Residence Fastighetsmäkleri

Residence Fastighetsmäkleri

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun, bild 2
Ebbetorp, Småland, Kalmar kommun, bild 3

Ebbetorp

Gård/Skog
Småland, Kalmar kommun
Residence Fastighetsmäkleri
23 000 000 kr
800 + 200 m²
16 rum
6 ha tomt

Bland böljande åkrar vilar anrika Ebbetorp - en mästerlig herrgård som har stoltserat med sin vackra huvudbyggnad i nyklassicistisk stil sedan 1700-talets slut. Byggnaden omges av en vacker engelsk park vars växtlighet förenas harmoniskt med intilliggande natur. Såväl interiört som exteriört är de arkitektoniska attributen slående med snickerier, dörrar, golv och beslag till stora delar i originalutförande. Detaljrikt dekorerade kakelugnar pryder flertalet rum och de rum som har renoverats på senare tid har gjorts så med en enastående detaljrikedom i äkta 1700-tals anda. Corps de logit, med sina 16 rum och kök fördelade på två plan, har en planlösning som förblivit näst intill oförändrad sedan byggnadens uppförande. Dessutom finns en stor renoverad vind samt en imponerande vinkällare med valvslagna rum. I början av 2000-talet tillkom ett högkvalitativt stall, ritat av slottsarkitekt Jan Berg. Detta oktagonala mästerverk med glastak och tre hästboxar blir komplett med en sadelkammare samt ett orangeri. Slutligen finns även en flygelbyggnad med två lägenheter, en på vardera våningsplan. Hjärtligt välkommen till Ebbetorp, en tidlös pärla med storslagen historia!

  • Premium
Plevnagården -Förrådsgatan 10, Malmköping, Flens kommun

Plevnagården -Förrådsgatan 10

Övrigt
Malmköping, Flens kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
2 236 m²
42 rum
3 380 m² tomt

Mitt i den bedårande sörmländska naturen, i utkanten av vackra Malmköping, gömmer sig Plevnagården. Detta anrika gårdshotell, med en lummig inramning och pittoreska trähus, erbjuder en oerhört charmig miljö dit både privatkunder och konferensgäster har återvänt i många år. Gårdens hjärta är den vackra faluröda huvudbyggnaden. Ursprungligen uppförd 1886 som Sveriges första militärsjukhus, tjänade den behoven för Södermanlands regemente fram till 1921, då den omvandlades till en utbildningsanläggning för blivande småskollärarinnor. Sedan 1980 har gården fungerat som hotell och konferensanläggning med en rustik och romantisk karaktär, präglad av dess historia. I huvudbyggnaden finns ett fullt utrustat restaurangkök, vackra glasverandor ,matsal, lounge, konferensrum och en ljuvlig solterrass. Tre gamla soldattorp och ett vackert 1700-talshus, som ägdes och drevs som pensionat av Greta Garbos faster i Sparreholm, kompletterar gården. Tillsammans med huvudbyggnaden erbjuder dessa totalt 29 unikt inredda gästrum och 10 grupp/ konferensrum. För avkoppling finns spa, bastu samt en utomhusbubbelpool. Mellan husen finns många härliga grönytor och terrasser där gäster kan njuta av den fridfulla omgivningen och njuta av terrassen med pergola och fin utsikt över scenen för sommarens populära utomhus spelningar. Bara fem minuter nedanför hotellet finner Ni den vackra badsjön Hosjön och vid gården tennis och boulebanor. Några kilometer från gården finns det gott om utomhusaktiviteter såsom hästridning kanot och kajakpaddling vid sjön Båven. Malmköpings många populära muséer ligger alla inom promenadavstånd. Plevnagården ligger i hjärtat av Sörmland mellan Eskilstuna- Strängnes- Nyköping och Katrineholm från 25-45 minuter med bil.

Smyge fyrväg 186, Smygehamn, Trelleborgs kommun
Smyge fyrväg 186, Smygehamn, Trelleborgs kommun, bild 2
Smyge fyrväg 186, Smygehamn, Trelleborgs kommun, bild 3

Smyge fyrväg 186

Villa
Smygehamn, Trelleborgs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
29 000 000 kr
480 + 36 m²
7 rum
3,4 ha tomt

På den skandinaviska halvöns sydligaste udde är frihetskänslan påtaglig. Från det öppna skånska landskapet till Östersjöns oändliga horisontlinje är vyerna en hänförande förening av blått och grönt. Viker du av från landsvägen ned mot rikets ände anländer du till Smyge fyrväg 186 - Sveriges näst sydligaste hus med en parkliknande tomt intill vattenlinjen. Här breder en magnifik egendom ut sig med en ståtlig mangårdsbyggnad anno 1909, omgiven av stall, pool och poolhus samt en fristående garagebyggnad med övervåning. Alla byggnader är i absolut toppskick och har varsamt renoverats med exklusiva materialval som skapar en fulländad levnadsmiljö. Mangårdsbyggnaden, med en boarea om 480 kvm, har ett rikt ljusinsläpp och en luftig atmosfär tack vare spatiösa sällskapsytor tillsammans med generösa fönsterpartier. Från köket leder en trappa ned till en luxuös vinkällare med plats för umgänge, där takets vackra kryssvalv skapar en unik miljö. Skjutdörrar öppnar upp till ett inglasat uterum som förlänger köket mot havet och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Fortsätter du ut till det skyddade poolområdet, eller den stora takterrassen med fri havsvy, förs tankarna genast till södra Europa och Medelhavets kust. Poolhuset är högkvalitativt inrett med relaxavdelning och bastu. Vidare ligger ett dubbelgarage i anslutning till mangårdsbyggnaden som kompletteras av den fristående garagebyggnaden med ytterligare två garageplatser såväl som två platser i carport. Det exklusiva stallet om ca 155 kvm erbjuder fyra boxar, bred stallgång med spolplats, sadelkammare, loge samt höskulle. Invid stallet finns en generös betesvall för hästarna att driva fritt i, samt två ytterligare hagar bredvid. I fastighetens andra skiften finns ännu fler goda marker för lösdrift. Kameraövervakning, automatisk bevattning och solcellsanläggning bidrar till både ett säkrare och enklare boende. En magnifik egendom av hög kvalitet med ett sällan skådat toppläge vid den södra havskusten! Endast cirka en mil till centrala Trelleborg och cirka fyra mil till Malmö. Hjärtligt välkommen att kontakta Camilla Eggenberger för vidare information!

