Mäklare Ejmen Japar

Ejmen Japar

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Herman Levins väg 9, Åsaka, Trollhättans kommun
 • Lör 16 dec kl 12:30
Herman Levins väg 9, Åsaka, Trollhättans kommun, bild 2
Herman Levins väg 9, Åsaka, Trollhättans kommun, bild 3

Herman Levins väg 9

Villa
Åsaka, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
5 500 000 kr
194 m²
5 rum
827 m² tomt

Varmt välkommen till detta optimalt planerade hus på Herman Levins väg 9! Här finner du ett stort hem som verkligen andas lyx och exklusivitet. Dubbelgarage och en trevlig baksida! Här bor ni naturnära med gångavstånd till förskola, skola F-6, lanthandel, pizzeria, idrottsanläggning och vackra promenadstråk. Trollhättans centrum nås enkelt på 10 minuter med bil.

 • Premium
Lextorpsvägen 577, Lextorp, Trollhättans kommun

Lextorpsvägen 577

Radhus
Lextorp, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
1 650 000 kr
116 m²
5 rum
125 m² tomt

Här på Lextorpsvägen erbjuds ett ljust boende om 116 väldisponerade kvadratmeter. Huset är såväl optimalt planerat som stilrent och har dessutom ett stort, inglasat och mysigt uterum med sociala ytor, infravärme och plats för matbord. 3-glasfönster och genomgående fräscha ytskikt. Idag finns 3 sovrum men det finns möjlighet att göra om till 5 sovrum genom att skapa ett extra sovrum på entréplan samt övre plan. Trevlig tomt med en lagom stor trädgård, en uteplats på framsidan samt en balkong och ett stort inglasat uterum. Ett stort förråd finns intill huset och till fastigheten hör även ett garage med el-port i länga. Här bor du otrafikerat med närhet till lekparker, skola, förskola och busshållplats.

Bergkullevägen 267, Sylte, Trollhättans kommun

Bergkullevägen 267

Lägenhet
Sylte, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
429 000 kr
65,5 m²
2 rum
vån 2/3
4 311 kr/mån
6 550 kr/m²

Letar du efter ett hem i gott skick där du bara kan koppla av och bo bra har du kommit helt rätt. Här kliver du in i en optimalt planerad och hemtrevlig lägenhet med stora fönster som ger ett trevligt ljus. Här har du nära till Sylte Center med mataffär, vårdcentral, tandläkare och apotek. Busshållplats, förskola och skola finns även i närområdet. I månadsavgiften ingår även hushållsel, bredband. Välkommen att boka dig på visning! Varmt välkommna att boka in er på visning!

 • Balkong
Nygatan 3, Centrum, Trollhättans kommun

Nygatan 3

Lägenhet
Centrum, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
2 650 000 kr
100 m²
4 rum
vån 1/9
4 230 kr/mån
26 500 kr/m²

Här finner du en bostad i sällsynt fint skick som har något för alla. På Nygatan 3 ligger denna stilrena lägenhet med en planlösning som inte lämnar något övrigt att önska. Här disponerar du en yta om 100 effektivt utnyttjade kvadratmeter som fördelar sig på fyra rum och kök. Att förvandla en lägenhet till ett hem är inte alltid det lättaste, men här finns alla förutsättningar att börja trivas och få den rätta hemkänslan redan när du sätter nyckeln i låset för första gången. Möjlighet att få både p-plats och garage direkt genom föreningen!! Välkommen att boka dig på visning!

 • Hiss
Spjutgiljan 8, Upphärad, Trollhättans kommun

Spjutgiljan 8

Tomt
Upphärad, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
895 000 kr
1 215 m² tomt

Fint belägen tomt med nära till väg. Ett modernt fritidshus på cirka 58 kvm där allt utvändigt är färdigt men det invändiga arbetet behöver färdigställas av den nya ägaren. En stor fördel är att man kan fatta egna beslut och färdigställa efter sin egna smak och tycke. Vatten, avlopp och el är inkopplat till huset. 25 minuters bilväg till Trollhättan centrum. Bra väg in till tomten från stora vägen. Närhet till Koberg Golfklubb för den som spelar golf. Mataffär och skola finns i Upphärad med ca 10 min bilväg. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Drottninggatan 44B, Centrum, Trollhättans kommun
 • Imorgon kl 17:00

