Svensk Fastighetsförmedling Lerum

Svensk Fastighetsförmedling Lerum

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Benelyckevägen 3B, Gråbo - Stanum/ Olstorp, Lerums kommun

Benelyckevägen 3B

Villa
Gråbo - Stanum/ Olstorp, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

3 400 000 kr

105 m²

5 rum

921 m² tomt

På Benelyckevägen 3B ligger denna villa som har genomgått stora renoveringar på utsidan av huset under de senaste 2 åren. Här har man bytt både tak, dränerat och installerat fiber för att nämna några! Fastigheten som byggdes 1946 är den gamla tjänstebostaden till den dåvarande tågstationen som ligger bredvid. Här bodde Georg Andersson med familj som arbetade som stins på stationen från 1949 fram tills det att Västgötabanan lades ner 1967. Banan revs då upp och kvar finns nu en cykelväg. På tomten finns både en semafor och en äldre grind som är roliga minnen från denna tid. Denna 1- 1/2 plans villa med källare erbjuder en totalyta om 168 kvm. Entréplan erbjuder en hall med kapprum, kök, vardagsrum, badrum samt ett lite mindre rum som passar ypperligt för hemmakontoret eller som ett litet barnrum. Upp på övre plan finns idag en separat bostad med kök, badrum, vardagsrum samt ett sovrum. Perfekt för generationsboende eller om man vill bygga om till flertalet sovrum. Ner för trappan i hallen når vi källarplan, här finns gott om förvaringsutrymmen, tvättstuga, pannrum samt toalett. Källarplan har även en separat ingång. Bra takhöjd här på källarplan! Huset värms upp med en luft/vattenvärmepump vilket ger låga driftskostnader. Huset är delvis i behov av renovering på insidan och man har stora möjligheter att förändra allt efter som familjen växer. Här finns även ett äldre större garage samt ett hönshus. Familjen som bor här i dag har flertalet höns och det är bara att gå rakt ut i trädgården och hämta färska ägg till frukosten. Huset ligger i underbara omgivningar med villor i varierad bebyggelse och en underbar natur som närmaste granne. Blir man badsugen når man Tösjön med gångavstånd, här kan man både svalka sig med ett bad samt grilla något gott vid grillplatsen. Ett stenkast ifrån huset ligger busshållplatsen. Härifrån går det goda kommunikationer in till Göteborg och du tar dig med bussen in till Göteborgs central på endast 37 minuter, perfekt om man vill få lite citypuls emellanåt. Med bussen åker man även smidigt inom kommunen som till exempel in till Gråbos centrala delar. Här finns matvarubutiker, apotek, vårdcentral samt barnomsorg och skolor. Barnen kan cykla till skolan på cykelbanan hela vägen som tar ca 8 minuter. För den golfintresserade ligger Stora Lundby golfklubb ett stenkast ifrån, här kan man roa sig med en runda golf såväl som att njuta av en god lunch på klubbens restaurang. Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Sophie Lökviks Väg 12b, Gråbo, Lerums kommun

Sophie Lökviks Väg 12b

Radhus
Gråbo, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

2 950 000 kr

117 m²

5 rum

5 149 kr/mån

25 214 kr/m²

För ca ett halvår sedan stod radhusen klara för inflyttning i brf Mjörnbo Gårdar och som ligger mitt i Gråbo med kort gångavstånd till allt! Här njuter man av att allt är fräscht och nytt, så några större renoveringar behövs inte på många år, vilket ger ett avslappnat och kravlöst boende. I grundutförandet så var det en bra standard från början men med en del smarta tillval gör att bostaden får det där "lilla extra". Köksinredningen med stilrena handtagslösa luckor och lådfronter, extra överskåp samt den vackra sansdstensfärgade laminatbänken och stänkskyddet är några av de tillval bostaden har. Köket, som blir bostadens nav, öppnar upp dels mot en hemtrevlig matplats och dels mot vardagsrummet. Från vardagsrummet, som har plats för såväl avslappnat soffhäng som för middag med släkt och vänner, är det bara att slå upp dörren och kliva ut på altanen och ut i din egen trädgård. Inredningen är klassisk och ljus med ekparkett som ger en varm och ombonad känsla. Båda badrummen är helkaklade och har behaglig golvvärme. I badrummet på nedre plan har tillval gjorts med ljusgrått klinker, svarta lister vid duschväggarna och rund spegel, medan det på övre plan har tillval gjorts på uppgraderat läckert badkar, ljusgrått klinker och kakel samt rund spegel. Allt stilrent och fint. På nedervåningen finns även en ljus tvättstuga med ett praktiskt klinkergolv samt förråd under trapp. På övervåningen är det helt inrett för familjens alla medlemmar med 4 sovrum med väggar målade i vitt samt en stor klädkammare. Inom gångavstånd från Mjörnbo Gårdar har du tillgång till vardaglig service såsom mataffär, restaurang, gym och apotek mm. Från Mjörnbotorget går också bussen som tar dig in till Göteborg på 35 minuter. Med både förskola, skola och idrottsanläggning i närområdet kan familjens livspussel lättare gå ihop. Du kan enkelt promenera med de små barnen till förskolan, eller låta de lite större cykla till skolan själva, för att sedan ta bussen till jobbet. När du kommer hem kan du njuta av din trädgård eller umgås med grannarna, eller varför inte ta en cykeltur till en sjö för att fiska?

