Guldhemmets logotyp

Finalist

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2023

Mäklare Elisabeth Andrén

Elisabeth Andrén

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Kilstorp 1, Julita, Katrineholms kommun
  • Budgivning pågår
  • Sön 4 aug kl 15:30
Kilstorp 1, Julita, Katrineholms kommun, bild 2
Kilstorp 1, Julita, Katrineholms kommun, bild 3

Kilstorp 1

Gård/Skog
Julita, Katrineholms kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Katrineholm
5 695 000 kr
295 + 21 m²
8 rum
5 ha tomt

Välkommen till denna idylliska hästgård i Julita, en oas på drygt 5 hektar betesmark i den natursköna Sörmländska landsbygden! Här möts du av en charmig mangårdsbyggnad på hela 295 kvm boarea, ett ombyggt magasin som utgör ytterligare en bostad, ett mysigt gästhus och en lada med stallboxar för tre hästar, ett grisstall med gjuten platta samt ett hönshus. Gården har dessutom en gammal smedja, snickarbod, vedbod och flera förrådsbyggnader. Den uppvuxna trädgården erbjuder flera trevliga uteplatser, stenlagda gångar, en liten damm och en pool som med lite kärlek kan bli en fantastisk sommardröm. Mangårdsbyggnaden har en fascinerande historia, ursprungligen två torp från 1875 och 1895 som byggdes ihop på 70-talet. Här hittar du bevarade detaljer som en vacker vedspis i gjutjärn, en dekorativ kakelugn, rörspisar och öppna spisar. Väggarna är prydda med pärlspont, timmer och handmålade väggspeglar, medan de gamla plankgolven, spegeldörrarna och de synliga takbjälkar bidrar till husets unika charm. Det mindre bostadshuset är lika charmigt med sina många fina detaljer, bl a ett platsbyggt kök med synliga takbjälkar och en vedspis med murad kåpa som utgör kökets hjärta. Allrummet har en gjutjärnskamin som sprider mysig värme under kyligare dagar och det övre planet utgörs av ett enda stort rum, smakfullt avgränsat av murstocken och möbler. Detta huset är perfekt för generationsboende eller uthyrning, vilket ger flexibilitet och möjligheter för den nya ägaren. Upplev det bästa av landsbygdens lugn och skönhet på denna fantastiska gård! Kontakta oss idag för att boka en visning och göra denna dröm till verklighet.

  • Premium
Tisnarebaden 24, Tisnarebaden, Katrineholms kommun
  • Sön 4 aug kl 13:00
Tisnarebaden 24, Tisnarebaden, Katrineholms kommun, bild 2
Tisnarebaden 24, Tisnarebaden, Katrineholms kommun, bild 3

Tisnarebaden 24

Villa
Tisnarebaden, Katrineholms kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Katrineholm
2 975 000 kr
120 m²
5 rum
2 831 m² tomt

Här erbjuds du en fantastisk möjlighet att förvärva ett permanentboende med sjöutsikt över en av Sörmlands vackraste och renaste sjöar, Tisnaren. Huset är uppfört i två omgångar, först 1961 med liggande timmerpanel och sedan tillbyggt 1977 med fasadtegel. Senare uppgraderingar har ytterligare förbättrat bostadens bekvämlighet och effektivitet. I början 2000-talet köptes en tomt till bakom huset och 2002 byggdes ett dubbelgarage med en stor snickarverkstad på baksidan, där du har gott om plats för både bilar och hobbyprojekt. I samma veva byggdes den inglasade verandan utanför vardagsrummet som erbjuder en vacker vy över sjön, perfekt för avkoppling och underbara midddagar under sommarhalvåret. En ny farstukvist byggdes som ger ett välkomnande intryck och skyddar entrén från väder och vind. Tisnarebaden med både permanent- och fritidsboende ligger vid den vackra sjön Tisnaren. Fastigheterna i området ingår i en gemensamhetsanläggning som har hand om vägar, bad- och båtplats och allmänna områden. Det finns en gemensam båtbrygga samt en större badplats med sandstrand för samfällighetsföreningen. Här kommer du att ha tillgång till allt du behöver för att njuta av sjölivet och den lantliga miljön, men ändå ha närheten till stan och dess service. Missa inte chansen att äga detta fantastiska hem vid en av Sörmlands mest magnifika och kristallklara sjöar. Kontakta oss idag för att göra denna dröm till verklighet!

