Allbo Nordica Mäklarhus AB

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Odensjö-Ryd 5, Lidhult, Ljungby kommun

Odensjö-Ryd 5

Fritidshus
Lidhult, Ljungby kommun
1 995 000 kr
144 + 95 m²
4 rum
2 086 m² tomt

Välkommen till denna stora, rymliga enplansvilla med lantligt läge som ligger i Ryd utanför Byholma och ca. 10 km söder om Lidhult. Närheten till sjön Bolmen ger ett högt rekreationsvärde om du/ni är fiske- och båtintresse. Flera fina badstränder och -ställen finns på cyckelavstånd, som badstranden i Torarp ca. 3,5 km från huset. Bostaden är lämpligt för en större barnfamilj. Huset byggdes 1984 och bjuder på bottenvåningen på en bra planlösning. Genom den inglasade farstukvisten med dubbeldörr kommer man in i husets fina entréhall med avhäng i form av tre garderober, varav två med spegelsjutdörrar. Rakt fram finns det stora badrummet med bubbelbadkar, och dusch, bredvid är nergången till källarvåningen. Till vänster kommer man in i det klassiska lantköket med en ljus matplats för 5-6 personer mot väster. Från köket har vi tillgång till tre av husets fyra sovrum. Mastersovrummet ligger mot öster och har en liten balkon framför, med härligt utsikt över naturlandskapet. Vänster från entréhallen kommer man in i det stora vardagsrummet som är öppet till nock, med en gedigen murad skorsten med öppen spis som har fått en nyare värmekassett. Bredvid eldstaden är TV-hörnan. Framför finns plats för en stor soffgrupp i vinkel. Nära fönsterpartiet mot väster finns en matplats för 6-8 personer. Från vardagsrummet kommer man in i det stora inglasade utrymmet på ca. 48 kvm med barhörna, stort matbord för ca. 12 personer och soffgrupp som är predestinerat för större fester och bjudningar. Framför finns en altan delvis under tak på ca. 14 kvm med trappa ner till trädgården. Flera uteplatser finns på framsidan, trädäcket bredvid entrén och pavilljongen. På tomtens södra ena hörn finns en uteplats med tak för en whirlpool. I källarvåningen finns ett stort gästsovrum med plats för en dubbelsäng och egen luft-luft-värmepump. Här ligger tvättstuga, pannrum, matförråd och fyra allrum som kan bli en relaxavdelning med extra badrum, bastu, relaxrum och ett extra sov- eller hobbyrum. Tidigare värmdes huset upp med en vedpanna via ett vattenburet system. Idag är det två luft-luft-värmepumpar och värmekassetten som är uppvärmningskällor. Vedpannan är sönder och bortkopplat, men de flesta vattenburna element sitter kvar, funktionen är okänd. Man kan försöka att aktivera systemet om man vill installerat bergvärme eller en luft-vatten-värmepump. Bredvid huset finns ett isolerat dubbelgarage med separat verkstad, framför står en stor carport på ca. 56 kvm med plats för båt och bil. Ett vedförråd och ett litet växthus ligger bakom verkstan. Grannskapet består av flera, delvis nya, stora villor längs grusvägen. Här bor man lugnt och fint, men har några grannar på avstånd. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

  • Balkong
  • Uteplats
Hökstigen 12, Älmhult, Älmhults kommun

Hökstigen 12

Villa
Älmhult, Älmhults kommun
2 595 000 kr
120 + 32 m²
7 rum
743 m² tomt

Klöxhult- lugnt läge - delrenoverad 1,5-plans-villa med sex sovrum och Attefallshus för uthyrning som bonus! I slutet av en återvändsgata i Klöxhultsområdet, hittar du denna fräscha villa som är lämplig för en större barnfamilj (sex sovrum) eller en egenföretagare som behöver ett hemmakontor. Fastigheten har ingen direkt granne på två av hussidorna Två praktiska entréer, en till grovköket/tvättstugan och huvudentrén. Nyare IKEA-kök med liten köksö i bra, öppen planlösning med stort vardagsrum med braskamin "Contura" och matplats för 6-8 personer. Utgång till trädäck ca. 20 kvm mot väster. Kaklat badrum med dusch, separat gästtoalett. Mastersovrummet 1 och två mindre sovrum finns på bottenplanet. Vardagsrummet och matplatsen/köket har en stor fönsterfront med bra ljusinsläpp mot den insynsskyddade trädgården. På OV finns tre mindre sovrum, ett allrum/trapphall och en walk-in-closet. Som bonus finns det i trädgården ett Attefallshus på ca. 25 kvm från 2019. Huset har använts som gäststuga, för egna tonåringar och för uthyrning och kan generera en extra inkomst. Säljaren har hyrt ut huset för 3 800 kr kallhyra/månad till IKEA-pendlare under några år. Attefallshuset bjuder på ett stort allrum med kökshörna, liten matplats och tv-hörna med bäddsoffa och ett badrum med tvättställ, toalett och dusch. Uppvärmning via oljeradiatorer. Lättskött trädgårdstomt med gräsmatta. Fastigheten ligger ca. 3 km från centrum. I närområdet finns motionsspår, Klöxhultsskolan är på cykelavstånd (ca. 1 300 m). Välkommen på visning.

Torget 12, Unnaryd, Hylte kommun

Torget 12

Övrigt
Unnaryd, Hylte kommun
1 395 000 kr
966 m² tomt

Unnaryds Pub & Pizzeria - hyreshus med restaurang och två-rums lägenhet. Nu har du möjligheten att ta över en fastighet i centrala Unnaryd med en väletablerad verksamhet och bred kundkrets. (Unnaryd ligger i östra delen av Hylte kommun). På bottenvåningen finns det serveringslokaler med ett komplett kök, antalet sittplatser i restaurangen är ca. 50 st, uteserveringen har idag ca. 40 sittplatser (var av ca. 20 är under tak). Stor utvecklingspotential. Köksområde med flera rum, bla pizzarum utrustat med pizzaugn, fritös, stekbord, vattenbad, pizzabänk m m., diskrum med industrimaskiner, salladsrum, degrum, allrum med matplats och fem kylmaskiner( kyl/frys) m m. Två-rums-lägenhet på ÖV med separat ingång, renoverat badrum som idag används av ägaren. Tillbyggt garage med plats för 2-3 bilar, loft. Källare med lokal, tvättstuga med tvättmaskin, två duschplatser, personaltoalett. Fastigheten säljs för 1 195 000 kr. Utrustning och goodwill säljs separat för 200 000 kr. Årsomsättning 2020: 1 555 016 kr, årets resultat 724 168 kr. 2021: 1 627 837 kr, resultat 760 652 kr; 2022: 1 809 103 kr, resultat 876 258 kr.

Visar alla 3