Drottninggatan 44B

Lägenhet
Centrum, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
850 000 kr
40,5 m²
1.5 rum
vån 1/3
3 203 kr/mån
20 988 kr/m²

Mysig och välplanerad 1,5: a med fransk balkong. Lägenheten erbjuder bl a ett fullutrustat och renoverat kök samt ett helkaklat badrum om gjordes om i samband med stamrenoveringen. Rymligt vardagsrum med fransk balkong och trevligt ljusinsläpp. Separat sovrum med fönster och plats för 1,80 säng. Lägenheten har precis totalrenoverats med nya ytskikt, golv, dörrar och helt nytt kök! Högt i tak med 2.70 i takhöjd. I månadsavgiften ingår även hushållsel. Högskolan väst, centrum och resecentrum är en kort promenad bort. Varmt välkomna att boka er på visning!

 • Plus
Pärs Annas Väg 17, Gärdhem, Trollhättans kommun

Pärs Annas Väg 17

Villa
Gärdhem, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
4 995 000 kr
148,5 m²
6 rum
825 m² tomt

Varmt välkommen till detta välplanerade hus på Pärs Annas Väg 17! Här finner du ett inbjudande hem vars luftiga känsla bäddar för ett bekvämt och harmoniskt boende. Här kommer ni bo familjevänligt, naturnära med vackra grönområden och fina skogspartier i närområdet. På cirka 10 minuter cyklar man in till centrala Trollhättan. Varmt välkomna att boka er på visning!

Myrgången 64, Lextorp, Trollhättans kommun

Myrgången 64

Radhus
Lextorp, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
1 995 000 kr
116 m²
5 rum
455 m² tomt

På trevliga Myrgången finner man detta yteffektiva radhus. Att förvandla ett hus till ett hem är inte alltid det lättaste, men här finns alla förutsättningar att börja trivas och få den rätta hemkänslan redan när du öppnar dörren för första gången. Här bor man bra och bekvämt. Huset har genomgått en totalrenovering med nya badrum, ytskikt fönster och ytterdörr. Barnvänligt område med närhet till skolor, förskolor, lekplatser, busshållplats och mataffärer. Varmt välkomna att boka er på visning!

Frostmätarevägen 80, Lextorp, Trollhättans kommun

Frostmätarevägen 80

Radhus
Lextorp, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
1 750 000 kr
137 m²
6 rum
191 m² tomt

På trevliga Frostmätarevägen finner man detta inbjudande radhus. Här märks det på en gång att det har funnits en tanke bakom varenda kvadratmeter. Huset är utbyggt med cirka 18kvm vilket gör huset till hela 137kvm! Är du på jakt efter ett hem i fint skick där det bara är att flytta in kan det här vara möjligheten du har väntat på. Närhet till grönområden,kommunikationer,skolor och lekplatser. Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

 • Balkong
Gitarrvägen 4, Åsaka, Trollhättans kommun

Gitarrvägen 4

Tomt
Åsaka, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
675 000 kr
1 024 m² tomt

I lantligt belägna Väne-Åsaka finner ni denna tomt om 1024kvm med ett ypperligt solläge. En jämn och fin tomt som kräver mindre markarbete innan byggstart. Här bor ni naturnära med gångavstånd till förskola, skola F-6, lanthandel, pizzeria, idrottsanläggning och vackra promenadstråk. Trollhättans centrum nås enkelt på 10 minuter med bil. Kostnaden för kommunalt vatten/avlopp är erlagd. Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Bergkullevägen 289, null, Trollhättans kommun
Bergkullevägen 289, null, Trollhättans kommun, bild 2
Bergkullevägen 289, null, Trollhättans kommun, bild 3

Bergkullevägen 289

Lägenhet
Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
499 000 kr
65,5 m²
2 rum
vån 3/3
4 341 kr/mån
7 618 kr/m²

Här finner du en bostad i sällsynt fint skick som har något för alla. På Bergkullevägen 289 ligger denna moderna lägenhet. Lägenheten har totalrenoverats med ett nytt kök med integrerade vitvaror, badrum, ytskikt, dörrar. Här disponerar du en yta om 66 effektivt utnyttjade kvadratmeter som fördelar sig på två rum, klädkammare och kök. De välplanerade ytorna gör det här till ett hem som man trivs i. Här har du nära till Sylte Center med mataffär, vårdcentral, tandläkare och apotek. Busshållplats, förskola och skola finns även i närområdet. I månadsavgiften ingår även hushållsel, bredband. Välkommen att boka dig på visning!