  • Premium
  • Energieffektiv
Trollagärde 120, Småland, Emmaboda kommun
Trollagärde 120, Småland, Emmaboda kommun, bild 2
Trollagärde 120, Småland, Emmaboda kommun, bild 3

Trollagärde 120

Villa
Småland, Emmaboda kommun
Residence Fastighetsmäkleri
6 500 000 kr
156 + 3 m²
5 rum
2,6 ha tomt

Småländsk villaidyll med egen sjö, fiskodling och smedja! Endast en halv mil norr om Emmaboda, i ett förtrollande skogslandskap, gömmer sig denna småländska villaidyll utöver det vanliga. På tomten om cirka 2,6 hektar står inte bara en klassisk röd trävilla med vita knutar, utan även ett nyrenoverat gästhus, en fungerande smedja från 1864, isolerat dubbelgarage, kåta, bastu/relax och framförallt en egen sjö med sportfiskeanläggning och egen fiskodling intill. Allt tillsammans skapar en oslagbar miljö för rekreation och friluftsliv, med goda möjligheter att bedriva olika verksamheter på den egna fastigheten - ett ypperligt tillfälle att fortsätta driva företag såsom nuvarande ägare framgångsrikt har gjort i över 40 år! LÄS MER HÄR: <a href="https://www.trollagarde.se/index.php">Trollagärde Vattenbruk AB</a> En vackert välskött trädgård omger bostadshuset om 156 kvadratmeter, fördelade på fem rum och kök. Interiört förenas inslag av lantlig karaktär med moderna bekvämligheter som bildar en hemtrevlig familjevilla. Med vinterträdgård och uteplats i söder förlängs husets sällskapsytor på bästa möjliga sätt, där soltimmarna är många och atmosfären är stillsam. Intill huvudbyggnaden står ett nyrenoverat gästhus av hög standard och, på motsatt sida, ett stort isolerat dubbelgarage med ypperliga förvaringsmöjligheter. En bit ned på fastigheten, intill den egna sjön, står den charmiga kåtan, ett bastu- och relaxhus samt utekök och grillplats i den natursköna miljön. Fastighetens pärla är den gamla smedjan från 1864, högst välbevarad i sin ursprungliga form. Varmt välkomna till Trollagärde 120 och denna enastående fastighet, mer en sällsynt upplevelse än ett hem!

  • Premium
Lynga Strandbacka 110, Västkusten, Falkenbergs kommun

Lynga Strandbacka 110

Gård/Skog
Västkusten, Falkenbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
13 250 000 kr
387 + 348 m²
8 ha tomt

Precis intill kustlinjen i väster där solnedgångarna är som vackrast ligger Lynga Strandängar mitt i det berikande kustlandskapet med havet som närmaste granne. Här kan du njuta av ett ovanligt generöst boende med gott om förråd och stalldel, allt i samma huskropp. Den fyrlängade och kringbyggda gården skapar även en fridfull oas mitt i kustlandskapet dit vinden inte når. Innergården är ljuvlig och belagd med kullersten samt kantas av gröna klätterväxter som slingrar sig upp på husfasaderna och kontrasterar fint mot den röda träpanelen. Huslängorna i söder och väster utgör idag bostad i form av två lägenheter i två plan. Sammanlagt erbjuder de båda lägenheterna 387 kvm och de kan med enkelhet omvandlas till en större bostad om så önskas. Från de flesta rum njuter du av utsikten mot havet och den ändlösa horisonten. Huset uppfördes i början på 1970-talet så både planlösning och utformning är relativt moderna. I såväl söder som väster förlängs boytan av väl tilltagna uteplatser, där den i väster hovrar med en ändlös utsikt mot havshorisonten. På uteplatserna kan du njuta av sol från tidig morgon till sen kväll. I byggnadens andra del finns stall med höloft, loge, garage och magasin. Hästar har funnits på gården under många år och både betes och åkermark finns intill havet. Norrut, på gårdens åkermark om cirka 4 hektar, brukades även tidigare en travbana, även en enklare paddock finns på gården. Varmt välkommen till detta förstklassiga boende på gård i ett underskönt kustlandskap, med närhet till både Varberg och Falkenberg! Endast bokade personliga visningar från och med v. 16. Tack!

Ekängen, Sörmland, Katrineholms kommun

Ekängen

Villa
Sörmland, Katrineholms kommun
Residence Fastighetsmäkleri
6 900 000 kr
167 m²
10 rum
1,2 ha tomt

I Sörmlands förtrollande landskap, omringad av ekbackar och vackra badsjöar, ligger denna extraordinära lilla gård. Med anor från sent 1800-tal erbjuder gården två separata bostadshus samt möjligheter till hästhållning, tack vare tillhörande hagar och en ladugård. Gårdens två hus ligger avskilt vilket möjliggör både uthyrning och generationsboende, där vardera hushåll får sin egen privata sfär. Huvudbyggnaden lockar med sin charmiga allmogestil och präglas av en mängd vackra gamla detaljer som bevarats genom åren. Här finns två fina kakelugnar, en vedeldad spis i köket samt vackert åldrade trätiljor i nästan alla rum. På entréplanet förenas kök, matsal och sällskapsrum i en ljus och behaglig planlösning. Det erbjuds även tre rofyllda sovrum varav ett på entréplan och två ligger en trappa upp. I det andra huset, Magasinet, välkomnas du in till ett lantligt kök med en imponerande takhöjd och en gemytlig atmosfär. Ett mysigt loft ovan köket leder vidare till andra våningen där sovrum och badrum är belägna. I Magasinet finns även en separat del med ytterligare ett sovrum. Båda husen har varsamt bevarats och omhändertagits vilket har bildat den pittoreska miljö som är Ekängen. Om så önskas kan ladugården förvandlas till stall för att skapa en idealisk liten hästgård med böljande hagmarker intill. Alternativt kan ladugården anpassas för andra typer av djurhållning. Byggnaderna har vissa behov av modernisering och upprustning. På tomten finns även ett fint växthus och en vedbod. Ekängen är perfekt situerad i en naturskön omgivning med närhet till badsjöar och promenadstigar. Flen nås på mindre än 10 minuter och till Stockholm är det endast cirka 11 mil. Endast privata visningar. Ring eller maila för bokning av visning.

Projekt Läppe, Södermanland, Vingåkers kommun

Projekt Läppe

Tomt
Södermanland, Vingåkers kommun
Residence Fastighetsmäkleri
20 000 000 kr
1 209 m² tomt

Sjönära tomtprojekt i vackra Läppe invid Hjälmaren. Totalt 71.390 kvm varav 2 tomter är byggklara, egna fastigheter och ytterligare 8 tomter avstyckningsbara enligt befintlig detaljplan. Eventuell möjlighet att detaljplanera ytterligare ca 40 tomter.

Smeviken 38, null, Tanums kommun
Smeviken 38, null, Tanums kommun, bild 2
Smeviken 38, null, Tanums kommun, bild 3

Smeviken 38

Gård/Skog
Tanums kommun
Residence Fastighetsmäkleri
8 950 000 kr
860 + 750 m²
13 rum
24,5 ha tomt

Äntligen finns möjligheten att förvärva denna mångsidiga fastighet med oslagbart sjöläge invid södra Bullaresjön. Här erbjuds en unik möjlighet att förverkliga din vision och skapa en verksamhet samt boende av högsta klass. Denna funktionella byggnad ger både yta och funktionen för flertalet verksamheter. Oavsett om du drömmer om att driva hotellverksamhet, campinganläggning, hästgård eller någon form av produktion. Huvudbyggnaden omfattar över 1600 kvm i tre plan och ger stor flexibilitet att anpassa efter just dina behov. Övre våningarna kan användas som bostad, konferens, personalutrymmen eller en ypperlig grund till flertalet lägenheter och korttidsboenden. En del av övre plan är idag inrett och renoverat med stort fullutrustat kök och ett vardagsrum med mysig täljstenskamin. Allt med en slående utsikt över sjön. Det nedre våningsplanet erbjuder anpassningsbara ekonomiytor med flertalet portar och ingångar för enkel uppdelning och tillgänglighet. Intill huvudbyggnaden finns ett rymligt stall och maskinhall. Dessa byggnader ger dig alla möjligheter till hästar eller annan önskad djurhållning. För dig som vill ta vara på sjön finns en gjuten pir och båthus med gott om plats för flera båtar. Till fastigheten hör även fiskerätt till de erkänt goda fiskevattnen. Vid strandkanten finns även en badbrygga för den som önskar ett bad.

