Svensk Fastighetsförmedling Gnesta

Svensk Fastighetsförmedling Gnesta

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Mårdstigen 6, Gnesta, Gnesta kommun
  • Kommande

Mårdstigen 6

Villa
Gnesta, Gnesta kommun
Svensk Fastighetsförmedling Gnesta
3 895 000 kr
138 m²
6 rum
590 m² tomt

Trevlig villa med härligt stora invändiga sociala ytor och ett inglasat uterum därtill. Villan är belägen på återvändsgata i ett barnvänligt och lugnt område. På kort promenadavstånd finns förskola, skola, affärer samt pendel-/regionaltåg. Med regionaltåget tar det ca 35 minuter från Gnesta till Stockholm. Med pendeltåget är restiden ca 60 min. Villan är i 1 ½ plan där entréplan rymmer ett stort kök med burspråk och matplats för det stora sällskapet. Vardagsrum, i direkt anslutning till matrum, med täljstenskamin för både värme och mys. Det inglasade uterummet har infravärme och vidbyggd altan finns i vardagsrummets förlängning. Här erbjuds fina sällskapsrum till att umgås med familj och vänner. Vidare på entréplan finns ett sovrum, gästtoalett och tvättstuga med utgång till altanen på baksidan. På övre plan finns 3 sovrum, möblerbar hall, klädkammare och badrum. Lättskött hörntomt med fina perenner, äppelträd, odlingsland och växthus som lockar till trädgårdsaktiviteter . Till fastigheten finns även Carport med isolerat förråd samt en separat bod.

  • Plus
  • Uteplats
Ingalundavägen 5, Gnesta, Gnesta kommun
  • Kommande

Ingalundavägen 5

Radhus
Gnesta, Gnesta kommun
Svensk Fastighetsförmedling Gnesta
3 295 000 kr
125 m²
5 rum
252 m² tomt

Radhuset är beläget i ett fint och barnvänligt läge på återvändsgata. De senaste åren är invändig renovering utförd och all maskinell utrustning är från 2022/2023. Entréplan rymmer helt nytt kök med köksö och har full köksutrustning. Vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats. Här finns utgång till den stora altanen som delvis är taktäckt och gränsar till en stor allmän gräsyta. Här finns det gott om plats för spel och lek utan biltrafik i närheten. Tvättstuga och gästtoalett finns också på entréplanet. Övre plan har fyra sovrum varav ett med utgång till en balkong mot baksidan. Stort badrum och klädkammare. Snygga golv på båda planen. Till radhuset finns garage för en bil och plats för fler på den asfalterade uppfarten. På kort promenadavstånd finns förskola, skola, affärer samt pendel-/regionaltåg. Med regionaltåget tar det ca 35 minuter från Gnesta till Stockholm. Med pendeltåget är restiden ca 60 min.

  • Plus
Sion 2, Björnlunda, Gnesta kommun
  • Kommande

Sion 2

Fritidshus
Björnlunda, Gnesta kommun
Svensk Fastighetsförmedling Gnesta
2 195 000 kr
60 + 4 m²
3 rum
2 010 m² tomt

Charmigt torpställe med all bekvämlighet. Vedspis och braskamin för både värme och mys. Pärlspont på väggar och trägolv. Stor altan i söder och en trevlig skyddad uteplats i syd/öst läge. Här ger huset och boden i vinkel ett perfekt skydd för både vind och insyn. Bekvämligheter som året runt vatten, wc, dusch och tvättmaskin ger möjlighet att njuta här året om. I entréplanet finns stort kök med vedspis som ger köket en skön hemtrevnad. Plats finns för matgrupp för det större sällskapet. Fina dubbeldörrar i glas ut mot den stora altanen i söder. Även här finns plats för stort sällskap. Vardagsrum med braskamin som ger värme och ro, trägolv och plats för soffgrupp. Badrum och hall. Övre plan har två sovrum och en mysig liten övre hall. Gott om garderober med skjutdörrar i en av kattvindarna. Stor tomt med mycket gräsytor för spel och lek. Det finns äppelträd, röda- och svarta vinbär, krusbär, rabarber, fläder och havtorn. Här finns också gott om utrymme för odlingar. I området pågår arbeten för kommunalt vatten och avlopp. En samfällighet är bildad för skötseln. Kvarvarande kostnader för markarbeten och anslutningsavgift uppskattas till ca 200.000 kr. Härifrån är det väldigt nära in till Björnlunda samhälle med bland annat matbutik, Björnlunda Resto med lunchservering och minigolf samt Sternersborgs Choklad och italienska glass. Bussförbindelser till Gnesta, som ligger på 15 km avstånd, med pendeltåg, affärer, caféer och restauranger. Pendeltåget tar ca 60 min till Sthlm och regionaltåget ca 35 min till Sthlm. Med buss tar du dig även till b la Flen och Nyköping. I området finns sevärdheter såsom Skeppsta glashytta, Skottvångs gruva med konserter och god mat och populära Sörmlandsleden.

