Smålands Fastighetsbyrå AB

Smålands Fastighetsbyrå AB

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Sibbarp 3440, null, Osby kommun

Sibbarp 3440

Villa
Osby kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
995 000 kr
62 m²
3 rum
4 322 m² tomt

På en stor tomt, omgiven av vacker natur och gammal kulturbygd, ligger denna 1 plansvilla, lämplig såväl som fritidsbostad som permanentbostad. Tomten kantas av en vacker gamma stengärdsgård och huset ligger högt på en liten kulle. till fastigheten hör även 2 andra byggnader innehållande garage, förråd och en inredd gäststuga. Gångavstånd till sjön och ca 5 minuters bilväg in till centrum, med affärer, skola, tågstation och annat serviceutbud.

 • Plus
Smålandsgatan 2A, null, Älmhults kommun

Smålandsgatan 2A

Villa
Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
595 000 kr
250 + 59 m²
7 rum
2 604 m² tomt

Välkommen till Smålandsgatan 2 a i Liatorp. Nu har ni möjlighet att förvärva gamla hotellet i Liatorp med tillhörande annex. 2 bostadshus med stor potential. Det mindre huset har använts som bostadshus fram tills nu och det stora huset är under pågående renovering. Lilla huset Huset som är på 1,5 plan med delvis källare innehåller 4 rum och kök. Det har vattenburen värme med luft/vattenvärmpump kopplat till radiatorer. Bottenplan innehåller hall med kamin, allrum, badrum samt rymligt kök. Ovanvåningen innehåller 3 sovrum. Det finns en mindre källare där värmepumpen står. Stora huset Huset är 2,5 plans med källare. Det har en boarea på 250 m2 och är under pågående renovering. Man har bytt fönster mot isolerglas. Värme och vatten är avstängt idagsläget. Här har ni möjlighet att skapa ett rymligt boende för hela familjen. Huset har en putsfasad och enligt den lokala byggnadsplanen är huset q-märkt huset skall bibehålla befintlig karaktär och renoveras på traditionellt sätt.

Stavsrydsvägen 1, Östanå, Östra Göinge kommun

Stavsrydsvägen 1

Villa
Östanå, Östra Göinge kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
1 995 000 kr
125 + 5 m²
4 rum
1 807 m² tomt

Strax utanför Östanå, ligger denna lilla idyll. Med ett flertal byggnader, alla i gott och välbevarat skick, lämpar det sig både som fritidshus och permanentbostad. Trevligt bostadshus om 125 m2 innehållande 4 rok med gott om plats för hela familjen. I Annexbyggnaden finns en separat lägenhet innehållande tvättstuga, allrum, badrum, kök och 3 sovrum. Verkstad och förråd där man kan få utlopp för sin kreativitet. Trevlig utemiljö med mysiga uteplatser, välskött trädgård och ett litet växthus. Varmt välkomna att komma på visning.

Osbyvägen 13, null, Osby kommun

Osbyvägen 13

Villa
Osby kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
795 000 kr
40 + 14 m²
5 rum
2 794 m² tomt

Charmig torpstuga med god standard. Passar både som permanent- och fritidshus. Torpet är naturskönt beläget i utkanten av Visseltofta. En riktigt lantidyll och med en kort promenad till Helge å. Huset är ljust inrett. Rustika trägolv, eldstäder, fint kombinerat med ett modernt kök samt badrum med god standard. Väldisponerad planlösning fördelad på fem rum och kök samt en passande glasveranda. Utöver torpstugan finns ytterligare kringbyggnader som förråd och garage. Närmsta matvarubutik, serviceutbud och kommunikationsmöjligheter finns i Osby, cirka 15 minuter med bil. Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

Kräbbleboda 3145, null, Östra Göinge kommun
 • Sön 12 maj kl 14:00

Kräbbleboda 3145

Gård/Skog
Östra Göinge kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
4 500 000 kr
98 + 42 m²
7 rum
32 ha tomt

Strax söder om Osby ligger den här vackert belägna gården om totalt 32 Ha. På fastigheten finns ett flertal uthusbyggnader, där man tidigare bl.a. har tillverkat odlingsträlådor. Boningshuset är lantligt inrett med den gamla karaktären bevarad och kantas av en fin trädgård och öppen åkermark. Ladugårdsbyggnad med stall-del loge, förråd och ett stort garage/maskinhall. Verkstadsbyggnad och lagerbyggnad. Jaktmöjligheter! Småviltsjakten är fri och det finns möjlighet att gå med i jaktlag.