Sophie Lökviks väg 8A, Centralt, Lerums kommun
 • Tor 8 jun kl 17:00

Sophie Lökviks väg 8A

Radhus
Centralt, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

3 250 000 kr

117 m²

5 rum

5 149 kr/mån

27 778 kr/m²

Vill du bo i ett näst intill nybyggt radhus? Då är ett boende i brf Mjörnbo Gårdar ett perfekt boende för dig! Nu har vi ett gavelradhus till salu, längst upp på gatan med stor trädgårdstomt som sträcker sig runt huset. Här njuter du även av en go altan på baksidan av huset, eller varför inte ta en kopp kaffe i solens sken på den plattsatta uteplatsen på framsidan av huset. Här erbjuds ett mycket fint och bra planerat boende med kök och sällskapsytor på entréplan och sovrum på det övre planet. Givetvis finns det badrum på båda planen samt tvättstuga vid entrén. Inredningen är klassisk och ljus med ekparkett som ger en varm och ombonad känsla. Köksinredningen har släta vita luckor med betonggrå stilrena köksbänkar och stänkskydd i laminat. Vitvarorna är i rostfritt. Allt är fräscht och nytt, så några större renoveringar behövs inte på många år, vilket ger ett avslappnat och kravlöst boende. Köket som är bostadens hjärta har en öppen planlösning mot en trevlig matplats och vardagsrum. Från vardagsrummet, som har plats för såväl avslappnat soffhäng som för middag med släkt och vänner, är det bara att slå upp dörren och kliva ut på altanen och ut i din egen trädgård. Båda badrummen är helkaklade och har behaglig golvvärme. I badrummet på nedre plan finns en dusch medan det på övre plan har badkar. På nedervåningen finns även en ljus tvättstuga med ett praktiskt klinkergolv samt förråd under trappan. På övervåningen är det helt inrett för familjens alla medlemmar med 4 sovrum och väggar målade i vitt samt en stor klädkammare. I detta radhus är hall, trapphus och vardagsrum extra ljust då man får ett fint ljusinflöde i bostaden då det har extra fönster på gaveln. Inom gångavstånd från Mjörnbo Gårdar har du tillgång till vardaglig service såsom mataffär, restaurang, gym och apotek mm. Från Mjörnbotorget går också bussen som tar dig in till Göteborg på 35 minuter. Med både förskola, skola och idrottsanläggning i närområdet kan familjens livspussel lättare gå ihop. Du kan enkelt promenera med de små barnen till förskolan, eller låta de lite större cykla till skolan själva, för att sedan ta bussen till jobbet. När du kommer hem kan du njuta av din trädgård eller umgås med grannarna, eller varför inte ta en cykeltur till en sjö för att fiska?