  • Premium
Sågvägen 40, Östergötland, Linköpings kommun

Sågvägen 40

Villa
Östergötland, Linköpings kommun
Residence Fastighetsmäkleri
16 000 000 kr
240 + 77 m²
9 rum
2 876 m² tomt

På en strålande sjötomt vid Stora Rängen vilar denna magnifika villa, omfamnad av fridfull natur och sjöns glittrande vatten. Med dess unika läge vid sjöstranden erbjuder den idylliska trädgården flera ljuvliga uteplatser där du kan njuta av solen och en enastående utsikt. En privat strand med sandbotten och brygga blir en inkörsport till ett fiskrikt sjösystem som erbjuder milslånga båtturer och möjlighet till naturnära fritidsaktiviteter. Interiört möter du ett hjärtevärmande hem med en boarea om 240 kvm fördelat på nio rum och kök i tre plan. Stora sällskap ryms med enkelhet i husets omfångsrika umgängesytor och vackra öppna spisar förgyller flera av rummen. Väl tilltagna altaner och inglasade balkonger förlänger boytan och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Utöver de rikliga förvaringsutrymmen som finns i huset står också ett rymligt dubbelgarage med intilliggande carport och förrådsbyggnad på fastigheten. Huset var under en tidigare period uppdelad som en 2-familjsbostad men har senare genomgått ombyggnad till nuvarande planlösning. En avskild juvel i välskött skick på en lättskött och förtrollande sjötomt. Bra bussförbindelser tar dig smidigt till Linköping som endast ligger cirka två mil norrut. Visning efter överenskommelse. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för bokning. Hjärtligt välkommen!

  • Energieffektiv
Rörsjögården del av, Västkusten, Kungsbacka kommun

Rörsjögården del av

Gård/Skog
Västkusten, Kungsbacka kommun
Residence Fastighetsmäkleri
18 000 000 kr
300 m²
29,8 ha tomt

Med egen strandlinje längs Stensjön ligger denna välskötta och högst privata egendom om ca 30 hektar i de natursköna halländska skogarna, endast cirka 15 minuter utanför Kungsbacka. Vid ankomst till gårdscentrat välkomnas du av en stor trädgård där äppel- och plommonträd, bärbuskar och grönsaksland skapar en förtrollande miljö, och uppfarten till mangårdsbyggnaden kantas av de fina klassiska ekonomibyggnaderna. Interiört erbjuder bostadshuset 200 välplanerade kvadratmeter med ett magnifikt ljusinsläpp från stora fönster med vacker spröjs och umgängesytor som förlängs ut på en generös altan i Cumaru. Överallt är utsikten mot vattnet bedårande. Här erbjuds bland annat ett platsbyggt Himlekök, två helkaklade badrum och gästtoalett samt genomgående stilren askparkett med vattenburen golvvärme på båda plan. Intill mangårdsbyggnaden står ännu ett bostadshus som genomgått en omfattande renovering och tillbyggnad 2006, vilket möjliggör generationsboende eller uthyrning. Även verkstad och snickeri renoverades 2006 som tillsammans med ladugården, den isolerade snickeriverkstaden med industribelysning och carport samt varmgarage byggt 2008 kompletterar egendomen. Vid sjökanten finns ett äldre brygghus som idag används som enklare förråd, men kan enkelt omvandlas till en bastu med förmånligt sjöläge. Via samfällighet delas en avskild badplats med de närmaste grannarna. Jordbruksmarken sköts noggrant i egen regi, med ett starkt intresse från lantbrukare i trakten att arrendera om så önskas. Del av Rörsjögården 1:4 erbjuds nu till försäljning som alternativ till helheten som uppgår till ca 145 ha. Lantmäteriansökan för avstyckning är inlämnad. Vid en delning av fastigheten kan tillträde ske först efter avslutad lantmäteriförrättning. En exceptionell gård endast ca 30 minuter från Göteborg med nära och smidig anslutning till Landvetter flygplats. Välkommen!

Södra Äskeryd 301, null, Hylte kommun

Södra Äskeryd 301

Gård/Skog
Hylte kommun
Residence Fastighetsmäkleri
2 300 000 kr
24 ha tomt

Skogsfastighet om 25,4 ha i Halland strax utanför Hyltebruk ca 5 mil från Halmstad och Falkenberg. Äskeryd är fördelad på två skiften med egna skogsbilvägar och en stuga med privat infart, lämplig för övernattning. Här kan du sitta på förstukvisten och lyssna in vårens ankomst och betrakta naturens vackra skiftningar under året, grillkvällar med vänner under sommarnätter i väntan på soluppgång, se älgen passera en disig höstmorgon eller höra snön knastra under fötterna en klar vinterdag, allt detta medan du själv väljer hur skogen ska utvecklas eller hur nästa jaktdag planeras. Fastigheten lämpar sig väl som ett första köp eller utökning av befintligt skogsinnehav. Skogsmarken uppgår till 24,8 ha produktivt enligt nyupprättad skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas till ca 2 300 m³sk hösten -23, med en medelbonitet om 7,8 m³sk/ha och år. Utgångspris 2 300 000 Bud mäklaren tillhanda senast 25 april. Försäljning sker för dödsbos räkning. Varmt välkommen till Äskeryd Skog Skogsmarken uppgår till cirka 24,8 ha produktivt enligt nyupprättad grön skogsbruksplan från AL-skogsdata. Totalt virkesförråd beräknas till 2 305 m³sk med en medelbonitet om 7,8 m³sk/ha och år. Medelförrådet per hektar uppgår således till 93 m³sk. Fastigheten är i en tydlig tillväxtfas. Planläggaren rekommenderar att hjälpplantering utförs på 0,9 ha och återbeskogning på ytterligare 0,3 ha samt 5 ha ungskogsröjning innevarande år. Ca 1100 m³sk finns i huggningsklass S1 och tillgängligt för avverkning. Tillväxttakten av virkesförrådet ökar med 5,5 % innevarande år. Byggnader På fastigheten finns en mindre stuga lämplig för rastning eller övernattning med el och torrtoalett. Kök, och ett inrett rum med altan. Fastigheten är inte ansluten till elnätet utan el har producerats via motordrivet elverk. På norra skiftet finns en enklare maskinhall med utvändig klädsel av plåt. Jakt Goda jaktmarker framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Angränsande jaktlag önskar fortsatta samarbete med möjlighet att jaga över större arealer. Naturvärden/fornminnen Enligt Skogsstyrelsen finns inga registrerade nyckelbiotoper eller höga naturvärden. Inteckningar Fastigheten är intecknad till 238 000 SEK och kommer att överlåtas obelånad. Visning Skog och mark kan undersökas på egen hand, dock skall hänsyn visas till grannar, djur och eventuellt pågående jakt eller liknande. Givetvis går det även bra att kontakta ansvarig mäklaren för enskild visning. Friskrivningsklausul Det åligger köparen att besiktiga fastigheten och därigenom försäkra sig om fastighetens gränser och skick. Informationen i denna beskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt material. För felaktigheter, nuvarande eller kommande, i detta material ansvaras ej. Ej heller ansvaras för händelser som ägaren eller Residence Fastighetsmäkleri ej kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar. Ägaren eller Residence förbehåller sig rätten att ändra i beskrivningen, dess omfattning eller dess förutsättningar i den mån det anses erforderligt, utan särskilt meddelande. Denna beskrivning kan ej läggas till grund för talan enligt Jordabalken. Ett mer utförligt tekniskt material finns att tillgå efter förfrågan hos ansvarig fastighetsmäklare. Fastigheten kommer säljas med en s.k. friskrivning från dolda fel enligt Jordabalken. Försäljningsprocess Säljaren förbehåller sig rätten att fritt anta bud eller att hålla