 • Plus
Växjövägen 383, Dihult, Älmhults kommun

Växjövägen 383

Villa
Dihult, Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
1 095 000 kr
126 + 30 m²
6 rum
1 600 m² tomt

Natursköna Diö. Nu ges chansen till detta hemtrevliga boende i utkanten av Diö by. Perfekt boende med känslan av att bo på landet men med gångavstånd in till byn. Utöver boningshuset finns ett rejält, garage, förråd och uterum. Boningshuset är hemtrevligt inrett och har stora trivsamma sällskapsrum, 2-3 möjliga sovrum och ett väldisponerat kök. Källaren är rymlig och delvis inredd. Precis utanför huset finns busshållplats, mer centralt i Diö finns tågstation. Cykelavstånd till skola och barnomsorg. Fina promenadstråk i bokskogen ner till sjön Möckeln. Närmsta matvarubutik finns i Liatorp. Kontakta mäklare för mer information såsom besiktningsprotokoll! Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

Lövhult Ängslyckan 1, Lövhult, Alvesta kommun
 • Budgivning pågår

Lövhult Ängslyckan 1

Villa
Lövhult, Alvesta kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
785 000 kr
90 m²
4 rum
2 674 m² tomt

I Lövhult omgivet av vacker landsbygd och med skog gränsande till tomten, ligger den här välskötta stugan, som lämpar sig som både fritidshus och permanentbostad. Huset är ljust och trevligt inrett, bra sällskapsyta och 3 sovrum inne, samt ett gästrum i garagebyggnaden. Närhet till den vackra naturen kring sjön Åsnen och bra pendelavstånd till Växjö, Alvesta och Älmhult.

 • Plus
Vallmogatan 4, null, Osby kommun

Vallmogatan 4

Villa
Osby kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
1 195 000 kr
147 + 23 m²
5 rum
801 m² tomt

Rymlig suterrängvilla i naturskönt område. Nu ges chansen till denna hemtrevliga villa. Lättskött och delvis kuperad trädgård. Boningshuset är ljust och klassiskt inrett. Entréplan har ett stort härligt allrum, stora fönsterpartier och utgång till balkong. Köket är rymligt med plats för ett stort matsalsbord. Bra med förvaringsutrymme. Badrum och ett sovrum på entréplan. Suterrängvåningen har ytterligare tre möjliga sovrum, badrum och tvättstuga. Garage. Fönster bytta 2020, Yttertak bytt, 2021. Lönsboda är en aktiv och levande by. Här finns restaurang, café, matvarubutik och annat serviceutbud. Barnomsorg, skola och simhall. Kontakta mäklare för ytterligare information samt besiktningsprotokoll. Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

Gamlelycke Skola 1, null, Älmhults kommun
 • Budgivning pågår

Gamlelycke Skola 1

Villa
Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
1 200 000 kr
120 m²
5 rum
2 850 m² tomt

Nu har du chansen att förvärva Gamlelycke skola utanför Liatorp. Den gamla skolbyggnaden har mycket av den äldre charmen bevarad. Inget slår den tidens skolor. Stora vackra fönster där skolsalen har en en fantastisk takhöjd. Huset har använts som permanenthus under många år. Men historian och charmen lever vidare. Huset har inretts och färgsatts med tanke på husets ålder och stil. Planlösningen är trivsam med flera sällskapsrum, en glasveranda med fina spröjs, genomgångsrum som idag används som allrum samt den fantastiska skolsalen. Två sovrum i bra storlek. Här finns möjlighet att inreda ytterligare vindsutrymme för mer sovrum. Ett stort lantkök med en vattenmantlad kamin. Tomten är stor och lummig. Här kombineras fint odling med bärbuskar. En kort promenad från huset ligger sjön Möckeln. På hösten kan man skymta sjön mellan träden. Fastigheten passar både som permanent och fritidshus. Närmsta matvarubutik, barnomsorg och skola finns i Liatorp. Närhet till busshållplats. Kontakta mäklare för mer information samt besiktningsprotokoll. Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

