Mäklare Tor Ekström

Tor Ekström

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Brunnsgatan 2, Simrishamn, Simrishamns kommun
Brunnsgatan 2, Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 2
Brunnsgatan 2, Simrishamn, Simrishamns kommun, bild 3

Brunnsgatan 2

Villa
Simrishamn, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
11 800 000 kr
330 + 50 m²
9 rum
448 m² tomt

Stilfull och välskött fastighet belägen i "gamla stan" i Simrishamn. Alldeles i närheten av hamnen och gångavstånd till badstrand vid Tobisvik. Generösa ytor med 4 rum i fil, vackra trä- och marmorgolv, spröjsade fönster med djupa fönsternischer, äldre in- och ytterdörrar, vacker och fungerande kakelugn, samt öppen.spis. All tänkbar service finns inom gångavstånd. Goda buss- och tågkommunikationer finns.

  • Premium
Jaktgatan 1, Brantevik, Simrishamns kommun

Jaktgatan 1

Villa
Brantevik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
6 700 000 kr
146 m²
6 rum
823 m² tomt

1-plans Hjältevadshus (Södergården 146) uppfört 2022 högt beläget på Branteviks fiskeläge med viss havsutsikt. Fin utsikt över slättlandskap. Nytt fräscht, modernt, bekvämt och energisnålt. Stort gemensamt kök och vardagsrum med valv till vinklat allrum. Frånluftsvärmepump. Branteviks fiskeläge har varit Sveriges största segelfartygssamhälle. Allt detta finns dokumenterat på museet Hoppet i Brantevik. Härliga bad vid "Grönet" och promenadstråk till "Engelska Parken" och vidare till Gislkövshammar. Cykelväg till Simrishamn alternativt Skillinge. Relativt bra service i byn med många fina matställen. Fin gemenskap i byn med musikupplevelser på idrottsplatsen.

Frans Glimbergs väg 3, Örnahusen, Simrishamns kommun
Frans Glimbergs väg 3, Örnahusen, Simrishamns kommun, bild 2
Frans Glimbergs väg 3, Örnahusen, Simrishamns kommun, bild 3

Frans Glimbergs väg 3

Tomt
Örnahusen, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
1 200 000 kr
1,7 ha tomt

Vackert markområde om 17 120 m² belägen mellan Övre Kustvägen och Hävdavägen. Simrishamns kommun medger för närvarande ingen byggnation på denna fastighet. Liten arbetsbod finns på fastigheten, som man kan använda som förvaring av växter, fröer etc. Området går ju att odla upp alternativt för utarrendering. Nära till service i Skillinge fiskeläge, samt Örnahusens Bageri och Jord & Bord alldeles i närheten. 500 meter till badstrand, fina strövområden.

  • Premium
Övre kustvägen 53, Örnahusen, Simrishamns kommun

Övre kustvägen 53

Villa
Örnahusen, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
12 600 000 kr
170 m²
6 rum
1,3 ha tomt

Vackert belägen gård i vinkel utmed Övre Kustvägen, mellan Skillinge och Örnahusen. Från fastigheten ser man havet och Bornholm i bakgrunden. Tomten består av en trädgårdsdel, samt ett utarrenderat markområde mot havet. Stilenligt och vackert med synliga takbjälkar, vackra trä- och klinkergolv, spröjsade dubbelkopplade fönster. Vacker öppen spis där elden ses från två håll. Ljus och öppen planlösning. Många vackra uteplatser i alla väderstreck. Innergård med pool om 4x8 kvm. Gott om parkeringsplatser. Friliggande växthus och friliggande förrådsbyggnad. Nära Örnahusen med gårdsbutik, Gamla Bageriet, restaurang Jord och Bord. Härliga strövområden med skogs- och havspromenader. Bra bussförbindelser. Nära till Skillinge med all service som matbutik, teater, hamnkrog och restauranger, förskola, bastu, idrottsplats med fotbollsplaner, tennis- och padelbanor. Österlens FF (div. 2) och alla andra aktiva och betydelsefulla föreningar. Bra bussförbindelser. Fin cykelväg till Simrishamn.

