Fjällviddens Fastighetsmäklare AB

Fjällviddens Fastighetsmäklare AB

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Funäsdalshöjden 8D, Funäsdalen, Härjedalens kommun
Funäsdalshöjden 8D, Funäsdalen, Härjedalens kommun, bild 2
Funäsdalshöjden 8D, Funäsdalen, Härjedalens kommun, bild 3

Funäsdalshöjden 8D

Lägenhet
Funäsdalen, Härjedalens kommun
Fjällviddens Fastighetsmäklare AB
2 675 000 kr
54,5 + 2 m²
3 rum
vån 2/2
2 624 kr/mån
49 083 kr/m²

Bästa läget i byn har man på Funäsdalshöjden. Här bor man i alldeles nya, välbyggda, välutrustade och snyggt designade lägenheter. Förmodligen de sista, under överskådlig framtid, med så här centralt och vackert läge. Föreningens lån är endast 5 750 kr/m², vilket bidrar till att hålla räntekostnader, och därmed avgifterna, nere. Belåningsgraden är väldigt låg för att att vara nyproduktion! Snudd på hälften av de 30 lägenheterna är sålda och inflyttade. Tillgängliga lägenheter framgår dels av "Orienteringsplan", dels av "Lägenhetsöversikt", som även visar priser, våningsplan mm. Båda finns under Dokument. En del lägenheter kan tillträdas omgående, en del inom några månader. Oavsett vilket kan överlåtelseavtal tecknas redan nu. Lägenheterna, om närmare 55 m², har 2 sovrum, badrum med bastu kombinerad tvättmaskin/torktumlare, balkong eller uteplats samt fiber installerat och klart. I en av lägenheterna på övre plan finns en värmande kamin. Till varje lägenhet hör ett bra förråd om ca 2 m² och varje lägenhet har tillgång till en P-plats. Dessutom finns laddplatser och gästparkeringar. Föreningen har lämpligt nog både vallabod och cykeltvätt, vilka delas med de två grannföreningarna. I månadsavgiften ingår föreningens gemensamma kostnader för t.ex: VA, sophantering, fastighetsförsäkring, gemensam el, vägunderhåll och snöröjning. Här bor man högst upp på höjden med gott om sol och härlig utsikt mot Anåfjällen, Funäsdalberget och/eller Skarvarna, beroende vilken lägenhet man väljer. Och vill man inte sitta hemma och glo är det bara att öppna dörren och gå till allt, bokstavligen allt: skidspår, slalombacke, restauranger, affärer, förskola, grundskola, gym, skidbuss, busstation mm. Dessutom är det enkelt att kombinera familj och ett rikt friluftsliv med jobb på distans eller på plats. Att bo i Funäsdalen är helt enkelt ett gott liv - oavsett om det är permanent eller då och då! NOTERA! Det finns även några större lägenheter på 79,5 m². De finns i en separat beskrivning under adressen: Funäsdalshöjden 1A.

  • Premium
  • Balkong
  • Uteplats
Fjällbyslingan 2, null, Härjedalens kommun
Fjällbyslingan 2, null, Härjedalens kommun, bild 2
Fjällbyslingan 2, null, Härjedalens kommun, bild 3

Fjällbyslingan 2

Fritidshus
Härjedalens kommun
Fjällviddens Fastighetsmäklare AB
6 475 000 kr
140 m²
7 rum
1 090 m² tomt

Helt unikt är detta gedigna timmerhus med riktigt mycket fjällkänsla tack vare synliga timmerväggar, takbjälkar och massiva trägolv. Mer mountain lodge än så här blir det nog inte! Här bor man bekvämt på ca 140 m² med 4-5 sovrum, stort allrum med kamin och utgång till uteplats rakt i söder, välutrustat kök, 2 badrum, bastu, tvättpelare samt fiber. Dessutom finns ytterligare ett allrum på övre plan som skulle kunna göras om till sovrum. Friggeboden/skoterförrådet är redan på plats. Utöver den väl tilltagna boarean finns outnyttjad byggrätt samt rätt att uppföra ett Attefallshus. Fint preparerade skidspår går i närheten. Anslutningsled, till den större skoterleden som går raka vägen upp på kalfjället, finns också. Dessutom finns en skoteruthyrning ca 1 km västerut. På 5 respektive 10 minuter med bil når man Funäsdalens och Tänndalens Alpinområden. Dit kan man med fördel ta skidbussen som stannar ca 500 m från huset vid Fjällkällan där det även finns en kvällsöppen restaurang med väldigt god mat. Förmodligen stannar man ändå gärna hemma i detta ombonade hus och myser efter en aktiv dag ute på fjället.

