Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Tomt Klinkvägen, null, Härjedalens kommun

Tomt Klinkvägen

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

2 475 000 kr

995 m² tomt

Nu finns möjlighet att köpa en lummig fjälltomt på sluttningen av Ramundberget med härlig utsikt över dalen och glidavstånd till Skarsliften vid Västhang. Här bor man mitt i den vackra Härjedalska fjällnaturen med närhet till aktiviteter året om och med bekvämt gångavstånd till Ramundbergets kärna med restauranger, affärer och annan service. Läget är verkligen bästa tänkbara i attraktiva och snösäkra Ramundberget. I direkt närhet passerar Nordic skis välpreparerade längdspår och sommartid kan man både vandra och cykla direkt från tomten. Tomten är under avstyckning och beräknas vara helt klar i månadsskiftet mars/april 2023. Tomten kommer att vara på 995 kvm. Byggrätten medger en huvudbyggnad i ett plan och två uthus eller andra gårdsbyggnader. Huvudbyggnad får uppta en areal om högst 120 kvm och gårdsbyggnad högst 40 kvm. Byggnadsplanen ligger i sin helhet under dokument i annonsen. Enligt uppgift från Miljö och byggnadskontoret kommer den nya tomten att få samma byggrätt som den fastighet den styckats av från, Funäsdalen 42:56. För frågor gällande byggrätt och byggnadslov kontakta Miljö och Byggnadskontoret på Härjedalens kommun, [email protected] eller växel 0680-161 00. ANSLUTNING EL Kostnad för anslutning av el tillkommer och är enligt schablon 44 375 kr inkl moms. För frågor avseende elanslutning kontakta Härjeåns nät; [email protected] ANSLUTNING VATTEN OCH AVLOPP Fastigheten kan anslutas till kommunalt avlopp, anslutningsavgiften för det är enligt 2023 års taxa 142 350 kr inkl moms. Området har samfällt vatten via Ramundbergets samfällighetsförening. Kostnad för anslutning till samfällt vatten erläggs av säljaren. ANSLUTNING FIBER Tomten kan i dagsläget inte anslutas till fiber då detta inte är utbyggt i området. INFART VÄG Utfart fram till gemensamhetsanläggning för väg sker på område som enligt byggnadsplanen är planlagt för vägmark inom allmän plats. Se markering på karta som ligger som bilaga. För utfart fram till allmän väg nyansluts lotten till Funäsdalen GA 48 och Funäsdalen ga 148 med ändamålet väg.

 • Plus
Gamla Wallesvägen 17, null, Härjedalens kommun

Gamla Wallesvägen 17

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

5 495 000 kr

103 m²

4 rum

1 218 m² tomt

Nybyggt, ljust och rymligt fjällboende mitt i skidparadiset Bruksvallarna med mäktiga fjällvyer och uppskattat söderläge. Det här är ett läge som lockar till aktivitet -vintertid tar man sig direkt ut till fantastiska skidspår med skidstadion alldeles i närheten och sommartid finns flera fina leder för vandring och cykling. Huset som byggdes 2020 är på 103 luftiga kvadrat med en härlig storstuga och kök i öppen planlösning. Här finns altandörr till uteplatsen i söderläge där man kan njuta året om av de vackra fjällvyerna. Huset har tre mysiga sovrum samt en praktisk hall med tvättstuga och separat toalett. Här finns även ett generöst badrum med bastu som extra bonus efter en aktiv dag på fjället. Huset har gott om förvaring med flera garderober i alla sovrum. På gården finns både ett rejält garage med eldriven port och elbils laddare samt ett separat förråd plus en fristående vallabod och hundgård. Både huset med alla utrymmen samt läget passar perfekt för såväl permanentboende som fritidsboende. Det är även ett populärt läge för uthyrning. Bruksvallarna är känt för sin snösäkerhet och längdspår som lockar besökare från när och fjärran. Faktum är att skidsystemet från by till by, det 30 mil långa Nordic Ski-systemet, samt skoterlederna sträcker sig ända till norska gränsen. Här har man också nära, till de pistade backarna i bl.a. Ramundberget och Funäsdalen. Under sommarhalvåret väljer man gärna att vandra, cykla, golfa, fiska och att upptäcka natur och kultur i trakten. Från fastigheten når man flera vandringsleder som bland annat leder upp till Kariknallens toppstuga med servering på 1050 m ö h. Här uppe serveras fantastiska våfflor och varm choklad samtidigt som man njuter av den storslagna utsikten. Från huset är det gångavstånd till Bruksvallarnas livsmedelsbutik och längdskidcenter. För alpinåkning ligger Ramundberget inte långt bort och åt andra hållet finns Funäsdalen med bland annat mataffärer, butiker, systembolag och sjukvård.

 • Plus
Renstigen 16, null, Härjedalens kommun

Renstigen 16

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

5 995 000 kr

120 m²

5 rum

1 378 m² tomt

På Renstigen 13 vid familjära Tänndalsvallen, med lift och gemytligt café, byggs i skrivande stund ett härligt fjällboende. Ett lyxigt enplanshus på 120 välplanerade kvm med gott om plats för stora familjen, släkt och vänner. Här bor man omgiven av rofylld fjällnatur med längd och skoterspår i anslutning till tomen. Huset som byggs har en diskret och stilren fasad med liggande träpanel i mörkgrå ton samt ett svart, falsat, plåttak och svarta fönster och dörrar. Invändigt är ytorna generösa med härliga samvaroytor i mitten där köket med köksö blir en snygg del av interiören. Här finns även gott om plats för ett rejält matbord att samlas kring och sköna soffor för avkoppling. Självklart med braskamin som sprider både värme och ett behagligt sken i hela rummet. Huset har 4 härliga sovrum samt två badrum, ett i samband med hallen där man även har teknikrum samt tvättmaskin och torkskåp. Det andra badrummet ligger i andra delen av huset och här finns också en bastu. Den vindskyddade entrén har ett utvändigt skidförråd och vid infarten byggs ett rejält garage. Tänndalen har utsetts till Skandinaviens bästa skidort, vilket innebär att orten är älskad av skidåkare. Och det är lätt att förstå. Här vistas man i en genuin fjällmiljö med upplevelsen av orörda vidder. Det är snösäkert och kanske bäst av allt – det är nära till det mesta! Alldeles utanför stugdörren når man det omtalade Nordic Ski skidsystemet som med sina 300 km preparerade längdspår lockar skidåkare från hela världen. Populärt är också att ta en tur till någon av våffelstugorna Andersborg och Malmbäcksstugan ett par kilometer bort. Föredrar man utförsåkning så har man tillgång till fyra alpina skidsystem i närområdet - Tänndalen, Funäsdalen, Ramundberget och Tännäs. I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar, ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Men Tänndalen är inte bara en vinterort. Här erbjuds underbara upplevelser och en mängd aktiviteter för alla åldrar året om. Från stugan har man nära till fantastisk fjällvandring och MTB-leder. Man kan även jaga, rida, fiska, plocka bär och svamp - bara för att nämna några exempel. Butiker och annan service nås snabbt och enkelt. Närköp i Hamra är närmast och i Funäsdalen 15 km bort finns bland annat apotek, vårdcentral, restauranger, systembolag, bowling, padel, matbutiker och inredningsbutiker.

