Mäklare Patrik Helenius

Patrik Helenius

Om mig

Patrik har jobbat som mäklare i Malmöregionen sedan 2006 på en av de större konkurrerande mäklarfirmorna. Där har han bl.a. mottagit utmärkelsen ”Årets mäklare” vid 3 tillfällen och ”Årets Franchisetagare”. Genom att alltid sätta kunden i fokus, ser han till att både du som köpare och säljare är riktigt nöjda med en av livets största och viktigaste affärer.

Mäklarens försäljning på Hemnet
Glasbrukskajen 8A, Limhamn, Malmö kommun

Glasbrukskajen 8A

Lägenhet
Limhamn, Malmö kommun
Bjurfors Limhamn
8 995 000 kr
159 m²
6 rum
9 144 kr/mån
56 572 kr/m²

Exceptionellt penthouse med fri utsikt över Öresund. På första parkett mot kajkanten och Öresunds glittrande hav reser sig den brunteglade huskroppen med ett tvättäkta penthouse högst upp på toppen. Våningen sträcker sig över hela gaveln med två balkonger som skjuter ut på vardera sidan. Utsikten är vidsträckt över hav, hamn, hustak och Öresundsbron i horisonten. Öppenheten är påtaglig och solnedgångarna ingenting annat än magiska. Även interiört reflekteras den fria känslan genom mängder av fönster som maximerar såväl utsikt som ljusflöde. I synnerhet i våningens sociala avdelning som är frontad mot havet med kök, sällskapsrum och loggia som är naturligt förenade. Rum som kännetecknas av volym och är idealiska för sociala sammankomster. Loggian, ger en känsla av både inne och ute, likt en vinterträdgård. Rummet är en utmärkt plats för umgänge men är också ett härligt rum för arbete eller kreativitet. I bostadens andra del i andra del samsas funktionella och privata ytor. Entréhallen öppnar sig vidare ut mot en lång korridor med två sovrum och ett badrum på vardera sida, varav huvudsovrummet ansluter till både en klädkammare och ett av badrummet. Varje rum har noggrant designats för att maximera komforten och funktionaliteten med förvaringslösningar och påkostade materialval. Slituttrycket är renodlad skandinavisk elegans med ek, vitt och grått som grund. Välkommen till Limhamn Sjöstad, här bor du med en förträfflig balans mellan folkliv och gemenskap. Generationer bor här och tillsammans delar vi lugnet och alla delar fascinationen av att bo nära naturen under årets fyra årstider. Inom loppet av några minuter promenerar du till salta havsbad, småbåtshamn, och Limhamns eget torg med sydländsk känsla, Dragörkajen. Här har du möjlighet att besöka kritikerrosade Limhamns Kött & Vilt, köpa färsk fisk direkt från kuttern, hantverkspizza italiensk gelato, bland många alternativ. Barn i området har äventyrliga lekförhållanden, det finns stora grönområden för lek, flera lekplatser och mycket begränsad trafik upprätthålls. Kajen erbjuder flera sjöscoutföreningar, där de seglar i lagunen flera gånger i veckan. Här kan generationer färdas säkert på hjul, runt hela området. Det finns 4 skolor inkl. en Internationell skola i närområdet. På en kvart trampar du till Malmös innersta puls. Trots närheten till detta är rofylldheten uppe på toppen märkbar. Skymningsljuset är som en palett med toner som skiftar från varmt gyllene och orange till intensivt rött och rosa. Dagtid flödar solen in från tre väderstreck och fyller balkongerna med värme. Ett boende som förenar funktion, estetik och sceniska vyer.

  • Plus
  • Balkong
  • Hiss
Regementsgatan 60, Slottsstaden, Malmö kommun

Regementsgatan 60

Lägenhet
Slottsstaden, Malmö kommun
Bjurfors Limhamn
7 495 000 kr
163 m²
6 rum
vån 4/4
10 173 kr/mån
45 982 kr/m²

Denna fantastiska våning, belägen i anrik fastighet byggd 1908, utstrålar sekelskiftescharm när den är som bäst. Med sin generösa takhöjd och rum i fil, erbjuder den ett brett spektrum av inredningsmöjligheter. Stora utrymmen skapar en luftig atmosfär som gör det enkelt att koppla av eller underhålla gäster i denna historiska miljö. En central del i denna lägenhet är terrassen, som vetter mot solen i söder, såväl som mot den lugna innergården. Detta privata utomhusutrymme erbjuder en fristad från stadens brus och ger möjlighet till avkoppling eller sociala tillställningar under bar himmel. Interiört utmärker sig lägenheten med tidstypiska, välbevarade parkettgolv, vilket bidrar till dess tidlösa elegans. Den höga takhöjden förstärker känslan av rymd och lyfter fram de unika arkitektoniska detaljerna från byggnadens historia. Belägen i Slottsstaden, ett strandnära område känt för dess charm och karaktär, erbjuder denna lägenhet nära tillgång till allt vad staden har att erbjuda. Samtidigt infinner sig en känsla av lugn och ro. Med sin blandning av historisk charm och modern bekvämlighet är detta hem perfekt för dig som söker det bästa av båda världar.

