Mäklare Peter Tumegård

Peter Tumegård

Om mig

Peter Tumegård är en av Gotlands mest rutinerade fastighetsmäklare med bred kompetens för alla typer av bostadsaffärer. Med en bakgrund inom produktutveckling, försäljning, ledarskap och byggbranschen är Peter inte bara en skicklig mäklare, hans kunskaper blir ovärderliga för dig som ska sälja eller köpa en bostad. Peter har ett stort engagemang, vilket märks eftersom hans kunder gärna återkommer gång på gång. Som mäklare är han trygg, enkel och ett steg bättre – allt för att du ska lyckas.

Mäklarens försäljning på Hemnet
Smalgränd 6, Visby, Gotlands kommun
  • Sön 5 maj kl 12:00

Smalgränd 6

Villa
Visby, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
2 990 000 kr
93 + 37 m²
3 rum
722 m² tomt

Denna fastighet är perfekt för dig som älskar att ta tag i renoveringsprojekt och omvandla till drömboenden. Huset har en gedigen grund och ett bra läge i Visby. Interiört behöver detta hus en hel del kärlek och omsorg. Det stora renoveringsbehovet ger dig friheten att skapa ett hem som är anpassat efter dina behov och önskemål. Trädgården kan med lite omsorg omvandlas till en vacker och avkopplande utomhusmiljö där du kan njuta av lugnet och friden. Fastigheten säljs med friskrivning då ägarna aldrig varit bosatta i huset och därav inte vet något om dess skick.

  • Plus
Brissund Brissundsvägen 4B, Brissund, Gotlands kommun
Brissund Brissundsvägen 4B, Brissund, Gotlands kommun, bild 2
Brissund Brissundsvägen 4B, Brissund, Gotlands kommun, bild 3

Brissund Brissundsvägen 4B

Villa
Brissund, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
10 000 000 kr
220 m²
6 rum
1 086 m² tomt

Välkommen till detta fantastiska hem som genomgående har renoverats 2021 med närhet till havet i Brissund och med en gedigen känsla för design och hög kvalité. Med havsglimt från den imponerande stora altanen och omgiven av den vackra naturen med sina knotiga tallar är detta verkligen en plats för lugn och ro. Med en yta på 220 kvm fördelat på sex rum, i två plan erbjuder detta hem en bekväm och elegant livsstil. Kvalitetsmaterial har använts genomgående i bostaden och den imponerande takhöjden skapar en känsla av rymd och ljus utöver det vanliga. De vita väggarna tillsammans med den gotländska kalkstenen och det linoljesåpade furugolvet ger en tidlös atmosfär och de välplacerade spotlightsen lyfter fram detaljer och skapar en behaglig belysning. Den öppna sociala planlösningen mellan vardagsrummet och köket skapar inbjudande ytor där umgänge och gemenskap kan blomstra. Köket är fullt utrustat med bl a kyl, frys, spis, diskmaskin, både varmlufts- och ångugn och dessutom värmeskåp för tallrikar. Sovrummen är omsorgsfullt utformade där ett av dem har egen walk-in-closet och utgång direkt till trädgården, vilket ger en skön kontakt med naturen utanför. Badrummen är stilfullt helkaklade och det större av dem är inrett som ett spa. Det finns bl a bastu, dubbel dusch, direkt utgång till altanen till det härliga spabadet, och när ni sitter i badkaret har ni utsikt över naturen, vilket ger en extra dimension av lyx och avkoppling till hemmet. Övervåningen erbjuder ett stort allrum med en magnifik balkong som rymmer både mat- och loungemöbel. Här njuter ni dygnets alla timmar med havet i bakgrunden mellan tallarna. Ni finner även ett sovrum och ytterligare ett stort rum som idag används som förråd, men som med ganska enkla medel kan göras om till ett sovrum. Tvättstugan är praktiskt utformad med tvättho, gott om arbetsytor och förvaring. Vackert marockanskt kakel på golvet och direkt utgång till trädgården och torkställningen. Området runt hemmet är lugnt och fridfullt och väldigt omtyckt. Cykelavstånd till den vackra stranden i Brissund, Själsö bageri och Själsö hamn. Promenadstråken längs havet erbjuder en fridfull och avkopplande miljö att utforska och njuta av när som helst på året. Kontakta mäklaren för visning, Peter Tumegård 0705-213 210.

  • Premium
  • Energieffektiv
Adelsgatan 1B, Visby innerstad, Gotlands kommun
Adelsgatan 1B, Visby innerstad, Gotlands kommun, bild 2
Adelsgatan 1B, Visby innerstad, Gotlands kommun, bild 3

Adelsgatan 1B

Lägenhet
Visby innerstad, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
5 500 000 kr
140 m²
4 rum
vån 2/2
13 074 kr/mån
39 286 kr/m²

Jobbar ni hemifrån så är detta en fantastisk möjlighet, bo i den ena och jobba i den andra. Lägenheterna är i absolut toppskick och de ligger i ett unikt läge i innerstan med uthyrningsdel/lgh som kan ge goda intäkter. Då hallen/entrén är gemensam till de båda lägenheterna kan man väldigt enkelt nyttja de båda som en stor lägenhet om man hellre önskar det. Välplanerad planlösning med en rymlig uteplats i västerläge. Härliga ljusa och smakfulla sällskapsytor finns. Egen ingång från innergården. Bra läge med närhet till centrum där de flesta butiker finns. Föreningen godkänner juridisk person. Visning efter överenskommelse.

