Mäklare Simon Staflund

Simon Staflund

Om mig

Simon är mitt-i-stan-killen som gärna springer fort och långt, men alltid behåller lugnet. Efter utbildningen till mäklare blev det några år på ett av de större kontoren, innan han kände att tempot och förutsättningarna på Västanhem passade honom bättre. Här finns tid att bygga relationer och förtroende, vilket han rankar väldigt högt för att göra ett bra jobb i den största affären i livet för många.

Mäklarens försäljning på Hemnet
Kanalgatan 17, Öster city, Jönköpings kommun
  • Sön 28 apr kl 13:15

Kanalgatan 17

Lägenhet
Öster city, Jönköpings kommun
Västanhem
3 200 000 kr
82 m²
3 rum
vån 2/3
3 447 kr/mån
39 024 kr/m²

Kolla in golv och lister, bänkskivor och dörrar. Detta är behag i kubik och kvadrat, med högt till tak i alla rum. Ett diskret men pampigt hus, som det finns väldigt få av i Jönköping. Dessutom ett hus som har bevarat de flesta ursprungliga detaljerna när det gäller port, fönster, ytter- och innerdörrar med mera. Allt sitter där det ska. Det som förnyats är kök, badrum och toalett, där kraven på funktion tagit rejäla kliv sedan huset byggdes anno 1929. Det som också tillkommit är den stora balkongen in mot gården och som öppnar blickfånget mot Kristine kyrkans torn och träden i parken. Men mot Kanalgatans allé och Östra torget är det mesta som förr. Lägenheten har två pampiga salar med bredbrättad skjutdörr mellan och rundgång till hallen. Fönsterbänkarna i röd kalksten massivt tjocka och med svag profilering, precis som listverket – gesimsen – mellan vägg och tak. Stuckaturen väldigt diskret för övrigt, vilket hör 20-talsklassicismen till. Elementen gamla och bulliga och indikerar att huset är byggt efter kakelugnarnas tid. Öppna spisen fritt fram att elda i. Gamla parketten är en statusmarkör i sig, lagd i kuber på diagonalen och en diskret bräm i mörk mahogny som ramar in. Dörrfodren lite bulliga och innerdörrarna avskalade och med bara en stor spegel.

  • Plus
  • Balkong
Hovslättsgatan 57, Hovslätt, Jönköpings kommun

Hovslättsgatan 57

Radhus
Hovslätt, Jönköpings kommun
Västanhem
2 850 000 kr
101 + 33 m²
4 rum
120 m² tomt

Radhus är ofta bra barnhus. I detta fall på Hovslättsgatan stämmer det nog bättre än någonsin. I alla fall när det gäller försäljningar som Västanhem fått förtroendet att leda. Ett radhus med gaveln mot söder och baksidan mot tallskogen. Inte en bil så långt ögat kan nå varken här eller där. Samfällighetens innergård mellan husraderna som gjord för fri hopp och lek. Här har barn vinglat till sig balans på första cykeln i snart 40 år. Hagar har kritats på asfalten och hockeymatcherna varit rafflande lika länge. Samfälligheten planerar att bygga ny lekplats precis utanför dörren dessutom. Även planlösningen är optimerad för en stor familj på ett sätt som överraskar i värme och kvadratmetrar. Här har en familj bott med fyra barn ganska många år, alla fyra med var sitt rum. Du kommer märka att även förvaringslösningarna är dimensionerade för den stora familjen, där bland annat hallen bjuder på garderober på rad, och under trappan kan du trolla bort en hel del lösöre dessutom. Trappan står mitt i huset och landar en trappa upp i en väldigt ljus omgivning med helglasade terassdörrar i två väderstreck som ger de allmänna ytorna i kök och vardagsrum en fin livsnerv.

Lammgränd 15, Bränninge, Habo kommun
  • Imorgon kl 11:30
Lammgränd 15, Bränninge, Habo kommun, bild 2
Lammgränd 15, Bränninge, Habo kommun, bild 3

Lammgränd 15

Radhus
Bränninge, Habo kommun
Västanhem
2 250 000 kr
107 m²
5 rum
vån 1
5 975 kr/mån
21 028 kr/m²