  • Balkong
Järnvägsgatan 74, Limhamn, Malmö kommun

Järnvägsgatan 74

Villa
Limhamn, Malmö kommun
Bjurfors Limhamn
5 995 000 kr
114 + 12 m²
5 rum
270 m² tomt

Fastigheten har en minst sagt spännande historia bakom sig, där bl.a. handelsman Linde bedrev speceri- och diversehandel. Från 50-talet och framåt fanns en fantastisk manufakturaffär för såväl stor som liten. Villan innehåller idag 5 rum varav 2-3 sovrum och är i gott skick, genom väl genomförda renoveringar gjorda löpande under nuvarande ägarens regi. Byggnaden som mäter 114 kvm har en väl fungerande planlösning med stora rum, och möjlighet till att dela av till ytterligare sovrum. Fjärrvärme med värmeåtervinning via FTX-system är installerad, vilket i dessa tider borgar för en sund uppvärmningsekonomi. Läget är optimalt med kort promenadavstånd till centrala Limhamn, och alla de faciliteter man kan tänka sig. Ett dopp i Öresund ligger inte många hundra meter bort. I sidobyggnaden som mäter 12 kvm, bedrivs idag en otroligt populär glassbar sedan närmare 70 år. Vill man inte driva rörelsen själv, är den enkel att arrendera ut om man så önskar. Alla inventarier som tillhör rörelsen följer med i köpet, så i princip behöver man bara låsa upp dörren och fortsätta. Nuvarande ägare kommer att vara behjälplig med utbildning om så önskas. Även hjälp med att eventuellt arrendera ut rörelsen, kommer man att få hjälp med. Rörelsen har god lönsamhet och även ett eventuellt arrendeavtal kommer att vara mycket gynnsamt för den nya ägaren. Om man vill använda byggnaden till något annat, så finns både vatten och avlopp, ström och fjärrvärme indraget. Vad sägs om grovkök med tvättstuga, eller ett härligt hobbyrum? Man ställs inför många valmöjligheter med denna fastighet och valet är ditt. En sådan här möjlighet ser vi sällan på marknaden. Välkommen på visning!

  • Plus
Skatvägen 19, Bunkeflostrand, Malmö kommun

Skatvägen 19

Radhus
Bunkeflostrand, Malmö kommun
Bjurfors Limhamn
4 495 000 kr
115 + 16 m²
5 rum
320 m² tomt

Detta radhus ligger vid strandängarna och havet, i ett härligt västerläge med en solig uteplats. Flexibel planlösning med möjlighet till hela fyra sovrum gör detta till ett hus både för den stora och lilla familjen. Härligt ljusinsläpp genom stora fönster i samtliga rum. Ljusgenerösa takfönster gör både hall och badrum ljusa och trevliga. Med egen uppfart, carport och garage finns gott om plats plats till 2-3 bilar. Dessutom finns det ett rymligt förråd för extra förvaring. Västerläge innebär att du kan njuta av solen under större delen av dagen, vilket gör uteplatsen till en perfekt plats för avkoppling eller sociala tillställningar. Området, populära Bunkeflostrand, är en plats där du kan njuta av lugnet men ändå ha nära till allt du behöver. Här har ni skolor, mataffär, vårdcentral och övrig service på bekvämt avstånd. Närliggande grönskande park med boulebana och flera trevliga lekparker för de yngre i familjen. Med strandängar och hav som granne har detta radhus en unik och attraktiv position som sällan kommer ut på marknaden.

