Allbo Nordica Mäklarhus AB

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Jännaholm 8565, Skånes Fagerhult, Örkelljunga kommun

Jännaholm 8565

Gård/Skog
Skånes Fagerhult, Örkelljunga kommun
1 695 000 kr
40 + 24 m²
4 rum
2,1 ha tomt

Charmigt lantställe - mindre skogsgård med rött-vitt trähus & garage, ca. 7 km från Skånes Fagerhult Söker ni ett mysigt ställe på landet där ni är för er själva och kan förverkliga era egna drömmar? Fastigheten är lämpligt som permanent- eller fritidsboende och bjuder på ett långdraget skifte på hela 21 000 kvm skog- och övrig mark med en väldigt vacker uppvuxen skog. En egen stig går från huset ner till ett litet tjärn/göl. Här kan ni plockar egna bär och svamp och hugga egen ved. Nära huset kan ni odla egna grönsaker, om ni vill vara (delvis) självförsörjande. Badsjögemenskap för fastighetsägare i "Store Sjö" , en härlig, barnvänlig sandstrand ligger ca. 4 km från huset. Store Sjön ligger ca 1,5 km fågelväg från fastigheten och är ca. 3 km lång. Fedingesjön (Skånes Fågerhult) ligger ca. 6 km bort. Bostadshuset är från 1957 och är ett äldre trähus som flyttades dit. För uppvärmning finns en luft-luft-värmepump (Bosch) och fyra godkända eldstäder som kan värma hela huset. Planlösning: Stor inbyggd entréhall med plats för redskap och en frys, ingång till köket och nergång till källaren. Äldre kök med delvis nyare vitvaror, som en nyare vedeldat köksspis med glaskeramisk topp (Privileg) och en nyare induktionsspis. Matplats i vinkel för 6 personer. Större vardagsrum med braskamin "Wamsler", hall med utgång till uteplats under tak och trappuppgång till OV. Två sovrum på OV (låg takhöjd ca. 1,80 m), ett med två enkla sängar och ett med plats för en dubbelsäng. I trapphallen installerades en fristående "natttoalett" som är ett kuriosum. I källaren finns badrum med badkar, dusch och toalett samt förvaringsutrymmen. Unik vedeldat varmvattenberedare på 90 L. Källarplanet värms upp med en "Handöl"-braskamin. Fast bredband via fiberkabel indragen (2023). Nyare 3-glas-isoler-fönster (aluminiumklädd) och nya ytterdörrar. Nytt ekparkettgolv på OV. Egen grävd dricksvattenbrunn och en 3-kammar-brunn med infiltrationsbädd (2004). På tomten finns ett litet garage/verkstad med vind, en husbil-/husvagnsport och en båtport. Täckt vedförråd/tork. Internetfiber indragen. Skattemässigt klassas den som en gård med skogsbruk (typkod 120). Detta innebär skattemässiga möjligheter samt enklare regler för bygglov. Det finns jakträtt på fastigheten. Endast 15 minuter från E4, belägen vid en landsväg med lite trafik, ca.14 mil från Malmö. Välkommen med din visningsanmälan!

Knutgårdsvägen 22, arrendetomt nr 55, Hölminge, Ljungby kommun

Knutgårdsvägen 22, arrendetomt nr 55

Fritidshus
Hölminge, Ljungby kommun
570 000 kr
2 rum

Sjönära med bra läge - arrendestuga i Hölminges fritidshusområde ca. 300 m från sjön Bolmen. På en solig kulle i ett idylliskt, kuperat landskap hittar vi detta fina fritidshus från 1978 som har visst renoveringsbehov. Bra läge med kort gångavstånd till parkliknande rekreationsområde med badplats/långgrund sandstrand och småbåtshamn, (egen båtplats ingår), fantastisk utsikt över sjön. Huset har en bra planlösning med ingång via uteplats under tak med utsikt över tomten, entréhörna, äldre arbetskök i öppen planlösning med vardagsrum med braskamin och matplats för 4-5 personer. Sovrum 1 med plats för en dubbelsäng, utgång till insynskyddad uteplats 2 utan tak, ca. 15 kvm, tillbyggt badrum (2012) med dusch och tvättmaskin. Det finns en gäststuga som andra sovrum på tomten. Stugan är på ca.9 kvm, el är indraget. Övriga byggnader är en redskapsbod på ca. 10 kvm, en carport för en personbil eller båt med liten verkstad, en rökugn och ett carporttält på ca. 12 kvm. Arrende/år 13 700 kr för 2023, arrendetomten är på 1 920 kvm. Objektet säljs med friskrivningsklausul.