 • Plus
 • Uteplats
Lagman Eskils väg 5b, Centralt, Lerums kommun

Lagman Eskils väg 5b

Lägenhet
Centralt, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

3 800 000 kr

88 m²

3 rum

6 663 kr/mån

43 182 kr/m²

Längst in på Lagman Eskils väg finns denna pärla till lägenhet! Här bor man väldigt centralt men ändå lugnt, skönt och ombonat. Här kan man njuta till fullo av den riktigt rejäla och inglasade balkongen i markplan med utgång till en stor altan i allra bästa solläge. Här har man utsikt över den fina och välskötta trädgården som föreningen handhar med stora gräsytor, mycket blomster, blombuskar och träd. Lägenheten om 88 kvm, som ligger vid en gavel har ett riktigt stort vardagsrum och matplats och där ljuset bara flödar in genom fönstren, allt från morgonsolens första strålar till eftermiddagens sken. Här passar det utmärkt att bjuda hem hela familjen och duka långbord, utan att det blir det minsta trångt! Bostaden har också ett fint disponerat kök, 2 större sovrum samt ett väl tilltaget badrum med dusch och separat tvättavdelning. Bra förvaringsmöjligheter finns också med en stor klädkammare i entrén, garderober i sovrum samt ett större varmförråd i bygganden bredvid. Föreningen är mycket välskött och de tar hand om sitt hus och trädgård mycket bra. Här finns det stora gräsytor för barnen att leka på eller varför inte en stunds avkoppling eller grillmiddag vid den fina bersån som är till för föreningens alla medlemmar. Är man odlingsintresserad kan man även nyttja en del av föreningens odlingslådor. I månadsavgiften till föreningen ingår allt såsom värme, vatten, hushållsel, parkering med motorvärmare samt bredband. Ett stenkast från bostaden ligger Lerums gymnasium med bibliotek och nästgårds till föreningen ligger hembygdsgården där det anordnas flertalet träffar med diverse underhållning. Pendelstationen når man med en kort promenad och utanför föreningens område finns busshållsplats. Gångavstånd är det till det mesta Lerum har att erbjuda, bl a centrum, mataffärer, kommunikationer, grundskolor, förskola, motionsspår, natur och sjöar. Det här är en bostad ni inte bör missa att komma och titta på, för bättre kan man nästan inte bo!

 • Hiss
Bråta Kärrvägen 39, Bråta, Lerums kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Bråta Kärrvägen 39

Villa
Bråta, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

6 950 000 kr

148 m²

6 rum

609 m² tomt

Vill du bli den första som får bosätta dig i det här fina hus?! Välkommen till Trivselhus visningshus, Stella 148. Här har vi ett nyproducerat vinkelhus från -20 som möjliggör soliga och insynsskyddade uteplatser. Härliga ljusflöden genomsyrar denna välplanerade villa, där vardagsrummet får extra rymd tack vare ryggåstaket. Matplatsen har gott om plats att duka långbord för många gäster. Föräldrasovrummet ligger avskilt med egen klädkammare och wc/dusch, liksom utgång till terrass. Från entrén når man smidigt barn/ tonårsavdelningen som har egen umgängesyta. Då huset har nybyggnadsår 2020 återstår fri fastighetsavgift i ytterligare 12 år! Lerum växer och i området Lilla Bråta har Trivselhus byggt nyproduktion. Detta är ett helt nytt bostadsområde som gränsar till storslagen natur samtidigt som man har familjelivets fördelar med barn i alla åldrar i området. Till förskola är det ca 5 minuters promenad. Skola, mataffär och buss mm. tar det ca 5 minuters ytterligare promenadväg. Pendel som tar 17 minuter till Göteborg tar det ca 15 minuter att gå till. Med bilen är du ute på motorvägen på ett kick och till Göteborg tar det ca 20 minuter.

Västra Annekärrsvägen 2, Gråbo, Lerums kommun

Västra Annekärrsvägen 2

Villa
Gråbo, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

2 800 000 kr

136 m²

5 rum

1 300 m² tomt

Välkomna till denna rymliga villa om 136 kvm, attraktivt belägen med ett eftersökt och sjönära läge i trivsamma Annekärr. Huset präglas av den vackra omgivningen, generösa och väldisponerade öppna ytor, ljus och rymd. Stor och plan tomt med härlig sol. Ett tillfälle att förvärva ett hus som man kan sätta sin egen prägel på, och som har ett bra läge nära vattnet och strandpromenaden (Gamla järnvägen) som leder fram till Sjövik åt ena sidan och Gråbo åt andra, med badplatser och båthamnar. Möjlighet till båtplats finns. Närhet till bra kommunikationer med både Gråbo och Göteborg.

