och en stor sal, känd som Österlens vackraste konstgalleri.

Här kan du bo och verka, låta kreativiteten flöda eller bara fullt ut njuta av den rofyllda miljön och de vackra vyerna.

Gården är stilenligt och genuint renoverad av både nuvarande och tidigare ägare. Byggnaderna är överlag i ett mycket gott skick.

Huvudbostaden består av 120 m², övrig boarea 190 m² utgör svit och sal/galleridel. Utöver detta finns biutrymmen om ca 150 m² bestående av ytterligare sovrum, sommarrum, förråd och ekonomiutrymmen.

Gyllengården har en rustik och vacker kullerstensbelagd innergård och är ett paradis för den trädgårdsintresserade. Här råder färgfyrverkeri under vår, sommar och höst. Det finns, bland mycket annat, 250 rosbuskar av olika sorter och exotiska träd som Platan och Ginko Biloba. I köksträdgården kan du, plocka hallon, krusbär, vinbär, äpplen, plommon och fikon.

I trädgården finns altan, pergola och många skyddade uteplatser i alla väderstreck. Det finns gott om parkeringsplatser.

GyllenGården har en väletablerad galleriverksamhet, respekterad bland både konstnärer och publik. Här finns en vacker svit som förgyllt Österlenvistelsen för många boendegäster. Gyllengården har bedrivit verksamhet i form av butik, café, föreläsningar och konserter. Tankar har även funnits på generationsboende.

I den närliggande byn Smedstorp finns tåg- och bussförbindelser. I byn finns en liten byhandel, antikaffärer, låg- och mellanstadieskola, friluftsbad och aktiv idrottsförening. Byn är känd för sitt aktiva kulturliv.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarna Ekström & Co AB

Kontakta mäklaren

Tor Ekström

Mäklarna Ekström & Co AB
Mäklare Tor Ekström, Mäklarna Ekström & Co AB
0706-354 210