Västanhem

Västanhem

Mäklare

Mäklarkontorets försäljning på Hemnet
Kanalgatan 17, Öster city, Jönköpings kommun
 • Sön 28 apr kl 13:15

Kanalgatan 17

Lägenhet
Öster city, Jönköpings kommun
Västanhem
3 200 000 kr
82 m²
3 rum
vån 2/3
3 447 kr/mån
39 024 kr/m²

Kolla in golv och lister, bänkskivor och dörrar. Detta är behag i kubik och kvadrat, med högt till tak i alla rum. Ett diskret men pampigt hus, som det finns väldigt få av i Jönköping. Dessutom ett hus som har bevarat de flesta ursprungliga detaljerna när det gäller port, fönster, ytter- och innerdörrar med mera. Allt sitter där det ska. Det som förnyats är kök, badrum och toalett, där kraven på funktion tagit rejäla kliv sedan huset byggdes anno 1929. Det som också tillkommit är den stora balkongen in mot gården och som öppnar blickfånget mot Kristine kyrkans torn och träden i parken. Men mot Kanalgatans allé och Östra torget är det mesta som förr. Lägenheten har två pampiga salar med bredbrättad skjutdörr mellan och rundgång till hallen. Fönsterbänkarna i röd kalksten massivt tjocka och med svag profilering, precis som listverket – gesimsen – mellan vägg och tak. Stuckaturen väldigt diskret för övrigt, vilket hör 20-talsklassicismen till. Elementen gamla och bulliga och indikerar att huset är byggt efter kakelugnarnas tid. Öppna spisen fritt fram att elda i. Gamla parketten är en statusmarkör i sig, lagd i kuber på diagonalen och en diskret bräm i mörk mahogny som ramar in. Dörrfodren lite bulliga och innerdörrarna avskalade och med bara en stor spegel.

 • Plus
 • Balkong
Hagens väg 24, Hovslätt, Jönköpings kommun

Hagens väg 24

Villa
Hovslätt, Jönköpings kommun
Västanhem
5 500 000 kr
203 + 107 m²
7 rum
1 107 m² tomt

Ek, björk och en porlande bäck. Detta hus ligger med baksidan öppen mot en allmänning som tjattrar av liv året runt. Men det blir såklart lite extra fart när det våras och solen ställer sig allt högre upp på himlen. Huset är från början av 60-talet, men är väl uppdaterat och rejält expanderat sedan byggåret kan vi lova. Tillbyggt både på bredden och längden kan man säga. Vardagsrummets expansion vinklar sig mot allmänningen, och utmed gatan har huset förlängts med ett dubbelgarage i bottenplan och fina kubik ovanpå med öppet upp i nock i två rum och en balkong mot baksidan dessutom. Huset redo för en stor familj i många olika konstellationer. Fyra sovrum, lite beroende på hur du disponerar rummen, och potential för fler vid behov. Huset löpande investerat av tidigare och nuvarande ägare. Nu senast i form av ett renoverat badrum på entréplanet och en ny trappa ner till suterrängplanet där ett stort allrum väntar och en hel del andra nyttigheter. Två badrum, men totalt tre toaletter. I barnfamiljens viktigaste rum – tvättstugan – har en föredömlig uppdatering just avslutats. Hagens väg slutar, som namnet antyder, i en hage, med en pulkabacke som får smilbanden att bågna upp till öronen.

Hovslättsgatan 57, Hovslätt, Jönköpings kommun

Hovslättsgatan 57

Radhus
Hovslätt, Jönköpings kommun
Västanhem
2 850 000 kr
101 + 33 m²
4 rum
120 m² tomt

Radhus är ofta bra barnhus. I detta fall på Hovslättsgatan stämmer det nog bättre än någonsin. I alla fall när det gäller försäljningar som Västanhem fått förtroendet att leda. Ett radhus med gaveln mot söder och baksidan mot tallskogen. Inte en bil så långt ögat kan nå varken här eller där. Samfällighetens innergård mellan husraderna som gjord för fri hopp och lek. Här har barn vinglat till sig balans på första cykeln i snart 40 år. Hagar har kritats på asfalten och hockeymatcherna varit rafflande lika länge. Samfälligheten planerar att bygga ny lekplats precis utanför dörren dessutom. Även planlösningen är optimerad för en stor familj på ett sätt som överraskar i värme och kvadratmetrar. Här har en familj bott med fyra barn ganska många år, alla fyra med var sitt rum. Du kommer märka att även förvaringslösningarna är dimensionerade för den stora familjen, där bland annat hallen bjuder på garderober på rad, och under trappan kan du trolla bort en hel del lösöre dessutom. Trappan står mitt i huset och landar en trappa upp i en väldigt ljus omgivning med helglasade terassdörrar i två väderstreck som ger de allmänna ytorna i kök och vardagsrum en fin livsnerv.