 • Premium
 • Balkong
Bergkullevägen 253, Sylte, Trollhättans kommun

Bergkullevägen 253

Lägenhet
Sylte, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
600 000 kr
76 m²
3 rum
vån 2/3
6 080 kr/mån
7 895 kr/m²

Hjärtligt välkommen på visning av denna lägenhet som har det mesta du behöver för att trivas. På Bergkullevägen 253 ligger denna hemtrevliga lägenhet med optimalt planerade ytor. Här disponerar du en yta om 76 effektivt utnyttjade kvadratmeter som fördelar sig på tre rum och kök. Det faktum att balkongen är inglasad gör att du kan vistas här även under årets kallare månader. Man kan nästan säga att balkongen blir som ett extra rum. Värme, vatten, kabel-tv och bredband ingår i avgiften. Bra pendelavstånd mot E:45an där du snabbt och smidigt tar dig ut med bilen och är i Göteborg på ca 45 min. Busshållplats finns också nära med täta avgångar in mot Centrum.

 • Balkong
Tingvallavägen 2C, Centrum, Trollhättans kommun

Tingvallavägen 2C

Lägenhet
Centrum, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
1 195 000 kr
50,5 m²
2 rum
vån 2/4
3 572 kr/mån
23 663 kr/m²

På Tingvallavägen 2C hittar du denna stilrena lägenhet vars hemtrevliga känsla inte undgår någon som besöker den. Är du på jakt efter ett hem i fint skick där det bara är att flytta in kan den här lägenheten vara helt rätt. Genomgående fräscha ytskitk med renoverat badrum, kök och helt nytt parkettgolv i hela lägenheten. Lägenheten ligger precis vid Resecentrum, samt någon minuts gångavstånd till centrum och högskolan. I månadsavgiften ingår det mesta, VA, värme, hushållsel, 100 Mbit/s fiberbredband.

 • Balkong
Sädesbingen 23, null, Trollhättans kommun

Sädesbingen 23

Lägenhet
Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
780 000 kr
87 m²
3 rum
vån 3/3
5 248 kr/mån
8 966 kr/m²

Fin 3:a som är ombyggd till en 4:a på våning 3. Stort och kaklat badrum, komfortvärme och tvättmaskin. Stor inglasad balkong med plats för större möbler. Bra förvaring i större klädkammare/förråd. Anslutet till Telia fiber och comhem. Föreningen erbjuder garage med separat kö. Populär förening med cykelavstånd till centrala staden. Promenadavstånd till affär, servicebutik, kommunikation och skola. Föreningen har dragit in FIBER via Telia. Välkommen!

 • Balkong
Råbockevägen 10B, Sjölanda, Trollhättans kommun

Råbockevägen 10B

Radhus
Sjölanda, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
2 800 000 kr
121 m²
4 rum
6 574 kr/mån
23 140 kr/m²

Sjölanda Lakeview är bostadsrättsföreningen för dig som vill bo utanför centrum med närhet till sjö och natur men behålla alla de bekvämligheter som en bostadsrättsförening har att erbjuda. Föreningen kommer att bestå av 26 bostäder varav 16 av dem är radhus och 8 stycken är lägenheter. Radhusen är 121 kvadratmeter stora fördelat på två plan med fyra rum och kök. Här erbjuds två badrum, och två altaner, en på var sida huset och en härlig gräsmatta på baksidan. Husen är arkitektritade och inredningen är unikt planerad av inredningsarkitekt. Köken är välplanerade och har fullt integrerade vitvaror och gott om förvaringsutrymme. Badrummen är helkaklade och utrustas med tvätt- och torkmaskin. Bostäderna har gott om förvaringsutrymme med garderober i samtliga sovrum, och förråd utanför bostadsentrén. Lägenheterna utrustas även med ett förråd i bostaden och det stora sovrummet i radhuset har en egen klädkammare med fönster för att möjliggöra för en eventuell avskild arbetsplats i hemmet. Läget i Sjölanda är fantastiskt och flertalet av föreningens bostäder har utsikt över sjön Trehöringen. Här i natursköna Sjölanda är det definitivt inte svårt att trivas och läget på Råbockevägen är perfekt för den som vill kunna njuta av den friska luften i skogen eller ta en härlig simtur i sjön. Endast 3 minuters bilfärd når du Sjuntorp där matbutiker, skola och badhus med mera finns och på ca 12 minuter når du Trollhättan centrum. Denna bostad är inflyttningsklar från och med Juli månad. Välkommen att boka dig på visning!