Ett parhus är som ett radhus med garanterat gavelläge. Det innebär i detta fall fönster och ljus i tre väderstreck. Till och med i trappan upp möts du av tre ljuspunkter. Ett hus i så nära nyskick du kan komma. Kloka och behärskade materialval gör att du oavsett stil och smak kan släppa loss dina färgstarka önskningar i vilken riktning som helst. Det enda som sticker ut i grundläget är den blå dörren, som gör sig väldigt fint till den grå fasaden. Alla rummen har minst två fönster, de flesta går att öppna. Ett av sovrummen uppe har dessutom fransk balkong så att du kan vädra sängkläderna vackert. Huset har två badrum ett uppe och ett nere. Entréplanet helt ägnat åt familjens umgänge med varandra och med kompisar såklart i olika storlek. Ljus rätt igenom huskroppen tack vare tre fönster i dörren och ett sidostycke i glas dessutom som går hela vägen ner till golvet. Köket halvöppet kan man säga, gästerna slipper alltså full insyn i diskbaljan. Sovrummen är tre till antalet, en trappa upp med ett liten all-rums-area, som lätt kan bli ett ytterligare sov- eller arbetsrum om du behöver. Arkitekterna har lyckats bra även med trappan som fått slutna släta halvväggar uppe och nere.

  • Premium
  • Uteplats
  • Energieffektiv
Per Hörbergs väg 6, Bymarken, Jönköpings kommun

Per Hörbergs väg 6

Villa
Bymarken, Jönköpings kommun
Västanhem
6 200 000 kr
206 + 73 m²
7 rum
377 m² tomt

Kan du föreställa dig 150 kubikmeter morgonljus? Nej, kanske inte helt lätt. Dessa fristående kedjehus på övre Bymarken kan uppfattas ganska blygsamma från gatan. Men skenet bedrar kan vi lova. Boytorna imponerar, särskilt i vardagsrummet, som mäter cirka 60 kvadrat. Och du stiger nästan rakt in i denna stora volym från den kringbyggda innergården. Rummet matas med ljus via stora glaspartier mot öster där solen har för vana att stiga upp. Trots att det gått cirka 50 år sedan byggåret känns detta hur modernt som helst. Kanske har det med att en arkitekt bott här en stor del av dessa år, och gjort varsamma uppdateringar och renoveringar under åren. Dessutom är bi-ytorna lika imponerande som bo-ytorna i detta fall, men rummen under jord gör sig inte riktigt lika bra på bild. Men eftersom källaren löper under hela garaget ut mot gatan, så blir väldigt mycket volym även här. Två sovrum uppe och två nere, gör huset redo för en stor familj med krav på extra svängrum. Allmänna ytor både uppe och nere, och trappan mitt i huset gör att flödet och kommunikationen i huset blir väldigt naturlig. Lägg till att nuvarande ägare satt en helglasad terrassdörr rakt nedanför trappan så att du även ser rätt ner i trädgården uppifrån. Det breda glaspartiet och balkongen vid kök och matplats är också arkitektens ljusa påfund.

  • Plus
Riddersbergs säteri 4, Riddersberg, Jönköpings kommun
Riddersbergs säteri 4, Riddersberg, Jönköpings kommun, bild 2
Riddersbergs säteri 4, Riddersberg, Jönköpings kommun, bild 3

Riddersbergs säteri 4

Lägenhet
Riddersberg, Jönköpings kommun
Västanhem
4 600 000 kr
130 m²
5 rum
vån 2/2
6 900 kr/mån
35 385 kr/m²

Ena timmen spegelblank, nästa stund svart och tvär. Här på Riddersbergs Säteri sköter sjön underhållningen, ofta med hjälp av släpljuset från den låga kvällssolen. Det fina med denna lägenhet är att du har fönster i tre väderstreck, och du får faktiskt ögonkontakt med vattnet från alla fönstren. Och till och med att solen kan landa på kudden samtidigt som du själv går till sängs på kvällen, lite beroende på var du ställer sängen. Fönstren genomgående lite extra höga så att de börjar precis där de malliga golvlisterna slutar på väggen. Vackert så. Lägenheten ligger en trappa upp i det som en gång var Säteriets restaurang och country-club på 1990-talet. Hela huset är byggt i en svag vinkel, vilket innebär att nästan alla rummen får en släng av denna asymmetri. Sen har du en hel del andra detaljer som gör detta, för utom storleken, till ett spännande boende. Fyra sovrum om du behöver, två toaletter och en sällskaplig del runt trappan som får ljuset att gå kors och tvärs genom rummet under dagen. Huset är i allo renoverat, även under ytan, sett till relevant brandskydd, ljudkrav och ventilation etc.

  • Premium
  • Balkong

Visar alla 5