  • Plus
Strandgatan 41, Skillinge, Simrishamns kommun

Strandgatan 41

Villa
Skillinge, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
9 800 000 kr
245 + 25 m²
12 rum
1 160 m² tomt

Boarean 245 kvm utgör huvudbyggnaden i 1,5 plan inkl vidbyggd f.d smedja om ca 80 kvm numera två lägenheter om vardera 40 kvm innehållande 2-3 rum. Duschrum med wc, dusch och tvättställ. Samt trinettkök i varje. Biarea ca 25 kvm utgör liten källare, samt tvättstuga och pannrum. Fastigheten har ett fantastiskt läge alldeles intill havet. Fri havsutsikt. Härlig anlagd gammaldags trädgård med äppleträd, körsbär, plommon, fikon etc. Förrådsbyggnad samt växthus, lekstuga och gungställning. I Skillinge finns mataffär, teater, hamnkrog, Bistro och Veranda, förskola, Österlens FF (div. 2). Tennis- och padelbanor. Fina strövområden mot Norrekås, Örnahusen, alt. Gislövshammar och Brantevik. Bra bussförbindelser.

Bästemansgatan 12 B, Skillinge, Simrishamns kommun

Bästemansgatan 12 B

Lägenhet
Skillinge, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
1 750 000 kr
94,7 m²
4 rum
vån 1/1
5 284 kr/mån
18 479 kr/m²

Fräsch bostadsrätt om 94,7 m² innehållande fyra rum och kök. Gästtoa, duschrum och separat tvättstuga. Lugnt läge utmed Bästemansgatan, som är återvändsgata. Friliggande trädgårdsförråd. Två fina uteplatser mot öster och väster. På Skillinge Fiskeläge finns förskola, matbutik, Skillinge Teater, olika matställen, aktiv idrottsförening (Div II Österlens FF), bra bussförbindelser, samt en väldigt fin sammanhållning i byn. Se www.skillinge.com

  • Uteplats
Norra Stockholmsvägen 19, Järrestad, Simrishamns kommun

Norra Stockholmsvägen 19

Villa
Järrestad, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
5 900 000 kr
170 + 315 m²
6 rum
2 931 m² tomt

Totalrenoverad Gård belägen vid Järrestad Stockholm ca 5 km väster om Simrishamn. Vackert och högt belägen med en hänförande utsikt över slättlandskap och en viss havsutsikt. Stilenligt med trä, klinkergolv, synliga takbjälkar, kastade väggar, effektiv kamin etc. Underbar utemiljö med många skyddade uteplatser, trädäck runt hela bostaden. En mycket prisvärd fastighet med genomgående kvalitet rakt igenom. Utöver bostaden finns en inspirerande lokal med separat kök och duschrummed wc, tvättställ och dusch. Yta ca 145 m². I anslutning finns en verkstad om ca 100 m². Dessutom ett friliggande Gårdshus om ca 70 m². Busskommunikation finns från Järrestad by.

Sandvångsvägen 28, Vik, Simrishamns kommun

Sandvångsvägen 28

Tomt
Vik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
2 500 000 kr
1 598 m² tomt

Välkommen till ett unikt område som gränsar till Djupadals golfbana, se bilagd pdf fil. På detta område finns en byggklar tomt. Parkering finns på tomten. Perfekt för dig som älskar både hav och natur. Vik är ett av Österlens fiskelägen och är otroligt charmigt med sina prång och strädden. Omgivningarna består i stor utsträckning av äppelodlingar. De två golfbanorna vid namn Lilla Vik och Djupadal håller hög klass och har varsin restaurang. Skåneleden passerar fiskeläget och områdets härliga cykelbanor längs kusten tar Dig till Baskemölla och Simrishamn. I norr når vi Stenshuvuds nationalpark, Kivik och Vitemölla. Fin cykelled till Simrishamn, 8 km och Kivik, 10 km. Finns möjlighet att ansluta till kommunalt vatten och avlopp, fiber och el. Dessa anslutningskostnader betalas av köparen.

Malmövägen 23, Gärsnäs, Simrishamns kommun

Malmövägen 23

Villa
Gärsnäs, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
5 700 000 kr
217 + 98 m²
10 rum
1 590 m² tomt