Stenbrohult Björkelund 1, Stenbrohult, Älmhults kommun

Stenbrohult Björkelund 1

Villa
Stenbrohult, Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
4 995 000 kr
270 + 100 m²
9 rum
4 224 m² tomt

I de vackra omgivningarna kring sjön Möckeln och mitt i Carl Von Linnés hembygd, ligger denna vackra sekelskiftesvillan med tillhörande annexbyggnad. Fastigheten används som privatbostad och har en anrik historia med existerande pensionat/B&B verksamhet. Bostadshus 1 Privat bostad Boarea 270m2 Biarea 100m2 9 rum, varav 5 sovrum 2 badrum + 1 toalett 2 kök 1 reception/ matsal 2 vardagsrum 1 grovkök Bostadshus 2 Boarea 155m2 Biarea 80m2 7 rum, varav 5 sovrum 2 badrum 2 kök med matplats Tvättstuga och bastu i källaren 2 garage Carport Total boarea båda husen 425m2 Perfekt för den som söker kombinationen eget boende med uthyrningsverksamheten. Läger med bara 5-10 minuters bilväg till Älmhult lämpar det sig väl för den som vill bo lantligt, men ändå ha närhet till serviceutbudet i centrum. Sjön Möckeln är inom gångavstånd ifrån huset.

 • Plus
Ängaholmen Lottedal 1, null, Älmhults kommun

Ängaholmen Lottedal 1

Villa
Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
1 200 000 kr
62 + 53 m²
2 rum
1 495 m² tomt

Högt belägen fastighet med fin utsikt över Helge å. Ute i natursköna Sköldsbygd finner vi detta trevliga boende som passar både som fritidshus och permanentboende. Fint omgivet av rogivande natur och skog. Huset är väldisponerat och klassiskt inrett med bra standard, kök från 2022 . En stor härligt terrass som vetter mot väster med fin utsikt över ån. Ett härligt ställe att njuta av kvällssol och sommarkvällar. Nyinstallerat minireningsverk utan kemi (2022) Härifrån har man bra pendlingsavstånd in till Älmhult, cirka 10 min med bil. I Älmhult finner du matvarubutiker, barnomsorg och annat serviceutbud. Välkomna att anmäla er till visningen!

Horshult Långö 1, Horshult, Älmhults kommun

Horshult Långö 1

Gård/Skog
Horshult, Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
2 995 000 kr
70 m²
2 rum
17 ha tomt

Välkomna till Horshult Långö 1! I slutet av en liten grusväg, kommer vi fram till detta charmiga fritidshus omgivet, av unika naturområden. På tomten närmast huset, finns en grävd damm, ett stort terrassdäck med vedeldad badtunna och ett större uthus. Boningshuset är smakfullt inrett med hög takhöjd och synliga bjälkar, ljust färgsatt i nordisk stil, med många vackra originaldetaljer bevarade. Fastigheten ligger helt enskilt där vägen tar slut. Marken består av ca 3 ha fastmark, med skog och öppen mark kring huset. Övrig areal är våtmark. Perfekt fritidsställe för den som söker ett ställe för lugn och ro.