 • Nyproduktion
 • Uteplats
Bergkullevägen 275, Sylte, Trollhättans kommun

Bergkullevägen 275

Lägenhet
Sylte, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
550 000 kr
78,5 m²
3 rum
vån 3/3
5 158 kr/mån
7 006 kr/m²

På Bergkullevägen 275 hittar du denna hemtrevliga lägenhet med optimalt planerade ytor. Här kan du bo och trivas länge. Lägenheten är en 3:a som är ombyggd till en 5:a på ett kreativt och praktiskt sätt. Lägenheten måste upplevas på plats! Stort förråd hör till lägenheten. Hushållselen ingår även i avgiften och här bor du med närhet till lekplats, skola, matbutik, bra kommunikationer och vackra grönområden. Välkommen på visning!

 • Balkong
Nygatan 8C, Centralt, Trollhättans kommun

Nygatan 8C

Lägenhet
Centralt, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
1 895 000 kr
73 m²
3 rum
vån 0/6
4 988 kr/mån
25 959 kr/m²

Nyligen producerad lägenhet som fortfarande håller hög standard. På Nygatan 8C ligger denna stilrena lägenhet med öppna och trevliga ytor. Här disponerar du en yta om 73 effektivt utnyttjade kvadratmeter som fördelar sig på tre rum och kök. Här märks det på en gång att det har funnits en tanke bakom varje kvadratmeter.

 • Hiss
Utby 228, null, Lilla Edets kommun

Utby 228

Villa
Lilla Edets kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
3 295 000 kr
130 + 80 m²
5 rum
4 930 m² tomt

Nu finns äntligen tillfälle att förvärva detta unika hus, ett paradis strax utanför Trollhättan. Ett gediget hus byggt under 1930-talet, renoverat med varsam hand och god smak. Här sitter charmen, mysfaktorn och trivseln i väggarna! I huvudbyggnaden finns det en vedspis som är godkänd att elda i när höstrusket faller på. Trädgården är lättskött med stora grönytor, fruktträd, mysigt växthus, vedbod, bärbuskar, goda möjligheter till odling och flera uteplatser. En praktisk isolerad sidobyggnad som är uppdelad i 2 delar där ena sidan har wc och ett stort rum som kan användas som gästrum eller hemmakontor och andra sidan kan användas som garage. Varmt välkomna på visning!

 • Uteplats
Repslagaregatan 6B, Tingvalla, Trollhättans kommun

Repslagaregatan 6B

Lägenhet
Tingvalla, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
995 000 kr
41,5 m²
1.5 rum
vån 3/3
2 999 kr/mån
23 976 kr/m²

Centralt belägen och väldisponerad 1,5:a med balkong i en obelånad och välskött förening! Dekorativa stuckaturer, vackra takrosetter och parkettgolv ger bostaden en genomgående charm. Det här är ett hem som över lag präglas utav ljus och rymd tack vare tilltagen takhöjd och flera fönster. Lägenheten har utmärkt planlösning där sovrumsdel är separerat från vardagsrummet och som ger plats för dubbelsäng. Vardagsrummet utgör en härlig sällskapsyta och rymmer både soffgrupp samt matplats. Härifrån nås balkongen med utsikt över mysig innergård och där du njuter av förmiddagssolen. Praktiskt och fullt utrustat kök med diskmaskin samt gott om förvaringsutrymmen. Stort vindsförråd och källarförråd. Föreningen erbjuder p-plats (100 kr/mån). Tingvalla är beläget mitt i Trollhättans centrum. Två minuter bort finner du både Högskolan väst och resecentrum/tåg. Missa inte chansen till ett stilfullt och hemtrevligt boende i en stabil och obelånad förening. Välkommen att anmäla dig till visning!