  • Premium
  • Balkong
  • Uteplats
Åkerstigen 19, Visby, Gotlands kommun

Åkerstigen 19

Lägenhet
Visby, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
2 650 000 kr
71,9 + 8 m²
3 rum
3 510 kr/mån
36 857 kr/m²

Välkommen till denna fina lägenhet med trevlig planlösning över två våningar. Belägen i ett lugnt område med en mysig liten trädgårdsdel på baksidan, komplett med trälagd uteplats och möjlighet till planteringar, är detta verkligen ett hem att trivas i. Vid entrén finns även där utrymme för en liten plantering om ni vill, kanske en härlig kryddodling i en pallkrage. På entréplan möts ni av en rymlig hall med gott om förvaringsutrymme i det stora förrådet som finns i anslutning här. I detta utrymme finns en frys, en tvättmaskin (2023) och en dörr ut till uteplatsen. Köket är ljust och funktionellt med plats för matmöbel. Det är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kyl. Det rymliga vardagsrummet erbjuder en avslappnad atmosfär och har utgång till baksidan och dess uteplats, där du kan njuta av lugnet under soliga dagar. Här på entréplan finns också en gäst-WC. På övre plan finns två rymliga sovrum, båda med gott om plats för förvaring och möblering. Det fina helkaklade badrummet är modernt inrett med dusch med vikbara duschväggar, WC och tvättställ i kommod. Denna lägenhet erbjuder en bekväm och praktisk livsstil. På föreningens innergård finns gräsytor och en lekplats, perfekt för avkoppling och lek för hela familjen. Ni har nära till matbutik, apotek, skolor, naturområden både vid P18 och Södra hällarna.

  • Uteplats
Vall Bryungs 152, Vall, Gotlands kommun

Vall Bryungs 152

Fritidshus
Vall, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
1 975 000 kr
110 + 30 m²
3 rum
3 323 m² tomt

Ca 15 minuter från Visby finner ni denna charmiga och välhållna kalkstensbyggnad. Denna underbara fastighet är perfekt för den som söker en unik och historisk plats att kalla hem. Husets läge är svårt att överträffa med dess lugna miljö och vackra lilla damm på grannfastigheten. Koppla av, lyssna på fåglarna och njut av den grönskande trädgården. Huvudbyggnaden med sina djupa fönsternischer erbjuder stora utrymmen med högt i tak och vackra detaljer. Den inrymmer kök, matrum/allrum, wc-rum och ett stort vardagsrum som är öppet upp i nock, detta rum användes tidigare som samlingslokal när det var ett kapell. Köket är utrustat med spis, kyl/frys och diskho. På övre plan finns ett sovrum och ytterligare ett kök. Flygeln som ligger invid kapellet tros ha varit ett gammalt brygghus och i denna finns ett stort rum, förvaringsutrymmen och en öppen spis som behöver besiktas innan den tas i bruk.

Hangvar Stora Häftings 307, Hangvar, Gotlands kommun
Hangvar Stora Häftings 307, Hangvar, Gotlands kommun, bild 2
Hangvar Stora Häftings 307, Hangvar, Gotlands kommun, bild 3

Hangvar Stora Häftings 307

Fritidshus
Hangvar, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
2 500 000 kr
65 m²
5,3 ha tomt

Välkomna till denna fantastiskt mysiga fastighet i Hangvar med en inredd kalkstenslada, ett vackert kalkstenshus där ni ges möjlighet att sätta er egna prägel, samt en förrådsbyggnad. Tomten är grönskande och ligger inbäddad mellan träden som en liten oas där ni genom en öppning bland träden har härlig utsikt över ängar och åkrar åt nordväst som lyser upp när solen rör sig ned mellan trädtopparna. Här bor ni ca 2,5 kilometer från havet och på cykelavstånd, ca 7 kilometer från Irheviken och Kappelshamn som erbjuder fina badstränder, populära restauranger med mera. I huvudbyggnaden, som idag inte är inredd, har säljarna avlägsnat golvet som tidigare var skadat av fukt. Detta är anledningen till att det idag är tomt i denna byggnad. Här ges ni fantastiska möjligheter till att färdigställa byggnationen, sätta er egna prägel och ge nytt liv åt detta vackra kalkstenshus. Ladan används som bostad och här möts ni av vita tjocka kalkstensväggar med vackra djupa fönsternischer. Förrådsbyggnaden är inredd med ett rum och används idag som ateljé. Utöver tidigare nämnda byggnader så finns en uteplats på natursten och ett påbörjat växthus samt tre stycken vackra bul- uthus i mindre storlek.

  • Premium
Källunge Ekeskogs 422, Källunge, Gotlands kommun
Källunge Ekeskogs 422, Källunge, Gotlands kommun, bild 2
Källunge Ekeskogs 422, Källunge, Gotlands kommun, bild 3

Källunge Ekeskogs 422

Gård/Skog
Källunge, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
15 200 000 kr
2,3 ha tomt

Välkommen till Källunge där det moderna möter det lantliga. Fastigheten består av huvudbyggnad med vidbyggd flygel som delas i två boenden, två gårdshus, ett nybyggt flerfamiljshus med tre lägenheter samt en sommarbostad/smedja. Pool och utekök finns i anslutning till huvudbyggnaden. Utöver detta finns ladugård, maskinhall och ett förråd på fastigheten. Bostäderna är idag fullt uthyrda med goda hyresintäkter, 1018 093 kr/år enligt gällande avtal mellan hyresvärd och hyresgäst (inklusive intäkter från elförsäljning). Angivna hyresintäkter avser långtidsuthyrning men går att maximera om man även jobbar med korttidsuthyrning. Är du hästintresserad finns möjlighet till flertalet boxar inne i den stora ladugården. Parkering för bilar finns det gott om och driftkostnaderna hålls låga tack vare gårdens egna solcellsanläggning. Möjlighet finns även att förvärva åkermark om ca 25,72 ha. I samband med avstyckningen kan vissa ändringar gällande servitut samt ledningsrätt ske. Kontakta gärna oss på Bjurfors för mer information.