Bygatan 16, null, Hässleholms kommun

Bygatan 16

Villa
Hässleholms kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
875 000 kr
125 + 15 m²
6 rum
865 m² tomt

Trivsamma Hästveda. Nu ges chansen till ett stort hus med centralt läge och sekelskifteskänsla. En fint inramad och insynsskyddad trädgård. Utöver boningshuset finns inglasad altan, förråd och ett garage/verkstad. Boningshuset är rymligt och ljust inrett. Sekelskifteskänslan får vi i den höga takhöjden, de rejäla rummen och parkettgolven. Här ges sex rum, varav tre-fyra sovrum. Ett stort sällskapsrum, ett rejält kök och två badrum. Energieffektivt uppvärmningssystem via luft-vattenvärmepump i kombination av eldstad. Gångavstånd till Hästvedas serviceutbud samt ett stenkast från skola. Naturen kring Hästveda är fin, ett naturskönt område där du kan finna många fina promenadstråk. Närmsta sjö är Lursjön och lilla sjön. Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

Lindås Torshälla 1, Hallaryd/Lindås, Älmhults kommun
 • Budgivning pågår

Lindås Torshälla 1

Fritidshus
Hallaryd/Lindås, Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
995 000 kr
71 + 40 m²
5 rum
3 798 m² tomt

Charmig och ombonad torpstuga med mysig, pittoresk trädgård omgiven av skog. Ca: 10 min. bilväg till Älmhult och med ett flertal natursköna platser i närområdet. Huset kan användas såväl som fritidshus som permanentboende.

 • Plus
Pehr Hörbergs väg 19, Virestad, Älmhults kommun
 • Sön 12 maj kl 10:15

Pehr Hörbergs väg 19

Villa
Virestad, Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
1 795 000 kr
110 + 110 m²
6 rum
1 550 m² tomt

Hemtrevlig suterrängvilla i natursköna Virestad. Här vid Pehr Hörbergsväg ges en fin utsikt över åkrarna och längs åkerkanten ser man Virestadsjön. Boningshuset har genomgått en modernisering de senaste åren. Här har man fint kombinerat färg med husets gamla karaktär och stil. Planlösningen är både rymlig och välplanerad. Här ges ett rymligt kök, ett större allrum och tre sovrum samt badrum på entréplan. På suterrängplan finns ytterligare ett sällskapsrum, även perfekt som lekrum. Här finns även ett badrum, tvättstuga och gästrum. Trädgården är prydligt arrangerad. Här kombineras fint gräsyta, med krydd- och grönsaksodlingar. Trädäck/uteplats i tre nivåer och alla med västerläge, vilket ger en fin kvällssol. Virestad är en levande landsbygdsby. Här finns en aktiv församling, en populär kläd- och modebutik samt en omtyckt förskola och skola. En kort promenad från huset når du Virestadsjön för bad och fiskemöjligheter. Cirka 10 minuter med bil finns närmsta matvarubutik i Liatorp. Älmhult ligger cirka 20 min bort med bil. Kontakta mäklaren för mer information såsom besiktningsprotokoll. Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

 • Plus
Hallaböke 3, Hallaböke, Älmhults kommun

Hallaböke 3

Villa
Hallaböke, Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
3 500 000 kr
150 + 9 m²
5 rum
7 897 m² tomt

Omgivet av vacker natur i härlig landsbygd ligger det här rustikt byggda huset med tillhörande uthus som skapar en trevlig gårdsmiljö. Stor tomt om 7897 m2. Härifrån har man närhet till vacker natur. Närmaste affär ligger i Osby och inom 30 minuters bilavstånd når man även Markaryd och Älmhult.

Lilla Stockhult 2137, null, Osby kommun

Lilla Stockhult 2137

Fritidshus
Osby kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
895 000 kr
116 m²
4 rum
1 166 m² tomt

Välkommen till Lilla Stockhult 2137! Nu har du möjlighet att ta över denna fastighet med många möjligheter! Fastigheten är belägen på landsbygden strax utanför Killeberg i norra Skåne. Lättskött naturtomt på 1166 kvm, större uteplats/trädäck. Bostadshuset är på 1,5 plan med en boarea på 116 kvm. Här finns 4 rok varav 3 sovrum. Planlösning är väldisponerad. Köket är rymligt och allrummet är i bra storlek. Kamin På fastigheten finns även en gäststuga med två sovplatser och ett äldre uthus med förråd. Närmaste livsmedelsbutik och järnvägsstation finns i Killeberg (ca 2 km). Förskola och grundskola i Killeberg. Pendlingsavstånd till Osby och Älmhult (ca 12 km).