Herbert Andersson lät bygga sitt hus 1946 i samarbete med skickliga arkitekter och gestaltare. Huset blev vara av samma klass som Gärsnäsmöblerna så att han skulle kunna bjuda hem kunder av dignitet på lunch eller kaffe. Husets gestaltning förstärkte företagets kvalitetsimage. Redan gårdsplan är ett konstverk med den kalkstensinramade kullerstensplanen med en tydlig gång till huvudentrén med en trappa av granit i samma färgton som ölandskalkstenen. Portalen har en inramning av kalksten och på ömse sidor finns lampetter med handblåsta glaskupor (två reserver finnes). De inramande murarna, också mot gatan, är även de av ölandskalksten. Fasadens yta är av underhållsfri ädelputs. Fönsterbågarna är av teak från byggåret, men genom regelbundet underhåll fortfarande av högsta klass. Självfallet finns Gärsnäs högsta flaggstång framför villan. I huvudentréns tambur följes materialet upp, här med polerad ölandskalksten. I hallen mötes man av trappor som går ner och upp i tillsammans tre etager, hela vägen med läderinlindade räcken, en symbol för byggnader av högsta klass på 30- och 40-tal. På trapporna ligger en langetterad ullmatta från Kasthall. Golvet är här genom gående av ekparkett (polyuretanbehandlat för att vara underhållsfritt) med gedigna kantlister av ek. Matsalen har som mest rymt arton personer vid ett bord. Från hallen går man två trappsteg ner i salongen som har en takhöjd som närmar sig tre meter. Det är som att stiga in en högre sfär. Rummet har ljusinsläpp från tre håll. (Detta är omskrivet i litteraturen som att skapa ett lyriskt ljusförhållande). Ut mot trädgården ligger ett blomsterrum med golv av vit marmor. Taket har en målning av en artist som skildrar himmelens olika dagrar från gryning till skymning. På den utvändiga trappan av grå Komstadskalksten kommer man ut i trädgården. I huset finns på tredje och fjärde etagen fyra mindre sovrum och ett stort ”master bedroom”, med väl tilltagna garderobsutrymmen. Inbyggd i taket finns balkongen med ytterväggar också dessa helt i teak. Trädgården är ett mästerverk skapad av den legendariske trädgårdsarkitekten Sven Hermelin. Mot gatan är en tre meter hög tujahäck, runt övriga delar två meters höga häckar av oxel och avenbok. Paradnumret är två nio meter höga magnolior från 1946 (de är högre än de legendariska magnoliorna på Lundagård). Bland övriga träd finns en lind från 1946. Senare planterade: en blodbok, ett valnötsträd, en äkta kastanj, en ek och två lönnar. Rund damm med botten av natursten och med springvatten. Trädgården är insynsskyddad, en sällsynthet i en skånsk by. Ett uterum med total ”privacy” är till stor njutning. Leif H. Hjärre _____________ Bakgrunden Hösten 2021 avyttrade mitt bolag , Förvaltnings AB Magnus Sagers Minne, jordbruksfastigheten Wollsjö säteri sedan ingen av mina båda söner i Stockholm ville ta över gården. Köpare blev fastighetsmäklaren Dag Magnusson, som själv bosatte sig med sin familj på gården. Magnusson hade för min räkning under några år hållit ögonen öppna efter en av två alternativa släktgårdar i min hembygd söder om Jönköping. Ingen av dem blev dock till salu, varför jag och min dam avsåg att under några år bosätta oss i Frankrike, där jag hade bott tidigare. Omkring 15 rum och kök på Wollsjö tömdes på inventarier och transporterades till södra Frankrike där vi hade sett ut ett rymligt hus. Drygt tre månader tillbringade vi hos vänner i Mouguerre, bara för att tvingas konstatera att köpet inte skulle kunna genomföras då jag in

Algstigen 17, Brantevik, Simrishamns kommun

Algstigen 17

Tomt
Brantevik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
1 750 000 kr
774 m² tomt

Ett underbart område att bebygga på Branteviks fiskeläge. Högt belägna tomter ca 300 m från havet med badmöjligheter. Simrishamns Kommun kommer att anlägga vägar, framdragning kommunalt VA, el, fiber, belysning etc. Ett flertal service- och matställen finns i byn. Avstånd till Simrishamn ca 4 km. Cykelväg till Skillinge alternativt Simrishamn-Kivik.

Algstigen 16, Brantevik, Simrishamns kommun

Algstigen 16

Tomt
Brantevik, Simrishamns kommun
Mäklarna Ekström & Co AB
1 750 000 kr
774 m² tomt

Ett underbart område att bebygga på Branteviks fiskeläge. Högt belägna tomter ca 300 m från havet med badmöjligheter. Simrishamns Kommun kommer att anlägga vägar, framdragning kommunalt VA, el, fiber, belysning etc. Ett flertal service- och matställen finns i byn. Avstånd till Simrishamn ca 4 km. Cykelväg till Skillinge alternativt Simrishamn-Kivik.

Visar alla 11