  • Premium
Fröjel Sälle 931, Fröjel, Gotlands kommun
Fröjel Sälle 931, Fröjel, Gotlands kommun, bild 2
Fröjel Sälle 931, Fröjel, Gotlands kommun, bild 3

Fröjel Sälle 931

Gård/Skog
Fröjel, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
12 500 000 kr
200 + 70 m²
11 rum

Välkomna till Fröjel och denna fantastiska fastighet som erbjuder något utöver det vanliga. Här finner ni ett boende med genomgående hög materialstandard, där större del av boendets ytor är genomgångna och totalrenoverade. På vägen in till huset möts ni direkt av poolen som mäter 4x8 meter och är isolerad med pooltak 2021. Det intill-liggande poolhuset från 2022 är putsat likt huvudbyggnaden och här erbjuds det god förvaring för såväl solstolar som växter och andra utemöbler. Under de varmare sommarmånaderna kan poolhuset med fördel även nyttjas som mysigt uterum för luncher intill poolen eller som mysig middagsplats när kvällen och mörkret infaller. Längst med poolen löper en gjuten platta som sammanknyter väl med poolhuset och huvudhusets fina putsade fasad. Inne i bostaden möts ni av härlig atmosfär där de gedigna trägolven, stora rummen med högt i tak och djupa fönsternischerna sammanstrålar på ett fint sätt. De stora rummen skapar en lantlig känsla som samtidigt känns modern då bostaden har genomgående stilrena färgval. I salen med sin väl tilltagna storlek kan ni tillsammans med nära och kära njuta av middagar och festligheter och till vardags inrymmer matplatsen i köket hela den stora familjen. Bostaden inhyser på övre plan flera stora sovrum och ett mindre badrum med dusch. Här har ni ett hem där ni kan trivas i många år. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare!

  • Premium
Hamra Sallmunds 2:1 (del av skifte 6), Hamra, Gotlands kommun
Hamra Sallmunds 2:1 (del av skifte 6), Hamra, Gotlands kommun, bild 2
Hamra Sallmunds 2:1 (del av skifte 6), Hamra, Gotlands kommun, bild 3

Hamra Sallmunds 2:1 (del av skifte 6)

Tomt
Hamra, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
3 000 000 kr
1,9 ha tomt

I vackra Hamra på Sudret finns nu möjlighet att förvärva denna tomt om ca 1,9 ha. Hamra socken ligger på östra sidan av halvön Storsudret. På Storsudret finner ni bl a kultur i Vamlingbo, Burgsvik samhälle med matbutik, Grå Gåsen m m och förstås vackra Hoburgen längst ner på södra delen av ön. Denna tomt ska styckas av från Hamra Sallmunds 2:1 och den säljs med villkor om positivt förhandsbesked. Tomten är belägen där förvärvstillstånd kan krävas enligt Jordförvärvslagen. Om mer mark önskas i Hamra, har samma ägare en försäljning om ca 24 ha. Se gärna annons "Hamra Skogs/Hamra Sallmunds". Önskar ni istället köpa en gotlandsgård i Hamra, har de också en sådan till försäljning, se "Hamra Sallmunds 189/Vamlingbo Fridarve". Vid närmare intresse eller övriga frågor är ni varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare.

  • Premium
Toftavägen 381D, Tofta, Gotlands kommun
Toftavägen 381D, Tofta, Gotlands kommun, bild 2
Toftavägen 381D, Tofta, Gotlands kommun, bild 3

Toftavägen 381D

Villa
Tofta, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
7 500 000 kr
142 m²
7 rum
2 099 m² tomt

Här är det, ett fantastiskt hus på Tofta Södra som precis har blivit färdigställt och som ligger bara 200 meter från havet. Solnedgångarna kan avnjutas från den härliga balkongen eller nere på stranden, där kvällsdoppet blir en perfekt avslutning på dagen. Oavsett om det är semester eller ett permanent boende, så är detta en underbar plats att kalla sitt hem. Gästhuset, som är fullt inrett, är perfekt för att välkomna släkt och vänner under sommaren, eller om man föredrar kan man även hyra ut det under delar av året. Stranden längs denna populära del av Gotland har flera restauranger öppna sommartid, så man behöver inte stå vid spisen om man inte känner för det. Vid Surflogiet kan man komma precis som man är och beställa något gott i strandbaren, medan den italienska Trattorian serverar ljuvliga pizzor. Inte långt bort finns också Toftagården som erbjuder en god meny. Dagarna här blir garanterat avkopplande och ljuvliga. För de som önskar lite aktivitet kan man prova på SUP vid Surflogiet eller spela Padel på de fina banorna vid campingen. Dessutom finns en av Sveriges bästa och vackraste golfbanor, Visby GK, bara en kort bit söderut. Bostadshuset är ljust och trivsamt med generösa fönster som släpper in mycket naturligt ljus. Efter att ha gått genom den rymliga hallen möts man av köket, som har en köksbänk som vetter ut mot matplatsen. Här kan man njuta av god mat med glasade skjutdörrar som öppnar ut mot en av de under tak belägna uteplatserna i trädgården. Köket är stilfullt inrett med släta köksluckor, bänkskivor i sten, trägolv och är utrustat med moderna apparater som diskmaskin, spishäll, kyl och frys. Vardagsrummet är lika välkomnande som köket, med glaspartier ner till golvet och en mysig kamin som värmer skönt under kyligare månader. En del av glaspartierna kan öppnas för att enkelt komma ut på uteplatsen och njuta av poolen. De två sovrummen är ljusa med vitmålade väggar och vackra trägolv. Badrummet är smakfullt inrett med lyxiga materialval och är utrustat med tvättställ i vit kommod, WC, handdukstork och dusch. Praktiskt placerat nära köket finns även en kombinerad vardagsentré och tvättstuga, som ger smidig tillgång till trädgården där man kan hänga ut tvätten och låta den torka i de varma vindarna. Övre plan i bostadshuset rymmer tre sovrum, ett allrum och ett helkaklat badrum. Allrummet fungerar som en trevlig samlingsplats mellan de tre sovrummen och badrummet, och har gott om utrymme för en soffgrupp. Genom de två sovrummen åt nordväst når man en balkong där man kan njuta av havsutsikten och solens strålar på kvällarna. Det tredje sovrummet och det andra badrummet på övervåningen är belägna i motsatt riktning. Gästhuset är en mindre kopia av bostadshuset och erbjuder samma stil och design. Här finns ett kök, ett allrum med utgång till en uteplats och en kamin för extra mys. Delen är öppen upp i nock, vilket ger en imponerande ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna. Gästhuset har två sovrum, varav ett är något större och ett mindre, samt ett badrum vid entrén och ett sovloft ovanför. Detta är ett hem där man bara kan flytta in och trivas. Välkomna på visning och upptäck allt som denna underbara fastighet har att erbjuda!