Västervägen, Västkusten Sotenäs, Sotenäs kommun

Västervägen

Övrigt
Västkusten Sotenäs, Sotenäs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
1 750 000 kr

Välkommen till denna sjöbod med fyra rum och uppställningsplats som ligger med lätt access till hamnområdet i tillväxtorten Väjern. Sjöboden är gedigen, välvårdad och står på gjuten platta som har en bruttoyta om 48 kvm/plan, vilket ger er ca 90 kvm i golvyta. Sjöboden är större än genomsnittet och har ett praktiskt betonggolv på nedre plan och stilrent notat skeppsgolv på övre plan. Till sjöboden finns även ett markarrende för uppställning på 24 kvm. Nedre plan på sjöboden är idag indelad i hall och två rum, vilket går att öppna upp till en yta om så önskas. Genom båda rummen går en stålbalk i taket för vinsch, perfekt för, gör det själv projektet eller kajak/sup hiss. Boden har två dubbla dörrar till vardera avdelning, vilket ger er plats för två båtar. Det finns även en sidoingång till en hall med avhängningsyta. Hallen är avgränsad med en låsbar skjutdörr mot övrig nedre yta. Trappan i hallen tar er till övre plan som är indelad i två rum och ett förråd. Bakom trappan finns plats för ytterligare förvaring. Övre plan ger er extra utrymme och en härlig plats att njuta av skaldjur efter en dag ute på havet. Uppställningsplatsen bakom sjöboden är perfekt för båtkärran eller husbilen/husvagn och över planen finns servicebyggnad med toalett och dusch. Möjlighet att hyra båtplats finns genom närliggande Havets Magasin eller Sotenäs kommun och i hamnen finns trailerramp. Sjöboden ligger på arrende vilket innebär att du behöver vara skriven i kommunen för att få köpa den. Sjöbodar är ej godkända eller avsedda för boende. Sjöboden står på betongplatta. Stomme, bjälklag och fasad är av trä, fönster kopplande tvåglas-fönster. Det finns inte vatten och avlopp indraget i sjöboden då det ej är tillåtet, det finns golvbrunn för avrinning i betongplattan. Renovering utfördes 2017, sjöboden fick ny fasad, taket byttes i sin helhet med nytt enkupigt lertegel från Benders. Nedre plan fick målade innerväggar och övre plan fick ny trappa, ny invändig träpanel och nytt golv. Det installerades ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare. I samband med detta sattes det även ny belysning, oljefyllda el-element och nya elkontakter i hela sjöboden. Arrende för sjöbod och mark upplåts med lägenhetsarrende. Arrendeform avgörs utifrån bestämmelserna i jordabalken. Som huvudregel tillåts arrendatorn efter medgivande av kommunen att bygga ett enklare brygga/trädäck i direkt anslutning till sjöboden/sjönära byggnaden, under förutsättning att det inte inskränker på allmänhetens fria rörelse och passage. För att få eller att behålla ett arrendeavtal gäller det att man som arrendator följer de riktlinjer som finns i policy, se bifogad policy från Sotenäs kommun under dokument. En upplåtelse av mark räknas som lägenhetsarrende när den inte uppfyller förutsättningarna för att vara ett jordbruks-, bostads- eller anläggningsarrende. Ett lägenhetsarrende kan till exempel vara en kajplats, kolonilott, sjöbodar eller en plats för båt eller brygga.

  • Plus
Kungsportsavenyen 27, Lorensberg, Göteborgs kommun
  • Mån 29 apr

Kungsportsavenyen 27

Lägenhet
Lorensberg, Göteborgs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
4 500 000 kr
49 m²
1.5 rum
vån 2/5
1 194 kr/mån
91 837 kr/m²

På Kungsportsavenyn 27 i denna vackra sekelskiftesbyggnad anno 1894 presenterar vi med glädje denna härligt ljusa, nyrenoverade bostad med utmärkt känsla och stil. Bostadsrätten bjuder på låg månadsavgift, generös takhöjd på 3,70 samt stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Sekelskiftesstilen är såväl stilren som detaljrik med karakteristika takrosetter och stuckaturer samt höga socklar. Den bevarade charmen har kompletterats med en modern tvist genom ny köksdel och en rymlig platsbyggd garderobsvägg för att utöka förvaringen samt nytt badrum. Det är gemensam innergård och i markplan finns även ingång till tvättstuga och bostadsrättens förråd. Bostaden är som gjord er som vill bo vackert och bekvämt samtidigt som ni kan njuta av att bo mitt i centrum med allt nära till hands. Kanske pendlar ni och söker en övernattningslägenhet med låg månadskostnad mitt i stan? Isåfall bör ni inte missa denna bostad mitt på på Avenyn! Denna kända gata är cirka 840 meter lång och har nummer från 1 till 45. Här ligger restauranger, butiker och nöjesställen tätt och längst upp på Götaplatsen tronar vårt kända landmärke Poseidon av Carl Milles, omsluten av Konstmuseet och Stadsteatern, åt andra hållet mot Kungsportsplatsen finner ni Stora Teatern. Välkommen att kontakta Stina Behrman eller William Wirtberg för mer information och bokning av enskild visning.