 • Plus
Kåvan 104, null, Härjedalens kommun

Kåvan 104

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

1 200 000 kr

40 m²

3 rum

2 139 m² tomt

I Kåvan, drygt 3,5 km utanför Funäsdalens centrum, ligger denna charmiga stuga med privat läge och stor potential. Den stora naturtomten på 2 139 kvm ger en inbäddad känsla utan insyn, även om det finns grannar inom tryggt avstånd. Det här är en välplanerad stuga på 40 kvm plus en härlig och rymlig altan. Under årets varmare månader kan man leva ett skönt liv såväl inom- som utomhus. Själva stugan rymmer en mysig storstuga med kök och matplats i öppen planlösning och två sovrum där det idag står totalt fyra enkelsängar, men som vid behov kan ersättas av våningssäng eller dubbelsäng. Härifrån är det endast 1,9 km till Funäsdalsberget med 300 meters fallhöjd samt en fantastisk panorama-fjällutsikt. Här kan man välja mellan 17 nedfarter för alla åldrar och skicklighetsnivåer. Tack vare gondolbanan från Funäsdalen by till toppen av Funäsdalsberget har Kåvanområdet fått en helt ny och unik transportmöjlighet till Funäsdalen by som inte tidigare fanns. Liftkort kan köpas för enbart Funäsdalsbergets liftsystem alternativt Funäsfjällspasset som ger tillgång till hela fem skidanläggningar i hela skidområdet - Skandinaviens största skidområde som dessutom består av Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Föredrar man istället att åka längd är det endast 150 meter till närmaste längdspår. Totalt finns det ca 300 km välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet, som är sammanlänkat mellan dalgångarna och byarna. Och för skoterentusiasten finns det ca 450 km välpreparerade skoterleder - anslutningen är endast 400 meter bort. Men självklart finns det rika möjligheter till aktiviteter året om, såsom jakt, fiske, svamp- och bärplockning, fjällvandring och mountainbike. Bara för att ta några exempel.

 • Plus
Messlingen 505, null, Härjedalens kommun

Messlingen 505

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

3 500 000 kr

70 m²

4 rum

904 m² tomt

Högt, fritt och oändligt vackert. Det här huset har ett attraktivt läge i Messlingen - en vykortsvacker fjällby vid sjön med samma namn, endast tre mil från Funäsdalen. Här bor man antingen året om, eller så har man ett fritidshus att ständigt längta till. En plats för avkoppling och samtidigt ett aktivt friluftsliv där man kan njuta av orörd fjällnatur året om! Huset ligger i södersluttning ner mot sjön med vacker utsikt över omkringliggande fjäll. Härifrån tar man sig enkelt ut med skoter och har nära till såväl längdspår som vacker natur att vandra och cykla i. Sommartid lockar även fiske, eller vad sägs om nyfångad öring till middag?! Här bor man avskilt med öppna ytor runt om och en generös altan i söderläge med både bastustuga och badtunna, en uppskattad lyx efter en aktiv dag på fjället. Till huset finns ett rejält garage med källare och en praktisk carport som entré. Huset är på 70 kvadrat plus ett loft som kan inredas efter behov. Entréplanet har en rymlig hall, två stora sovrum, badrum med dusch och en trivsam storstuga med gediget kök och braskamin. Från storstugan når man det härliga altandäcket med milsvid utsikt. Vid entrén finns även en separat ingång till en tvättstuga.

 • Plus
Bruksvägen 36, null, Härjedalens kommun

Bruksvägen 36

Lägenhet
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

1 850 000 kr

56,5 m²

4 rum

4 232 kr/mån

32 743 kr/m²

Tänk dig att vakna upp mitt i fjällvärlden och året runt vara omgiven av spännande aktiviteter och vacker natur att koppla av i. Från den här centralt belägna lägenheten i Ljusnedal har du närhet till det mesta. Skoterled och längdspår passerar precis vid husknuten och bäst av allt är utslaget från 18:e hål som ligger precis framför balkongen! Närmare än så kommer man knappast. Funäsdalsfjällens GK kan vara en av Sveriges mest naturskönt belägna 18-hålsbanor med "seaside-hål" längs Ljusnedalssjön. Sommartid finns även fina fiskevatten att fiska i och vacker natur att vandra och cykla i. På bara några minuter med bil eller en skön promenad når man Funäsdalen med butiker, mataffär, skola, sjukvård, café och restauranger samt annan service. Den här lägenheten ligger i övre planet och läget passar lika bra för fritidsboende som permanentboende. Interiören är ljus och modern med tre fräscha sovrum, badrum och separat toalett, ett luftigt allrum med matplats och kök samt utgång till balkong med maffig utsikt över golfbanan, sjön och Ljusnedals vackra kyrka. Lägenheten säljs delvis möblerad och den ljusa basen gör det lätt för en ny ägare att smidigt kunna flytta in och sätta sin personliga prägel på inredningen. Att ha lägenhet istället för fjällstuga är både smidigt och lättskött, vilket ger mer tid till avkoppling och spännande friluftsaktiviteter! Tack vare sitt fina läge har lägenheten stor uthyrningspotential. Detta innebär en möjlighet att kunna finansiera både avgifter och räntor för den som väljer att hyra ut. Värdshuset Gyllene bocken ligger bara ett stenkast bort med restaurang och hotell som har öppet året runt och här finns även padelbana att tillgå. I området finns även en liten ö med en bastu som boende i området kan boka och nyttja. Ljusnedal är idylliskt omgiven av jordbruksmarker, den vackra Ljusnedalssjön, Funäsdalsberget och Anåfjället. Det är en genuin by med öppet landskap och betande djur i en kulturhistorisk spännande miljö. Här bor man både permanent och som fritidsboende, bland annat finns det trevliga stugbyar och privatstugor här. Från Ljusnedal är det ca 6 km till Funäsdalen by och 5 till Funäsdalsbergets skidanläggning. Området är anslutet till Nordic Ski center med 300 km välpreparerad längdspår, ett av världens längsta spårsystem som tar dig på turer genom dalgångar och över högfjällsterräng. Ett fjällparadis att njuta i året runt.