  • Premium
Brissund Näckrosvägen 20C, Brissund, Gotlands kommun
Brissund Näckrosvägen 20C, Brissund, Gotlands kommun, bild 2
Brissund Näckrosvägen 20C, Brissund, Gotlands kommun, bild 3

Brissund Näckrosvägen 20C

Fritidshus
Brissund, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
9 000 000 kr
135 + 49 m²
5 rum
1 799 m² tomt

Välkomna till dessa mysiga och underbara hus i Brissund ca 100 meter från havet. Bara en mil från Visby finner ni detta moderna hem som bjuder på ljus och rymlighet i en stilfull design. Det är en plats där ni kan låta vardagen stanna utanför och omfamnas av lugnet. Stora huset Huset utstrålar en känsla av kvalité och smakfullhet i sin inredning. De stora dörr- och fönsterpartierna skapar en harmonisk förening mellan inomhus och utomhus, den varmare delen av året blir uteplatsen som ett extra rum. Samtliga rum som ligger mot uteplatsen har glasparti med skjutdörr till den långa stenlagda altanen, där du kan njuta av solens strålar eller skymningens fridfulla skimmer. Det öppna vardagsrummet med öppen spis (insats Spartherm) och köket bjuder in till gemenskap och umgänge. Här kan familj och vänner samla sig för trevliga stunder. I bostaden finns också två badrum för extra bekvämlighet samt en tvättstuga och klädkammare som underlättar vardagens bestyr. Den trevliga stenläggningen sträcker sig runt hela bostaden. Delar av den är belägen under tak, vilket gör det till en perfekt plats för avkoppling i alla väder. På entrésidan har ni morgonsolen som värmer gott till frukosten och här känner ni även doften av den fantastiska lavendeln som breder ut sig. Vid den stora uteplatsen som är vänd mot väster har ni en markis ni kan söka skugga under om det skulle behövas och på kvällarna kommer ni uppleva det rosa skimret på himlen och många vackra solnedgångar därtill. Medan ni lyssnar på havets vågor kan ni njuta av en god bok eller en måltid utomhus. Det mindre huset om 49 kvm är en pärla i sig och rymmer allt för komplett boende. Här finns ett modernt kök, ett bekvämt badrum och ett mysigt sovloft. Men det som verkligen utmärker detta gästhus är dess spa-avdelning som ligger separat i samma byggnad. Här kan ni skämma bort er med avkopplande stunder i bubbelbadet eller bastun. Utanför entrén finner ni även en utedusch, perfekt för sommarens varma dagar när ni inte orkar ta er till havet. Lämpar sig väl för uthyrning. Dessa fantastiska hus i Brissund är en plats där komfort, natur och njutning går hand i hand. Med närheten till havet och möjligheten att koppla av i gästhusets spa-avdelning är detta verkligen ett drömboende vid Gotlands vackra kust. I närheten av Brissund finns flera av Gotlands populära utflyktsmål såsom ljuvligt goda Själsö Bageri, Lummelundagrottorna och restaurang N:a Masters, Krusmyntagården med gårdsförsäljning och café/restaurang och mycket mera längs denna vackra karga kust.

  • Premium
Follingbo Prästgård 519, Follingbo, Gotlands kommun
Follingbo Prästgård 519, Follingbo, Gotlands kommun, bild 2
Follingbo Prästgård 519, Follingbo, Gotlands kommun, bild 3

Follingbo Prästgård 519

Gård/Skog
Follingbo, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
18 000 000 kr
410 + 90 m²
5 rum
10 ha tomt

Follingbo prästgård är en fantastisk gård med anor från 1700-talet. Det finns bl a tre bostadshus och gården är belägen bara 7 km från Visby. Fastigheten är byggnadsminnesförklarad av Länsstyrelsen vilket omfattar huvudbyggnaden och Holmbergska flygeln samt omgivande trädgård med planteringar och träd. Dessa historiska byggnader är vackert bevarade och ger en känsla av äkthet och tradition. En hästgård i absolut bästa skick. Den underbara och välskötta trädgården är imponerande och historian som finns dokumenterad om denna gör det så mycket mer intressant. Gotlands museum har gjort en förteckning över alla träd och buskar här, vilket ger trädgården en extra dimension av kunskap och skönhet. En lindallé leder in till gården och är dessutom K-märkt, vilket bidrar till den historiska atmosfären. Bara för att nämna något om området som finns dokumenterat, så framgår det på skattläggningskartan från 1697 att det finns "äpele Trää, Winbersbuskar och Kierssbers Trään". 1667 omtalas i en skrivelse till Landskontoret att prästgården brunnit ned helt. Under 1700-talets första hälft består mangårdsbyggnaden av flera mindre hus, vilka sammanfogas senare samma århundrade. Idag är huvudbyggnaden en ståtlig mangårdsbyggnad om cirka 200 kvadratmeter i två våningar. Den är omsorgsfullt underhållen och visar på kärlek och en fin känsla för detaljer. Varje rum har sin egen unika karaktär och andas historiens charm. Holmbergska flygeln, som är ett korsvirkeshus, rullades hit på stock på 1800-talet från Akebäck under pastor Holmbergs tid. Även den är välbevarad och ger en extra dimension till egendomen. Denna och mangårdsbyggnaden är de två byggnaderna som är byggnadsminnesförklarade av Länsstyrelsen. Utöver dessa finns flera andra byggnader. Ett tidigare bryggarhus, troligen uppfört någon gång under 1700-talet, som idag är en fin bostad. Det gamla sädesmagasinet med avträde som nu används till förråd och även inrymmer utedass. Vidare finns den röda låga längan och denna erbjuder en verkstadsdel, som tidigare fungerade som hönshus, och en garagedel med elektriska portar som byggdes upp på nytt för cirka fyra år sedan. Vidare på gården ligger den imponerande vitputsade ladugården. Här finns det gamla stallet med två boxar och tre spiltor. Det finns även en förrådsdel och ett modernt stall i fullhöjd med tio boxar. Det moderna stallet är utrustat med kaklad spolbox, sadelkammare, foderrum och täckesrum. Det finns även en egen ridbana på gården förstås. Fiberanslutning finns indragen, vilket ger möjlighet till snabb och pålitlig internetuppkoppling. Detta är särskilt värdefullt för dem som vill kombinera den lantliga charmen med moderna bekvämligheter. Sammanfattningsvis är Follingbo prästgård en enastående bostad med rik historia och en imponerande arkitektur. Med sin välskötta trädgård, historiska byggnader och moderna bekvämligheter erbjuder denna egendom en unik möjlighet att bo i en vacker och charmig miljö på Gotland.

