Mäklare Jörgen Jönsson

Jörgen Jönsson

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Strandgatan 33, Skillinge fiskeläge, Simrishamns kommun
  • Tor 25 apr kl 13:00

Strandgatan 33

Villa
Skillinge fiskeläge, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
6 800 000 kr
145 + 42 m²
6 rum
379 m² tomt

Välskött och charmig skånelänga i Skillinge ett av Österlens mest attraktiva fiskeläge alldeles intill havet med utsikt över hav och hamn. Boendet har smakfullt o varsamt renoverats där man bevarat och återställt den gamla och charmiga känslan med putsade vita väggar, vackra trägolv, spegeldörrar, synliga bjälkar, kakelugn, gjutjärnskaminer o naturligtvis finns det gamla infällda brännvinsskåpet bevarat som sig bör i en skånelänga från slutet av 1800-talet. Bostaden är välplanerad med 6 rok varav 3-4 sovrum, stort allrum där havsutsikt och öppen spis med insats finns för värme o mysfaktor, ovanvåning med, toalett, 3 sovrum varav ett med balkong och magisk utsikt över havet och en skymt av Bornholm. Morgondoppet sker vid Tudeludan i hamnen tillsammans med andra morgonbadare i fiskeläget. Det är få förunnat att få bo med denna livskvalité samt detta läge och bör upplevas på plats, så varmt välkommen på visning!

  • Plus
Johannas väg 1, Baskemölla, Simrishamns kommun

Johannas väg 1

Villa
Baskemölla, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
6 900 000 kr
190 + 18 m²
7 rum
576 m² tomt

Baskemölla ett av Österlens attraktiva fiskelägen med "skånelänga" i vinkel om 7 rok som överraskar interiört med ljus öppen planlösning mellan kök, matplats och stora allrummet som har öppet upp i nock. Ytskikt med hög standard och kvalitet som vackra kalkstensgolv, ekparkett, putsade väggar, stilrent lantkök från Kvänum, bänkskivor av Carraramarmor, vitvaror från Smeg och Siemens mm. Hörntomt i gammal äppelodling med utsikt över äng/betesmark, kort avstånd till strövområden med små skogsvägar och till hav/strand ca 500m för strandpromenader längs med den vackra kusten till Viks fiskeläge eller Simrishamn. Cykelavstånd om ca 4-5 km till Simrishamn med all service, kommunikation med "pågatågen" till Malmö, Köpenhamn mm.

GyllenGården, Tjustorp 1230, Smedstorp, Tomelilla kommun
  • Fre 3 maj kl 13:00
GyllenGården, Tjustorp 1230, Smedstorp, Tomelilla kommun, bild 2
GyllenGården, Tjustorp 1230, Smedstorp, Tomelilla kommun, bild 3

GyllenGården, Tjustorp 1230

Villa
Smedstorp, Tomelilla kommun
Bjurfors Österlen
7 900 000 kr
310 m²
9 rum
5 648 m² tomt

Den fyrlängade GyllenGården med anor från sent 1800-tal är belägen vid "Österlens mittpunkt" och har under senare år smakfullt och varsamt renoverats till en mycket charmig gård med synliga bjälkar, korsvirke, stallfönster, braskaminer, putsade väggar och handslaget tegel som ger gården ett mycket fint o unikt intryck. Här finns möjligheter att kombinera boende med verksamhet då säljarna med framgång under åren haft galleri med konstutställningar utställningar, café, B&B, uthyrning av sviten Splendid, konserter, konferens , uthyrning av lokaler för fester och samkväm. Kanske just du har en dröm eller idé att förverkliga på Österlen och GyllenGården? Utöver alla dessa möjligheter finns också ett paradis för de som gillar trädgårdar med en grönskande, prunkande och kullerstensbelagd innergård med planteringar och uteplatser. I de yttre delarna av gården finns också stora gräsmattor, rabatter, köksträdgård, buskar och exotiska träd som ramar in gården på ett vackert sätt i landskapet. Ytterligare ett stort plus för gården är de låga driftskostnaderna tack vare tilläggsisolering vid renoveringar, en effektiv och relativt ny jordvärmepump samt de nyligen monterade solpanelerna som ger bostaden extrem låga energiklassen B vilket är väldigt ovanligt för en gård som denna. Kort gång/cykelavstånd till Smedstorp med viss service samt kommunikation med buss och "pågatågen" till Malmö, Köpenhamn mm. GyllenGården måste upplevas på plats så välkommen att anmäla Er för visning!