Söndraryd 3218E, null, Östra Göinge kommun

Söndraryd 3218E

Fritidshus
Östra Göinge kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
995 000 kr
72 m²
4 rum
1 678 m² tomt

Natursköna Söndraryd, ett mindre fritidshusområde i vacker omgivning. Åkrar, skog och ett flertal dammar gör området rikt på fina naturupplevelser. Fastigheten ligger perfekt, här ges en vacker utsikt över en av dammarna. Fritidshuset är på ett plan, ljust inrett med en väldisponerad planlösning. Ett större allrum med stora fönsterpartier ut mot dammen, öppet upp till nock, vilket skapar en härlig rymd. Ett praktiskt kök med plats för matbord. Tre möjliga sovrum samt ett badrum med dusch. Nyare avlopp. Närmsta matvarubutik och by finner du i Osby. Osby erbjuder ett bra serviceutbud och kommunikationsmöjligheter. Ett fritidshus för dig som vill njuta av svensk natur. Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

 • Plus
Vaktgatan 5, null, Älmhults kommun

Vaktgatan 5

Övrigt
Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
5 000 000 kr
2 172 m² tomt

Industrifastighet med bra läge i Älmhult. 2 hallar uppförda 1999 i ett plan. Byggnad 1: ca 570 m2 Här finns industri- och lagerytor, utställningslokal, kök, personalutrymmen, kontor och lager. 2 portar på långsidan och stora glaspartier på en långsidan mot gata, vilket ger bra ljusinsläpp i lokalen. Uppvärmningen sker via bergvärme vilket bidrar till låga driftkostnader. Byggnad 2:ca 84 m2 innehållande verkstad. Stor vikport. Uppvärmning via luftvärmepump. Perfekt för en egenbrukare. Tomt om 2172 m2, med asfalterad infart och parkering.

 • Plus
Sonatvägen 5255, Sandviken, Sölvesborgs kommun

Sonatvägen 5255

Fritidshus
Sandviken, Sölvesborgs kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
875 000 kr
45 + 15 m²
3 rum
600 m² tomt

Varmt välkomna till Sandviken där denna trevliga arrende-stuga ska byta ägare. Här erbjuds en bostad om totalt ca 65 kvm fördelat på 45 m2 boarea (bottenplanet), 15 m2 biarea (uterummet), loft med 2 sovrum som inte är medräknat i arean på grund av takhöjden. Huset disponeras med kök och vardagsrum i öppen planlösning, badrum med dusch, WC. Från vardagsrummet kommer man ut till den överbyggda inglasade uteplatsen i soligt sydläge. Två sovrum på loftet. Luftvärmepump och braskamin ger bra värmeekonomi. Uppvuxen trädgård med trevliga sittplatser och på tomten står även ett par enklare uthus i sämre skick. Här bor man man med naturen alldeles inpå knuten, närhet till Sandvikens härliga sandstrand och med många natursköna platser inom ett kort avstånd. Välkomna att boka in er på visning!

Virkenhultsvägen 9, Liatorp, Älmhults kommun

Virkenhultsvägen 9

Villa
Liatorp, Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
3 275 000 kr
255 + 45 m²
7 rum
1 865 m² tomt

I Liatorp, bara 10 minuters bilväg från Älmhult Ligger den här rymliga och påkostade bostaden. Det pampiga bostadshuset totalrenoverades i början av 2000-talet med genomgående exklusiva material. Stor välskött trädgård med en extra byggnad innehållande pool och relaxrum, badrum, teknikrum och ett stort dubbelgarage/verkstad. I Liatorp finns skola, matvarubutik, idrottsplats med elljusspår en trevlig restaurang och minigolfbana.