 • Plus
 • Balkong
Skarvruvägen 4, null, Härjedalens kommun

Skarvruvägen 4

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

3 450 000 kr

87 m²

3 rum

1 570 m² tomt

Pjäxavstånd till längdspår och vacker utsikt mot Rödfjället. Här på Skarvruvägen 4 bor man med längdspåret alldeles bakom stugknuten och med skoterled i närheten. Skidbussen passerar nedanför på vägen och här kan man bland annat åka till Hamra eller Bruksvallarna och Ramundberget för slalomåkning eller ta längdskidorna för solturen över fjället tillbaka till stugan. Till Funäsdalen eller Tänndalen är det inte långt med bil. Från det stora verandadäcket mot söder kan man njuta av vackra fjällvyer och värmande vårsol. Det charmiga boningshuset med gedigen timmerfasad var tidigare en väntsal som sedan har timrats ner och flyttats till nuvarande plats. Idag rymmer huset en praktisk hall med förråd, ett trivsamt kök samt storstuga med braskamin. Här finns även två mysiga sovrum samt ett fräscht badrum som gjordes 2006. Ett stort plus är den fullt utrustade gäststugan på gården som kan husera ytterligare en familj. Här finns både kök, matplats, badrum med bastu samt två sovrum. För skidfantasten finns även en varmbonad friggebod med plats till både förvaring och vallabänk. Tomten är på 1570 kvm och ramas in av en gärdesgård på framsidan. Längre upp i området finns Skarvruets charmiga högfjällshotell med både boende och restaurang. På bara några minuter med bil nås Funäsdalen med ett stort utbud av affärer, matställen och service året om. Fortsätter man västerut är hela Tänndalsområdet med skidbackar för alla åldrar och kunskaper. Det höga läget nära norska gränsen gör området till en av de mest snösäkra platserna i Europa. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Från stugan kan man direkt kliva på de välpreparerade längdspåren som ingår i Nordic Skis spårsystem. Det populära spårsystemet består av 300 km preparerade leder som går genom dalgångar och över kalfjäll. Sommartid finns massor med guldturer att upptäcka både till fots och på cykel.

 • Plus
Bergarvägen 2, null, Härjedalens kommun

Bergarvägen 2

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

3 200 000 kr

60 m²

2 rum

1 557 m² tomt

Alldeles vid infarten till Osthanget i snösäkra Ramundberget ligger denna charmiga fjällstuga. Här bor man omgiven av fjäll och med Ljusnan som slingrar förbi precis nedanför. Det är även lyxigt nära såväl längd- och skoterspår. På gångavstånd finns Osthangsliften som ligger drygt 200 meter bort. Det finns även en skid-och gångväg till Ramundbergets gästcenter med restauranger, uthyrning, liftar och annan service. Vid torget går Fjällgårdsbanan, en 4-stolslift, som leder upp på fjället där den riktiga utförsåkningen börjar. Sommartid kan man vandra eller cykla utmed de fina stigarna. Eller varför inte göra ett besök på prisbelönta Tusen oavsett årstid - en omtalad höghöjdsrestaurang med arkitektur, design och meny i absolut toppklass! Ett unikt tillfälle att förvärva en av de äldsta sportstugorna i Ramundberget, uppförd från en 1800-tals timmerstomme, flyttad från Dalarna, av en kunnig timmerman och murare. Det mesta av originaldetaljerna finns bevarade men kompletterade med modern komfort och funktion. Den mysiga stugan på Bergarvägen 2 är kvadratsmart och andas gedigen fjällkänsla med dess robusta timmerväggar, rejäla trägolv och vackra, blyinfattade fönster. Här välkomnas man av en inglasad entré som har vacker utsikt och praktisk plats för att ta på och av sig ytterkläder, eller bara slå sig ner vid den platsbyggda sittbänken och njuta av vyn över omgivningarna. Väl inne finns en inbjudande storstuga med både matplats, soffgrupp och extra sovplats i överslaf. Mittpunkten i hela stugan är den rejält murade öppna spisen med murstock som stugan är byggd kring av en murare i slutet av 50-talet. På andra sidan är ett trivsamt kök med vedspis och ett sovrum med platsbyggd våningssäng. Vid entrén finns även en halldel med ett mindre badrum som har dusch och förbränningstoalett. I sluttningen ner mot Ljusnan finns en liten timrad gäststuga med plats för extra bäddar. Här kan man även slå sig ner på bänken utanför och njuta av den vackra naturen som omger en. Varmt välkomna att höra av er för att boka visning eller för att få veta mer om detta charmiga fjällboende och det fina läget!

 • Plus
Rörosvägen 496E, Tänndalen, Härjedalens kommun
 • Budgivning pågår

Rörosvägen 496E

Lägenhet
Tänndalen, Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

1 250 000 kr

24 m²

1 rum

1 209 kr/mån

52 083 kr/m²

Med ett trivsamt läge ligger bostadsrättsföreningen Det frusna fallet i Tänndalen med totalt 34 bostadsrätter fördelade på fyra flerbostadshus och två småhus. Här bor man nära fantastiska längdspår, det alpina skidområdet och mitt i vacker fjällnatur året om. Lägenheten ligger i souterrängplanet med uteplats i markplan och fin utsikt över bland annat Tänndalssjön och Rödfjället. De välplanerade ytorna gör att lägenheten känns rymlig. Här finns både matplats med köksdel, bäddsoffa med överslaf och våningssäng, ett torkskåp samt ett fräscht, helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Hela lägenheten har parkettgolv med vitmålade väggar som utgör en rofylld bas. Här är det lätt för en ny ägare att enkelt sätta sin egen prägel på rummet. Den här hörnlägenheten ligger i den s.k. Söderlängan. Samtliga lägenheter i föreningen renoverades 2008-2009. Under senaste året har taken bytts samt nya ytterdörrar satts in. Från boendet har man enkel tillgång till de välpreparerade längdspåren som ingår i Nordic Ski spårsystemet och som totalt består av 300 km fantastiska spår, sammanlänkade mellan dalgångarna. Det är lyx att kunna ta på sig skidorna direkt utanför dörren och kliva på skidspåret som passerar ett stenkast från lägenheten!