  • Premium
Hamra Skogs/Hamra Sallmunds, Hamra, Gotlands kommun
Hamra Skogs/Hamra Sallmunds, Hamra, Gotlands kommun, bild 2
Hamra Skogs/Hamra Sallmunds, Hamra, Gotlands kommun, bild 3

Hamra Skogs/Hamra Sallmunds

Tomt
Hamra, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
2 000 000 kr
16 ha tomt

I vackra Hamra finns nu en strandremsa, skog och mark att förvärva. Hamra socken ligger på östra sidan av halvön Storsudret. Socknen har varierade marker såsom odlingsmark, strandängar och alvarsmarker. På Storsudret finner ni bl a kultur i Vamlingbo, Burgsvik samhälle med matbutik, Grå Gåsen m m och förstås vackra Hoburgen längst ner på södra delen av ön. Vid närmare intresse eller övriga frågor är ni varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare. Denna mark i Hamra avser två fastigheter, Hamra Sallmunds 2:1 som ska avstyckas till ca 13 ha och Hamra Skogs som är 2,76 ha och säljs i sin helhet. Önskar ni kanske en gotlandsgård i Hamra, finns även detta till försäljning av samma ägare, se gärna annons "Hamra Sallmunds 189/Vamlingbo Fridarve". Tycker ni att 24 ha blir väl stort, har de också en försäljning om ca 1,9 ha "Hamra Sallmunds 2:1 (del av skifte 6)". Marken är belägen där förvärvstillstånd kan krävas enligt Jordförvärvslagen. Då fastigheten kommer avstyckas är inte taxerings- och värderingsenheter fastställda i dagsläget.

  • Premium
Storgatan 46, Hemse, Gotlands kommun

Storgatan 46

Villa
Hemse, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
8 500 000 kr
5 528 m² tomt

Möjligheten har kommit att förvalta denna stora välskötta fastighet med flera affärslokaler och lägenheter. Den här näringsfastigheten är strategiskt belägen längs Storgatan i centrala Hemse på södra Gotland och utgör en mångsidig och lönsam investering. Fastigheten rymmer flera lägenheter och kommersiella lokaler, vilket bidrar till stabila och goda intäkter med en cashflow om ca 10-12%. Den nuvarande ägaren har framgångsrikt lyckats hålla samtliga enheter uthyrda och i överensstämmelse med de senaste ägandeförhållandena. Det finns ytterligare 200 kvm utvecklingsbar yta i den stora huvudbyggnaden. Fastigheten är en viktig del av det lokala näringslivet och har en framstående position längs Storgatan, vilket ger den hög synlighet och tillgänglighet för både lokalbefolkningen och besökare. De olika lägenheterna erbjuder en bekväm och attraktiv bostadsmiljö för hyresgäster, medan de kommersiella lokalerna utgör en möjlighet för företag att etablera sig i en central del av Hemse. Genom att hålla enheterna uthyrda och välskötta har den nya ägaren säkerställt en stabil inkomstkälla. Lokalerna är anpassade efter dagens krav och möter de behov som företag och boende kan ha. Den strategiska placeringen i Hemse gör att fastigheten har en god efterfrågan, vilket i sin tur bidrar till dess framgång som en investering.

  • Plus
Västerhejde/Toftavägen, Västerhejde, Gotlands kommun

Västerhejde/Toftavägen

Tomt
Västerhejde, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
17 000 000 kr
1,1 ha tomt

Västerhejde är en omtyckt socken som växer stadigt, den ligger bara några km söder om Visby och det finns bl a en skola med klasser från förskola till 6:an, en bygdegård och Västerhejde IP med sin fotbollsplan. Kommunikationerna fungerar bra om man vill ta bussen och det går även cykelväg hela vägen till Visby om man hellre vill ta cykeln. I Vibble som ligger strax innan mot Visby sett, finns det matbutik med postombud och en restaurang. Härliga strövområden alldeles i närheten kring Fridhem, Högklint och längs havet. Möjligt bostadsprojekt att exploatera. Beslut finns taget av regeringen, bara att söka bygglov. Förhandsbeskedet avser totalt 11 338 kvm mark om de båda fastigheterna och sannolikt kommer bygglovet tillåta ca 3 800 kvm BOA. Planförslaget i förhandsbeskedet avser radhus och småhus med lägenheter i två plan. Se dokument med skiss över planförslag. Möjligt med joint venture-projekt. I dagsläget finns ett vandrarhem och en restaurang på den ena av de två fastigheterna, ingen drift. Den andra är en obebyggd tomtmark.

Sandstensvägen 3, Burgsvik samhälle, Gotlands kommun

Sandstensvägen 3

Villa
Burgsvik samhälle, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
4 500 000 kr
170,5 m²
4 rum
1 779 m² tomt