  • Premium
Vretvägen 8, Hjälmsätter, Katrineholms kommun
Vretvägen 8, Hjälmsätter, Katrineholms kommun, bild 2
Vretvägen 8, Hjälmsätter, Katrineholms kommun, bild 3

Vretvägen 8

Fritidshus
Hjälmsätter, Katrineholms kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Katrineholm
1 575 000 kr
115 m²
5 rum
1 773 m² tomt

Trevlig sommarstuga belägen i Hjälmsätters fritidshusområde vid Hjälmaren i Julita. Bra läge på Vretvägen, som är första vägen till höger i området, närmast sjön och med viss sjöutsikt. Sommarstugan är delvis handikappsanpassad med en ramp upp till entrédörren och består av tre sovrum, ett genomgångsrum (extra sovrum) kök, duschrum, separat WC/Tvättrum samt ett allrum med öppen spis (aldrig använd, behöver provtryckas). Sommarstugan är i äldre skick och i behov av viss renovering, men som med lite tid och omvårdnad har en stor potential. Fint belägen på en stor tomt med uppvuxna träd och buskar, bland annat rhododendron, syrén, samt blomsterrabatter med pionbuskar och med viss sjöutsikt. En stenagd uteplats finns framför huset och två förrådsbodar. På några minuters promenadväg når du både småbåtshamnen och den trevliga badplatsen vid Hjälmaren och på cykelavstånd når du populära Fiskeboda camping med både badstrand, kiosk/butik och en lite större båthamn. Fanstastiska strövområden ute på Edet (udden utanför Fiskeboda) och en mängd grusade cykelvägar och skogsvägar.

  • Premium
Dalby Dalen, Björkvik, Katrineholms kommun
  • Budgivning med BankID pågår
  • Idag kl 10:30
Dalby Dalen, Björkvik, Katrineholms kommun, bild 2
Dalby Dalen, Björkvik, Katrineholms kommun, bild 3

Dalby Dalen

Villa
Björkvik, Katrineholms kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Katrineholm
1 975 000 kr
82 + 16 m²
2 rum
9 495 m² tomt

Upptäck denna charmiga lilla gårdsidyll med en huvudbostad på cirka 82 kvm som bjuder på en perfekt blandning av historisk charm och modern bekvämlighet. Huset, med både liggande och stående träpanel, erbjuder fyra rum och kök. På entréplan finner du ett rymligt sovrum med en fungerande kamin, medan vinden rymmer två sommarrum, varav ett med en rörspis som längtar efter att användas igen (måste provtryckas). Vinden rymmer, förutom de två sommarrummen, en rymlig råvind med snedtak som erbjuder potential för ytterligare inredning och expansion. I vardagsrummet strömmar ljuset in genom två vackra spröjsade fönster i olika väderstreck. Här kan du njuta av mysiga kvällar framför den fungerande murspisen med insats. Köket är utrustat med en charmig vedspis i gjutjärn, perfekt för matlagning med en nostalgisk touch. På baksidan av huset finner du en tillbyggd, inglasad altan med träpanel på väggarna och skjutbara glasfönster och dörrar. Det är den perfekta platsen för avkoppling och njutning av de omgivande vyerna året runt. Utöver huvudbostaden finns en imponerande lada med loft över ena halvan, förrådsdel samt hönshus. Det finns även ett charmigt gästhus i den gamla smedjan med ett gemensamt kök och allrum samt ett sovrum, ett magasin som har omvandlats till ett bastuhus och gästrum, samt en praktisk vedbod. På tomten finner du även ett växthus och en traditionell jordkällare. Tomten, som sträcker sig över nästan en hektar, är vackert inbäddad i naturen med flera uppvuxna träd, buskar och odlingsbäddar. Här har du gott om utrymme för både avkoppling och odling. Missar inte denna unika möjlighet att förvärva en bit av historien och skapa ditt eget paradis på landet! Välkommen hem!

  • Premium
Oppundavägen 5, Valla, Katrineholms kommun
Oppundavägen 5, Valla, Katrineholms kommun, bild 2
Oppundavägen 5, Valla, Katrineholms kommun, bild 3

Oppundavägen 5

Villa
Valla, Katrineholms kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Katrineholm
1 475 000 kr
82 + 106 m²
5 rum
864 m² tomt