 • Plus
 • Uteplats
Kåvan 61A, null, Härjedalens kommun

Kåvan 61A

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

1 200 000 kr

994 m² tomt

Nu finns möjlighet att köpa en fin tomt i Kåvan som är ett växande och populärt stugområde beläget mellan Funäsdalsberget och Ljusnan. Genom området går det populära Nordic ski systemet för längdskidspår. Tänk dig att vakna upp mitt i fjällvärlden och året runt vara omgiven av spännande aktiviteter och vacker natur att koppla av i. Från tomten har man knappa 10 minuters bilfärd till Funäsdalen och gångavstånd till Funäsdalsberget, helt enkelt en bekväm utgångspunkt för både vinter- och sommaraktiviteter. Med bil tar det bara några minuter till liftarna i Kåvan. Skoterled och längdspår passerar i närheten och sommartid kan man bland annat cykla, vandra, fiska eller spela golf. Tomten på 994 kvm ligger fint på ett hörn med utsikt mot Funäsdalsberget. Största byggnadsarea är 200 kvm vilket ger goda möjligheter för familjens drömboende. Enligt byggnadsplanen får fastigheten bebyggas med en huvudbyggnad i ett plan som får inredas med en lägenhet. Inom byggnadsarean får komplementbyggnad uppföras om högst 40 kvm. Komplementbyggnad för ej inredas som bostad. Byggnader ska placeras minst 4 meter från tomtgräns. Prickmark får ej bebyggas. Byggnadsplanen ligger i sin helhet under dokument i annonsen där ytterligare information finns. Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp är redan erlagd av exploatören. Fiber finns för anslutning vid tomtgräns och anslutningsavgift är för närvarande 25 900 kr. Anslutningsavgift för el tillkommer och är för närvarande 38 125 kr. För 2023 höjs avgiften till 44 375 kr. Anslutningspunkt finns vid tomtgräns.

Klinkvägen 18B, null, Härjedalens kommun

Klinkvägen 18B

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

4 950 000 kr

67 m²

3 rum

1 351 m² tomt

Många drömmer om ett liv i vår svenska fjällvärld. Och om ett boende som känns naturnära och äkta. På Klinkvägen i Ramundberget finns en fastighet som uppfyller det mesta på önskelistan med aktiviteter året om alldeles inpå knuten. Här kan man vandra, åka skidor och njuta av ett aktivt friluftsliv året om utan att behöva starta bilen! Fritidshuset med gäststuga och garage ligger alldeles intill skidbackar och med bekvämt gångavstånd till Ramundbergets kärna med restauranger, affärer och annan service. Här bor man med naturen, längd-, vandrings- och skoterspår samt skidbackar tätt inpå. Läget är verkligen bästa tänkbara i attraktiva Ramundberget. Stugan har en genuin fjällkaraktär både exteriört och interiört med vackert blyinfattade fönster och timmerväggar. Invändigt har man behållit den gedigna känslan men samtidigt uppdaterat till modern standard när man helrenoverade storstugan 2016 byttes även köket och den separata toaletten renoverades. Förutom den inbjudande storstugan finns två mysiga sovrum plus en sovalkov som totalt ger 8 bäddar, utöver dessa finns den mysiga gäststugan med ytterligare 2 bäddar. Vid infarten finns ett rejält garage med plats för både skotrar, förvaring och vallabod. Eftersom Ramundberget lockar besökare under alla årstider, så har det här huset stor uthyrningspotential, vilket kan vara intressant att ta med i beräkningarna.

 • Plus
Tomt Storkroksvägen, Funäsdalen 6:44, null, Härjedalens kommun

Tomt Storkroksvägen, Funäsdalen 6:44

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

1 100 000 kr

944 m² tomt

Ta chansen och bygg familjens drömboende i fjällen! Nu säljs två tomter alldeles intill längdspår och med utsikt mot Funäsdalen och Funäsdalsberget. Tomterna ligger intill Mysk Fjellby, alldeles innan Hållan som är en populär utgångspunkt för både längd - och skoteråkning samt vandring. Här bor man nära både fjäll och vacker natur. Från området har man en fin utsikt ner mot Funäsdalen by med sjön och Funäsdalsberget som maffig fond. Tomterna, som nyligen styckats av, ligger längs Storkroksvägen. Härjedalen Funäsdalen 6:44 är en fin skogstomt på 944 kvm. På fastigheten står idag ett mindre förråd med utedass, detta kommer att tas bort. Det finns ingen detaljplan för fastigheterna och därför ingen fastställd byggrätt. Säljaren har i samband med avstyckning sökt om förhandsbesked för bygglov av ett fritidshus på 110 kvm plus inredd vind samt eventuell suterrängvåning (där marken förutsätter), som kommunen godkänt. Det kan finnas möjlighet att kommunen godkänner även något större boarea då prövning sker för varje enskilt fall. Anslutning till kommunalt vatten och avlopp finns gemensamt för de båda tomterna vid Storkroksvägen och kostnad för anslutning är enligt 2022 års taxa ca 173 000 kr per fastighet. Kostnad för anslutning av el tillkommer och är enligt 2023 års taxa 44 375 kr inkl moms. Fiber finns för anslutning vid Härjedalen Funäsdalen 6:17 och det går enligt Härjeåns att gräva därifrån till de båda tomterna. Kostnad för anslutning är 25 900 kr plus grävning. För mer information kontakta Härjeåns, [email protected] Området ligger mellan Funäsdalen och Tänndalen och har en perfekt utgångpunkt för ett aktivt friluftsliv året om. Härifrån går bland annat skidspår vidare till Malmbäcksstugan som mestadels går över högfjäll. Det ca 300 km långa Nordic Ski-systemet med sina välpreparerade spår över berg och dalar är en dröm för såväl motions- som elitåkare. Och inom Funäsfjällen finns totalt 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. I området finns anslutningsled till den större skoterleden som leder vidare ut på fjället och i närheten finns även skoteruthyrning. Det är även nära med bil att ta sig till flera skidanläggningar inom destination Funäsfjällen. Skidbussen har hållplats utanför längs väg 84 och här ligger även Fjällkällan med kvarterskrog som serverar vällagad mat i gemytlig bistromiljö. Till Funäsdalens trivsamma bycentrum med restauranger, mataffärer och butiker, sjukvård och annan service tar det runt 5 minuter med bil och till Tänndalen ca 10 minuter.