  • Uteplats
Torget 12, Unnaryd, Hylte kommun

Torget 12

Övrigt
Unnaryd, Hylte kommun
1 495 000 kr
966 m² tomt

Unnaryds Pub & Pizzeria - hyreshus med restaurang och två-rums lägenhet. Nu har du möjligheten att ta över en fastighet i centrala Unnaryd med en väletablerad verksamhet och bred kundkrets. (Unnaryd ligger i östra delen av Hylte kommun). På bottenvåningen finns det serveringslokaler med ett komplett kök, antalet sittplatser i restaurangen är ca. 50 st, uteserveringen har idag ca. 40 sittplatser (var av ca. 20 är under tak). Stor utvecklingspotential. Köksområde med flera rum, bla pizzarum utrustat med pizzaugn, fritös, stekbord, vattenbad, pizzabänk m m., diskrum med industrimaskiner, salladsrum, degrum, allrum med matplats och fem kylmaskiner( kyl/frys) m m. Två-rums-lägenhet på ÖV med separat ingång, renoverat badrum som idag används av ägaren. Tillbyggt garage med plats för 2-3 bilar, loft. Källare med lokal, tvättstuga med tvättmaskin, två duschplatser, personaltoalett. Fastigheten säljs för 1 295 000 kr. Utrustning och goodwill säljs separat för 200 000 kr. Årsomsättning 2020: 1 555 016 kr, årets resultat 724 168 kr. 2021: 1 627 837 kr, resultat 760 652 kr; 2022: 1 809 103 kr, resultat 876 258 kr.

Bolinders väg 3, Önnestad, Kristianstads kommun
  • Budgivning pågår

Bolinders väg 3

Villa
Önnestad, Kristianstads kommun
925 000 kr
130 m²
4 rum
844 m² tomt

Helrenoveringsobjekt med bra läge i Önnestad - renovering påbörjad. Välkommen till Bolinders väg 3. Villan ligger centralt bara 100 m från Önnestadsgymnasiet och 350 m från tågstationen. Ett objekt för den händige som vill förverkliga sina egna idéer och söker ett nytt projekt och ett mer prisvärt alternativ till att bygga nytt. Villan är, med 130 kvm boarea, lämplig för en mindre eller mellanstor familj. Bostadshusets helrenovering har påbörjats 2020, men stannade av 2021. Idag är det stommen, bärande väggar och en del av bjälklaget som finns kvar av den ursprungliga inredningen/interiören. Alla fönster och ytterdörrar är bytta och jordvärmeslangen har grävts ner i trädgården. Ett nytt elskåp har installerats på utsidan och en ny luft-luft-värmepump på bottenvåningen. Ett förfallet uthus på ca. 4x10 m ligger i trädgården nära tomtgränsen till grannen. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Pendelavstånd till Kristianstad ca. 15 bilminuter, till Hässleholm ca. 20 bilminuter, Åhus med sina sandstränder ca. 30 bilminuter. Ni får gärna åka förbi huset och kika utvändigt, innan ni hör av er till ansvarig mäklare för en visning.

Högaberg 1, Ramkvilla, Vetlanda kommun

Högaberg 1

Gård/Skog
Ramkvilla, Vetlanda kommun
46 000 000 kr
166 + 72 m²
6 rum
227,3 ha tomt

Småländska Höglandet - Högaberg Gård - en skogsgårdsidyll med enskilt och högt läge, egen liten badsjö och egna strandlinjer i två ensamma bergsjöar. Vill du dra dig tillbaka och söker ett refugium som andas stillhet och natur? Välkommen till Högaberg Gård, ett skogsparadis med eget mikroklimat (här växer ca. 100 frukt- och nötträd) belägen vid en av topparna (323 m över havet) på det småländska höglandet. Fastigheten är taxerad som tre lantbruksenheter, två lantbruksenheter är bebyggda, en är obebyggd. Total areal 227 ha, varav 21 ha betesmark, 17 ha åkermark (lerig jord), skogsimpediment 2 ha och 184 ha produktiv skogsmark. Bra bonitet, huvudsakligen barrskog, med en bra andel av lövskog (ek, bok, lönn, alm, lärk, m m.), virkesförråd ca. 27 000 Kubm +/-15%. Det finns en äldre skogsbruksplan från 2009, utdrag från planen finns under bilder. Årlig skogstillväxt enligt säljaren ca. 1 000 kubm/år. Gården har fem skiften varav två gränsar mot två ensamma bergsjöar, Granssjön och Karsjön, med egen strandlinje på ca. 500 och 300 m, egen badbrygga/sandstrand. Ett av skiftena är en sjötomt. Gårdcentrum med mysigt bostadshus från 1938, (5 rum och kök, två kakelugnar, öppen spis och vedspis i köket), ekonomibyggnad med 262 kvm byggnadsyta, nyare maskinhall ca.150 kvm byggnadsarea. En borrad och flera grävda brunnar. Egen, idag uthyrd jaktstuga på 90 kvm från 1977. Väldigt bra jakt på älg, rådjur, vildsvin och hare m m. Jakt och jordbruk är idag utarrenderat, men kan avslutas årsvis. Två privata tillfartsvägar är bommade. Fastigheten säljs i sin helhet, säljaren är inte intresserade i bud för delar av fastigheten.

  • Uteplats

Visar alla 5