  • Plus
  • Hiss
Vindö Herrgård, Östergötland, Valdemarsviks kommun

Vindö Herrgård

Gård/Skog
Östergötland, Valdemarsviks kommun
Residence Fastighetsmäkleri
19 000 000 kr
529 + 89 m²
11 rum

Vindö är en plats som förtrollar. I södra Östergötlands betagande och natursköna omgivningar tornar en hänförande herrgårdsbyggnad upp sig i två våningar, vilken imponerar med en strålande utsikt över hela egendomen om totalt 26 ha. Belägen invid Vindån inger byggnadens fria och höga placering ett behagligt lugn var i huset man än befinner sig. Den magnifika mangårdsbyggnaden, som varsamt renoverats så sent som 2010, är ett tydligt exempel på traditionell herrgårdsstil. Ett härligt ljusinsläpp ger karaktär och själ till de representativa salongerna, vilka förlängs av en generös terrass som sträcker sig ut i den rogivande miljön. Med en boyta om 529 kvm erbjuder herrgården en genomtänkt och balanserad planlösning med stora rum i fil för samvaro och avkoppling på nedre plan, medan sovrummen är belägna i en privat sfär på övre plan och avskilt på entréplanet. Några hundra meter från huvudbyggnaden ligger Parkvillan som har en boyta om cirka 75 kvadratmeter. I gårdsbildningen finns även andra praktiska byggnader, såsom förråd/hundhus, tork- och lagerhall, förråd/viltslakteri samt två mindre äldre bodar och gammal mejeribyggnad belägna vid infarten, alldeles nära Vindåns forsande vatten. Ett häststall med fem boxar och tillhörande artrika betesmarker finns också på Vindös vackra egendom. Ca 7 hektar ligger vid den idylliska sommarpärlan Skeppsgården, bara en kilometer bort. Detta är ett litet paradis, med båtplatser och en underbar miljö för bad och fiske, vars naturliga resurser möjliggör ett rikt friluftsliv. Dessutom kan jaktmöjligheter erbjudas på ytterligare cirka 600 hektar mark genom ett arrendekontrakt vid försäljning. Med Valdemarsvik bara en halvtimme bort och cirka 2,5 timmars bilresa till Stockholm, har denna fastighet ett idealiskt läge med både naturskön avskildhet och närhet till bekvämligheter. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information samt bokning av visning, [email protected] Välkommen till bedårande Vindö Herrgård!

Boa Nygårdsvägen 151, null, Olofströms kommun
Boa Nygårdsvägen 151, null, Olofströms kommun, bild 2
Boa Nygårdsvägen 151, null, Olofströms kommun, bild 3

Boa Nygårdsvägen 151

Villa
Olofströms kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
520 m²
12 rum
3,7 ha tomt

Denna unika egendom, precis intill Olofströms golfbana, lever upp till alla förväntningar om ett exklusivt gårdsboende i södra Sverige. Fyra byggnader i ståtligt traditionellt utförande ramar in gårdscentrat och skapar en privat och fridfull boendemiljö, och intilliggande mark om dryga 3,6 hektar kantas av en skyddande trädallé. En klassisk mangårdsbyggnad om 520 kvadratmeter, uppförd helt i trä, har moderniserats genom olika strukturella åtgärder men kvarhåller än idag sin ursprungliga identitet. Entréplanet erbjuder stora öppna sällskapsytor som ståtar med bland annat en imponerande eldstad i glas och skjutbara panoramafönster ut till en altan på den mysiga inre trädgården. Köket är en raritet med dess luftiga utformning, vackra inredning och stora matplats. Övre plan har även det oerhört rymliga umgängesytor som förlängs ut på en terrass med den mest hänförande utsikten över egendomen. Sovrum och badrum med stilig inredning fulländar övre plan, och mangårdsbyggnaden avslutas med en komplett källare där vinkällaren på över 50 kvadratmeter är höjdpunkten. Ett gårdshus bjuder på ytterligare 165 kvadratmeter av väldisponerad boyta som kan användas som förlängning av mangårdsbyggnaden eller som ett pampigt gästhus. Två stora ladugårdar i sten speglar varandra på vardera sida om den yttre gården. Dessa hör till de största i södra Sverige och täcker vardera en yta på ca 41 x 11 meter. Deras användningsområden begränsas endast av fantasin. Den totala arealen, inklusive en mindre skog och äng, uppgår till över 3,6 hektar. Gården har högkvalitativt vatten samt solenergisystem för självförsörjning från september 2023. Ett imponerande gods med storslagen karaktär. Hjärtligt välkommen till Boa Nygårdsvägen 151!

  • Premium
  • Energieffektiv
Getebol Vänerbol, Getebol Vänebol vid Vänern, Säffle kommun
Getebol Vänerbol, Getebol Vänebol vid Vänern, Säffle kommun, bild 2
Getebol Vänerbol, Getebol Vänebol vid Vänern, Säffle kommun, bild 3

Getebol Vänerbol

Villa
Getebol Vänebol vid Vänern, Säffle kommun
Residence Fastighetsmäkleri
14 500 000 kr
251 + 12 m²
7 rum
5 612 m² tomt

Välkommen till denna vackert inramade sjötomt med strålande söderläge vid Vänerns nordvästra strand. Här finner ni en välplanerad strandvilla som ger er en underbar livskvalité med stor trädgård, egen brygga och härligt azurblå saltvattenspool. Runt poolen ligger ett upphöjt soldäck som skapar en fantastisk panoramavy, med Vänerns skönhet framför er. Invändigt möts ni av generösa ljusa umgängesytor med högt i tak, de stora fönsterpartierna och det inglasade uterummet suddar ut gränserna mellan ute- och innemiljön. Detta är den perfekta platsen att njuta av en privat romantisk middag eller ta emot gäster och representera större sällskap. Varför inte runda av kvällen med ett poolparty under stjärnorna eller avsluta dagen på stranden, släppa tankarna fria och njuta av vågskvalpet. Huvudentrén har pardörrar och på insidan möts ni av en ljus och öppen planlösning som binder samman umgängesyta, kök och uterum på ett välbalanserat sätt. Vardagsrummet har stora fönsterpartiet mot vattnet och då det är öppet upp till taknock skapas en härlig atmosfär. Centrerat i rummet finns en tvådelad öppen spis, vilket ger dig både en härlig värme och mycket plats för mys vid brasan. Köket är stilrent i vitt med tidlös köksdesign och inbyggd köksutrustning. Bänkskivor och stendetaljer är i sober Italiensk Carrara marmor. I centrum har ni en större köksö med plats för mingel eller sällskap vid matlagningen. Ifrån köket finns även utgång till terrasserna och det inglasade uterummet med plats för både loungegrupp och middagsmöbel. Över vardagsrummet går en trappa upp till en större öppen yta med gediget glasräcke mot vattnet. Rummet är som gjort för mingel eller varför inte egen ateljé eller kontor. I sovrumsdelen av bostaden finns fem rum, varav tre har egen utgång mot vattnet samt ett egen köksdel, utöver detta två badrum och tvättstuga med dörr mot trädgård och garage. Huset med dess fantastiska solläge är beläget på en anlagd trädgårdstomt om 5612 kvadratmeter planerad av trädgårdsarkitekt. Här finns både boulebana och basketplan och man omges av vackra skogspartier i den ena riktningen och den egna sandstranden i andra. Tomten vetter mot söder vilket innebär att solen strålar in från morgon till kväll på tomt och hus. Här finns även ett stort dubbelgarage om ca 100 kvm med automatisk port, första delen har plats för två bilar, motorcyklar och sportutrustning utöver det finns två inre delar för mer förvaring. Vid garaget ligger växthus med takfönster och stensättning. Här kan ni skapa ett prunkande orangeri eller odla egna grönsaker, ni har även utrymme för en liten sittgrupp eller läshörna. Detta är en chans att förvärva en strandvilla på bästa läge, ett tillfälle som sällan kommer åter! Varmt välkommen att anmäla ert intresse för privat visning och kontakta mäklaren för mer information.