Välkommen till denna fantastiska bostad i charmiga Burgsvik. Med ett avstånd som kan mätas som såväl badrocksavstånd som stenkast till Burgsviks hamn och strand är detta ett hem där ni kan slå er ned och få ro. Det första som ni möts av när ni når fastigheten är det imponerande och ståtliga huset. Det är ett gediget murat hus med putsad fasad och rödmålade fönster som har en tidlös skönhet. När ni kliver in kommer ni omedelbart att imponeras av de flera stora fönsterpartierna som släpper in naturligt ljus. Inne i huset har varje detalj genomtänkts. Materialvalen är av hög kvalitet och ger en känsla av exklusivitet. Den generösa takhöjden på övre plan skapar en känsla av rymd och luftighet. Den ena delen av husets entréplan som tidigare utgjort förråd, har en öppen planlösningen och ger er alla möjligheter för att skapa ett stort och rymligt vardagsrum och kök i samspel. Önskar ni ha kvar köket på övre plan kan ni med fördel inreda förrådet med flera sovrum då ytan finns. Köket som är på övre plan är välutrustat för alla matälskare med moderna apparater och goda arbetsytor. Här finner ni även ett stort vardagsrum med väl tilltagen takhöjd upp till nock, samt ett sovrum och en toalett. De generösa utrymmena ger möjlighet till personlig inredning och skapar en harmonisk atmosfär. Trädgården är en perfekt plats för avkoppling och lek, vilken omgärdas av vacker gotländsk stenvast och till havet är det knappt 100 meter. Burgsvik samhälle erbjuder såväl restauranger som livsmedelsbutik, grundskola, bygghandel och härliga naturstråk. Under sommartid erbjuder Burgsvik utöver flertalet restauranger i närområdet även flertalet spelningar med välrenomerade artister på Grå Gåsen som är välkänt landet över från TV-serien Så Mycket Bättre. Badstranden är perfekt för barnfamiljer då den är långgrund och längre ut på på piren kan ni bada från någon av bryggorna eller ta ett bastubad i den fina bastun som även har ett soldäck. Missa inte chansen att äga detta charmiga och gedigna hus med ett fantastiskt läge i Burgsvik. Kontakta oss nu för att boka en visning. Välkommen hem till er dröm!

  • Energieffektiv
Stenkumla Källgårds, Stenkumla, Gotlands kommun

Stenkumla Källgårds

Tomt
Stenkumla, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
2 200 000 kr
2 ha tomt

Välkommen till Källgårds Stenkumla, där du kan skapa din egen dröm om en hästgård eller en frodig odlingsplats. Med fantastiska ridvägar precis utanför gården kan du njuta av ridning och utforska naturen till häst. Dessutom ligger Visby innerstad endast 15 minuter bort, vilket ger dig enkel tillgång till stadens bekvämligheter och kulturella sevärdheter. Inom bara 14 minuter når du även den vackra Tofta strand, där du kan koppla av och njuta av havet och den omgivande naturen. Gården har redan ett förhandsbesked för bostadshus om ca 180 kvm, vilket innebär att du har möjlighet att skapa ditt eget perfekta hem och anpassa det efter dina behov och stil. Med en yta på cirka 2 hektar får du gott om utrymme att förverkliga dina drömmar. Skapa din egen hästgård med rymliga stall, paddockar och betesmarker eller skapa en frodig oas för odling med grönsaker, fruktträd och blommor. Valet är ditt! Missa inte chansen att bli en del av Källgårds Stenkumla. Kontakta mäklaren för mer information och för att utforska möjligheterna som denna idylliska gård har att erbjuda.

Stenkumla Gardrungs, Stenkumla, Gotlands kommun

Stenkumla Gardrungs

Gård/Skog
Stenkumla, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
3 400 000 kr
2,8 ha tomt

Välkommen till denna fina gård med ekonomibyggnader som passar en hästgård, en idyllisk liten pärla belägen endast 15 km från Visby. Med en perfekt kombination av naturskön omgivning och praktisk närhet till staden erbjuder denna fastighet en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en bostad och ett hästliv i harmoni. Fastigheten erbjuder möjligheten att bygga ditt alldeles eget drömhus. Beslut om positivt förhandsbesked finns på en byggrätt om ca 250 kvm. Tomten ger utrymme för både avkoppling och aktiviteter och är omgiven av en fridfull natur. På gården finns ett omsorgsfullt inrett stall med boxar för dina hästar. En praktisk sadelkammare finns också tillgänglig, vilket gör hanteringen av dina hästredskap smidig och välorganiserad. Förutom stallbyggnaden erbjuder fastigheten andra byggnader som kan användas till lösdrift, garage, foderhus, förråd, verkstad och andra ändamål. Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning gällande vatten och avlopp tillsammans med två nybildade grannfastigheter. El och fiber är förberett och anslutningskostnad för dessa tillkommer för köpare. Som nämnt ovan så har samma säljare ytterligare försäljningar i Stenkumla. Vänligen kontakta mäklare för mer information, Peter Tumegård 0705-213 210.

Vamlingbo Austre, Vamlingbo, Gotlands kommun

Vamlingbo Austre

Tomt
Vamlingbo, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
1 400 000 kr

I vackra Vamlingbo på Storsudret finns nu möjlighet att förvärva en tomt om 2682 kvm eller 2905 kvm som ligger inom detaljplanelagt område. Största byggnadsarea enligt detaljplan är 200 kvm. Marken i området utgörs till största delen av tallskog med inslag av ek, lönn, ask och björk. Tomterna ligger intill ängs- och åkermark och inom området finns också vackra äldre stenmurar. Söder om planområdet ligger områdets ursprungliga gårdsbebyggelse med traditionella kalkstenshus. Den nya vägslingan genom området är anlagd och det är förberett för anslutning av vatten och BDT-avlopp vid tomtgräns. Vamlingbo är en kyrkby belägen på södra Gotland på centrala Storsudret knappt en mil söder om Burgsvik och lika nära till Hoburgen. Här njuter man av den karakteristiska naturen och lugnet. För den som är intresserad av kultur och historia finns Körsbärsgårdens museum och Bottarve museigård. Vid Vamlingbo prästgård finner ni bl a konst av Lars Jonsson och ett café och på Pensionat Holmhällar intill raukarna har ni möjlighet till övernattning och kan äta något gott. Önskar ni ta ett dopp har ni bara 3 km till underbara Austre badstrand. Till Visby är det ca 9 mil. Vid närmare intresse är ni varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare Peter Tumegård, 0705-213 210.