Tolsjöhultsvägen 198, Gråbo, Lerums kommun
 • Tis 13 jun kl 17:00

Tolsjöhultsvägen 198

Villa
Gråbo, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

3 200 000 kr

140 m²

4 rum

3 114 m² tomt

På Tolsjöhultsvägen 198 bor man mitt i underbar natur och närhet till flertalet fina sjöar för både bad och fiske. Omgivningarna runt om huset erbjuder svamp och bärplockning, mysiga skogspromenader och ett rikligt djurliv. Huset har en totalyta om ca 140 kvm fördelat på ett plan. Det har en rymlig hall med tre garderober, fint kök med mycket förvaring i öppen planlösning mot vardagsrummet med täljstenskamin. Två sovrum, ett kontor som skulle kunna bli ett tredje sovrum. Ett mysigt uterum med härligt ljusinsläpp och två fina altaner, för att kunna njuta av solen alla tider på dagen! Stort badrum med tvättavdelning samt en gästtoalett. På tomten finns en tilltagen gäststuga om ca 13 kvm som har använts som tonårsboende, en stor studio om ca 35 kvm och ett varmgarage om ca 50 kvm. På tomten finns det gott om plats för lek och spel och det finns mycket spännande att utforska i naturen runt huset. Detta är ett perfekt boende för en barnfamilj eller för dig som vill ha ett alldeles eget ställe att njuta av. Det är ca 6 km till Gråbo centrum och här finns allt du kan tänkas behöva som matvaruaffärer, apotek, vårdcentral, bageri mm. I kommunen finns flertalet skolor och förskolor. Från Gråbo går bussen som tar dig in till Göteborg på endast 25 minuter. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

 • Plus
Sjöviksvägen 39, Sjövik, Lerums kommun
 • Budgivning med BankID pågår

Sjöviksvägen 39

Villa
Sjövik, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

3 900 000 kr

157 m²

834 m² tomt

På Sjöviksvägen 39 ligger denna pärla! Ett väl tilltaget hus som stod klar 2012 som erbjuder hela 157 kvm. Ett stort och mycket bra planerat hus med hela fem sovrum. Entréplan erbjuder en stor hall, ett sovrum, badrum, tvättstuga samt ett härligt vardagsrum. Vidare finns det trevliga köket med en tilltagen matplats. I köket delas kök och matplats praktiskt av med en köksö som är den ultimata platsen att duka upp en buffé när man har gäster eller att låta barnen sitta och göra sina läxor vid. Via vardagsrummet och matplats har man access ut till trädgårdssidan med skogen som närmaste granne. Här finns en mysig uteplats att njuta av den perfekta platsen att samla nära & kära kring ett större matbord eller loungegrupp en ljummen sommarkväll. Trädgården har gott om plats för lek och spel för barnen eller för små tassar att springa omkring och leka. Här finns även plats för den som vill odla sina egna primörer! Även på framsidan av huset finns en jätte mysig uteplats att umgås på. Upp för trappan når man övre plan! Här uppe finns hela fyra stora sovrum, ett badrum och ett mycket trevligt allrum! I tillägg till detta finns ett stort garage med förrådsdel. För dig med hund finns en praktisk och stor hundgård som även kan användas som en stor kaninhage, eller varför inte sätta ett hönshus på plats och ha dina egna höns här! På Sjöviksvägen 39 bor man ett stenkast ifrån busshållplatsen, förskolan samt Hagströms Lanthandel. Bussen tar dig in till centrala Göteborg på ca 45 minuter! Ungefär en kilometer från huset, når man Prästens brygga, här kan man njuta av underbara bad i sjön Mjörn. Ungefär lika kort är det till den lilla småbåtshamnen. Tänk att ha en liten båt här och ge sig ut och besöka någon av Mjörns många öar, eller varför inte åka över till Alingsås och ta en fika! I Sjövik finns två förskolor, Björkhyddan samt Björnen. Likväl dagverksamhet i form av dag mamma. När det är dags att börja skolan går man på Östad skola som erbjuder undervisning i F-5 och fritidsverksamhet. I detta mysiga samhälle finns det även många olika idrottsaktiviteter att välja mellan. Här finns idrottshall, fotbollsplaner och motionsspår. Under vintern används motionsspåren flitigt av skidåkare. I Sjövik finns även en Lanthandel som erbjuder det mesta man kan tänkas behöva! Ganska nyligen öppnade även Nellie´s Diner som är belägen ovan Lanthandeln. Välkommen på visning!