  • Premium
Lyckan, Hunnebostrand Åbyfjorden, Sotenäs kommun

Lyckan

Tomt
Hunnebostrand Åbyfjorden, Sotenäs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
1 200 000 kr
1 130 m² tomt

Bygg er egna sommardröm eller året runt boende med utsikt mot Åbyfjorden, vackert beläget ovanför Fodernäs. Här förbereds nu två tomter i det vackra området Lyckan, tomt nummer ett är bokad med förhandsavtal. Platsen ger er ett boende med en perfekt kombination av landsbygdens lugn och ändå en närhet till de populära sommaridyllerna på Sotenäset, såsom Hunnebostrand och Smögen. Tomterna ligger i slutet på en mindre väg och det finns positivt förhandsbesked på byggnation av småhus. El finns vid vändplanen och man har möjlighet att ansluta till gemensamhetsanläggning av minireningsverk, Biovac. Förbi vändplanen går det en stig ner till Fodernäs vik och badplats. Det finns flera vandringsleder nära såsom Kuststigen och Soteleden, vilken sträcker sig sju mil runt hela Sotenäset. Utöver härliga bad är viken nedanför tomterna som gjorda för kajak, paddel eller fiske. Från tomten är det cykel eller gångavstånd till Lyckans närcentra. Där finns det busshållsplats, bageri och jordgubbsförsäljning samt café och vandrarhem. Nära Lyckan ligger Stensjö gård med butiken på landet, de har även försäljning av potatis på sommaren och julgranar på vintern. I Stensjö finns även båthamn med möjlighet att hyra båtplats, viket gör att ni lätt tar er ut till klipporna och bada, eller varför inte en tur till Bohus-Malmön. Öster om Lyckan ligger omtyckta Nordens Ark som utöver sin kända park för utrotningshotade djur har hotell med restaurang och konferensanläggning samt förskola. Till Hunnebostrand är det 1 mil och Smögen/Kungshamn 1,5 mil. Välkommen till vackra Sotenäset! Kontakta gärna ansvarig fastighetsmäklare för vidare information och visning av området.

  • Plus
Harbacksvägen 18, Dalarna, Mora kommun

Harbacksvägen 18

Gård/Skog
Dalarna, Mora kommun
Residence Fastighetsmäkleri
12 000 000 kr
290 m²
10 rum
3 ha tomt

Där vägens ände möter en av Siljans mest förtrollande stränder reser sig denna oerhört vackra disponentvilla. Högt belägen på sin tomt erbjuder villan en enastående utsikt över Siljans västliga horisont, där magiska solnedgångar målar himlen i en oslagbar färgpalett av guld och rosa. Villan uppfördes år 1927 efter ritningar av arkitekturprofessorn Ragnar Östberg med fokus på representation. Huset är utformat för att välkomna stora sällskap med generösa umgängesytor där matsal, salong och bibliotek ligger i fil. Alla med utsikt över Siljans skönhet och salongen med pardörrar ut till en inbjudande veranda i sydväst, vars dubbla trappor leder ned till ett stort och härligt poolområde. Både bibliotek och salong förgylls av ståtliga öppna spisar medan en lantlig vedspis sprider värme i det idylliska köket. Entréplan och övre plan erbjuder totalt sex sovrum och flera stora badrum. Under näst intill hela huset sträcker sig dessutom en källarvåning som inrymmer bland annat både mat- och vinkällare, samt möjligheten att förverkliga drömmen om ett eget relax- och sparum. På den välskötta tomten finns även det ombyggda fårhuset, nu en charmig bostad med panoramafönster mot sjön. Ateljén, en enplansbyggnad intill, erbjuder ett rymligt rum som idag nyttjas som gym och biljardhall. Dessutom finns flera förråd, bodar, ett mindre stall och ett garage. Den anlagda poolen med måtten ca 12 x 5 m är väl tilltagen och erbjuder även dykdjup på mitten. Markerna sträcker sig över cirka 3 hektar, bestående i huvudsak av åkermark men också mindre lövskog och beteshage emot Siljan. Harbacken erbjuder en fridfull och avkopplande tillvaro vid en av Siljans bästa stränder för bad, fiske och båtliv, samtidigt som Mora ligger inom bekvämt avstånd för stadens bekvämligheter. Med Harbacken följer andelar i Färnäs gemensamhetsskog, Mora Jordägare, fiskerätt i Siljan m.m. Se tilläggsinformation för fullständig information.

Tunnbindarvägen 11, Smögen, Sotenäs kommun

Tunnbindarvägen 11

Lägenhet
Smögen, Sotenäs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
4 200 000 kr
71 m²
3 rum
vån 1/4
4 646 kr/mån
59 155 kr/m²

Nu har ni möjligheten att förvärva en ljus och välplanerad 3.a på 71 kvadratmeter i Brf Östra Hållö. Denna lägenhet är nybyggd från 2016 och ligger i söderläge med trivsam och lugn utemiljö nära havet. Med öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum skapas det en fin social atmosfär och bostadens hörnläge ger gott om ljusinsläpp. Från vardagsrummet mot söder har ni stora fönsterpartier och en skjutdörr till altanen, som ligger under tak. Vidare finns också två trivsamma sovrum varvid det ena har utgång till ytterligare en terrass mot öster. Här är den perfekta platsen för morgonkaffet och ni ser både Smögenbryggan och vidare ut mot syd/öst. Båda altanerna har trädäck och är fint avgränsade med blocksten i granit. Området är välplanerat med hamnpromenad på brygga längs vattnet, stenläggningar i granit och fin gångbro som tar er vidare ut på Kleven. Med bostadsrätten finns det även möjlighet att hyra eller köpa båtplats med arrendeavtal på bryggan utanför. I fastigheten Västra Hållö finns omtyckta restaurang Musselbaren, om ni inte tar färjan över vattnet till Smögenbryggan för vidare mat och nöjen. Välkommet till ett boende som ger er hög livskvalité och tid att njuta av allt Sotenäset har att erbjuda.

  • Uteplats
  • Hiss
Obbhult 14 - Villa Stenhuset, Västkusten, Varbergs kommun

Obbhult 14 - Villa Stenhuset

Gård/Skog
Västkusten, Varbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
16 900 000 kr
955 m²
16 rum
14 ha tomt