Andréevägen 7B, Vättersnäs, Jönköpings kommun
Andréevägen 7B, Vättersnäs, Jönköpings kommun, bild 2
Andréevägen 7B, Vättersnäs, Jönköpings kommun, bild 3

Andréevägen 7B

Villa
Vättersnäs, Jönköpings kommun
Västanhem
3 750 000 kr
122 + 80 m²
5 rum
595 m² tomt

Det byggdes bättre förr. Rejälare, snyggare och mer helgjutet. Som här på Andréevägen i Vättersnäs. Ett lika välinvesterat som välplanerat hus med tre sovrum och ljusstarka sociala ytor nere i vinkel. Till och med kaminen i vardagsrummet går i vitt. I andra änden av huset öppnar du ut till det inglasade uterummet där istället solen värmer dig vår, sommar och höst. Huset är en mycket gedigen pjäs med murade väggar och gjutna valv, där även trappan är i solid betong, om än klädd i trä. Två garage, matkällare och stor tvättstuga räknas till biytorna, förutom ymniga förvaringslösningar i snedtaket en trappa upp. Huset pedantskött av både nuvarande och tidigare ägare. Gamla fiskbensparketten finslipad till perfektion. Och båda badrummen i fint skick, med dusch i det ena och kar i det andra. Köket håller samma nivå på skick och fason, och bjussar på stora arbetsytor. Samtliga vitvaror utbytta härom året. Alla fönster och terassdörrar i treglas, nya sedan några år tillbaka, och i källaren gör värmepumpen från IVT att du kan räkna med skön värme och sansade elräkningar. Det här ett boende där du inte behöver fundera så mycket. Bara att flytta rätt in och sätta fötterna i badtofflorna och släntra ner till Huskvarnas playa.

 • Premium
Nygatan 13, Jönköping Väster, Jönköpings kommun
 • Budgivning pågår
Nygatan 13, Jönköping Väster, Jönköpings kommun, bild 2
Nygatan 13, Jönköping Väster, Jönköpings kommun, bild 3

Nygatan 13

Lägenhet
Jönköping Väster, Jönköpings kommun
Västanhem
2 000 000 kr
58 m²
2 rum
vån 3/4
3 063 kr/mån
34 483 kr/m²

Ljusstarkt, vitbalanserat och alldeles underbart. Mer mitt i city är svårt att tänka sig att man kan bo på Väster. Ändå är det en ganska anonym fastighet och förening, som du mest förknippar med ett antal butiker och en restaurang i gatuplanet. Och just dessa affärslokaler har gjort att detta med åren blivit en förening med en ekonomi i elitserien, där de samlade lånen inte ligger på mer än 1 700 kr per kvadratmeter, vilket de flesta andra föreningar i stan bara kan drömma om. Livet i denna lägenhet är ljust och kommer vara ljust, även om klinkergolvet i hall och kök må vara mörkt. Lägenheten har fönstren riktade i tre väderstreck, bland annat ut över den stora takterassen. Samtliga ytor renoverats av nuvarande och tidigare ägare. Parkettgolvet i vardagsrum och sovrum original men varsamt finslipat och vaxat med svagt vitt pigment. Både kök och badrum i mycket trevligt skick. För takterassen gäller allemansrätt för medlemmarna, och du brukar den med hänsyn och respekt till dina grannar.

