Mäklare Ralf Kurschel

Ralf Kurschel

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Bolinders väg 3, Önnestad, Kristianstads kommun

Bolinders väg 3

Villa
Önnestad, Kristianstads kommun

925 000 kr

130 m²

4 rum

844 m² tomt

Helrenoveringsobjekt med bra läge i Önnestad - renovering påbörjad. Välkommen till Bolinders väg 3. Villan ligger centralt bara 100 m från Önnestadsgymnasiet och 350 m från tågstationen. Ett objekt för den händige som vill förverkliga sina egna idéer och söker ett nytt projekt och ett mer prisvärt alternativ till att bygga nytt. Villan är, med 130 kvm boarea, lämplig för en mindre eller mellanstor familj. Bostadshusets helrenovering har påbörjats 2020, men stannade av 2021. Idag är det stommen, bärande väggar och en del av bjälklaget som finns kvar av den ursprungliga inredningen/interiören. Alla fönster och ytterdörrar är bytta och jordvärmeslangen har grävts ner i trädgården. Ett nytt elskåp har installerats på utsidan och en ny luft-luft-värmepump på bottenvåningen. Ett förfallet uthus på ca. 4x10 m ligger i trädgården nära tomtgränsen till grannen. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Pendelavstånd till Kristianstad ca. 15 bilminuter, till Hässleholm ca. 20 bilminuter, Åhus med sina sandstränder ca. 30 bilminuter. Ni får gärna åka förbi huset och kika utvändigt, innan ni hör av er till ansvarig mäklare för en visning.

Löbbo Talletorp, Gislaved, Gislaveds kommun

Löbbo Talletorp

Fritidshus
Gislaved, Gislaveds kommun

1 850 000 kr

80 m²

3 rum

2 474 m² tomt

Sjönära - charmig finsk 1,5-plans-timmerhus ca. 100 m från Löbbosjön. Välkommen till detta fina fritids- eller permanenthus med tre gäststugor, garage och bastustuga. Fastigheten ligger på en liten kulle ovanför Löbbosjön, i ett naturskönt och sjörikt område, ca. 8 km söder om Gislaved. Bostadshuset byggdes 1996 i finsk polarfuru (95 mm-stockar plus 120 mm isolering) och har en speciell energi och atmosfär. Huset bjuder på en öppen planlösning med galleri, kombinerat vardagsrum med braskamin (som kan värma hela huset) och matplats för sex personer, arbetskök, ett mastersovrum och bad. Fin uteplats under tak mot sjön, och insynsskyddad trädäck på trädgårdssidan mot söder som leder till ett vinterbonat gästhus 1. Här finns plats för en dubbelsäng, egen toalett/handfat och en egen altan under tak. Bra placerad garagebyggnad med plats för en bil och vedförråd. Gästhus 2/3 ena halva används som kontor, den andra delen som förråd. Djuppborrad egen brunn och nyare avloppsanläggning (minireningsverk). Separat Bastustuga, ej inrättad. Stor kuperad tomt som gränsar mot skogen, en granne. Ett intressant sjösystem (Majssjön, Sävsjön, Storasjön, Gräsken m m.) för kanotturer som är ca. 8-10 km lång ligger inom 2-5 km avstånd. Bra fiskemöjligheter med fiskekort.

  • Balkong
  • Uteplats
Högaberg 1, Ramkvilla, Vetlanda kommun

Högaberg 1

Gård/Skog
Ramkvilla, Vetlanda kommun

46 000 000 kr

166 m²

6 rum

227,3 ha tomt

Småländska Höglandet - Högaberg Gård - en skogsgårdsidyll med enskilt och högt läge, egen liten badsjö och egna strandlinjer i två ensamma bergsjöar. Vill du dra dig tillbaka och söker ett refugium som andas stillhet och natur? Välkommen till Högaberg Gård, ett skogsparadis med eget mikroklimat (här växer ca. 100 frukt- och nötträd) belägen vid en av topparna (323 m över havet) på det småländska höglandet. Fastigheten är taxerad som tre lantbruksenheter, två lantbruksenheter är bebyggda, en är obebyggd. Total areal 227 ha, varav 21 ha betesmark, 17 ha åkermark (lerig jord), skogsimpediment 2 ha och 184 ha produktiv skogsmark. Bra bonitet, huvudsakligen barrskog, med en bra andel av lövskog (ek, bok, lönn, alm, lärk, m m.), virkesförråd ca. 20 000 Kubm +/-15%. Det finns en äldre skogsbruksplan från 2009, utdrag från planen finns under bilder. Årlig skogstillväxt enligt säljaren ca. 1 000 kubm/år. Gården har fem skiften varav två gränsar mot två ensamma bergsjöar, Granssjön och Karsjön, med egen strandlinje på ca. 500 och 300 m, egen badbrygga/sandstrand. Ett av skiftena är en sjötomt. Gårdcentrum med mysigt bostadshus från 1938, (5 rum och kök, två kakelugnar, öppen spis och vedspis i köket), ekonomibyggnad med 262 kvm byggnadsyta, nyare maskinhall ca.150 kvm byggnadsarea. En borrad och flera grävda brunnar. Egen, idag uthyrd jaktstuga på 90 kvm från 1977. Väldigt bra jakt på älg, rådjur, vildsvin och hare m m. Jakt och jordbruk är idag utarrenderat, men kan avslutas årsvis. Två privata tillfartsvägar är bommade. Fastigheten säljs i sin helhet, säljaren är inte intresserade i bud för delar av fastigheten.

  • Uteplats

Visar alla 3