I det frodiga halländska landskapet reser sig den lantliga idyllen Villa Stenhuset. Vägen hit slingrar sig längs böljande beteshagar och lummigt landskap, väl framme möts du av smidesgrindar och när du kliver in på den kullerstensbelagda gårdsplanen är den förtjusande miljön påtaglig vackert och inramad av gårdens unika byggnader. Här njuter du av ett vackert boende och erbjuds möjligheten att bedriva olika verksamheter på en unik gård runt en synnerligen spektakulär byggnad, Villa Stenhuset. En ljus och öppen mangårdsbyggnad från sent 1800-tal imponerar med ett generöst entréplan där rummen sömlöst förenas till en stor sällskapsyta. Massiva träplank pryder golven och möter bröstpanel, synliga takbjälkar, en detaljrikt dekorerad kakelugn och pardörrar med spröjsat fönsterglas, allt i en rustik perfektion. Ett sällskapsrum med flera fönster suddar ut gränsen mellan inne och ute och ger en ljuvlig umgängesyta med en värmande eldstad och välvårdad grönska utanför som bakgrund. Totalytan om ca 345 kvm är fördelad på två plan med två sovrum avskilt belägna på övre plan, fulländade med en magnifik utsikt över det betagande landskapet. Stor källare med gott om förrådsyta samt pannrum. Intill mangårdsbyggnaden finns ett charmigt gästhus om ca 76 kvm med välkomnade loggia som erbjuder härlig svalka under sommarens varma dagar. Gästhuset har två separata delar, båda med egna badrum. Huset förlängs av en veranda, "The Duck Lounge", i två etage med utsikt över grönskande nejden och en anlagd damm. I bortre delen av verandan finns en vedeldad bastu och badtunna. Villa Stenhuset om ca 910 kvm är gårdens unika krona och har en majestätisk utformning med inspiration från Toscana och Sydeuropa, där även många av byggnadens detaljer inhämtats. Husets putsade fasad bryts av med en grandios entré där gråskiftande natursten kontrasteras av högvuxna träd och rustika ekdörrar. Du kliver in i en magnifik matsal med plats för 32 gäster och salong i öppen planlösning med stor eldstad och öppet till nock som tillsammans ger ett anrikt och storslaget intryck. Intill ligger ett påkostat Kvänumkök med full utrustning och rymlig matplats även här samt möjlighet för större sällskap utomhus på baksidan. Separat badrum med influenser och material från självaste Marrakech. Även grovkök finns. I dagsläget verkar Villa Stenhuset som ett hotell med tre unika sviter där inget rum är det andra likt, alla med exklusiva en-suite badrum samt en familjedel på nedre plan. Här finns även cigarrum och en konferensdel. Ihopbyggt i vinkel med stenhuset är en av gårdens stallbyggnader om ca 200 kvm med fyra stora boxar. Nuvarande ägare har bedrivit mindre konferenser och boutiquehotell, men byggnadens utformning möjliggör flera liknande verksamheter exepelvis event för företag. Det finns sju sovrum för uthyrning, totalt 14 bäddar. Gården och Villa Stenhuset lämnar ett varmt avtryck i allas hjärtan. Separat från gårdscentrat hittar du slutligen ett ridhus om ca 20 x 40 meter samt ett intilliggande mindre stall med tre boxar. Totalt finns det sju boxar. Det finns även ett enklare gästhus. Gårdens mark om ca 14 hektar består av vackra kuperade beteshagar, 2 ha åkermark samt 6 ha skog, allt i den utmärkande natursköna Halländska miljön. I anslutning till gården finns flertalet ridstigar genom skog och mark med Åkulla bokskogar inom 30 minuters promenad. För mer info om tidigare verksamhet se www.villastenhuset.se. Välkommen till den lantliga idyllen Villa Stenhuset! E

Hässelia, null, Falkenbergs kommun
  • Budgivning pågår

Hässelia

Gård/Skog
Falkenbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
8 100 000 kr
48 ha tomt

Hässelia 1:2 är en välskött barrdominerad produktionsfastighet med god tillväxt. Denna obebyggda fastighet erbjuder totalt cirka 49,4 hektar med bra vägstandard och är rågranne med fastigheten Skälstorp 1:3 som också utbjuds till försäljning av samma ägare. Fastighetens skogsmark uppgår till cirka 46,6 hektar produktivt enligt ny grön skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas uppgå till cirka 8 130 m³sk med en medelbonitet om 7,6 m³sk/ha och år. Dessutom erbjuder fastigheten goda jaktmarker, framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Även kronhjort finns sporadiskt i området. Hela fastigheten är ett samlat skifte och är belägen mellan Ullared och Gällared, cirka 4 mil öster om Varberg och Falkenberg. Nuvarande fastighetsägare har under hela sitt yrkesliv varit en aktiv skogsbrukare med målet att utöka sitt innehav. Inklusive denna fastighet erbjuds sammanlagt cirka 400 hektar med i huvudsak skogsmark till försäljning i denna delen av Falkenbergs kommun.

Gällareds-Stenstorp 206, null, Falkenbergs kommun

Gällareds-Stenstorp 206

Gård/Skog
Falkenbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
22 000 000 kr
93 + 60 m²
141 ha tomt

I det halländska inlandets förtjusande skogslandskap ligger Gällareds-Stenstorp 206 - en grandominerad produktionsfastighet med mycket god tillväxt. Skogsmarken uppgår till cirka 125 hektar produktivt enligt skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas till cirka 17 945 m³sk med en medelbonitet om 9,7 m³sk/ha och år. Sammanlagt erbjuder fastigheten 138,6 hektar välskött mark och skog. I anslutning till åkermarken i fastighetens östra kant finns ett mindre gårdscentra med ett mysigt bostadshus som använts för uthyrning, samt ekonomibyggnader som nyttjats för förvaring. Belägen öster om Ullared, cirka 4 mil från Varberg och Falkenberg, erbjuder gården ett bra vägnät och goda jaktmarker, framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Även kronhjort finns sporadiskt i området. Nuvarande fastighetsägare har under hela sitt yrkesliv varit en aktiv skogsbrukare med målet att utöka sitt innehav. Inklusive denna fastighet erbjuds sammanlagt cirka 400 hektar med i huvudsak skogsmark till försäljning i denna delen av Falkenbergs kommun. Varmt välkommen till Gällareds-Stenstorp 1:8!

Skälstorp 130, null, Falkenbergs kommun

Skälstorp 130

Gård/Skog
Falkenbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
29 500 000 kr
117 + 65 m²
210 ha tomt

Skälstorp är en grandominerad produktionsfastighet med god tillväxt, belägen i ett böljande skogslandskap i Hallands fagra inland. Ett gemytligt gårdscentra, bestående av ett fint bostadshus från 1955 och två tillhörande ekonomibyggnader, ligger i anslutning till fastighetens åkermark om cirka 13 hektar. Skogsmarken uppgår till cirka 181 hektar produktivt enligt skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas till cirka 25 517 m³sk med en medelbonitet om 8,6 m³sk/ha och år. Fastighetens totala areal om 213 hektar är uppdelad på ett stort skifte och fyra något mindre, belägna mellan Ullared och Gällared med bra vägnät och närhet till Tjärnesjön, cirka 4 mil öster om Varberg och Falkenberg. Dessutom erbjuder fastigheten goda jaktmarker, framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Även kronhjort finns sporadiskt i området. Nuvarande fastighetsägare har under hela sitt yrkesliv varit en aktiv skogsbrukare med målet att utöka sitt innehav. Inklusive denna fastighet erbjuds sammanlagt cirka 400 hektar med i huvudsak skogsmark till försäljning i denna del av Falkenbergs kommun.