 • Premium
 • Uteplats
Runnavägen 4, Sveahäll, Jönköpings kommun

Runnavägen 4

Villa
Sveahäll, Jönköpings kommun
Västanhem
2 700 000 kr
83 + 30 m²
3 rum
545 m² tomt

Detta är så nära du kan komma en lägenhet, men ändå bo i eget hus. Allt i ett plan, och bara ett steg ner så kittlar gräset dina fötter. Och trädgården är lika lättskött som huset. Snålt i drift och omkostnader, och lätt att sätta sin prägel på både yta och funktion. Huset har haft en och samma ägare sedan byggåret i mitten av 1980-talet. Det enda som tillkommit är fjärrvärmen som håller elementen varma. Ett hus för det lilla hushållet som växer, eller för hushållet som krymper. Två bra sovrum – ett stort och ett större. Till och med för dig som drömmer om en omfattande renovering kommer det bli lätt. En rejäl stomme att utgå ifrån. Att bo på Runnavägen innebär också att du bor precis intill Dunkehallaleden som är en spännande led och stig som antingen tar dig vidare upp i skogarna runt Hallby och Axamosjön, eller ner utmed den skummande och brusande ån till Vätterstranden vid kanotklubben. Området ligger i skärningspunkten mellan Dalvik, Hisingsängen och Sveahäll. Ett eget runt kvarter där hus i samma stil, men i olika storlek och utförande, grupperar sig runt en stor grön allmänning. Huset ligger i innerkurvan och har bara grönt utanför den egna trädgården. Men ofta också glada barn som leker och skrattar i klätterställningen en bit bort.

Lundenvägen 8, Huskvarna - Lunden, Jönköpings kommun
Lundenvägen 8, Huskvarna - Lunden, Jönköpings kommun, bild 2
Lundenvägen 8, Huskvarna - Lunden, Jönköpings kommun, bild 3

Lundenvägen 8

Villa
Huskvarna - Lunden, Jönköpings kommun
Västanhem
7 500 000 kr
307 + 61 m²
9 rum
1 031 m² tomt

Det här är 1960-talet när det är som mest storslaget och gediget. Och som landat på en unik platå med svindlande vidvinkel över hela södra Vätterbygden. Huset med många fina originaldetaljer värda att bevara, bland annat ytterdörrar och garageportar i massiv teak, och platsbyggda bokhyllor från KA & Söner i Huskvarna. Men också stor frihet att skapa ett modernt uppdaterat hem precis efter ditt tycke och smak. Ett helgjutet hus – bokstavligt. Gjutet bjälklag och murade väggar. Tomten dessutom tydligt revirmarkerad mot både gatan och grannarna, bara kvällssolen har fri insyn. Huset ser rätt beskedligt ut från gatan, men det är ett väldigt stort hus om totalt 370 kvadratmeter bo- och biyta. Sociala sfärer både på entréplan och en trappa upp, och utsikten faktiskt ungefär samma både uppe och nere, tack vare ”skyltfönster” ut över Vättern. Fem eller sex sovrum lite hur du väljer att disponera huset som ägare nummer två, men det finns tveklöst potential för fler vid behov. Huset från början byggt för att kunna ha barnflicka eller hembiträde inneboende i separat del med tillgång till egen toalett etc. I framtiden kanske läge att hyra ut till en student, eller disponera som hemmakontor med egen ingång.

 • Premium
Lammgränd 15, Bränninge, Habo kommun
Lammgränd 15, Bränninge, Habo kommun, bild 2
Lammgränd 15, Bränninge, Habo kommun, bild 3

Lammgränd 15

Radhus
Bränninge, Habo kommun
Västanhem
2 250 000 kr
107 m²
5 rum
vån 1
5 975 kr/mån
21 028 kr/m²

Ett parhus är som ett radhus med garanterat gavelläge. Det innebär i detta fall fönster och ljus i tre väderstreck. Till och med i trappan upp möts du av tre ljuspunkter. Ett hus i så nära nyskick du kan komma. Kloka och behärskade materialval gör att du oavsett stil och smak kan släppa loss dina färgstarka önskningar i vilken riktning som helst. Det enda som sticker ut i grundläget är den blå dörren, som gör sig väldigt fint till den grå fasaden. Alla rummen har minst två fönster, de flesta går att öppna. Ett av sovrummen uppe har dessutom fransk balkong så att du kan vädra sängkläderna vackert. Huset har två badrum ett uppe och ett nere. Entréplanet helt ägnat åt familjens umgänge med varandra och med kompisar såklart i olika storlek. Ljus rätt igenom huskroppen tack vare tre fönster i dörren och ett sidostycke i glas dessutom som går hela vägen ner till golvet. Köket halvöppet kan man säga, gästerna slipper alltså full insyn i diskbaljan. Sovrummen är tre till antalet, en trappa upp med ett liten all-rums-area, som lätt kan bli ett ytterligare sov- eller arbetsrum om du behöver. Arkitekterna har lyckats bra även med trappan som fått slutna släta halvväggar uppe och nere.