  • Premium
Malmagen Ripvägen 7, null, Härjedalens kommun

Malmagen Ripvägen 7

Fritidshus
Härjedalens kommun
Fjällviddens Fastighetsmäklare AB
4 975 000 kr
83 m²
4 rum
2 164 m² tomt

Högt upp i attraktiva Fjällnäs, drygt 850 meter över havet, ligger detta trivsamma hus med fri utsikt mot hela fjällkedjan och sjön Malmagen. Här bor man på en lugn liten återvändsväg, omgiven av fjällbjörkar på en fin tomt som gränsar mot naturmark. Stora fönster gör huset extra ljust och den öppna planlösningen mellan kök, matplats och allrummet med kamin är både inkluderande för de boende och ger bra rymd. I övrigt finns 3 sovrum, badrum med bastu, en stor hall plus ett förråd. Det kommunala vattnet och avloppet finns redan på plats, så slipper man bekymra sig om det och framför allt inte betala närmare 200 000 kr för detta. Huset säljs med en stor del av inventarierna så man kan enkelt flytta rakt in. Är man sugen på egen båt så medföljer rätt till båtplats nere vid sjön Malmagen. Vill man ha ett större boende finns ca 30 m² outnyttjad byggrätt för bostadshuset och 50 m² för uthus. Dessutom kan man bygga en Attefallare på 30 m² och en Friggebod om 15 m². Tomten har dessutom relativt liten andel prickad mark, dvs ej byggbar mark, vilket gör att nya byggnader är lätta att placera. Det här är ett äkta fjällboende dit man vintertid tar sig med skoter alternativt tar en 700 m lång promenad från parkeringsplatsen som finns nere vid stora vägen. Sommartid finns väg ända fram till huset. Vintertid finns skotertaxi att boka. På Ripvägen 7 bor man mitt i fjällvärlden nära skidbackar, 30 mil preparerade skidspår och 60 mil skoterleder. Sommartid finns fina vandringsleder och cykelleder samt förstås möjligheter till både bad och fiske i Malmagen. En kilometer från huset ligger Fjällnäs Est.1882, Sveriges äldsta fjällhotell. Där finns, förutom en trevlig restaurang, ett härligt spa med utomhus-jacuzzi med utsikt mot Rutfjället.

Funäsdalshöjden 1A, Funäsdalen, Härjedalens kommun
Funäsdalshöjden 1A, Funäsdalen, Härjedalens kommun, bild 2
Funäsdalshöjden 1A, Funäsdalen, Härjedalens kommun, bild 3

Funäsdalshöjden 1A

Lägenhet
Funäsdalen, Härjedalens kommun
Fjällviddens Fastighetsmäklare AB
3 575 000 kr
79,5 + 7 m²
4 rum
vån 2/2
3 828 kr/mån
44 969 kr/m²

Bästa läget i byn har man på Funäsdalshöjden. Här bor man i alldeles nya, välbyggda, välutrustade och snyggt designade lägenheter. Förmodligen de sista, under överskådlig framtid, med så här centralt och vackert läge. Föreningens lån är endast 5 750 kr/m², vilket bidrar till att hålla räntekostnader, och därmed avgifterna, nere. Belåningsgraden är väldigt låg för att att vara nyproduktion! Snudd på hälften av de 30 lägenheterna är sålda och inflyttade. Tillgängliga lägenheter framgår dels av "Orienteringsplan", dels av "Lägenhetsöversikt", som även visar priser, våningsplan mm. Båda finns under Dokument. En del lägenheter kan tillträdas omgående, en del inom några månader. Oavsett vilket kan överlåtelseavtal tecknas redan nu. Lägenheterna, om närmare 80 m², har 3 sovrum, 2 badrum, bastu, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, balkong eller uteplats samt fiber installerat och klart. I lägenheterna på de övre planen finns en värmande kamin. Till varje lägenhet hör ett bra förråd om ca 7 m² och varje lägenhet har tillgång till en P-plats. Dessutom finns laddplatser och gästparkeringar. Föreningen har lämpligt nog både vallabod och cykeltvätt, vilka delas med de två grannföreningarna. I månadsavgiften ingår föreningens gemensamma kostnader för t.ex: VA, sophantering, fastighetsförsäkring, gemensam el, vägunderhåll och snöröjning. Här bor man högst upp på höjden med gott om sol och härlig utsikt mot Anåfjällen, Funäsdalberget och/eller Skarvarna, beroende vilken lägenhet man väljer. Och vill man inte sitta hemma och glo är det bara att öppna dörren och gå till allt, bokstavligen allt: skidspår, slalombacke, restauranger, affärer, förskola, grundskola, gym, skidbuss, busstation mm. Dessutom är det enkelt att kombinera familj och ett rikt friluftsliv med jobb på distans eller på plats. Att bo i Funäsdalen är helt enkelt ett gott liv - oavsett om det är permanent eller då och då! NOTERA! Det finns även några mindre lägenheter på 54,5 m². De finns i en separat beskrivning under adressen: Funäsdalshöjden 8D.