Välkommen till denna välbevarade enplansvilla med källare från 1960-talet. Med genomtänkta renoveringar och bevarade detaljer har detta hem utvecklats till ett modern boende samtidigt som dess originalkaraktär bevarats. Låt oss ta dig med på en rundtur i detta fantastiska boende: Vid ankomst möts du av en hall med praktiska förvaringslösningar som kapprum, garderob och ett städskåp, perfekt för en organiserad vardag. En bekväm luftvärmepump med AC/värme, som komplement till bergvärmepumpen, säkerställer optimal komfort oavsett årstid. Köket har moderna inslag med högkvalitativa vitvaror som balanseras med originaldetaljer från 60-talet. Vardagsrummet, med plats för avkoppling och samvaro, är renoverat år 2019. En unik detalj är väggen i marmorkross som tillför en touch av elegans till rummet. Huset erbjuder flera bekväma sovrum, med bl a inbyggda originalgarderober och moderna garderobsväggar. Badrummet är en modern oas med en nyligen genomförd renovering år 2023. Här hittar du högkvalitativa detaljer som en stilfull WC från IFÖ, Camarque tvättställskommod och en dusch från Grohe med eleganta duschväggar. Våtrumstapeter och Huntonit-tak med inbyggda spotlights skapar en avslappnande atmosfär. Ett fönster släpper in naturligt ljus och skapar en ljus och luftig känsla. Källarplanet erbjuder ytterligare utrymmen och funktioner som kompletterar detta imponerande hem. En spiraltrappa leder dig ner till en hall med plastmatta på golvet och praktiska inbyggda garderober. Här finner du också en fräsch tvättstuga, ett bekvämt sovrum, matkällare, förråd, verkstad samt en multifunktionell svale/korridor som öppnar upp till garaget som ligger en trappa upp i markplan. Den insynsskyddade tomten är en grönskande oas med prydliga Tujahäckar och blomstrande Ölandstokbuskar och Hillihäck. Trädgården är rik på variation med äppelträd, plommonträd, päronträd och bärbuskar som bjuder på delikata skördar. Ett fantastiskt fint kastanjeträd med platsbyggd bänk runtom ger en svalkande viloplats under varma sommardagar. Ett jordgubbsland, rabarber och odlingskragar ger möjligheter för den gröna tummen. Huset är beläget på en lugn gata mitt emot skolan med årskurs 1-6, perfekt för barnfamiljen. Varje rum har renoverats med precision och omsorg, och varje hörn av trädgården har designats för att vara en fristad för njutning. Välkommen till detta 60-talshem som möter nutidens komfort på bästa möjliga sätt.

  • Premium
Baggetorp Strandvik, Baggetorp, Vingåkers kommun
Baggetorp Strandvik, Baggetorp, Vingåkers kommun, bild 2
Baggetorp Strandvik, Baggetorp, Vingåkers kommun, bild 3

Baggetorp Strandvik

Gård/Skog
Baggetorp, Vingåkers kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Katrineholm
3 595 000 kr
191 + 51 m²
6 rum
2 ha tomt

Älskar du att påta i jorden, odla blommor, grönsaker och andra växter? Känner du att du vill utveckla detta intresse till något större och kombinera det med företagsamhet? Nu har du chansen att förvärva fastigheten Strandviks Handelsträdgård i Baggetorp strax utanför Katrineholm med hela 6 växthus, en ladugård med 4 hästboxar samt en mycket trevlig bostad. Strandviks Handelsträdgård startades av Nils Åhlström 1946 och har sedan dess drivits av olika medlemmar inom samma familj ända fram till sommaren 2022, då familjen bestämde sig för att lägga ner verksamheten. Kvar har de en blomsterbutik i Vingåker. Bostadshuset, som har anor från 1700-talet men är tillbyggt i flera omgångar, har sadeltak, stående träpanel, består av två våningar och källare om hela 191 kvm i boarea. Här välkomnas du in genom en härlig förstukvist under tak och finsnickrade pardörrar till en rymlig, möblerbar hall, med avhängningsyta för kläder och en gästtoalett. Rakt fram från hallen kommer du in i det större sällskapsrummet som idag används som kombinerat vardagsrum och matsal. Till höger från hallen kommer du in i det andra sällskapsrummet som idag används som allrum/TV-rum, här finns en fungerande öppen spis som både sprider värme och är en mysfaktor. Dessa två rum förbinds med det trevliga lantköket med köksö. Till vänster från hallen når du det rum som idag används som kontor, även det med en fungerande öppen spis. En trappa från hallen leder upp till den övre hallen, även den rymlig och möblerbar. Härifrån kommer man vidare till 3 rymliga sovrum samt ett helkaklat badrum. Uppvärmning av huset sker numera via nyinstallerad bergvärmepump. Växthusanläggningen Handelsträdgården etablerades 1946 och omfattar idag ca 2 ha mark, ladugårdsbyggnad och totalt sex växthus med odlingsytor om ca 2,400 kvm, anpassade för sådd och omskolning, uppdrivning och saluföring av plantor. Uppvärmning av växthusen sker via oljepanna (nytt aggregat), varmluftpanna och ved/flis panna. Handelsträdgården är nedlagd sedan sommaren 2022. Välkommen till denna fantastiskt fina lilla gård som även är perfekt om man vill ha hästar! Vid intresse, vänligen kontakta mäklaren.