 • Premium
 • Uteplats
 • Energieffektiv
Travgatan 1A, Torps Gård, Jönköpings kommun
Travgatan 1A, Torps Gård, Jönköpings kommun, bild 2
Travgatan 1A, Torps Gård, Jönköpings kommun, bild 3

Travgatan 1A

Radhus
Torps Gård, Jönköpings kommun
Västanhem
3 000 000 kr
113 m²
5 rum
vån 1/2
6 144 kr/mån
26 549 kr/m²

UNIKT ERBJUDANDE! Kraftigt prissänkt och fria tillval till ett värde över 200 000 kronor. Dessutom helt utan månadsavgifter under hela 2024! Men hello, you perfect radhus! Totalt nytt och smart planerat, lagom lättskött och förmånligt trevligt för både vardagsliv och fest. Är du sugen på ”landet nära stan” men utan snöskottning och trädgårdsskötsel? Något mer än lägenhet, med skogspromenader och lekplats utanför dörren. Då vill vi säga välkommen till Travgatan, längst upp på bergets topp i södra änden av Bankeryd. Huset är ett i raden i den svarta längan, med två välplanerade våningar som passar lika bra för familjen på tillväxt som för dig som vill skala ner. En trappa upp finns tre sovrum i olika storlek, badrum och allrum. Entréplan är socialt med kök och vardagsrum i öppen planlösning, plus badrum och tvättstuga. Från vardagsrummet går du direkt ut till din lilla täppa, i dagsläget bestående av en liten altan, gräsmatta och praktiskt förråd. Håll det enkelt och lättskött eller gör det till en mysig oas med planteringar och klätterväxter.

 • Premium
 • Uteplats
Per Hörbergs väg 6, Bymarken, Jönköpings kommun

Per Hörbergs väg 6

Villa
Bymarken, Jönköpings kommun
Västanhem
6 200 000 kr
206 + 73 m²
7 rum
377 m² tomt

Kan du föreställa dig 150 kubikmeter morgonljus? Nej, kanske inte helt lätt. Dessa fristående kedjehus på övre Bymarken kan uppfattas ganska blygsamma från gatan. Men skenet bedrar kan vi lova. Boytorna imponerar, särskilt i vardagsrummet, som mäter cirka 60 kvadrat. Och du stiger nästan rakt in i denna stora volym från den kringbyggda innergården. Rummet matas med ljus via stora glaspartier mot öster där solen har för vana att stiga upp. Trots att det gått cirka 50 år sedan byggåret känns detta hur modernt som helst. Kanske har det med att en arkitekt bott här en stor del av dessa år, och gjort varsamma uppdateringar och renoveringar under åren. Dessutom är bi-ytorna lika imponerande som bo-ytorna i detta fall, men rummen under jord gör sig inte riktigt lika bra på bild. Men eftersom källaren löper under hela garaget ut mot gatan, så blir väldigt mycket volym även här. Två sovrum uppe och två nere, gör huset redo för en stor familj med krav på extra svängrum. Allmänna ytor både uppe och nere, och trappan mitt i huset gör att flödet och kommunikationen i huset blir väldigt naturlig. Lägg till att nuvarande ägare satt en helglasad terrassdörr rakt nedanför trappan så att du även ser rätt ner i trädgården uppifrån. Det breda glaspartiet och balkongen vid kök och matplats är också arkitektens ljusa påfund.

 • Plus
Passgången 3, Torps Gård, Jönköpings kommun
Passgången 3, Torps Gård, Jönköpings kommun, bild 2
Passgången 3, Torps Gård, Jönköpings kommun, bild 3

Passgången 3

Radhus
Torps Gård, Jönköpings kommun
Västanhem
3 100 000 kr
113 m²
5 rum
vån 1/2
6 144 kr/mån
27 434 kr/m²

UNIKT ERBJUDANDE! Fria tillval till ett värde över 200 000 kronor. Men hello, you perfect radhus! Totalt nytt och smart planerat, lagom lättskött och förmånligt trevligt för både vardagsliv och fest. Är du sugen på ”landet nära stan” men utan snöskottning och trädgårdsskötsel? Något mer än lägenhet, med skogspromenader och lekplats utanför dörren. Då vill vi säga välkommen till Travgatan, längst upp på bergets topp i södra änden av Bankeryd. Huset är ett i raden i den svarta längan, med två välplanerade våningar som passar lika bra för familjen på tillväxt som för dig som vill skala ner. En trappa upp finns tre sovrum i olika storlek, badrum och allrum. Entréplan är socialt med kök och vardagsrum i öppen planlösning, plus badrum och tvättstuga. Från vardagsrummet går du direkt ut till din lilla täppa, i dagsläget bestående av en liten altan, gräsmatta och praktiskt förråd. Håll det enkelt och lättskött eller gör det till en mysig oas med planteringar och klätterväxter.