Torstövägen 4, Sjövik, Lerums kommun

Torstövägen 4

Villa
Sjövik, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

2 750 000 kr

96 m²

4 rum

884 m² tomt

Vill du bo med låga driftskostnader i mysiga och natursköna Sjövik? Då är denna mycket trevlig och mysiga villa på Torstövägen 4 något för dig! Ett charmigt och bra planerat hus med en tilltagen och trevlig trädgård. Här erbjuds ett relativt nyrenoverat kök, tilltaget vardagsrum, tre sovrum, badrum, tvättstuga och gästtoalett. Via vardagsrummet har man access ut till den väl tilltagna trädgårdssidan. Här finns en mysig uteplats att njuta av den perfekta platsen att samla nära & kära kring ett större matbord eller loungegrupp en ljummen sommarkväll. Trädgården har gott om plats för lek och spel för barnen eller för små tassar att springa omkring och leka. Här finns även gott om plats för odling av egna primörer! I trädgården växer bland annat rabarber, pioner och ett vackert magnolieträd! Bilen parkerar du smidigt i carporten och i anslutning till denna finns ett större förråd. Detta kan med fördel inredas till ett rum för tonåringen såväl som för ett hemma kontor. Eller så har man det som det är och har det som förråd/Snickeri/Verkstad. På Torstövägen 4 bor man med kort promenadavstånd in till Sjöviks station där man enkelt tar sig med Gråbosnabben in till Göteborg. Ungefär en kilometer från huset, når man Prästens brygga, här kan man njuta av underbara bad i sjön Mjörn. Ungefär lika kort är det till den lilla småbåtshamnen. Tänk att ha en liten båt här och ge sig ut och besöka någon av Mjörns många öar, eller varför inte åka över till Alingsås och ta en fika! I Sjövik finns två förskolor, Björkhyddan samt Björnen. Likväl dagverksamhet i form av dag mamma. När det är dags att börja skolan går man på Östad skola som erbjuder undervisning i F-5 och fritidsverksamhet. I detta mysiga samhälle finns det även många olika idrottsaktiviteter att välja mellan. Här finns idrottshall, fotbollsplaner och motionsspår. Under vintern används motionsspåren flitigt av skidåkare. I Sjövik finns även en Lanthandel som erbjuder det mesta man kan tänkas behöva! Ganska nyligen öppnade även Nellie´s Diner som är belägen ovan Lanthandeln. Välkommen på visning!

Bredehall 7B, Bredehall, Lerums kommun

Bredehall 7B

Villa
Bredehall, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

6 600 000 kr

210,6 m²

7 rum

1 101 m² tomt

Underbar stor familjevilla om hela 210 kvm där det är hela 5 sovrum som passar familjen med många barn. Här har man även chans att förändra planlösningen så att man får ett större vardagsrum på entréplan eller bygga ytterligare ett sovrum i allrummet på övre plan. Huset ligger ljust och öppet och solen når runt från morgon till kväll. Givetvis finns ett stort inglasat uterum som man kan njuta av vår, sommar som höst. Här finns också ett dubbelgarage med plats för förvaring och den stenbelgda gårdsplanen är stor med plats för flertalet bilar. Huset som som stod klart så sent som 2020 har använts som Älvsbyhus visningshus/kontor, vilket gör att förslitningen på huset har varit minimal under dessa tre år. Husmodellen som är byggd heter Villa Edvard och här har det lagts mycket krut på extra tillval med bl a förhöjt väggliv på övre plan och takkupa vilket har gett många extra kvm boarea. I entréplan välkomnas du av en stor härlig hall. Storleken på hallen gör att det finns många möjligheter att inreda med garderober och förvaring efter ert behov. In till vänster möts du av ett mycket rymligt ljust kök. Den öppna planlösningen ger trevlig kontakt med matplatsen, köksön och köket vilket ger möjligheten att alla kan vara tillsammans oavsett om du lagar mat i det ljusa fräscha köket med bra arbetsytor eller om du sitter vid den väl tilltagna köksön eller vid köksbordet. Innanför köket in till höger är tvättstugan belägen. Här finns tvättmaskin, torktumlare och värmepanna samt arbetsytor. Groventré med utgång till trädgården. I anslutning till köket ligger vardagsrummet som i dagsläget är om ca 20 kvm. Här kan man välja att ta ned en vägg till ett utav sovrummen, för att på så sätt få ett större vardagsrum med ytterligare ca 10 kvm. Från vardagsrummet har man även access ut till det härliga inglasade uterummet. På detta plan finns också 3 sovrum varav en med klädkammare, badrum med dusch samt en separat gästtoalett. Trappan upp till våning två är vid entrén. Väl där uppe möts du av ett stort allrum med takkupa som går att inreda som tv-rum, lekhörna eller ungdomsrum/ sovrum helt efter behov. Vänster bort finner du ett av våningens två sovrum, och på motsatt sidan, sovrum nummer två. Båda dessa är stora, ljusa och rymliga rum. På övre plan finns även här ett badrum med dusch samt en klädkammare. Hela huset går i fräscha neutrala ljusa toner och genomgående är golven i vitlaserad ekfanér på nedevåningen och på övre plan ekfanérgolv. På Bredehall bor ni med bekvämt avstånd till Lerum som erbjuder allt man kan tänkas behöva så som matbutiker, shopping, caféer med mera. Området har bra busskommunikationer och man behöver inte gå långt för att komma till busshållplatsen. Härifrån går bussen som tar dig vidare in till Lerums centrum eller till Stenkullens station, där också pendeltåget går in till Göteborg och tar ca 20 minuter. Vid Kastenhofsmotet finns pendelparkering och buss som går till Göteborg eller Nääs fabriker. Till stationen i Stenkullen går det även alldeles utmärkt att cykla eller gå. Med en kort promenad når man en av kommunens många förskolor och en grundskola finns i Stenkullen. Vill man njuta av sköna bad når man flera av kommunens sjöar med en kort bil- eller cykeltur och vill man uppleva vackra omgivningar, kan man gå ned till naturreservatet vid Säveåns kant och vandra på Gotaleden. Det är inte heller långt till elljusspår i Härskogen eller Riddarsten. I Stenkullen och Lerum finns flera gym att välja på liksom många idrottsföreningar.