 • Plus
 • Balkong
Bergkullevägen 205, Sylte, Trollhättans kommun

Bergkullevägen 205

Lägenhet
Sylte, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
570 000 kr
66 m²
2 rum
vån 2/3
5 126 kr/mån
8 636 kr/m²

Nu har du chansen att flytta in i en lägenhet i gott skick som har det mesta. På Bergkullevägen 205 ligger denna ljusa gavellägenhet där man trivs redan innan man hängt av sig jackan. Här disponerar du en yta om 66 effektivt utnyttjade kvadratmeter som fördelar sig på två rum och kök. Det faktum att balkongen är inglasad gör att du kan vistas här även under årets kallare månader. Man kan nästan säga att balkongen blir som ett extra rum.

Råbockevägen 10B, Sjölanda, Trollhättans kommun

Råbockevägen 10B

Radhus
Sjölanda, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
2 850 000 kr
121 m²
4 rum
6 574 kr/mån
23 554 kr/m²

Vad sägs om AVGIFTSFRITT i ett helt år? Om du väljer att teckna avtal senast innan nyår bjuder bostadsutvecklaren på ett helt års avgiftsfritt boende! Sjölanda Lakeview är bostadsrättsföreningen för dig som vill bo utanför centrum med närhet till sjö och natur men behålla alla de bekvämligheter som en bostadsrättsförening har att erbjuda. Föreningen kommer att bestå av 26 bostäder varav 16 av dem är radhus och 8 stycken är lägenheter. Radhusen är 121 kvadratmeter stora fördelat på två plan med fyra rum och kök. Här erbjuds två badrum, och två altaner, en på var sida huset och en härlig gräsmatta på baksidan. Lägenheterna är 93 kvadratmeter stora och fördelar sig på fyra rum och kök där fyra av dessa är placerade på markplan med en härlig skyddad altan och en egen gräsmatta. Resterande fyra lägenheterna ligger en trappa upp och har en stor balkong. Husen är arkitektritade och inredningen är unikt planerad av inredningsarkitekt. Köken är välplanerade och har fullt integrerade vitvaror och gott om förvaringsutrymme. Badrummen är helkaklade och utrustas med tvätt- och torkmaskin. Bostäderna har gott om förvaringsutrymme med garderober i samtliga sovrum, och förråd utanför bostadsentrén. Lägenheterna utrustas även med ett förråd i bostaden och det stora sovrummet i radhuset har en egen klädkammare med fönster för att möjliggöra för en eventuell avskild arbetsplats i hemmet. Läget i Sjölanda är fantastiskt och flertalet av föreningens bostäder har utsikt över sjön Trehöringen. Här i natursköna Sjölanda är det definitivt inte svårt att trivas och läget på Råbockevägen är perfekt för den som vill kunna njuta av den friska luften i skogen eller ta en härlig simtur i sjön. Endast 3 minuters bilfärd når du Sjuntorp där matbutiker, skola och badhus med mera finns och på ca 12 minuter når du Trollhättan centrum Arkitektens beskrivning: Arkitekturens ursprung bottnar i en gyllene regel där man skall ta hänsyn till, och harmonisera med omgivningen och landskapets karaktär. Arkitekturen skall ta avstamp i regionens särart när det kommer till klimat, kultur, lokala material och byggnadstraditioner. Denna ideologi har legat till grund vid gestaltningen av Sjölanda Lakeview. Sjölanda besitter med sjön, skogen och ängsmarken värdefulla naturkvalitéer som självklart beaktas vid utveckling av området. Därför har fokus legat på att skapa en arkitektur som smälter in och känns naturlig på den aktuella platsen. Träden som fälls ersätts av byggnader vars fasader utgörs av stående träpanel som behandlas för att få naturliga kulörer som påminner om platsens ursprung. Byggnadernas placering och höjdläge följer den befintliga naturliga kuperingen. Vi har även strävat efter att skapa attraktiva och hållbara bostäder, samt ge platsen en unik karaktär där man ska känna sig hemma. Samtliga radhus har en egen framsida med altan i direkt anslutning till köket och entrén. På framsidan finns även privata parkeringsplatser. På baksidan finner man den privata uteplatsen med både altan, egen gräsmatta och avskiljande häck. Uteplatserna och byggnadernas orientering medför att både morgon- och eftermiddagssol kan fångas oavsett bostad. Bostäderna har stora rymliga sociala ytor och välplanerade kök. Varje kvadratmeter är noggrant planerad för att fylla en värdefull nutida funktion som även kan ändras med tiden. Exempelvis ges den stora klädkammaren i radhussovrummet ett fönster så att ytan även kan bli en arbetsplats om behovet uppstår, samt att matplatsen på radhusens framsida planeras för att med enkla medel kunna byggas om till ytterligare ett sovrum.