  • Plus
  • Uteplats
Tussilagovägen 10, Gnesta, Gnesta kommun
  • Kommande

Tussilagovägen 10

Fritidshus
Gnesta, Gnesta kommun
Svensk Fastighetsförmedling Gnesta
2 650 000 kr
67,6 m²
2 rum
1 667 m² tomt

Med härligt söderläge mellan Norrtuna och Södertuna slott ligger denna pärla som delvis är byggd i ryggåsstil. Huvudbyggnaden är tillbyggd och renoverad från 2018 och framåt. Du möts av en stor altan där solen under större delen av året kan avnjutas från morgon till kväll. Den välkomnande hallen har grått klinkergolv med golvvärme. Det stora vardagsrummet är härligt luftigt med tak till nock och med synliga vackra takbjälkar. Här finns gott om sällskapsutrymme med plats för både soffgrupp och matplats för det stora sällskapet. Täljstenskaminen skänker härlig mys och under den kallare delen av året värmer den gott. Köket är ljust och i vinkel med plats för matplats. I anslutning till sovrummet finns garderober med skjutdörrsförvaring. I badrummet, som också har grått klinkergolv med golvvärme, finns dusch, förbränningstoalett, handfat och tvättmaskin/torktumlare. Badrummets ena faluröda timmervägg var en gång det ursprungliga husets yttervägg. Klinkergolven i hall och badrum smälter väl in med det vackra ljusa trägolvet i övriga huset. Till huvudbyggnaden finns en nybyggd gäststuga med tillhörande förrådsdel. Norrtuna ligger 6 km norr om Gnesta. Området har gemensam mark och skog samt en fin bad- och båtplats i den långsträckta sjön Klemmingen. De vackra omgivningarna som lockar till härliga naturupplevelser och närheten till Gnesta gör att många bor permanent här. Länk till Norrtuna samfällighetsförening https://norrtuna.nu/

  • Plus
  • Uteplats
Gustafsvik, Östra Storgatan 41, Gnesta, Gnesta kommun
  • Kommande

Gustafsvik, Östra Storgatan 41

Övrigt
Gnesta, Gnesta kommun
Svensk Fastighetsförmedling Gnesta
14 500 000 kr
607 m²
12 rum
2 356 m² tomt

Gustafsvik är en mycket vacker 1800-tals fastighet, ett landmärke för Gnesta med vida omtalat café som lockar till sig både lokala och långväga besökare. Till fastigheten hör en klassisk fin gårdsbild med rundel, vårdträd och flygel. Huvudbyggnaden består av 3 våningar med stora ljusa glasverandor på varje våning. Den höga takhöjden, gedigna trägolv, spegeldörrar, kakelugnar och fönster med spröjs förstärker charmen. I begynnelsen var fastigheten uppdelad i 4 lägenheter men bottenvåningen har sedermera öppnats upp. Högst upp finns en vacker lägenhet, 4 rum och kök på 194 m² med 4 kakelugnar som i dag används för Bed & Breakfast. Mellanplanet består av en fantastisk paradlägenhet, 4 rum och kök på 207 m² med 4 kakelugnar, vedspis och gjutjärnskamin. I markplan var det tidigare två lägenheter om 104 m² respektive 103m², 2 rum och kök i vardera lägenhet. I dag används hela våningsplanet till caféverksamhet. Det finns många alternativ till att nyttja fastigheten. Nuvarande ägare bor i paradvåningen. De driver förutom café och Bed & Breakfast, även butik. Det finns i dagsläget inte någon extern hyresgäst. Det går utmärkt att hyra ut lägenheterna som bostäder eller fortsätta med café, butik och Bed & Breakfast eller annan typ av verksamhet. Förutom huvudbyggnaden finns även en rejäl flygelbyggnad på 75 m² med butik, lager, garage och vinkällare. Gustafsvik byggdes 1896 av Anders Gustaf Gerdtman och har sedan dess haft en rik och varierande "levnadshistoria". När huset byggdes, var det Gnestas största och mest exklusiva träbyggnad. Där samlades ofta societeten för middagar i stora Salongen, eller bridge-kvällar på någon av de vackra glasverandorna med utsikt över Frösjön. Det har varit många personer som ägt eller bott i huset sedan dess. Det har också bedrivits olika verksamheter i fastigheten genom åren. För att nämna några, trikåfabrik, flickskola, sjukgymnastik mm.. Nuvarande ägare förvärvade Gustafsvik 1986, vilket är den som ägt huset längst genom hela dess historia. Länk till Gustafsvik levande ljus & café: https://www.gustafsvikslevandeljus.se/

  • Plus
  • Balkong
  • Uteplats
Hagtornsvägen 3, Stjärnhov, Gnesta kommun
  • Kommande

Hagtornsvägen 3

Villa
Stjärnhov, Gnesta kommun
Svensk Fastighetsförmedling Gnesta
2 795 000 kr
108 + 135 m²
6 rum
885 m² tomt