Norra Slottsgränd 8, Visby innerstad, Gotlands kommun

Norra Slottsgränd 8

Villa
Visby innerstad, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
11 975 000 kr
137 + 30 m²
9 rum
114 m² tomt

Charmigt boende i södra delen av Visby innerstadn. Fastigheten ligger i ett lugnt läge ovanför inre hamnen strax innanför Skansport. Den här fastigheten erbjuder möjlighet att bo i ett historiskt och pittoreskt område men närhet till allt som innerstaden har att erbjuda. Fastigheten har många möjligheter så som generationsboende, eller boende för den stora alternativt lilla familjen. Inredningen är smakfull och är i ett bra skick samt har bekvämligheter som skapar en trivsam atmosfär. Bostaden har en egen innergård där det går att njuta av utomhusmiddagar eller bara koppla av. Lägenheten i entréplan/gatuplan om ca 95 kvm har 3 rum och kök med egen ingång på entréplan och på gatuplan två suterrängrum med egna entréer. Lägenheten erbjuder ett rymligt kök med plats för matmöbel, vardagsrum, två sovrum och badrum. Stora fönster släpper in rikligt med ljus från alla väderstreck och ger utsikt över den pittoreska gatan nedanför, ljuslaserade ekgolv och vitmålade väggar. I köket finns spishäll, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Badrummet är smakfullt inrett med helkaklade väggar och inrymmer dusch, Wc och handfat. Suterrängrummen - med egna entréer från Skeppargatan finns de två separata rummen med varsitt fönster ut mot gatan. Kan fungera bra som kontor, tonårsrum, studentrum eller gästlägenhet. Här finns även det fina gamla trapphuset kvar som kan användas som anslutning till lägenheten i entréplan. Enkelt men funktionellt utrustade med varsitt badrum som båda inrymmer helkaklad duschplats, Wc och handfat. Den andra lägenheten är en vindsvåning om ca 75 kvm med egen entré. Lägenheten har 4 rum och kök. Denna del av huset totalrenoverades 2013 och här möts ni av mysiga vinklar och vrår, snedtak, fönster i alla väderstreck, härlig utsikt över takåsarna och även en havsglimt. Genomgående ljusa ekgolv och vitmålade väggar. Vardagsrummet är elegant och inbjudande och ligger i en öppen planlösning mot köket. Tre sovrum med garderob i varje. Badrummet är utrustat med dusch, WC och handfat, matta på golv och väggar. Fastigheten har en gemensam tvättstuga i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner och två torktumlare. Läget är unikt med närhet till Visbys historiska sevärdheter, mysiga caféer, restauranger och butiker. Du kan njuta av en promenad längs de kullerstensbelagda gatorna och utforska dem medeltida atmosfären som innerstaden erbjuder. Sammanfattningsvis är fastigheten i Visby innerstad en dröm för den som söker en modern och bekväm livsstil i en historisk miljö. Med två separata lägenheter , erbjuder fastigheten en unik möjlighet till boende eller investering. Ta chansen att bli en del av Gotlands charmiga innerstad och skapa ditt drömhem i denna pärla.

Fröjel Mulde 1:53, Fröjel, Gotlands kommun

Fröjel Mulde 1:53

Tomt
Fröjel, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
780 000 kr
3 169 m² tomt

En km söder om Klinte kyrka finner ni denna härliga tomt om drygt 3 000 kvm med positivt förhandsbesked. Fastigheten tillhör Fröjel socken och ligger 35 km från Visby. Kommunal vatten- och avloppsanslutning ingår fram till anslutningspunkten i södra delen av fastigheten, likaså för fiber som är dragen av IP-Only och finns strax söder om fastighetsgränsen. Anslutningspunkt för el finns på fastigheten. Kostnader för framdragning till bostad och påkoppling hamnar på köpare. Den stora stenhögen på fastigheten lämnas av säljaren och kan användas till utfyllnad eller t ex vägbygge. Infart har påbörjats och färdigställs av säljare. Marken öster om fastigheten odlas ekologiskt. Om intresse finns kan del av denna mark avstyckas och köpas loss till egen odling, hästhage o s v. Idag är denna mark utarrenderad till hösten 2027. I Klintehamn som är närmsta samhälle, finns allt det praktiska ni kan tänkas behöva, matbutik, skola, förskola, apotek, restaurang, gym och mycket mer. Pensionat Warfsholm som ligger vid hamnen är ett trevligt utflytsmål och erbjuder fika och middag delar av året, sommartid åker ni gärna hit och tar ett bad längs den mysiga lilla stranden. Strax söder om fastigheten går ni längs den lilla grusvägen upp till mysiga Klinteberget. Här uppe njuter ni t ex av en picknick, går en långpromenad eller tar en tur med mountainbiken. Längs kusten en liten bit iväg, ligger bl a underbara Djupvik, Fröjel och Sandhamn som erbjuder vackra promenadstråk, restauranger, fiskeläge m m. Vid närmare intresse eller övriga frågor är ni varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare Peter Tumegård på 0705-213 210.

  • Plus
Fårö Holmudden 1283, Fårö, Gotlands kommun

Fårö Holmudden 1283

Villa
Fårö, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
3 950 000 kr
64 m²
3 rum
1 116 m² tomt

Denna charmiga stuga med trägolv och träväggar ligger vid Holmudden på Fårö. Omgärdad av gotlandstun och en härligt grönskande trädgård gör den till en riktig liten pärla. Den mysiga verandan som vetter åt sydväst blir som ett extra rum under sommaren för långa sköna fikastunder. I den rika skogen ni har som granne finner ni både svamp, blåbär och lingon. Här bor ni med promenad- och cykelavstånd till nästan allt på Fårö. Flera av de vackra stränderna som t ex Ekeviken, Norsta Aurar, Skalahauar och den kanske mest kända, Sudersand. Under sommaren finns det många restauranger och caféer. Kultur och matbutik finns också i närheten. Vintertid är utbudet till viss del begränsat. Alla årstider har sina fördelar på denna vackra karga ö. Den lugna vackra hösten är perfekt för avkoppling, likväl som vintern då stränderna täcks av snö. I stugan finner ni ett kök som är utrustat med spis, fläkt och kombinerad kyl/frys. Barbordet är fast monterat och ingår därav i försäljningen. Vardagsrummet med sin kamin ligger i en öppen planlösning tillsammans med köket. Ett stort sovrum och ett badrum som inrymmer dusch, WC och tvättställ ligger också på entréplan. En trappa upp finns ett stort rymligt sovloft med synliga takbjälkar.