Linnégatan 2B, null, Malmö kommun

Linnégatan 2B

Villa
Malmö kommun
Bjurfors Limhamn
9 995 000 kr
195 m²
7 rum
686 m² tomt

I slutet av Linnégatan, granne med småbåtshamnen, ligger denna representativa 1 1/2 plans poolvilla från 1959. 195 kvm att husera i där själva sällskapsytorna sträcker sig över hela 82 sammanhängande kvm. Bottenvåningen består även av kök, tvättstuga, gästwc och två entréer- en för vardag och en för fest. Här finns även en möjlighet att enkelt och naturligt ge huset ytterligare ett sovrum. Ett rejält uterum bildar gräns mellan vardagsrum och trädgård. Uterummet nås ifrån både kök och vardagsrum där många trevliga stunder kan avnjutas året om. På ovanvåningen finner ni samtliga sovrum tillsammans med ett par klädkammare, ett större badrum samt balkong i söder. Utemiljön är någonting utöver det vanliga och färdigställdes 2021. Ett stort trädäck innehållande pergolor, spabad, utedusch, vedeldad bastu med omklädningsrum och dusch och, inte minst den stora poolen (9x4,5 m) med skjutbart glastak, sträcker sig runt hela husets insynsskyddade baksida. Trädäck och pool är optimalt placerat med sol hela dagen. Intill huset ligger garaget med angränsande förråd. Huset har en i dagsläget en oinredd vind med potential att skapa ytterligare yta för den som vill. Här bor man på ett perfekt läge intill centrum med dess butiker, nära områdets skolor, restauranger samt busskommunikationer men ändå med närhet till grönområden. Perfekt läge för pendlare som vill kunna nå bron och Kastrup inom tio minuter med bil och samtidigt ha nära till centrala Malmö. Centralt boende i charmiga Limhamn, med havet som granne!

Amiralsgatan 6, Rörsjöstaden, Malmö kommun

Amiralsgatan 6

Lägenhet
Rörsjöstaden, Malmö kommun
Bjurfors Limhamn
5 895 000 kr
115 m²
4 rum
vån 3/5
8 861 kr/mån
51 261 kr/m²

Med glädjande cityläge presenteras denna unika sekelskifteslägenhet där man i en perfekt balans mellan skapandet av moderna bekvämligheter lyckats bevara och förhöja det bästa från byggåret 1898. De pampiga rummen, högtidligt placerade i fil, stoltserar med slående takhöjd och ljuvligt originalgolv, samt stuckaturer och sällan skådade bröstpaneler. Kakelugnen blir kronan på verket. Allt detta erbjuds tillsammans med moderna bekvämligheter som det magiska köket. Tre väldisponerade sovrum och från balkongen njuter man av föreningens välskötta innergård. Modern komfort blandas harmoniskt med den historiska charmen. Redan vid porten viskar den renoverade fasaden om kulturskimrande detaljer och väl innanför porten är det den röda mattan som rullats ut i härlig kontrast till det schackrutiga klinkergolvet. Hissen med markplan som utgångspunkt tar oss bekvämt til tredje våningen där tidstypiska dubbla säkerhetsdörrar välkomnar oss in i lägenheten som bjuder på ljusgrå bredspacklade väggar och genomgående original furugolv. Salongen är majestätiskt med otroliga stuckaturen som pryder taket, tillsammans med den höga bröstpanelen, den enastående kakelugnen och spegeldörren med blyinfattat glasmålning sätter ett intryck som består. Kökets placering har flyttats mot Amiralsgatan i fil med avgränsad hall och salong. Dubbla, välisolerade fönster med munblåsta glas skänker ljusinsläpp och rummet intill når vi via vackra, bevarade spegeldörrar. Den privata sfären av hemmet bakom spegeldörren med blyinfattat glasmålning erbjuder dubbla sovrumsmiljöer samt en gäst-wc. Det större badrummet med högkvalitativa materialval nås praktiskt nog från entréhallen. Föreningens medlemmar kan även nyttja en fräsch relaxavdelning med bastu samt ett övernattningsrum för gäster. På Amiralsgatan 6 bor du i en mycket välskött förening med storslagna detaljer från slutet av 1800-talet. Läget mitt i Malmö city är optimalt nära allt vad staden har att erbjuda inklusive city- och regionalbussar precis utanför dörren.

  • Balkong
  • Hiss
Dockgatan 43, Dockan, Malmö kommun

Dockgatan 43

Lägenhet
Dockan, Malmö kommun
Bjurfors Limhamn
6 995 000 kr
111 m²
4 rum
vån 2/6
5 641 kr/mån
63 018 kr/m²

Välkommen till denna rymliga 4:a på bästa läge ut mot Dockgatans myllrande båtliv. Här erbjuds storslagen utsikt från dubbla balkonger, en perfekt plats att koppla av och njuta av omgivningarna. Materialvalen i bostaden är påkostade och noggrant utvalda för att skapa en harmonisk och modern atmosfär. Bostaden består av tre rymliga sovrum som ger plats för familj och gäster. Två badrum finns till förfogande, vilket underlättar morgonrutinen och ger en känsla av lyxigt boende. Den stora balkongen, som också nämndes tidigare, är ett starkt plus i denna bostad. Härifrån har man en otrolig utsikt och kontakt med vattnet och båtarna nedanför. Området runt Dockgatan är livligt men samtidigt lugnt, och erbjuder ett rikt utbud av lokala bekvämligheter inom gångavstånd. Detta gör det till en idealisk plats för dem som söker stadslivet utan kompromisser.

  • Balkong
  • Hiss

Visar alla 7