Alvhaga 310, null, Falkenbergs kommun
  • Budgivning pågår

Alvhaga 310

Gård/Skog
Falkenbergs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
9 500 000 kr
28 m²
74 ha tomt

Barrdominerad produktionsfastighet med närhet till natursköna området i trakten av Fegensjön med goda möjligheter till jakt, fiske och friluftsliv. Totalt 75,2 ha i ett samlat skifte med bra vägnät. Belägen ca 5,5 mil öster om Varberg och Falkenberg. Skogsmarken uppgår till cirka 67,6 ha produktivt enligt ny skogsbruksplan. Totalt virkesförråd beräknas till cirka 6 357 m³sk med en medelbonitet om 7,8 m³sk/ha och år. Utgångspris 9 500 000. Varmt välkommen till Alvhaga 1:5 Skog Skogsmarken uppgår till cirka 67,6 ha produktivt enligt grön skogsbruksplan. Skogsbruksplanen är gjord av Leif Persson AL-skogsdata och fältarbetet utfördes under juni månad. Totalt virkesförråd beräknas uppgå till ca 6 357 m³sk inklusive årets tillväxt, med en medelbonitet om 7,8 m³sk/ha och år. Medelförrådet per hektar uppgår således till 94 m³sk. Fastigheten är i en tydlig tillväxtfas med etablerade föryngringar och nygallrade granbestånd. Skogsbilvägarna är i gott skick och planerade så att de ger en god täckning av marken. I de nyanlagda planteringarna behöver återväxtkontroll genomföras inför kommande säsong. Utöver det är skogsvårdsarbetet väl i fas och nästa ägare kan i lugn och ro planera kommande åtgärder som behöver utföras först om 2-5 år. Ca 1594 m3sk skog finns i huggningsklasserna S1 och S2 som möjlig föryngringsavverkning för köparen. Tillväxten är högre än det planerade uttaget den kommande tioårsperioden och virkesförrådet ökar med hela 6,2 % innevarande år. Turiststugor På fastigheten finns 6 stugor samt ett servicehus med åretrunt standard som används för uthyrning. Husen ligger utmed enskild väg och erbjuder ett mycket harmoniskt boende utan större vägar eller störande trafik. Två större stugor uppförda 1997 på 110 kvm med 10+2 bäddar vardera samt fyra stugor på 48 kvm med 4+1 bäddar. Samtliga med utsikt mot Kvarnsjön. Uppvärmning med direktverkande el och luftvärmepumpar. Vatten från borrad brunn och godkänt avlopp. Fiber finns indraget till servicehus och fördelas via wifi mellan stugorna. Ca 5000 gästnätter uthyrda under 2022. Något högre beläggning hitintills under 2023. Uthyrningen har kombinerats med båt och kanotuthyrning samt jaktarrangemang, fiske, hundträning och friluftsupplevelser. Vatten Kvarnsjön ligger idylliskt i fastighetens södra del och erbjuder privat fiske från land eller båt. Närhet till de stora sjöarna Fegensjön, Kalvsjön och ån Ätran ger obegränsade möjligheter till fiske och paddling Vindkraft Det finns inga pågående projekteringar av vindkraft som berör fastigheten. Enligt kommunens vindbruksutredning ligger fastigheten inte inom ett område som vore mest lämpade för vindkraftsetablering. Jakt Goda jaktmarker framför allt för älg, vildsvin, rådjur samt sedvanligt småvilt. Kronhjort finns sporadiskt i området. Då fastigheten ligger långt från trafikerade vägar passar jakt med drivande hund utmärkt. Naturvärden/fornminnen Enligt Skogsstyrelsen finns inga nyckelbiotoper eller höga naturvärden registrerade på fastigheten. Fornminnen eller kulturminnen återfinns på fastigheten bland annat Stenkittlabergen som sägs utgöra den gamla landsgränsen mellan Danmark fram till 1658. Inteckningar Fastigheten är intecknad till 1 500 000 SEK och kommer att överlåtas obelånad. Avstyckning Stugan Tomtebrölet som ligger intill Björsegölen i fastighetens västra del är inlämnad för avstyckning och ingår inte i försäljningen Visning Skog och mark kan undersökas på egen hand, doc

Borggårds Herrgård, Östergötland, Finspångs kommun
Borggårds Herrgård, Östergötland, Finspångs kommun, bild 2
Borggårds Herrgård, Östergötland, Finspångs kommun, bild 3

Borggårds Herrgård

Gård/Skog
Östergötland, Finspångs kommun
Residence Fastighetsmäkleri
Pris saknas
1 180 m²
30 rum
14 ha tomt

I en historisk miljö, vackert belägen i den östgötska bergslagen, ligger en av Sveriges äldsta herrgårdar. Borggårds Herrgård omfattar 14 hektar och inkluderar betes- och åkermark samt vattenlandskap där Hällestadsån passerar på sin väg från sjön Tron. De stora grindarna visar vägen upp till egendomens gårdsplan med dess fontän som sätter tonen för upplevelsen. Gårdsbilden präglas av ett praktfullt corps de logi om 580 kvm som ramas in av två ståtliga flygelbyggnader, samtliga av internationell kvalitet med en kombination av modern komfort med historiska vingslag. Huvudbyggnaden förlängs av en stor terrass i betagande högt söderläge, vilket fulländas av pool med utsikt ned mot ån och över nejderna. Hela miljön andas en känsla av högsta internationella klass. Borggård Bruk omtalas för första gången redan år 1486 och en av tidigare ägare var självaste Gustav Vasa. Bruksherrgården i Borggård uppfördes 1825 och fick sitt nuvarande utseende vid en omfattande restaurering år 1932. Gårdens historia var länge gemensam med bruket på orten. Under seklens gång har Borggård utvecklats till en komplett herrgårdsdröm, där den senaste ägaren slutit cirkeln av dess fulländning med en ovanligt pietetsfull renovering av corps de logi och övriga byggnader. Huvudbyggnadens fullständiga ombyggnad och renovering, år 2015–2018, utfördes med perfektion som ledord och huset är nu i absoluta toppskick. Generösa sällskapsytor binder ihop salonger, matsalar och bibliotek med unika och charmiga detaljer. I varje rum är parken och vattnet utanför ständigt närvarande. Borggårds Herrgård är en fantastisk möjlighet till samlingspunkt för både släkt och vänner. Med tiotalet sovrum finns gott om plats för gäster och familj. Även de båda flygelbyggnaderna har renoverats med samma pietetsfullhet. Södra flygeln (240 kvm) innefattar ett fullt inrett gym och en uthyrningsbar lägenhet. Norra flygeln (360 kvm) används idag som kontor. Ytterligare en byggnad är Orangeriet, som nu används som garage utrustad med bl a dubbla portar och Teslaladdare. Här återfinns också förråd samt verkstad. Vidare finns maskinhall, förrådshus och ett lusthus beläget vid åkanten. I kanten av trädgården ligger en fin byggnad på om 600 kvm där det exempelvis går att ställa in sin bilsamling eller använda som förrådsmagasin. I den magnifika parken ligger en tennisbana och även en belyst helikopterplatta, vilket gör det enkelt att landa och lyfta i närheten av bostaden. Med helikopter når du Stockholm på 40 minuter och Göteborg på ca 45 minuter. Solcellsanläggning nyligen installerad som tillgodoser gårdens hela elförbrukningen. Påkostat larm- och säkerhetssystem med nytt brandskydd installerat i fastigheterna. Med egendomens tillhörande beteshagar finns även möjligheten att utveckla gården med hästverksamhet eller enklare djurhållning. Borggårds nuvarande ägare har åstadkommit konsten att skapa en genomgående exklusiv miljö, med historisk charm som andas östgötskt kulturarv. Herrgården tillgodoser behovet för den som har höga krav. Det är tveklöst en av Sveriges absolut mest högkvalitativa herrgårdar. Varmt välkommen!

  • Premium

Visar 1 - 25 av 34