Mjörnbo allé 16, Centralt, Lerums kommun

Mjörnbo allé 16

Lägenhet
Centralt, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

1 850 000 kr

46,5 m²

2 rum

3 221 kr/mån

39 785 kr/m²

Nu finns det en möjlighet att förvärva denna fantastiskt fina tvåa mitt i Gråbo med närhet till allt du kan tänkas behöva. Bostaden erbjuder en rymlig hall, tilltaget sovrum, stort badrum med tvättavdelning samt ett underbart vardagsrum och kök i öppen planlösning. I tillägg till detta finns en rymlig och mysig balkong att njuta av. Lägenheten som byggdes 2017 är i superfint skick och här är det bara att flytta rakt in utan att bekymra sig för några större renoveringar. Lägenheten har dessutom precis fått en uppfräschning av ytskikt och även ett nytt golv har lagts i hela lägenheten. Flera smarta tillval gjordes i lägenheten när den byggdes som tex rostfria vitvaror, golvvärme och spotlights i badrum samt lite annat smått och gott för att underlätta tillvaron! Detta är en perfekt bostad för såväl den lilla familjen som för paret eller pensionären som är på jakt efter en trevlig lägenhet som givetvis har hiss. Barnen eller barnbarnen kan leka på den gemensamma lekplatsen på gården utanför. På Mjörnbo allé 16 bor ni mitt i Gråbo centrum som erbjuder det mesta man kan tänkas behöva så som matbutiker, apotek, caféer, träningsanläggningar med mera. Från Gråbo centrum går bussen som tar dig in till Göteborg på ca 25 minuter. Med en kort promenad når man både förskola och skola och vill man njuta av sköna bad når man Lerums kommuns största sjö Mjörn med en liten längre promenad. Hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