  • Premium
  • Balkong
  • Uteplats
Malmagsvägen 26, null, Härjedalens kommun

Malmagsvägen 26

Tomt
Härjedalens kommun
Fjällviddens Fastighetsmäklare AB
2 975 000 kr
2 097 m² tomt

Här kommer ytterligare en fin tomt mitt i genuina Fjällnäs! Tomten ligger omgiven av både fjällbjörkar och ängsmark med utsikt över sjön och mot Rutfjället. Här kan man få till ett riktigt härligt boende om ca 250 kvadratmeter. Byggrätten är 135 m² byggarea plus en souterrängvåning, vilket passar fint då tomten ligger i en sluttning. Från övervåningen kommer utsikten garanterat att bli än mer hänförande. Skulle man senare vilja utöka lite så får man bygga både en Friggebod och ett Attefallshus. Tomten är byggklar - anslutningspunkt till kommunalt VA finns vid tomtgränsen - så i princip skulle man kunna börja bygga redan till sommaren. Runt om tomten finns en hel del detaljplanerad naturmark vilket innebär att den ska förbli orörd och inte kommer att bebyggas. NOTERA att granntomten på Malmagsvägen 24 också är till salu - ett utmärkt tillfälle för t.ex. ett par goda vänner att bygga bredvid varandra. Sveriges första fjällhotell, Fjällnäs Est. 1882, ligger 300 m rakt västerut längs den fina lilla grusvägen. Här finns härlig restaurang, trevliga sällskapsrum samt ett exklusivt spa med utomhusbad. Där finns också möjlighet att gå på konserter, yogaklasser och annat spännande som anordnas i Aula Capella. Pittoreska Strandgården, ca 150 m östererut längs samma gulliga väg, erbjuder både boende och goda luncher och middagar. Precis i närheten finns flera preparerade skidspår, totalt 30 mil. Tillgång till 60 mil preparerade skoterspår finns också. På 5-15 minuter med bil, eller skoter, ligger Tänndalens Alpinområde dit man även kan ta skidbussen. Sjön Malmagen erbjuder kristallklart vatten för både morgon-och kvällsdopp, förslagsvis efter en vacker promenad längs sjön på den gamla grusvägen som tidigare var riksväg in till Norge. En roddtur med tillhörande fiske är också att rekommendera. Vintertid kan man passa på att åka en rundtur med hundspann. Fjällnäs i sig har en lång tradition av både vinter- och sommarturism vilket både de vackra omgivningarna och snösäkerheten har bidragit till. Trots en hel del nybyggande har man lyckats behålla småskaligheten och känslan av en genuin fjällby – en by i de riktiga fjällen helt enkelt!

Myhrs väg 36, null, Härjedalens kommun

Myhrs väg 36

Tomt
Härjedalens kommun
Fjällviddens Fastighetsmäklare AB
3 175 000 kr
1 202 m² tomt

Högt upp i attraktiva Björkliden ligger denna byggklara hörntomt med byggrätt om 120 m² i 2 plan. Här kan man bygga sitt eget fjällboende i två plan, ca 220 m² möjlig boarea, med en alternativt två lägenheter. Anslutningspunkter för el samt vatten och avlopp finns och anslutningsavgiften för VA, närmare ca 180 000 kr är redan betald. Det är således fullt rimligt att kunna sätta spaden i jorden när sommaren kommer och ha huset klart tills dess att nästa vintersäsong startar. För den som vill distansarbeta etc. kommer den förberedda fibern väl till pass. Vill man hellre ägna sig åt utomhusaktiviteter passerar Kläppsåret/Nordic Ski-skidspåren ca 100 m från det blivande huset. Eller så tar man sväng till skidbackarna i Ramundberget dit det bara är 7 km. Anslutningsled till skoterled finns också i närheten liksom fina fiskevatten, obegränsat med vandringsleder och gott om cykelleder. Tomten ligger nästan högst upp i området. Här bor man med vacker utsikt mot Kariknallen och Skarvarna - kanske kan man även få en skymt av Skars... Flertalet tomter är redan bebyggda med stiliga fjällhus, vilka kan fungera som inspiration för det egna bygget. På tomten står just nu ett kombinerat garage/snickarbod om ca 50 m². Byggnaden kommer att flyttas till våren på säljarens bekostnad - om inte den blivande köparen vill behålla det vill säga. Björkliden är ett etablerat och fungerande område som drivs inom ramen för Björklidens Samfällighetsförening, med drygt 90 fastigheter som medlemmar. Föreningen ansvarar för VA-ledning, vägunderhåll, snöröjning samt gemensamma grönområden. Bruksvallarna i sig har en lång tradition av både vinter- och sommarturism vilket både de vackra omgivningarna och snösäkerheten har bidragit till. Trots en hel del nybyggande har man lyckats behålla småskaligheten och känslan av en genuin fjällby - en by i de riktiga fjällen helt enkelt!