Tomt Storkroksvägen, Funäsdalen 6:45, null, Härjedalens kommun

Tomt Storkroksvägen, Funäsdalen 6:45

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

1 100 000 kr

936 m² tomt

Ta chansen och bygg familjens drömboende i fjällen! Nu säljs två tomter alldeles intill längdspår och med utsikt mot Funäsdalen och Funäsdalsberget. Tomterna ligger intill Mysk Fjellby, alldeles innan Hållan som är en populär utgångspunkt för både längd - och skoteråkning samt vandring. Här bor man nära både fjäll och vacker natur. Från området har man en fin utsikt ner mot Funäsdalen by med sjön och Funäsdalsberget som maffig fond. Tomterna, som nyligen styckats av, ligger längs Storkroksvägen. Härjedalen Funäsdalen 6:45 är en fin skogstomt på 936 kvm och alldeles vid tomtgränsen passerar längdspåret. Det finns ingen detaljplan för fastigheterna och därför ingen fastställd byggrätt. Säljaren har i samband med avstyckning sökt om förhandsbesked för bygglov av ett fritidshus på 110 kvm plus inredd vind samt eventuell suterrängvåning (där marken förutsätter), som kommunen godkänt. Det kan finnas möjlighet att kommunen godkänner även något större boarea då prövning sker för varje enskilt fall. Anslutning till kommunalt vatten och avlopp finns gemensamt för de båda tomterna vid Storkroksvägen och kostnad för anslutning är enligt 2022 års taxa ca 173 000 kr per fastighet. Kostnad för anslutning av el tillkommer och är enligt 2023 års taxa 44 375 kr inkl moms. Fiber finns för anslutning vid Härjedalen Funäsdalen 6:17 och det går enligt Härjeåns att gräva därifrån till de båda tomterna. Kostnad för anslutning är 25 900 kr plus grävning. För mer information kontakta Härjeåns, [email protected] Området ligger mellan Funäsdalen och Tänndalen och har en perfekt utgångpunkt för ett aktivt friluftsliv året om. Härifrån går bland annat skidspår vidare till Malmbäcksstugan som mestadels går över högfjäll. Det ca 300 km långa Nordic Ski-systemet med sina välpreparerade spår över berg och dalar är en dröm för såväl motions- som elitåkare. Och inom Funäsfjällen finns totalt 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. I området finns anslutningsled till den större skoterleden som leder vidare ut på fjället och i närheten finns även skoteruthyrning. Det är även nära med bil att ta sig till flera skidanläggningar inom destination Funäsfjällen. Skidbussen har hållplats utanför längs väg 84 och här ligger även Fjällkällan med kvarterskrog som serverar vällagad mat i gemytlig bistromiljö. Till Funäsdalens trivsamma bycentrum med restauranger, mataffärer och butiker, sjukvård och annan service tar det runt 5 minuter med bil och till Tänndalen ca 10 minuter.

Mittådalsvallen 411, null, Härjedalens kommun

Mittådalsvallen 411

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

2 450 000 kr

46 m²

3 rum

1 716 m² tomt

I Mittådalsvallen bor man naturskönt med vacker utsikt mot bland annat Anåfjället. Området är lugnt och rofyllt med uppskattad närhet till friluftsaktiviteter året om. Närmaste fjällanläggning är familjära Kappruet, ca 5 minuters bilresa bort och vill man ha mer utbud finns Funäsdalsfjällens övriga anläggningar att välja bland från Ramundberget bort till Tänndalen och Tännäs. Här finns också välpreparerade längd och skoterleder. Stugan är fint renoverad med trivsam färgsättning och smakfull inredning. Här finns storstuga med matplats och ett modernt kök, badrum med dusch och tvättmaskin samt två mysiga sovrum med fyra bäddar. Från altanen, i härligt söderläge, har man en maffig utsikt mot Anåfjället och omgivande natur. På tomten finns både förråd och en fristående gäststuga med öppen förvaring för skoter på sidan. Mittådalen är en vackert belägen by längs den naturskönt slingrande vägen från Funäsdalen, härifrån utgår flera populära guldturer och fortsätter man norrut kommer man över Flatruet som är Sveriges högst belägna allmänna väg med en milsvid panoramautsikt över omgivande fjäll. Härifrån ser man bland annat Helagsfjället som är det högsta fjället i området och där Sveriges sydligaste glaciär finns. Mittådalsvallen ligger längs vägen mot Messlingen, en genuin fjällby med hällmålningar som berättar att området varit bebott sedan 4000 år tillbaka. Även här finns guldturer och vackra utflyktsmål att besöka, välpreparerade längdspår och flera MTB leder. Området är även populärt för fiske och skoteråkning.

