Mäklare Johan Siborne

Johan Siborne

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljningar
Nya vägen 39, Sannäs, Tanums kommun
 • Borttagen före visning

Nya vägen 39

Fritidshus
Sannäs, Tanums kommun
Askengren Fastighetsmäklare

5 000 000 kr

92 m²

4 rum

777 m² tomt

Nu erbjuds detta charmiga fritids/permanenthus med solrik trädgård på Nya vägen 39. Huset är byggt 1860 och har varit inom familjen sedan dess. Med känsla för husets historia har skötsel och renoveringar skett på ett varsamt sätt. Här bor man i första raden mot havet och med en strålande utsikt över Sannäs hamn. Från fastigheten får vi även ett bekvämt gångavstånd till morgondoppet (ca. 120 m). Fastigheten har en solrik trädgård i söderläge som bjuder in till sommarens sammankomster med familj och vänner bland bärbuskar och vackra planteringar. Bostaden erbjuder kök, sovrum, matsal, vardagsrum med kamin, badrum och kontor i entréplan. På övre plan finner vi sovrum och allrum. Utöver bostaden får vi en oinredd gäststuga/friggebod med el, uteplats och markis. Badplats hittar man endast ca. 400 m från huset, där erbjuds både sandstrand, hopptorn och bad från varma klippor. Här bor du intill vackra promenadstråk, fritidsbåthamn med eventuell möjlighet till båtplats, badplats och till Mjölkeröds golfbana med restaurang. Det ligger inte heller långt från varken Tanumshede centrum med ex. vårdcentral, tandläkare och affärer som till Tanums shoppingcenter eller Världsarvet med hällristningar i Tanum och Vitlycke museum. Nöjeslivet i Grebbestad och Tanumstrand når du på ca 10 min med bil. Med bil tar det ca 1,5 tim till både Oslo och Göteborg. Huset är besiktat av Fukt & Byggkonsult AB i samarbete med Gar-Bo Försäkringar och försäkring mot dolda/osynliga fel följer med till köparen! Kontakta ansvarig på Askengren redan idag för mer information och visningsbokning!

 • Plus
 • Uteplats
Vetteberget 4, Fjällbacka, Tanums kommun

Vetteberget 4

Villa
Fjällbacka, Tanums kommun
Askengren Fastighetsmäklare

10 000 000 kr

234 m²

5 rum

909 m² tomt

Äntligen kommer här möjligheten att förvärva en rejäl villa med havsutsikt i Fjällbacka. Fastigheten hittar vi längst fram mot havet på en lugn återvändsgata på Vetteberget 4 men fortfarande med närhet till klippor och salta bad. Fastigheten fungerar utmärkt som både fritidsboende och som åretruntbostad. Säljaren har byggt huset 2007 och bott där året runt sedan dess. Huset ligger med ett högt läge och erbjuder tre sovrum varav ett master bedroom med egen balkong, walk-in closet, badrum med bastu och bubbelbadkar. Från balkongen får vi en bred havsutsikt och perfekt läge för kvällssolen! Entréplan ger oss ett stort vardagsrum med rejäl plats för det större matbordet. Här hittar vi även en kakelugn, utgång till det inglasade uterummet och balkongen med en härlig havsutsikt samt ett rymligt kök med kylrum. På entréplan finns såklart även ett helkaklat badrum, tvättstuga samt passage vidare in till garaget. Från hallen finns trapp både upp och ner. I källaren finner vi pannrum samt ett större förrådsrum. Med egen ingång från utsidan når vi även den separata lägenheten om ca. 38 m2 med allrum, kök och eget helkaklat badrum. Perfekt för tonåringen eller uthyrning! På husets entrésida ligger den privata uteplatsen som delvis är under tak. Här ges det gott om plats åt både solstolar, matbord, specialbyggda & upphöjda planteringsbäddar och diverse lek och umgänge. Denna plats är så stor att man kan följa solen från tidig morgon till sen eftermiddag. På husets sida mot havet hittar vi även här en uteplats där man även når den lilla fiskdammen. Framför huset hittar vi en rymlig uppfart och garage med plats för en bil. Från huset har vi ca. 1 km promenad in till Fjällbacka centrum (1,5 km med bil) där vi hittar ett bra utbud av restauranger, butiker, nöjen, livsmedelsaffär, apotek och vårdcentral. Badplatser finns det gott om i området och den närmaste badplatsen är Badberget, ca. 500 m promenad från huset. Med köpet följer en försäkring mot dolda/osynliga fel från Gar-Bo Försäkringar. Besiktningsprotokoll samt energideklaration är upprättat av Fukt & Byggkonsult AB. Kontakta mäklare Johan Siborne på telefon +46 (0) 709 755 780 för mer info samt visningsbokning!