Malmagsvägen 24, null, Härjedalens kommun

Malmagsvägen 24

Tomt
Härjedalens kommun
Fjällviddens Fastighetsmäklare AB
2 975 000 kr
1 547 m² tomt

Mitt i genuina Fjällnäs ligger denna fina tomt omgiven av både fjällbjörkar och ängsmark med utsikt ner mot sjön och mot Rutfjället. Här kan man få till ett riktigt härligt boende om ca 250 kvadratmeter. Byggrätten är 135 m² byggarea plus en souterrängvåning, vilket passar fint då tomten ligger i en sluttning. Från övervåningen kommer utsikten garanterat att bli än mer hänförande. Skulle man senare vilja utöka lite så får man bygga både en Friggebod och ett Attefallshus. Tomten är byggklar - anslutningspunkt till kommunalt VA finns vid tomtgränsen - så i princip skulle man kunna börja bygga redan till sommaren. Runt om tomten finns en hel del detaljplanerad naturmark vilket innebär att den ska förbli orörd och inte kommer att bebyggas. NOTERA att granntomten på Malmagsvägen 26 nu också är till salu - ett utmärkt tillfälle för t.ex. ett par goda vänner att bygga bredvid varandra. Sveriges första fjällhotell, Fjällnäs Est. 1882, ligger 300 m rakt västerut längs den fina lilla grusvägen. Här finns härlig restaurang, trevliga sällskapsrum samt ett exklusivt spa med utomhusbad. Där finns också möjlighet att gå på konserter, yogaklasser och annat spännande som anordnas i Aula Capella. Pittoreska Strandgården, ca 150 m östererut längs samma gulliga väg, erbjuder både boende och goda luncher och middagar. Precis i närheten finns flera preparerade skidspår, totalt 30 mil. Tillgång till 60 mil preparerade skoterspår finns också. På 5-15 minuter med bil, eller skoter, ligger Tänndalens Alpinområde dit man även kan ta skidbussen. Sjön Malmagen erbjuder kristallklart vatten för både morgon-och kvällsdopp, förslagsvis efter en vacker promenad längs sjön på den gamla grusvägen som tidigare var riksväg in till Norge. En roddtur med tillhörande fiske är också att rekommendera. Vintertid kan man passa på att åka en rundtur med hundspann. Fjällnäs i sig har en lång tradition av både vinter- och sommarturism vilket både de vackra omgivningarna och snösäkerheten har bidragit till. Trots en hel del nybyggande har man lyckats behålla småskaligheten och känslan av en genuin fjällby – en by i de riktiga fjällen helt enkelt!

Fjällnäsvägen 64, null, Härjedalens kommun

Fjällnäsvägen 64

Tomt
Härjedalens kommun
Fjällviddens Fastighetsmäklare AB
2 175 000 kr
1 467 m² tomt

Med härlig utsikt över sjön Malmagen och mot Rutfjället ligger dessa två tomter som enkelt nås med bil året runt. En tomt är redan såld. Byggrätten är 130 m² per tomt. Vind får inredas. Skulle man senare vilja utöka lite så får man bygga både en Friggebod och ett Attefallshus per tomt. Tomten är byggklar - anslutningspunkt till kommunalt VA finns vid tomtgränsen - så i princip skulle man kunna börja bygga redan till sommaren. Sveriges första fjällhotell, Fjällnäs Est. 1882, ligger ca 5 minuters promenad rakt västerut. Här finns härlig restaurang, trevliga sällskapsrum samt ett exklusivt spa med utomhusbad. Där finns också möjlighet att gå på konserter, yogaklasser och annat spännande som anordnas i Aula Capella. Pittoreska Strandgården, ca 300 m västerut, erbjuder både boende och goda luncher och middagar. I närheten finns flera preparerade skidspår, totalt 30 mil. Tillgång till 60 mil preparerade skoterspår finns också. På 5-15 minuter med bil, eller skoter, ligger Tänndalens Alpinområde dit man även kan ta skidbussen. Sjön Malmagen erbjuder kristallklart vatten för både morgon-och kvällsdopp, förslagsvis efter en vacker promenad längs sjön på den gamla grusvägen som tidigare var riksväg in till Norge. En roddtur med tillhörande fiske är också att rekommendera. Vintertid kan man passa på att åka en rundtur med hundspann. Fjällnäs i sig har en lång tradition av både vinter- och sommarturism vilket både de vackra omgivningarna och snösäkerheten har bidragit till. Trots en hel del nybyggande har man lyckats behålla småskaligheten och känslan av en genuin fjällby – en by i de riktiga fjällen helt enkelt!

Visar alla 8