 • Plus
Åkervägen 3, null, Härjedalens kommun

Åkervägen 3

Villa
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

3 250 000 kr

160 m²

6 rum

3 155 m² tomt

Generösa ytor med uthyrningsmöjlighet i Funäsdalen! Läget är perfekt för såväl året runt boende som fritidsboende. Här har man närhet till all sorts skidåkning samt skoterled vintertid och sommartid är det nära både sjö och fjäll med all sorts friluftsaktiviteter för stora som små. Det är också gångavstånd till Funäsdalens trivsamma bykärna med både skola, restauranger och affärer. Huset ger många möjligheter med generösa ytor, avdelningsbara rum samt en separat uthyrningsdel som kan ge extra inkomster. Markplanet har har en ljus entré där man har genomgång till altanen på framsidan och i den vänstra delen av huset finns ett avskilt allrum med öppen spis, ett rum som kan bli både gästdel eller kanske ett mysigt sällskapsrum. I den högra delen av huset finns hall med badrum, 2 rymliga sovrum, matplats med kök och klädvård samt ett stort vardagsrum med möjlighet att dela av till ytterligare ett sovrum om behov finns. Ett extra plus är den separata lägenheten i källarplanet som ställdes i ordning 2010. En perfekt extra yta för gäster, verksamhet eller för uthyrning. Den rymliga tomten är på hela 3 155 kvm och kan nås både från Svegsvägen och Åkervägen. Idag sker infart från Svegsvägen, på nersidan av fastigheten. Vägen leder in till en rymlig uppfart med både garage och förråd.

 • Plus
Trappåsvägen 1, null, Härjedalens kommun
Trappåsvägen 1, null, Härjedalens kommun, bild 2
Trappåsvägen 1, null, Härjedalens kommun, bild 3

Trappåsvägen 1

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

11 500 000 kr

180 m²

8 rum

1 354 m² tomt

2019 byggdes detta fräscha och rymliga hus i modern skandinavisk fjällstil. Såväl in- som utvändigt möts man av en harmonisk färgskala och genomtänkta, genuina materialval. Det är ett hus för den stora familjen, som med sina 240 kvm på två plan erbjuder generösa ytor och privat känsla. Kanske vill mor- och farföräldrar följa på en härlig fjällvistelse, eller varför inte grannarna och barnens kompisar? Inga problem! Alla får plats. Planlösningen är riktigt smart. Antingen används hela huset av familj och vänner. Men eftersom de båda våningsplanen även fungerar som separata lägenheter, så kan det vara riktigt intressant att hyra ut delar av säsongen. För Björklidens Fjällby är eftertraktad, inte minst bland längdåkare från världens alla hörn som kommer för att åka i det omtalade Nordic Ski-systemet, drygt 300 km ända bort mot norska gränsen. I närområdet finns även Funäsfjällens olika skidanläggningar med ett varierat och roligt utbud för hela familjen. Det är Skandinaviens största alpina skidområde med 136 nedfarter på ett och samma liftkort. Här ingår Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Närmast är Ramundbergets genuina skidparadis med ett helhetskoncept som lockar både vinter och sommar. På övre plan finns den större lägenheten med hela fyra sovrum, ett härligt allrum med imponerande fönsterpartier, högt i tak, braskamin och utgång till balkong med drömmig fjällvy. Det är en inbjudande social yta med matplats och kök i öppen planlösning, där den stora köksön inbjuder till gemensam matlagning. Här finns även badrum och en separat toalett. En trappa ner möts man av en dörr till den andra lägenheten. Det trivsamma allrummet rymmer soffgrupp, kök och matplats framför de stora fönstren från golv till tak. En dörr leder ut till ett stort altandäck i söderläge. Här tillbringar man gärna tid så snart vädret tillåter året om. Lägenheten rymmer även två sovrum samt badrum med dusch och badkar. Båda våningsplanen har separata entréer utifrån. Det finns dessutom gemensam tvättstuga och stort förråd. En stor bonus är att den noga utvalda kvalitetsinredningen i modern skandinavisk stil ingår i försäljningen. Så med nyckeln i handen är det bara att flytta in! Utöver de gedigna materialvalen och den smakfulla inredningen är huset även tekniskt utrustat, bland annat med Sonos högtalarsystem i kök och allrum samt möjlighet till smart styrning av den fasta belysningen via Plejd. Vid entrén på övervåningen finns även en display där man kan enkelt och smidigt kan släcka alla lampor med en knapptryckning, perfekt när man snabbt vill ge sig ut på fjället. Den milsvida utsikten från balkong och altan är en dröm! Här blickar man ut över fjäll och natur med spektakulära skiftningar året om – från sprakande höstfärger, till gnistrande snövyer och årstider med inbjudande grönska. Tomten är i södersluttning, vilket innebär att detta är ett souterränghus. Vid infarten finns ett skoterförråd med separat förråd och vid entrén finns ett mindre, utvändigt förråd. På den drygt 1300 kvm stora tomten står även en vedeldad badtunna. Förutom närheten till all slags skidåkning så erbjuds även andra aktiviteter året om. Alldeles nedanför tomten passerar fina vandrings- och cykelleder, bland annat cykelled 141 till Mittåkläppen och vandringsled 159, den så kallade ”Byturen Bruksvallarna”. Eller varför inte golfa, fiska och upptäcka natur och kultur i trakten. I Bruksvallarna finns förskola/skola, affärer, restau

 • Premium
Tomt Björklundvallen, null, Härjedalens kommun

Tomt Björklundvallen

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

950 000 kr

800 m² tomt

Naturskönt belägen tomt öster om Tänndalsvallen med vacker utsikt mot Lill-skarven. Tomten är nyligen avstyckad och ligger vid en gammal fäbodvall som fortfarande har kvar en viss fäbodskaraktär. Här bor man rofyllt omgiven av fjällnatur med närhet till såväl spårsystem som den orörda fjällterrängen upp mot Rödfjället. I närheten forsar Svanån med vacker rastplats intill. Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område vilket gör att man på Miljö och byggnadskontoret i kommunen tar beslut från fall till fall. Nuvarande ägare har erhållit ett förhandsbesked som omfattar ett fritidshus i 2 våningsplan på totalt ca 125 kvm BoA samt ett garage/förråd på ca 30 kvm. Ritningarna avser ett sutteränghus med balkong mot den vackra fjällvyn och uteplats i söderläge. På entréplanet ryms hall med teknikrum och tvättstuga, badrum samt tre sovrum. Här finns även plats för ett TV-rum. En trappa upp är de sociala ytorna där man kan njuta av den vackra, orörda fjällvyn genom stora panoramafönster. Här finns storstuga med kök samt ett rymligt master bedroom och ytterligare ett badrum. En ny ägare får använda dessa ritningar om man önskar, eller låta fantasin flöda för att själv skapa familjens drömboende på denna vackra plats! Det finns inget kommunalt vatten och avlopp i området men i förhandsbeskedet har man godkänt vatten från egen brunn samt enskilt avlopp till trekammarbrunn eller annan godtagbar lösning. Fiber finns inte framdraget i området men däremot funkar 4G täckningen bra. Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området. Tänndalen ligger 15 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen. Det höga läget nära norska gränsen gör området till en av de mest snösäkra platserna i Europa. En normal vinter faller cirka tre meter snö och skidsäsongen pågår ofta från oktober ända till maj. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäskröket och Kappruet. Det Härjedalska landskapet, naturen, lugnet och det stora utbudet av friluftsaktiviteter året runt lockar besökare från hela världen. Med sitt drömhus på denna vackra tomt upplever familjen den genuina svenska fjällvärlden och den välgörande avkopplingen tillsammans med vänner.