 • Nyproduktion
 • Uteplats
Sjölanda Lakeview, Sjölanda, Trollhättans kommun

Sjölanda Lakeview

Radhus
Sjölanda, Trollhättans kommun
Fastighetsbyrån Trollhättan
fr. 2 850 000 kr
121 m²
4 rum
6 574 kr/mån

Vad sägs om AVGIFTSFRITT i ett helt år? Om du väljer att teckna avtal senast innan nyår bjuder bostadsutvecklaren på ett helt års avgiftsfritt boende! Sjölanda Lakeview är bostadsrättsföreningen för dig som vill bo utanför centrum med närhet till sjö och natur men behålla alla de bekvämligheter som en bostadsrättsförening har att erbjuda. Föreningen kommer att bestå av 26 bostäder varav 16 av dem är radhus och 8 stycken är lägenheter. Radhusen är 121 kvadratmeter stora fördelat på två plan med fyra rum och kök. Här erbjuds två badrum, och två altaner, en på var sida huset och en härlig gräsmatta på baksidan. Lägenheterna är 93 kvadratmeter stora och fördelar sig på fyra rum och kök där fyra av dessa är placerade på markplan med en härlig skyddad altan och en egen gräsmatta. Resterande fyra lägenheterna ligger en trappa upp och har en stor balkong. Husen är arkitektritade och inredningen är unikt planerad av inredningsarkitekt. Köken är välplanerade och har fullt integrerade vitvaror och gott om förvaringsutrymme. Badrummen är helkaklade och utrustas med tvätt- och torkmaskin. Bostäderna har gott om förvaringsutrymme med garderober i samtliga sovrum, och förråd utanför bostadsentrén. Lägenheterna utrustas även med ett förråd i bostaden och det stora sovrummet i radhuset har en egen klädkammare med fönster för att möjliggöra för en eventuell avskild arbetsplats i hemmet. Läget i Sjölanda är fantastiskt och flertalet av föreningens bostäder har utsikt över sjön Trehöringen. Här i natursköna Sjölanda är det definitivt inte svårt att trivas och läget på Råbockevägen är perfekt för den som vill kunna njuta av den friska luften i skogen eller ta en härlig simtur i sjön. Endast 3 minuters bilfärd når du Sjuntorp där matbutiker, skola och badhus med mera finns och på ca 12 minuter når du Trollhättan centrum Arkitektens beskrivning: Arkitekturens ursprung bottnar i en gyllene regel där man skall ta hänsyn till, och harmonisera med omgivningen och landskapets karaktär. Arkitekturen skall ta avstamp i regionens särart när det kommer till klimat, kultur, lokala material och byggnadstraditioner. Denna ideologi har legat till grund vid gestaltningen av Sjölanda Lakeview. Sjölanda besitter med sjön, skogen och ängsmarken värdefulla naturkvalitéer som självklart beaktas vid utveckling av området. Därför har fokus legat på att skapa en arkitektur som smälter in och känns naturlig på den aktuella platsen. Träden som fälls ersätts av byggnader vars fasader utgörs av stående träpanel som behandlas för att få naturliga kulörer som påminner om platsens ursprung. Byggnadernas placering och höjdläge följer den befintliga naturliga kuperingen. Vi har även strävat efter att skapa attraktiva och hållbara bostäder, samt ge platsen en unik karaktär där man ska känna sig hemma. Samtliga radhus har en egen framsida med altan i direkt anslutning till köket och entrén. På framsidan finns även privata parkeringsplatser. På baksidan finner man den privata uteplatsen med både altan, egen gräsmatta och avskiljande häck. Uteplatserna och byggnadernas orientering medför att både morgon- och eftermiddagssol kan fångas oavsett bostad. Bostäderna har stora rymliga sociala ytor och välplanerade kök. Varje kvadratmeter är noggrant planerad för att fylla en värdefull nutida funktion som även kan ändras med tiden. Exempelvis ges den stora klädkammaren i radhussovrummet ett fönster så att ytan även kan bli en arbetsplats om behovet uppstår, samt att matplatsen på radhusens framsida planeras för att med enkla medel kunna byggas om till ytterligare ett sovrum.

 • Nybyggnadsprojekt

Visar alla 22