  • Premium
Axel Anders väg 3, Gladsax, Simrishamns kommun

Axel Anders väg 3

Villa
Gladsax, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
3 995 000 kr
130 m²
6 rum
879 m² tomt

Välplanerad och arkitektritad "modern skånelänga" om 6 rok som fördelas på 2 allrum varav ett med värmande täljstenskamin, 4 sovrum, kök och 2 toaletter. Mycket låga driftskostnader tack vare vedkamin och solpaneler. Lummig och grönskande tomt med stenlagd uteplats, trädäck, fruktträd, gräsmatta mm. Carport och förråd. Natursköna omgivningar med öppet och böljande Österlenskt landskap och knappt 4 km från havet och Simrishamn med all service och kommunikation.

Sillaröd 335, Sillaröd, Tomelilla kommun
  • Sön 28 apr kl 15:00
Sillaröd 335, Sillaröd, Tomelilla kommun, bild 2
Sillaröd 335, Sillaröd, Tomelilla kommun, bild 3

Sillaröd 335

Villa
Sillaröd, Tomelilla kommun
Bjurfors Österlen
5 790 000 kr
250 + 95 m²
9 rum
2 212 m² tomt

Sillaröd gamla byskola som var byns skola tills i mitten av 60-talet enligt Albo Härads Hembygdsförening och fram tills dess samlades byns barn för utbildning här. Under de senaste ca 10 åren har byggnaden genomgått en omfattande renovering/ombyggnad då man smakfullt och varsamt bevarat mycket av det gamla som byggnadens fasad av handslagen massiv tegel som om möjligt är vackrare idag än när den uppfördes för över 100 år sedan. Den orörda skolsalen med takhöjd om drygt 3,5 m som är hjärtat och själen i byggnaden, slipade trägolv, parspegeldörrar, vedkaminer, synliga bjälkar samt att man inrett ovanvåningens "lärarbostad" med "master bedroom" och med "walk in closet" samt "on suit" badrum med känsla av hotellstandard och ytterligare tre sovrum och sovloft som sammanfattningsvis ger en mycket charmig upplevelse. Friliggande fd brygghus och skolans utedass har totalrenoverats till ett fullutrustat och charmigt gästhus med hög standard, synliga bjälkar, braskamin, sovloft, helkaklad toalett med dusch, köksavdelning mm. Fastigheten har alla möjligheter för både permanent som fritidsboende och kan även kombineras med verksamhet och uthyrning av fd brygghusets gästlägenhet, galleri, yoga, butik i "skolsalen" eller annan idé som just ni har? Natursköna omgivningar i vackert kuperat Österlenskt landskap, med både skog och öppna åker och betesmarker. Närheten till Christiehovs slott och Verkasjön med fina vandringsleder, kort avstånd till Haväng med hav och strand samt Brösarp med god service och kommunikation. Välkommen på visning av Sillaröd gamla byskola!

  • Premium
Mellby byväg 16, Mellby, Simrishamns kommun
Mellby byväg 16, Mellby, Simrishamns kommun, bild 2
Mellby byväg 16, Mellby, Simrishamns kommun, bild 3

Mellby byväg 16

Tomt
Mellby, Simrishamns kommun
Bjurfors Österlen
1 975 000 kr
950 m² tomt

Attraktiva Södra Mellby den pittoreska lilla byn med fiskelägeskänsla där charmiga byhus ligger längs med de små och trånga sträddena. Tomten ligger i utkanten av byn med utsikt över böljande och vackert Österlensk landskap med en liten skymt av havet. På cykelavstånd om ca 2 km når man Kivik med service mm men också flera restauranger, caféer mm samt till hav&hamn ca 3 km. Positivt förhandsbesked för byggnation på tomten finns. Kommunalt VA finns i tomtgräns och elanslutning via Österlenkraft en liten bit bort. Fiber finns i gatan. Anslutningsavgifter står köparen för.

  • Premium

Visar alla 6