Kiviks stora väg 140

Vitemölla, Simrishamn Se på karta

5 950 000 kr

Bostadstyp
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
277 m²
Biarea
78 m²
Tomtarea
2 116 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
50 030 kr/år

Jag parkerar bilen en bit från huset och promenerar den nykrattade och singelbelagda grusgången ner mot trädgården utan att riktigt veta vad jag har att vänta. Jag har sett en bild av huset utifrån och namnet på gården, Silvadsbro, vittnar om något speciellt men mer än så vet jag inte. När jag så kommer in i trädgården är det bedårande vackert, allt är så genomtänkt utan att bli pretentiöst. Här delar de lite mer vardagliga växterna plats med junimagnolia, vinbären delar plats med högväxande blåbärsbuskar och havtornen bjuder på bär sprängfyllda av vitaminer och frisk smak. Ett porlande ljud pockar på uppmärksamet och i tomtgränsen ser jag Mölleån som rinner så vackert genom trädgården. En språng leder över ett litet vattendrag och i dammarna ligger näckrosorna och väntar på att få blomma ut i all sin prakt.

Ett lusthus står välplacerat på tomten och inbjuder till samkväm och umgänge ljumma dagar. En undanskymd stig leder ner till Vitemölla och havet som ligger endast 500 meter bort. Packa kaffekorgen och ta på din morgonrock så går vi!

Boningshuset är också det något utöver det vanliga, med sitt ursprung från 1837 har det löpande och varsamt renoverats och byggt till. I dag är gården ett representativt hem med gott om plats för släkt och vänner. Med fyra sovrum, storstuga, matsal, ett härligt kök med inredning från Smedstorp och med en vinterträdgård med läcker bar finns här plats för många.

För den trädgårdsintresserade finns inga begränsningar, den friköpta tomten är på strax över 2.000 kvm och till detta har nuvarande ägare arrenderat ytterligare ca 3.500 kvm. Här finns ett stort drivhus, ett mindre växthus, en verkstad och gott om förvaringsutrymmen.

Detta är en unik oas som på intet sätt kan beskrivas genom bilder och text, detta är ett lyckoland som måste upplevas på plats.

Välkomna att boka tid för visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Österlen

Kontakta mäklaren

Visningstider

  • 25
    okt
    Sön 25 okt kl. 12:00–13:00
    Bokad visning. Anmäl dig på Bjurfors.se.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.