 • Balkong
 • Uteplats
Sövallsvägen 23C, Grebbestad, Tanums kommun

Sövallsvägen 23C

Tomt
Grebbestad, Tanums kommun
Askengren Fastighetsmäklare

2 400 000 kr

1 800 m² tomt

På denna natursköna och solrika bergstomt om ca. 1.800 m2 finns nu möjlighet att förverkliga din husdröm! Tomten ligger högt upp på ett berg och blickar ut över ängarna ner mot Gliskilen och söder. Från tomten får man en viss vy mot havet men ett alldeles utmärkt solläge hela dagen. Förhandsbesked har tidigare funnits och är nu sökt på nytt av säljaren. Villkor om positivt förhandsbesked kommer givetvis att tas med i ett köpekontrakt. Kommunalt V/A är framdraget till tomtgräns, anslutningsavgiften för V/A samt anslutning till el står köparen för. Kanalisation för el finns till tomtgräns och fiber finns vid huvudvägen. Från tomten tar vi oss väldigt enkelt ner till samhällets fulla utbud med affärer, restauranger, apotek, systembolag, hamnlivet och havsbad. Vill man ta sig ett morgondopp från bryggor eller klippor rullar man lätt med cykeln till havsbad i Sövall eller Grönemad. Vi får här sammantaget ett perfekt läge, nära till allt som samhället erbjuder men strax utanför det som kan uppfattas störande. Till Göteborg och Oslo tar det ca 1,5-2 h med bil. Välkomna att kontakta ansvarig mäklare Johan Siborne för mer information!

Valö Hölja, Fjällbacka / Valön, Tanums kommun

Valö Hölja

Fritidshus
Fjällbacka / Valön, Tanums kommun
Askengren Fastighetsmäklare

15 000 000 kr

65 m²

4 rum

3 208 m² tomt

Är ni på jakt efter en strandfastighet med privat läge? Här ges nu chansen att förvärva en riktig kanonfastighet på Valön, strax utanför Fjällbacka. Fastigheten med sitt höga läge ger oss första parkett till den vackra Bohuslänska naturen med dess kobbar och skär. Arkitektritat från grunden för att på bästa sätt smälta in mellan både lummighet och berg. Den vackra eldstaden som strategiskt är placerad i mitten knyter samman den öppna planlösningen mellan kök, allrum och matplats. Matplatsen är gjord för att skapa många fina minnen under middagar i goda vänners lag och ger samtidigt en oslagbara vy över inloppet till Fjällbacka. Utöver detta är huset fördelat på tre sovrum, badrum, förråd och tre uteplatser så man enkelt kan följa solens vandring. På fastigheten finns även en separat mindre gäststuga som även denna har en oslagbar utsikt. Från den privata bryggan med egen badstege badar man i solen från morgon till kväll. Går vi en kort promenad på stigen bakom huset leder den oss ner till sandstranden där man bekvämt kan bada med de lite yngre familjemedlemmarna. Fastlandet ligger ca 10 minuter bort med båt och där möts man av Fjällbackas fulla utbud av butiker, restauranger och uteliv. Från Fjällbacka når man bekvämt kustorterna Bovallstrand, Grebbestad och Hamburgsund. Med köpet följer en försäkring mot dolda/osynliga fel från Gar-Bo Försäkringar. Besiktningsprotokoll är upprättat av Fukt & Byggkonsult AB. Kontakta mäklaren för mer info samt visningsbokning.