 • Balkong
 • Hiss
Bredehallsliden 11, Bredehall, Lerums kommun

Bredehallsliden 11

Villa
Bredehall, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

5 700 000 kr

182 m²

6 rum

2 656 m² tomt

I en vacker prunkande stor och insynsskyddad trädgård finns denna underbart stora familjevilla där många möjligheter ges! Huset har varit i släktens ägo sedan början av 1960-talet då omfattande om- och tillbyggnation genomfördes, liksom 2012 och 2014. Idag är huset inrett med två lägenheter med två sovrum, vardagsrum, kök och badrum vardera. I huset finns totalt fem sovrum, två rejäla vardagsrum, ett stort kök på entréplan och ett mindre kök på plan två. Helt enkelt ett perfekt boende för generationsboendet eller bara ha som uthyrning. Är man istället många i familjen är det inga problem lämna den dörr som skiljer lägenheterna åt idag öppen till att bli en rejält tilltagen familjevilla. Uthyrningsmöjligheter finns, då det i källarplan både finns rum, toalett, kökspentry samt dusch och egen entré inklusive tvättstuga. Den helt nyrenoverade lillstugan på tomten kan också ge goda hyresintäkter, då stugan består utav kök, badrum och ett rum. Ytterligare en tvättstuga finns i stugans källare. Lägenhet 1 i huset är om ca 104 kvm, består utav entré, vardagsrum med braskamin och utgång till en stor solig altan och trädgård. En trappa upp finns ett kök med matplats, badrum med dusch med möjlighet att sätta in tvättmaskin och två riktigt stora sovrum, varav ett har utgång till en jättestor insynsskyddad terrass med underbart solläge. Lägenhet 2 som är om ca 85 kvm, består utav två sovrum, badrum, stort öppet kök och ett underbart rejält tilltaget vardagsrum med vattenmantlad kamin och utgång till trädgården som idag används som entré till lägenheten. För den odlingsintresserade så är trädgården ett riktigt drömställe. Den är skapad för pollinatörer men kan också kallas latmansträdgård, då trädgården "sköter" det mesta av sig själv, förutom rensning av ogräset. Här finns fruktträd, bärbuskar och även rejält med plats för odling av potatis samt flera pallkragar. Den insynsskyddade trädgården är indelad i flera rum och på olika nivåer som kan bevaras som de är eller utvecklas till er egen trädgårdsdröm. På Bredehallsliden bor ni med bekvämt avstånd till Lerum som erbjuder allt man kan tänkas behöva så som matbutiker, shopping, caféer med mera. Området har bra busskommunikationer och man behöver inte gå långt för att komma till busshållplatsen. Härifrån går bussen som tar dig vidare in till Lerums centrum eller till Stenkullens station, där också pendeltåget går in till Göteborg och tar ca 20 minuter. Vid Kastenhofsmotet finns pendelparkering och buss som går till Göteborg eller Nääs fabriker. Till stationen i Stenkullen går det även alldeles utmärkt att cykla eller gå. Med en kort promenad når man en av kommunens många förskolor och en grundskola finns i Stenkullen. Vill man njuta av sköna bad når man flera av kommunens sjöar med en kort bil- eller cykeltur och vill man uppleva vackra omgivningar, kan man gå ned till naturreservatet vid Säveåns kant och vandra på Gotaleden. Det är inte heller långt till elljusspår i Härskogen eller Riddarsten. I Stenkullen och Lerum finns flera gym att välja på liksom många idrottsföreningar.

 • Plus
 • Balkong
 • Uteplats
Olstorpsvägen (83), Olstorp, Lerums kommun

Olstorpsvägen (83)