 • Plus
Stationsvägen 15, null, Härjedalens kommun

Stationsvägen 15

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

3 950 000 kr

121 m²

4 rum

1 046 m² tomt

Bo mitt i längskidsparadis! Här bor man bara några stavtag från välpreparerade längdspår och skidstadion samt omgiven av vacker fjällnatur att upptäcka både på skidor, cykel eller till fots. Ett rofyllt och avskilt läge mitt i Bruksvallarna som passar lika bra för permanentboende som fritidsboende. Bruksvallarna är hjärtat i Nordic ski center med 300 km längdspår och turleder, här tränar allt från nybörjare till elitåkare. Vill man åka alpint finns flera anläggningar att välja på inom Destination Funäsfjällen och skidbussen stannar inte långt från huset. Sommartid är området populärt för vandring och cykling med stor variation på leder och svårighetsgrad. Huset ligger alldeles intill Bruksvallarnas Fjällhotell omgiven av vackra fjällvyer, Ljusnan som ringlar i dalgången och från både allrummet och altanen har man en rofylld utblick över den lilla dammen nedanför. Det är inte bara läget som passar bra för både året runt boende och semesterboende, även planlösningen är väl genomtänkt med rymliga sällskapsytor, tre generösa sovrum, bra förvaringsmöjligheter, både badrum och separat toalett samt samt en praktisk tvättstuga. På tomten, med välskött gräsmatta finns också ett rejält garage med plats för både bil, skoter och vallabod. Området är inte bara uppskattat för sina fina längdspår. Funäsfjällen har ett stort utbud av aktiviteter året om. Det är Skandinaviens största alpina skidområde med 136 nedfarter på ett och samma liftkort. Här ingår Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Sommartid lockar fjällvandring och fantastiska cykelleder. Eller varför inte golfa, fiska och upptäcka natur och kultur i trakten. I Bruksvallarna finns förskola/skola, affärer, restaurang och annan service.

 • Plus
Novangränd 132D, null, Härjedalens kommun

Novangränd 132D

Lägenhet
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

2 550 000 kr

55 m²

3 rum

3 554 kr/mån

46 364 kr/m²

Arkitektritat fjällboende med Ski in ski out. Med bästa läget för skidentusiasterna finns nu en spännande lägenhet i Kåvan, vid foten av Funäsdalsberget. Här har uppförts en bostadsrättsförening med 23 lägenheter i en nyskapande arkitektur, som kan beskrivas som en ”modern alpstil”. Man bor alldeles intill sittliften, som ger snabb tillgång till Funäsdalsbergets häftiga pister och milslånga längdspår. Den nybyggda lägenheten från 2021 ligger i direkt anslutning till skidbackarna och är i markplan. Huskroppen bildar tillsammans med andra hus och lägenheter en mysig gårdsmiljö med en skyddad innergård på baksidan. Husen har en enhetlig färgsättning och stil, samtidigt som det finns en variation som skapar nyfikenhet för ögat. En originell fönstersättning ger fin utsikt mot fjäll och natur. Lägenheten är på 55 smarta kvm med stora fönster som ger härligt ljus. Här finns en praktisk hall med snyggt integrerad förvaring och ingång till ett fräscht badrum med bastu. Allrummet och kök har en öppen planlösning med varm färgsättning och plats för matgrupp med utsikt mot skidbackarna. Här finns även två ljusa och rymliga sovrum. Lägenheten säljs möblerad med alla inventarier. Med andra ord räcker det att få nyckeln i handen, för att vara redo för en efterlängtad tillvaro i vår vackra fjällvärld. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga för alla boende. Till lägenheten hör ett låsbart skidförråd och en p-plats. Dessutom finns laddning för elbil via ChargeNode endast 200 meter från boendet. När vädret tillåter finns det gemensamma uteplatser att nyttja, men också en privat mindre yta vid den egna entrén. Boendet öppnar upp för alla slags aktiviteter året om. Det är helt enkelt ett perfekt läge för att upptäcka hela Funäsfjällen och allt som naturen har att erbjuda. Den världsberömda längdåkningen och den attraktiva skidanläggningen med varierande backar är ett par av anledningarna till att Funäsdalen blivit utsedd till Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. Antingen köper man liftkort för enbart Funäsdalsbergets liftsystem, eller om man vill ha ännu mer variation så väljer man Funäsfjällspasset som ger tillgång till hela fem skidanläggningar i skidområdet. Förutom Funäsdalen även Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Det eftertraktade läget vid 6-stolsliften Kåvan Express ökar dessutom möjligheter att finansiera familjens fjälläventyr genom uthyrning. En mäktig upplevelse är att ta gondol upp till toppen av Funäsdalsberget och sedan ta sig ned med skidor, cykel eller genom att vandra. I närheten finns även andra MTB-leder med olika utmaningar för nybörjare och de som vill testa sina gränser. Vägen upp mot Mittådalen och Flatruet är bara någon kilometer bort. Sommartid ringlar Ljusnan nära, vilket lockar till fiske och bad. Och vill man vandra, jaga och kanske plocka bär, så finns alla möjligheter. Intill boendet ligger ett roligt barnområde med olika aktiviteter och även en skipark. Funäsdalen är charmig och trivsam by med matbutiker, restauranger, nöjen, modebutiker, gym, apotek, systembolag, hälsocentral, hotell och spa. Härifrån är det heller inte långt till norska gränsen. Många reser hit med bil, annars finns även det bekväma alternativet att välja expressbussen Härjedalingen. Från Stockholms cityterminal tar det bara några timmar till Härjedalsfjällen. Det går även att flyga till Funäsdalen. Närmaste flygplatser, som även erbjuder flygtransfer, ligger i Sveg och Röros några mil bort.