Klausevägen 1, Klintehamn samhälle, Gotlands kommun

Klausevägen 1

Villa
Klintehamn samhälle, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
2 790 000 kr
173 + 3 m²
7 rum
1 333 m² tomt

Välkomna till denna mysiga villa på Klausevägen 1 som är belägen i ett lugnt villakvarter i centrala Klintehamn. Här bor ni bekvämt med närhet till all den service som Klintehamn har att erbjuda som bland annat för- och grundskola, matbutik, cafeér, idrottsanläggning med padelbanor och mycket mer. Till Visby tar det endast en halvtimme med bil. När ni kliver innanför dörren möts ni direkt av en rymlig hall med ljusa färger och gott om avhängningsmöjligheter för era ytterkläder i den rymliga klädkammaren. Genomgående i hela huset är de vitmålade väggarna som bidrar med ytterligare känsla av rymd och dessa samspelar fint med fondväggarna som bidrar med livlighet och värme. Vardagsrummet som har ett valv känns luftigt och rymligt och här finns det även stora fönsterpartier och en dörr som tar er ut till trädgården på baksidan av huset. Vidare in i köket möts ni fortsatt av ljusa färger. Köket är utrustat med allt ni kan tänka er såsom diskmaskin, kyl och frys, spis och spisfläkt. Utöver diskmaskinen så är samtliga vitvaror och köket från 2019. Matplats för 6-8 personer finns det också gott om plats för här. Från köket och genom hallen når ni även ett av husets större sovrum med fint parkettgolv och tillhörande klädkammare. Här finns det gott om plats för en större säng och även ytterligare plats för en byrå om mer förvaring önskas. Intill det större sovrummet finner ni ett mindre rum som med fördel även kan användas som kontor. Badrummet på entréplan som är nytt 2018 ligger också i denna del av huset alldeles intill de båda sovrummen. Här möts ni av stilren plastmatta på både golv och väggar, dusch, tvättställ i kommod, spegelskåp och WC. När ni tar trappen upp till övervåningen kommer ni upp till ytterligare ett vardagsrum. Fint parkettgolv som även här bidrar med en värmande känsla och vitmålade väggar som bidrar med ljus och ytterligare känsla av rymd. Här finner ni även 3 sovrum som alla har fina parkettgolv, ljusa vitmålade väggar och fönster. Övervåning bjuder även på ett mindre badrum med klinkergolv, tvättställ samt WC. Trädgården är rymlig med stora ytor för lek och bus. Då en av uteplatserna vetter åt söder och den andra åt väst ges det goda möjligheter till att fånga dygnets många soltimmar. Här har ni ett hem som är färdigt att flytta in och trivas i för hela familjen. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för visning!

Fårö Holmudden 1281B, Fårö, Gotlands kommun

Fårö Holmudden 1281B

Villa
Fårö, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
2 950 000 kr
45 m²
3.5 rum
989 m² tomt

Huset är uppdelat i tre delar och har därav tre entréer. Ena delen består av hall, kök, sovrum samt badrum, den andra inrymmer hall och vardagsrum och i den tredje ligger sovloftet som man når från takterrassen. Ute på holmen på Gotlands nordligaste del på Fårö hittar du detta vackra hus med lantlig känsla. Lugnt ställe med nära till natur och fina kuster. På sommaren upplevs detta område som vackert och fridfullt, på hösten så förvandlas naturen till färgstarka skogar med ljudet av stormande hav och på vintertid så gnistrar hela marken som ett sagoland. Huset består av ett enkelt kök med ett vackert trägolv med en utgång genom altandörren ut i trädgården. Trägolvet sträcker sig vidare in mot sovrummet där du möts av en kamin som sprider en härlig värme. I det naturliga badrummet så finner du en dusch och toalett med tillhörande handfat. Med passande färger så upplevs badrummet som en lantlig frizon. Genom den andra entrédörren så leds du in genom en hall som leder dig in i vardagsrummet där du omger dig med en mysig stämning där man kan tillbringa sommarkvällar och mysiga höstdagar. Den trevliga takterrassen leder dig till sovloftet, dörren ger dig en unik känsla med hjälp av vinklarna och utformningen på dörren. Detta hus förtjänar att kallas för ”Pippihuset” med tanke på dess unika utformning och känsla. Husets belägenhet gör att du har nära till natur och hav, med endast 15 min gångavstånd finner du Fårö Fyr som byggdes endast ett år efter Hoburgs fyr. Likaså så har du endast 15 min promenad till kanske Fårös allra bästa sandstrand som heter Norsta Auren, samma avstånd är det till fina Skalahauar. Ungefär 20 minuter på cykel söderut hittar du Avaeken som är en av Gotlands största ekar och även här hittar du kanske en av Gotlands finaste sandstränder Sudersand resort. På norra sidan Fårö ligger Ekeviken med sin strand som har fantastiska solnedgångar. På denna karga ö finner ni också ett stort utbud av olika restauranger och caféer, matbutik m m.

Fole Sojdungs 1:2, Fole, Gotlands kommun

Fole Sojdungs 1:2

Tomt
Fole, Gotlands kommun
Bjurfors Gotland
400 000 kr
5 ha tomt

På mellersta Gotland bara 20 min från Visby finns nu möjlighet att förvärva denna mark på hela 50 060 kvm. Fole socken är belägen mellan Visby och Slite och är en delvis skogsbeväxt slättbygd. Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område. Vatten och avlopp saknas. Den geologiska kartan under bilder har följande betydelse: Ljuslila: Bleke/kalkgyttja Brun med blå prickar: Moränlera/lerig morän Gul med vita prickar: Sand/grus Den som avser utvinna grus för försäljning behöver täkttillstånd. Länsstyrelsens miljöskyddsgrupp för samråd behöver kontaktas inför ansökan om sådant tillstånd, [email protected]. Idag finns inte något gällande tillstånd till att utvinna grus kommersiellt på fastigheten. Avser det grus för eget husbehov behövs först ett samråd med Länsstyrelsens Naturvårdsenhet. (Se länkar). Vid närmare intresse, övriga frågor eller visningar är ni varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare.

Visar 1 - 25 av 26