Med lugnt läge på återvändsgata och gräns mot allmänning finns denna trivsamma familjevilla i ett plan med hel källare med en sammanlagd yta på 216 m². Entréplan rymmer kök, vardagsrum med utgång till taktäckt altan, 3 sovrum och badrum. I källarplanet finns gillestuga/allrum med braskamin, sovrum/hobbyrum, dusch och bastu, separat wc, tvättstuga, pannrum, matkällare och gott om förrådsutrymmen. Härifrån är det direkt access till det vidbyggda garaget. Fastigheten ligger nära Kvarnbackaskolan( F-6 ) och förskolan Korallen. I Stjärnhov finns matbutik, pizzeria, bensinstation och bilverkstad mm. Närmsta högstadieskola ligger i Gnesta, bilvägen ca 20 minuter, och busshållplats finns på kort gångavstånd från huset. Från Gnesta går snabbtåg och pendeltåg till Stockholm och i centrum finns ett gott utbud av butiker och service. Omgivningarna bjuder på en varierande, vacker natur - i hjärtat av Södermanland - många sjöar samt fina bär-och svampskogar. De två största badplatserna i Stjärnhov finner man i samhället (sjön Naten) eller vid Dammhagen (Kyrksjön). Det finns möjlighet att ha båt i samhället i sjön Naten som har förbindelse med Båven, Södermanlands största sjö. Föreningslivet är stort. Här finns bla Gryts Hembygdsförening, Solbacka golfklubb med restaurang, Stjärnhovs idrottsklubb, Båtklubben, Lagår´n i Ullsta för att bara nämna några. På Grytsbergs säteri finns även restaurang och festlokal.

  • Uteplats
Vängsö backe 7, Gnesta, Gnesta kommun
  • Kommande

Vängsö backe 7

Villa
Gnesta, Gnesta kommun
Svensk Fastighetsförmedling Gnesta
3 995 000 kr
100 m²
4 rum
1 509 m² tomt

Enplansvilla i vinkel med tak till nock och höga fönsterpartier mot Nyckelsjön. Mitt i huset finns det härliga sociala ytor, öppen planlösning med kök, matplats och vardagsrum med braskamin. Här finns utgång till stor altan som sträcker sig runt halva huset. Köket har vita skåpluckor, maskinell utrustning i rostfritt samt trevlig köksö. Stort sovrum med utgång till altanen och två mindre sovrum. Stort badrum med kakel och klinkers. Tvättstuga med groventré. Huset är byggt 2015 och värms upp med vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump. Vängsö är vackert beläget och omgärdat av öppet landskap med utsikt över Nyckelsjön. Vängsö Backe består av 18 fastigheter som har en samfällighetsförening för vatten, avlopp och vägar med belysning. Avstånd till Gnesta samhälle med all tänkbar service ca 9 km. Pendeltåg och regionaltåg mot Stockholm med restid 60 respektive 35 minuter Mariefred ca 22 km bort. Avstånd till Läggesta station 18 km, påfart till E20 och regionaltåg mot Stockholm med restid 40 minuter.

  • Uteplats
Västra Storgatan 53, Gnesta, Gnesta kommun
  • Kommande

Västra Storgatan 53

Villa
Gnesta, Gnesta kommun
Svensk Fastighetsförmedling Gnesta
7 395 000 kr
350 m²
8 rum
1 659 m² tomt

Marielund är en fd kyrka ombyggd till ett fantastiskt hus med stora rum och högt i tak. Husets hjärta har stora sociala ytor. Här finns kök med köksö, matplats och stort vardagsrum med burspråk och murad kamin. Via glasdörrar från vardagsrummet finns den ca 55 m² stora ateljén med fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Här finns goda möjligheter att bedriva all möjlig verksamhet eller använda som bostad. Entréplan har även två sovrum, badrum och walk in closet. Stor altan runt halva huset som är formad efter utemiljön. Med separat ingång leder en torntrappa till övre plan. Här finns en lägenhet om 3 rum och kök ca 108 m², totalrenoverad 2017/2018. Perfekt för uthyrning eller generationsboende. Övre plan har också ett separat rum på ca 15 m². Fastigheten värms upp via bergvärme. Insynsskyddad lummig trädgård med flera trevliga uteplatser. Här finns äppelträd, körsbärsträd, vindruvor, björnbär och ett litet porlande vattenfall samt många växter. På fastigheten finns en klassisk länga med verkstad och förråd. Nyare gäststuga/förråd som i dag används som butik. Bastubyggnad där kreativiteten satt sin prägel. Fastigheten ligger på gångavstånd från skolor, förskolor och centrum. I Gnesta finns affärer, restauranger, caféer, vårdcentraler, buss och pendeltågsstation. Med regionaltåget tar det ca 35 minuter, och med pendeltåget ca 1 timme, till Stockholms Central.

  • Plus
  • Uteplats

Visar alla 8