 • Plus
Messlingen Skogsvägen 36, null, Härjedalens kommun

Messlingen Skogsvägen 36

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

1 475 000 kr

45 m²

3 rum

115 m² tomt

Här har man en välplanerad och charmig stuga för efterlängtade fritidsaktiviteter och avkoppling. Mitt i den genuina härjedalska fjällvärden. Belägen i en trivsam stugby med den sköna känslan av att grannar och populära verksamheter finns nära - en trygghet på flera sätt. Stugan har ett fint läge, längst in i området med längdspår och vandringsled direkt inpå knuten och ca 500 meter till skoterled. Stugan är på 45 väldisponerade kvadrat och rymmer det mesta man kan önska sig utan att kännas trång. Istället upplevs storstuga med matplats och kök både välkomnande och rymlig med stora fönster som släpper in härligt ljus och en braskamin i hörnet som ger skön värme tillsammans med luftvärmepumpen. Från storstugan är ingångarna till de båda sovrummen där det ena har dubbelsäng och det andra våningssäng. Stugan har även ett badrum med dusch och tvättmaskin. Längtar man efter en skön bastu efter en dag på fjället, så finns en gemensam anläggning i området. Baggården är en unik fjällanläggning med ett 50-tal stugor och servicebyggnader. I stugbyn finns flera gamla stugor, soldattorp och härbren, de äldsta från 1700-talet, som fått modern standard. De flesta som bor här värdesätter de fina längdåkningsmöjligheterna, skoterspåren, vandring och cykling samt det spännande fisket året runt. Sjön Messlingen ligger bara ett stenkast bort och till Mittån är det cirka en kilometer. Från Baggården är det också nära till fjällmassivet Kappruet med flera kilometerlånga nedfarter i olika svårighetsgrader. Och här befinner vi oss i ett av Sveriges alpina centrum, med bekvämt avstånd även till andra anläggningar såsom Bruskvallarna, Ramundberget, Funäsdalen och Tänndalen. Med mer än 700 meter över havet är det här ett av Sveriges mest snösäkra områden. Naturen och de mäktiga fjällen gör sig ständigt påminda. Blickar man söderut ser man Anåfjällen med Blåstöten och i norr skymtas topparna östra och västra Stoljan, som tillhör Flatruet-området. Fjällvärldens flora och fauna ger starka naturupplevelser. Här finns bland annat älg, räv, rådjur, järv, mård, utter, bäver och björn.

 • Plus
Messlingen Skogsvägen 28, null, Härjedalens kommun

Messlingen Skogsvägen 28

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

1 750 000 kr

56 m²

4 rum

167 m² tomt

Fräscht renoverad och kvadratsmart stuga på 56 kvadrat i Fjällriket Baggården, Messlingen. Här bor man med direkt närhet till ett stort utbud av friluftsaktiviteter året om. Stugan har hela 3 sovrum med bra förvaringslösningar och 6 bäddar. Storstugan har gott om plats för soffgrupp och mys framför braskaminen, de stora fönstren samt balkongdörren släpper in naturen och ger ett härligt ljus. I öppen planlösning finns matplats med renoverat och fullt utrustat kök. I hallen har man bra användningsmöjligheter samt torkskåp och här är även ingången till det fräscha och helkaklade badrummet med dusch och tvättmaskin. På altanen finns en vidbyggd, vedeldad bastu för härlig avkoppling efter en fartfylld dag på fjället! Baggården är en unik fjällanläggning med ett 50-tal stugor och servicebyggnader. I stugbyn finns flera gamla stugor, soldattorp och härbren, de äldsta från 1700-talet, som fått modern standard. De flesta som bor här värdesätter de fina längdåkningsmöjligheterna, skoterspåren, vandring och cykling samt det spännande fisket året runt. Sjön Messlingen ligger bara ett stenkast bort och till Mittån är det cirka en kilometer. Från Baggården är det också nära till fjällmassivet Kappruet med flera kilometerlånga nedfarter i olika svårighetsgrader. Och här befinner vi oss i ett av Sveriges alpina centrum, med bekvämt avstånd även till andra anläggningar såsom Ramundberget, Funäsdalen och Tänndalen. Med mer än 700 meter över havet är det här ett av Sveriges mest snösäkra områden. Naturen och de mäktiga fjällen gör sig ständigt påminda. Blickar man söderut ser man Anåfjällen med Blåstöten och i norr skymtas topparna östra och västra Stoljan, som tillhör Flatruet-området. Fjällvärldens flora och fauna ger starka naturupplevelser. Här finns bland annat älg, räv, rådjur, järv, mård, utter, bäver och björn.

 • Plus
Präst-Svens väg 50, null, Härjedalens kommun

Präst-Svens väg 50

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB

2 700 000 kr

35 m²

3 rum

3 000 m² tomt

Rustikt fjällboende mitt i rofylld natur i vackra Bruksvallarna. Stugan ligger vid Flon, omgiven av äldre gårdar, Ljusnan och den vackra fjällnaturen. Här bor man med uppskattad avskildhet men har samtidigt nära till både längdspår och skoterleder. Sommartid är det bara att ta fram cykeln eller snöra på sig kängorna och bege sig ut. Stugan är på 35 välutnyttjade kvadratmeter med två sovrum, kök och en mysig storstuga med matplats och rejäl öppen spis. Vid entrén finns separett toalett och ett förråd. På innergården finns även en förrådslänga med en varmbonad del för dusch och bastu. Byggnaderna är fint inramade med sidoväggar som skapar en vindskyddad innergård med gott om plats för utemöbler. Den rymliga naturtomten om 3000 kvm kan ge möjlighet till avstyckning. I Bruksvallarna har man nära till fjällen Skarvarna med våffelstugan Kariknallen. Till Ramundberget med skidbackar är det knappa 13 kilometer och till Funäsdalen med all tänkbar service är det ca 14 kilometer. Under sommarhalvåret väljer man gärna att vandra, cykla, golfa, fiska och att upptäcka natur och kultur i trakten. I byn Bruksvallarna finns förskola/skola, affär, restaurang och annan service.

 • Plus

Visar alla 22