  • Premium
Jägaregatan 28, Katrineholm Öster, Katrineholms kommun
  • Budgivning med BankID pågår
Jägaregatan 28, Katrineholm Öster, Katrineholms kommun, bild 2
Jägaregatan 28, Katrineholm Öster, Katrineholms kommun, bild 3

Jägaregatan 28

Lägenhet
Katrineholm Öster, Katrineholms kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Katrineholm
1 795 000 kr
104 m²
4 rum
vån 3/4
5 034 kr/mån
17 260 kr/m²

Välkommen till denna underbara hörnvåning om 104 kvm som bjuder på en perfekt kombination av stil, funktion och bekvämlighet. Bostaden ligger högt och ljust, med hela tre väderstreck, ett öppet vardagsrum med vacker fiskbensparkett, generösa fönster samt en 9 kvm stor balkong under tak i västerläge med kvällssol. Vardagsrummet erbjuder även en fungerande öppen spis där du kan njuta av en sprakande och värmande brasa under kyliga vinterkvällar. Genom pardörrarna från vardagsrummet öppnar sig en elegant matsal, även den med vacker fiskbensparkett, med ett anslutande, funktionellt kök. Stig in i den välkomnande entrén som har gott om avhängningsyta för dina ytterkläder och skor. Direkt till vänster finner du gästtoaletten med WC, handfat samt vattenburen handdukstork. Rakt fram kommer du in i den möblerbara inre hallen, med garderobsutrymmen och vacker fiskbensparkett på golvet. Härifrån når du alla utrymmen i bostaden, kök, vardagsrum samt sovrumsavdelning med två bekväma sovrum, en rymlig klädkammare samt ett duschrum komplett med alla nödvändigheter och förberett för tvättmaskin. Denna hemtrevliga bostad erbjuder en välkomnande atmosfär och är perfekt för den som söker bekvämlighet, elegans och funktionalitet. Belägen i en populär del av staden, med närhet till centrum, tågstation och kollektivtrafik, erbjuder denna lägenhet en fantastisk livsstil. Missa inte chansen att bo i detta charmiga hem. Kontakta oss nu för att boka en visning och uppleva detta boende på nära håll!

  • Premium
  • Balkong
Forssjö Bruksgården 3A, Forssjö, Katrineholms kommun

Forssjö Bruksgården 3A

Lägenhet
Forssjö, Katrineholms kommun
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Katrineholm
1 675 000 kr
74 m²
3 rum
vån 3/3
5 944 kr/mån
22 635 kr/m²

Upptäck den perfekta kombinationen av historia och modern bekvämlighet på anrika Forssjö Bruksgården, en pärla från 1786 som har genomgått en omfattande renovering under 2017-2018. Med 23 exklusiva bostadsrättslägenheter som alla bär på sin egen unika charm och karaktär, bjuder denna historiska plats på en upplevelse utöver det vanliga. Högt belägen i huvudbyggnaden med bekväm hissåtkomst väntar denna unika gavellägenhet på dig. Med sina tre rum och kök erbjuder den inte bara generöst med utrymme utan även, under delar av säsongen, sjöutsikt från balkongen, som blir din egen oas av frid och ro. En fungerande kakelugn sprider värme och atmosfär under kyliga kvällar medan den egna odlingslotten låter dig odla dina egna grönsaker och blommor. För din bekvämlighet finns även en carport med tillhörande förråd samt en exklusiv vinkällare där du kan förvara och njuta av dina favoritviner. Utanför din dörr väntar en vacker trädgård med flera gemensamma sittgrupper där du kan umgås med grannar och vänner. En gemensam grillplats och en boulebana står till förfogande för underhållning och avkoppling. För den som älskar att bada och ro finns en egen badbrygga med tillgång till en gemensam roddbåt, perfekt för soliga dagar vid vattnet. Forssjöbadet ligger bara en kort promenad bort och den populära restaurangen Bruksholmen når du med en avkopplande promenad. Med naturen runt knuten erbjuder Forssjö Bruksgården en unik livsstil där du kan njuta av långa promenader längs 7 km upplysta elljusspår och utforska Sörmlandsleden. Upplev det bästa av både historisk charm och modern bekvämlighet på Forssjö Bruksgården – din nya hemvist för livskvalitet och avkoppling med närheten till Katrineholm.

  • Plus
  • Balkong
  • Hiss

Visar alla 8