Villa
Olstorp, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

4 945 000 kr

107 m²

4 rum

1 398 m² tomt

Mitt i natursköna Olstorp finns denna härliga tomt om ca 1 400 kvm att förvärva och där Älvsbyhus kommer att bygga nyproduktion. Här bor man mitt i underbar natur med gångavstånd till buss som tar dig direkt in till centrala Göteborg på ca 45 minuter. Även till förskola är det gångavstånd samt cykelavstånd till Gråbo centrum där det mesta finns att erbjuda. Tomten ligger ett snäpp in från Olstorpsvägen, vilket gör att man kan njuta av lugnet och stillheten runt omkring. Omgivningarna runt om huset erbjuder svamp och bärplockning, mysiga skogspromenader och ett rikligt djurliv. För den hästintresserade så finns flertalet hästgårdar i närområdet. För barnen som går i skolan är det ca 2,5 km att ta sig till Ljungviksskolan (F-9) i Gråbo och dit kan de cykla genom skog och öppna ängar på mindre vägar. Ett exempel på hus som passar bra på tomten är det välplanerade 1-planshuset, Villa Eva från Älvsbyhus. Det är ett mindre hus som rymmer oväntat mycket och är ni en familj som gärna umgås men som också har behov av ert eget, då är villa Eva ett perfekt välplanerat småhus med tre rymliga sovrum och smart förvaring som skulle passa. Det har även ett större badrum och en mindre toalett som gör att ni slipper trängas. Dessa är också lämpligt placerade intill två av sovrummen. Det öppna och ljusa vardagsrummet är helt integrerat med köket och är en självklar mötesplats. Här kan ni lugnt sitta kvar vid matbordet när otåliga barn vill förflytta sig till tv-soffan. I anslutning till köket finns en rymlig tvättstuga med en väldigt uppskattad groventré. Här kommer varken blöta overaller, sand eller snö in i huset. Till Eva, finns flera exteriöra tillval. Som takpaket som består av ett tak i 19 graders lutning i en tidlös bandtäckningsmönstrad plåt. Produktionskostandskalkyl för detta husexempel är ca 4 945 000 kr och innefattar totalkostnad för tomt, hus, fastighetsbildning, väg, grovplanering tomt, anslutningsavgifter till VA, el & fiber mm, bygglovskostnader och lagfart (ej pantbrev). Köpare kommer att köpa tomt separat med villkor om att ett Älvsbyhus skall uppföras på tomten enligt gällande detaljplan. Köpare kommer också att tillträda och betala för tomten innan entreprenaden påbörjats men först när bygglov och avstyckning erhålls. Priset för tomten är 1 500 000 kr och säljes med budgivning, vilket kan göra att totalpriset ökar. Värt att veta är att när man köper nyproduktion så är man fri från fastighetsavgift de 15 första åren! Tomten ligger inom detaljplanerat område, vilket innebär att man som köpare av tomten får lov att bygga med max 4,5 meter i bygghöjd (1,5-plan). Komplementbyggnad (tex garage) får byggas med max 3 meter i bygghöjd och max 50 kvm i byggyta. Den totala byggytan på tomten inklusive komplementbyggnad får vara som mest 15% av tomtens areal, så det finns många hus från Älvsbyhus sortiment som passar in på denna detaljplan. För mer info om detaljplanen, se dokument nedan. Värt att veta är att när man bygger ett nytt hus är man fri från fastighetsavgift de 15 första åren. Mer om huset kan du läsa på https://www.alvsbyhus.se/vara-hus/1-planshus/eva/ För mer information om tomt, kontakta ansvarig mäklare Elise Pettersson 0708-23 82 03 För mer information om olika hustyper och byggnation, kontakta Emelie Hamnes 0729-73 03 95 [email protected]

 • Nyproduktion
Nathans backe 1, Annekärr, Lerums kommun
 • Ons 7 jun kl 17:00

Nathans backe 1

Villa
Annekärr, Lerums kommun
Svensk Fastighetsförmedling Lerum

2 495 000 kr

73 m²

2 145 m² tomt

Välkommen till Nathans backe beläget i vackra Annekärr bland grönska och ett stenkast ifrån sjön Mjörn. Här erbjuds ett mysigt hus med möjligheter fördelat om kök, matplats/vardagsrum, två sovrum (Ett är i mindre storlek), badrum samt ett källarplan med separat ingång där det erbjuds tvättmöjligheter och förrådsutrymmen. Huset är i behov av uppfräschning, perfekt för dig som vill renovera helt efter eget tycke och smak. Här finns alla möjligheter att skapa ett underbart hem att trivas i många år fram över. Huset som byggdes 1942 har gått i arv och samma familj har haft fastigheten i sin ägo i 76 år! Det talar för vilken härlig plats detta är! Huset står på en tilltagen och grönskande tomt om hela 2 145 kvm. Här finns plats för både barnens bollspel och studsmatta samt för den trädgårdsintresserade att odla sina egna primörer. Här i trädgården finns både hallon, smultron och gott om plats finns för plantering av både fruktträd och bärbuskar. Trädgården är en magisk plats att njuta av och det finns flera olika ställen en matgrupp eller sittgrupp gör sig trevligt placerad. Om man skulle vilja utöka trädgården ytterligare kan man slå till på tomten bredvid som också är till försäljning av samma fastighetsägare! I Annekärr är läget lugnt och naturnära med närhet till sjön Mjörn och härliga grönområden. Ta på dig badrocken och traska ner till sjön och njut vid en av badplatserna längsmed den gamla banvallen. Läget är helt magiskt! Flera båtplatser finns utmed sjön och tänk att ha en liten båt här och ge sig ut och besöka någon av Mjörns många öar, fiska eller varför inte åka över till Alingsås och ta en fika! Med bil till Göteborg tar det ca en halvtimma och bussen som går ett stenkast ifrån tar dig in till Göteborg på ca 45 minuter. Bra bussförbindelser även inom kommunen och för barnen att hoppa på bussen till skolan i Gråbo. Med en kort biltur når man Gråbo centrum, här finns allt man kan tänkas behöva så som matvarubutiker, café, blomster affär, apotek, vårdcentral samt träningsanläggning. Välkommen att förälskas i detta charmiga stället!

 • Plus

Visar alla 14