 • Energieffektiv
Rävakulla 2220, null, Osby kommun

Rävakulla 2220

Gård/Skog
Osby kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
3 495 000 kr
80 + 7 m²
4 rum
9 ha tomt

Välkommen till Rävakulla 2220! En välskött gård om 9,2 Ha, med naturskönt läge i Norra Skåne. Här erbjuds ett nyrenoverat bostadshus om ca 80 m2 innehållande 3 rum och kök. Huset är tillbyggt och renoverat de senast åren med bl.a. tillbyggd entré, tillbyggt matrum, nytt badrum och kök, solceller, nyare fönster, ny kamin installerad. Fastigheten lämpar sig såväl för permanentboende som fritidsboende. En mångsidig fastighet med underbart läge omgivet av vacker natur. Här finns alla möjligheter att kunna skapa ditt eget paradis. Utöver bostadshuset finns en isolerad ekonomibyggnad med verkstad och ett inrett rum. Dubbelcarport med isolerat gästrum i anslutning, vedbod, grillstuga och paviljong . Samtliga uthusbyggnader har nyare tak och ger ett bra intryck. Lönsboda och Osby med serviceutbud och affärer ligger inom behändigt avstånd. Det finns en nyupprättad nedladdningsbar digital skogsbruksplan. Jakten är fri för köparen.

Högsma 1114A, Glimåkra, Östra Göinge kommun
 • Mån 29 apr kl 17:00
Högsma 1114A, Glimåkra, Östra Göinge kommun, bild 2
Högsma 1114A, Glimåkra, Östra Göinge kommun, bild 3

Högsma 1114A

Fritidshus
Glimåkra, Östra Göinge kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
995 000 kr
86 m²
7 rum
6 700 m² tomt

Fantastiska Högsma, en bevarad pärla i landsbygdsidyll. En skånelänga med småländsk karaktär. Vi slås av all bevarad charm och historia som huset ger. Ett perfekt tillfälle för dig som letar efter en fastighet att restaurera och bevara. En praktfull framsida, fint inramad av de båda uthuslängorna. På husets baksida ges en vacker utsikt över öppna ängar. Tomten är tydligt inramad av en gedigen stenmur. Ett passande ställe för odling, kanske en kryddträdgård? Huset har många av de fina detaljerna bevarade. Här finns gamla trägolv, dörrar, eldstäder och en rustik trappa upp till övre plan. Närmsta matvarubutik finner du i Sibbhult, cykelavstånd. För bad och fiske, Rolstorpssjön. Varmt välkomna att anmäla er till visningen!

 • Premium
Regnbågsvägen 16, null, Älmhults kommun
 • Budgivning pågår

Regnbågsvägen 16

Villa
Älmhults kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
875 000 kr
92 + 92 m²
3 rum
1 192 m² tomt

Välkomna till Regnbågsvägen 16 i Liatorp! På en stor tomt ligger denna tidstypiskt byggda 1-plansvillan med källare. Huset som har en boyta på 92 m2 + källare passar perfekt för den mindre familjen. Nyrenoverat badrum, stor terrass och ett inglasat uterum. Liatorp är ett levande samhälle med en välsorterad ICA-butik, restaurang idrottsplats och skola F-5. Till Älmhult tar det ca: 15 minuter med bil.

Idrottsvägen 14, Strömsnäsbruk, Markaryds kommun

Idrottsvägen 14

Villa
Strömsnäsbruk, Markaryds kommun
Smålands Fastighetsbyrå AB
995 000 kr
94 + 94 m²
5 rum
998 m² tomt

På en sluttningstomt i centrala Strömsnäsbruk, hittar vi denna traditionella 1-plansvillan byggd 1966. Huset är underhållet och invändigt uppfräschat, med nya golv, helkaklat badrum och målning av ytskikt. Rymlig källare under hela huset, bergvärme installerat. Lättskött trädgård, stor tomt med asfalterad uppfart och en stor carport. Strömsnäsbruk är ett gammalt brukssamhälle omgivet av fin natur med ån Lagan rinnande igenom. Här finns det mesta man behöver av serviceutbud och det är lätt att ta sig hit från E-4:an. Det finns även utomhusbad bara några meter ifrån huset.

Visar 1 - 25 av 59