 • Plus
 • Uteplats
Hagavallen 21, Grebbestad, Tanums kommun

Hagavallen 21

Tomt
Grebbestad, Tanums kommun
Askengren Fastighetsmäklare

1 700 000 kr

801 m² tomt

Nu erbjuds du att bygga ditt drömhem på Anneberg i Grebbestad! Strax norr om kyrkan i samhället förmedlar vi nu en byggklar tomt om 801 m2 i ett avskilt och familjevänligt område. Byggrätten tillåter för enplanshus högst 150 kvm byggnadsarea, för tvåplanshus tillåts högst 110 kvm byggnadsarea. Kommunalt V/A och fiber är framdraget till tomtgräns och anslutningsavgifterna är betalda. Tomten angränsar till befintlig småhusbebyggelse och får gångavstånd till för- och grundskola samt promenadstråk med skogspromenader. Vi har i övrigt ca. 500 m till hamnen med butiker, restauranger, caféer, apotek och det härliga båt- och brygglivet. Till större städer som Göteborg och Oslo tar det ca 1,5h med bil. För mer information och visningsbokning kontakta ansvarig fastighetsmäklare!

 • Plus
Valö Anebukten 3, Fjällbacka / Valön, Tanums kommun

Valö Anebukten 3

Tomt
Fjällbacka / Valön, Tanums kommun
Askengren Fastighetsmäklare

3 800 000 kr

1 222 m² tomt

På södra delen av Valön, strax utanför Fjällbacka, ges nu tillfället att skapa sig ett eget boende i ljuvlig skärgårdsmiljö på Valö Anebukten 3! Valön har ett ypperligt läge för er som värdesätter ö-livet men samtidigt vill ha kort avstånd till fastland. I Fjällbacka finner man det fulla utbudet av butiker, restauranger och uteliv och båtresan tar endast ca. 10 minuter. Resan går till råga på allt över skyddat vatten och ön ligger med ett optimalt läge för att inte behöva korsa stora öppna fjärdar. Man får kort och gott en trivsam båtfärd mellan dem pittoreska öarna i mellanskärgården. Denna obebyggda tomt 1.222 m2 ligger inom detaljplan som medger byggnation om 75 m2 + 15 m2. Kommunalt vatten och avlopp finns i området och går att ansluta till denna tomt. Anslutningsavgift tillkommer. Till fastigheten kommer det även erbjudas båtplats på Valön. Här ges det plats att att leva ett härligt skärgårdsliv med båtliv, sol, bad och fiske. Valön erbjuder härliga promenader i en vacker natur, ett underbart läge i populära skärgården som möjliggör utflykter med egen båt till härliga badklippor och vikar i det vackra området. Nybyggnadskarta, plankarta samt planbestämmelser finns att ta del av under dokument. För mer information och visningsbokning kontakta ansvarig fastighetsmäklare!

