Mäklare Simon Staflund

Simon Staflund

Om mig

Simon är mitt-i-stan-killen som gärna springer fort och långt, men alltid behåller lugnet. Efter utbildningen till mäklare blev det några år på ett av de större kontoren, innan han kände att tempot och förutsättningarna på Västanhem passade honom bättre. Här finns tid att bygga relationer och förtroende, vilket han rankar väldigt högt för att göra ett bra jobb i den största affären i livet för många.

Mäklarens försäljning på Hemnet
Runnavägen 2, Sveahäll, Jönköpings kommun
  • Sön 30 jun kl 12:30
Runnavägen 2, Sveahäll, Jönköpings kommun, bild 2
Runnavägen 2, Sveahäll, Jönköpings kommun, bild 3

Runnavägen 2

Villa
Sveahäll, Jönköpings kommun
Västanhem
3 900 000 kr
85 m²
3 rum
550 m² tomt

Att sätta bo på Runnavägen är att göra livet väldigt enkelt. Ett fristående hus, i ett plan, och i ett strålande skick dessutom. Nuvarande ägare har bott här i 17 år och såg direkt den ljusa möjligheten att ta bort väggen mellan kök och vardagsrum. Existensmaximum på 85 kvadrat boyta kan man säga. Smidigt som en lägenhet, trädgården lättskött som ett radhus, men ändå med full integritet till dina grannar. Det är bara bilen, grillen och krattorna som får dela hus. Garaget nämligen ihopbyggt med grannens, vilket gör att både du och granen slipper att ha bilen precis framför huset. Att bo på Runnavägen innebär också att du bor precis intill Dunkehallaleden som antingen tar dig vidare upp i skogarna runt Hallby och Axamosjön, eller ner utmed den vilda och skummande forsen till Vätterstranden. Bostadsområdet ligger precis i skärningspunkten mellan Dalvik, Hisingsängen och Sveahäll. Ett eget runt kvarter, hus i samma stil, men i olika utförande, runt en stor grön allmänning med lekplats mitt i. Bara grönt utanför den egna trädgården, men även upp över ängarna mot Klämmestorp. Fågelsång och glada barn som klättrar och skrattar får du vänja dig vid.

  • Premium
Lillgatan 44C, Liljeholmen, Jönköpings kommun
Lillgatan 44C, Liljeholmen, Jönköpings kommun, bild 2
Lillgatan 44C, Liljeholmen, Jönköpings kommun, bild 3

Lillgatan 44C

Lägenhet
Liljeholmen, Jönköpings kommun
Västanhem
1 900 000 kr
54 m²
2 rum
vån 3/3
4 484 kr/mån
35 185 kr/m²

Läget, läget, läget! Men i det här fallet också – golvet, golvet, golvet! Ett kvarter upp från Vätterns våg och vind, med ett vackert plankgolv som stämmer samtliga kvadrat i en ljus varm grundton. Magi på hög nivå – tredje våningen, närmare bestämt, med fönster i tre väderstreck. Med två balkonger, en stor inglasad och en öppen mindre, pricksäkert mot söder, kan du vara ute även om du är hemma. Vättern ligger kvar runt knuten och väntar på dig och din pastasallad tills sanden är varm och solnedgången glödgar himlen. Från början en 3:a med tre separata rum, men väggen mellan köket och matrummet är helt raderad från ritningen och skapar ett väldigt behagligt rum med ljus in via två fönster som vetter ut över takåsarna mot morgonrodnaden. Ett matrum du gärna sitter kvar i trots att efterrätten är uppäten sedan länge. Fint skick och fin stämning i köket med mörk bänkskiva i valnöts-laminat som kontrast till allt det ljusa. Eftersom dörrposten in till köket blivit bredare kan ljuset flöda fritt rakt igenom hall och vardagsrum dessutom.

  • Premium
  • Balkong
Kanalgatan 17, Öster city, Jönköpings kommun
Kanalgatan 17, Öster city, Jönköpings kommun, bild 2
Kanalgatan 17, Öster city, Jönköpings kommun, bild 3

Kanalgatan 17

Lägenhet
Öster city, Jönköpings kommun
Västanhem
3 200 000 kr
82 m²
3 rum
vån 2/3
4 826 kr/mån
39 024 kr/m²

Kolla in golv och lister, bänkskivor och dörrar. Detta är behag i kubik och kvadrat, med högt till tak i alla rum. Ett diskret men pampigt hus, som det finns väldigt få av i Jönköping. Dessutom ett hus som har bevarat de flesta ursprungliga detaljerna när det gäller port, fönster, ytter- och innerdörrar med mera. Allt sitter där det ska. Det som förnyats är kök, badrum och toalett, där kraven på funktion tagit rejäla kliv sedan huset byggdes anno 1929. Det som också tillkommit är den stora balkongen in mot gården och som öppnar blickfånget mot Kristine kyrkans torn och träden i parken. Men mot Kanalgatans allé och Östra torget är det mesta som förr. Lägenheten har två pampiga salar med bredbrättad skjutdörr mellan och rundgång till hallen. Fönsterbänkarna i röd kalksten massivt tjocka och med svag profilering, precis som listverket – gesimsen – mellan vägg och tak. Stuckaturen väldigt diskret för övrigt, vilket hör 20-talsklassicismen till. Elementen gamla och bulliga och indikerar att huset är byggt efter kakelugnarnas tid. Öppna spisen fritt fram att elda i. Gamla parketten är en statusmarkör i sig, lagd i kuber på diagonalen och en diskret bräm i mörk mahogny som ramar in. Dörrfodren lite bulliga och innerdörrarna avskalade och med bara en stor spegel.

  • Premium
  • Balkong
Riddersbergs Säteri 2, Riddersberg, Jönköpings kommun
Riddersbergs Säteri 2, Riddersberg, Jönköpings kommun, bild 2
Riddersbergs Säteri 2, Riddersberg, Jönköpings kommun, bild 3

Riddersbergs Säteri 2

Lägenhet
Riddersberg, Jönköpings kommun
Västanhem
1 700 000 kr
45 m²
1 rum
vån 1/2
2 400 kr/mån
37 778 kr/m²

Visst kan du bo både kompakt och ståndsmässigt. I alla fall på Riddersbergs säteri cirka milen från Jönköping. Kakelugn, spröjsade fönster och parkstor tomt väntar på dig. Här knarrar plankgolvet hemtrevligt i vardagsrummet samtidigt som björkveden flammar. Fönster i tre väderstreck och buskar och träd står på lagom avstånd. Närmsta träd att söka skuggan under, är en ståtlig lönn som sprider sina långnäsor omkring sig om sommaren. Du har ypperlig utsikt över Rogbergasjöns södra vikar. Från köksfönstret har du dessutom uppsikt över gårdsplanen så att du ser vad som händer i den övriga gårdsmiljön. Att bo i en etta ställer lite extra krav på ordning och reda, på stort och smått. Till din hjälp har du fem garderobsdörrar till höger och vänster om entrédörren. Vardagsrummet stort och du kanske ska satsa på en vacker byrå som både sväljer mycket och har karaktär som passar. Att ha både säng och soffa går utmärkt, men du som är riktigt smart hittar en lösning som gör båda jobben snyggt. Luft och öppna ytor är alltid den högsta formen av lyx, och det går att skapa även här. Matplatsen i köket så stor att du inte behöver tänka på bord och stolar i vardagsrummet. Separat förråd finns borta vid garagelängan.

  • Premium
  • Uteplats

Visar alla 4