Sövallsvägen 17A, Grebbestad, Tanums kommun

Sövallsvägen 17A

Tomt
Grebbestad, Tanums kommun
Askengren Fastighetsmäklare

2 400 000 kr

1 363 m² tomt

Här förmedlar vi nu två nybildade tomter på attraktiva Sövallsvägen, strax utanför centrala Grebbestad! Tomterna mäter 1.363 m2 (17A) respektive 951 m2 (17B) och båda två får ett bra läge i området med relativt fria ytor åt alla väderstreck. Det generösa förhandsbeskedet medger en total byggnadsyta om 200 m2, varav bostadshus 160 m2 i två våningar alternativt i en våning med inredd vind samt garage om 40 m2. Kommunalt V/A är framdraget till tomtgräns och anslutningsavgiften för V/A är betald av säljaren och inkluderas i priset. Köparen får själv stå för att ansluta el och fiber. Kanalisation för el och fiber finns till tomtgräns. Området passar lika bra till permanentboende som fritidshus då fastigheten ej har någon boplikt. Här bor man på ett bekvämt gångavstånd till morgondoppet som man kan avnjuta antingen i Sövall eller Grönemad. Till båda dessa vackra badplatser har vi endast ca. 1,4 km. Grebbestad med hela dess utbud av mataffärer, butiker, caféer, restauranger, apotek, promenadbryggan och uteliv befinner sig ca. 700 m från fastigheten. Vi får här sammantaget ett perfekt läge, nära till allt som samhället erbjuder men strax utanför det som kan uppfattas störande. Till Göteborg och Oslo tar det ca 1,5-2 h med bil och motorvägen når vi smidigt efter bara 5-10 mins körning, där hittar vi även Tanums Shoppingcenter med ett stort utbud av shopping! Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information och privat visning!

 • Plus
Furkegärdet 1, Hamburgö, Tanums kommun

Furkegärdet 1

Fritidshus
Hamburgö, Tanums kommun
Askengren Fastighetsmäklare

15 000 000 kr

48 m²

3 rum

4,2 ha tomt

Här presenterar vi denna mycket speciella fastighet på Hamburgö, Furkegärdet 1! Fastigheten består av en 42.484 m2 stor naturtomt med bostadshus, gästhus samt dubbelgarage och här återfinns en alldeles unik historia. Torpet grundades 1953 av disponent Erik Bengtsson, industriman från Småland. Vid sidan av Maskinduksverket ägnade Erik Bengtsson mycket av sin tid till sitt stuteri, Solberga i Småland. Varje sommar arrangerades det ett ridläger på ön, då hästarna fraktades med tåg till Rabbalshede och därifrån reds de sedan ut till Hamburgö. På Hamburgö byggdes det stall för de medhavda hästarna och runt dammen fanns en galoppbana. Galoppbanan finns inget kvar av idag men däremot återfinns dammen. 1953 anlitades Arkitekten Sven Wraner till att rita Torpet, han blev senare Gävles stadsarkitekt. Torpet är gjort av exklusiva materialval som är utöver det man förväntar sig av ett sommarhus. Vi hittar exempelvis marmorgolv i vardagsrummet, skiffergolv med golvvärme i matsalen, pansarglas till vindskydd och koppartak på den tillbyggda vardagsrumsdelen. Dubbelgaraget i betong är insprängt i berget och som portar har man här valt plåt. Här bor man avskilt utan insyn men med närhet till salta bad, naturstigen "Elefantstigen", dem slipade klipporna och kommunikation med linfärjan. Från husen får vi en trevlig havsutsikt och tack vare tomtens storlek finns även goda utvecklingsmöjligheter för exempelvis framtida avstyckningar. Utöver allt detta hittar vi ett uthus med förråd och dusch, ett bastuhus samt det vackert uppbyggda stenvalvet som tar oss ut i en den härliga trädgården. Detta är ett perfekt läge för dig som söker lugnet men ändå vill ha närheten till bad- och båtliv samt samhället med dess utbud av affärer och restauranger i Hamburgsund. Från fastigheten till gratisfärjan som går året om (var 20:e minut) har vi ca. 1,5 km. Ön har flera vackra badplatser som exempelvis Stora Boviken, Vänd igen och Stora stenar. Alla når man enkelt till fots/cykel och med båt eller bil tar du dig snabbt till omskrivna Fjällbacka, eller varför inte en utflykt till Bovallstrand eller Hunnebostrand. Med köpet följer en försäkring mot dolda/osynliga fel från Gar-Bo Försäkringar. Besiktningsprotokoll är upprättat av Fukt & Byggkonsult AB. Kontakta mäklaren för mer info samt visningsbokning!

 • Plus
 • Uteplats

Visar alla 8