 • Premium
 • Uteplats
Hulukvarnsgatan 6B, Dunkehalla, Jönköpings kommun
 • Sön 5 maj kl 15:30

Hulukvarnsgatan 6B

Lägenhet
Dunkehalla, Jönköpings kommun
Västanhem
1 350 000 kr
50 m²
1.5 rum
vån 1/3
4 138 kr/mån
27 000 kr/m²

Dunkehallas dalgång är spännande året runt. Men alltid lite extra i slutet av april när markens grönska och trädens lövprakt exploderar. Redan så här i mars får den porlande strömfåran och fallets dova stämma komp av fågelsång i olika tempo och tonarter. Lägenheten i sig är väldigt trevlig. Ett rum och kök, men med en sovalkov där det till och med får plats en dubbelsäng vid behov. Nuvarande ägare har bott två här och är så fästa och rotade i dalen, att planen är att flytta in i lägenheten vägg i vägg som nyss var till salu. Att bo med vattnet så nära blir nämligen snabbt vanebildande. Detta är en förening med totalt 18 hushåll, vilket alltså inkluderar huset på andra sidan gårdsgruset. Lägenheten ligger i en mycket gammal industrifastighet byggd med tjocka timmerväggar, vilket visar sig inne i form av djupa fönsternischer bland annat. Att huset ligger så nära forsen innebar att vattenkraften kunde nyttjas effektivt. Lägenheten har två fönster mot vattnet och du kommer definitivt kunna sova med fönstret öppet mot forsen som ligger typ tre meter nedanför. Mot framsidan har du egen ytterdörr och egen veranda under tak. Perfekt för varsin fåtölj och två kalla öl.

 • Plus
 • Uteplats
Riddersbergs säteri 4, Riddersberg, Jönköpings kommun
Riddersbergs säteri 4, Riddersberg, Jönköpings kommun, bild 2
Riddersbergs säteri 4, Riddersberg, Jönköpings kommun, bild 3

Riddersbergs säteri 4

Lägenhet
Riddersberg, Jönköpings kommun
Västanhem
4 600 000 kr
130 m²
5 rum
vån 2/2
6 900 kr/mån
35 385 kr/m²

Ena timmen spegelblank, nästa stund svart och tvär. Här på Riddersbergs Säteri sköter sjön underhållningen, ofta med hjälp av släpljuset från den låga kvällssolen. Det fina med denna lägenhet är att du har fönster i tre väderstreck, och du får faktiskt ögonkontakt med vattnet från alla fönstren. Och till och med att solen kan landa på kudden samtidigt som du själv går till sängs på kvällen, lite beroende på var du ställer sängen. Fönstren genomgående lite extra höga så att de börjar precis där de malliga golvlisterna slutar på väggen. Vackert så. Lägenheten ligger en trappa upp i det som en gång var Säteriets restaurang och country-club på 1990-talet. Hela huset är byggt i en svag vinkel, vilket innebär att nästan alla rummen får en släng av denna asymmetri. Sen har du en hel del andra detaljer som gör detta, för utom storleken, till ett spännande boende. Fyra sovrum om du behöver, två toaletter och en sällskaplig del runt trappan som får ljuset att gå kors och tvärs genom rummet under dagen. Huset är i allo renoverat, även under ytan, sett till relevant brandskydd, ljudkrav och ventilation etc.

 • Premium
 • Balkong
Björnebergsvägen 15B, Bymarken, Jönköpings kommun

Björnebergsvägen 15B

Lägenhet
Bymarken, Jönköpings kommun
Västanhem
1 200 000 kr
32 m²
2 rum
vån 1/1
2 117 kr/mån
37 500 kr/m²

Husdrömmar kan vara hur små som helst, om bara känslan och detaljerna är rätt. Här har du tjugofyra kvadrat egen gårdsidyll med det lilla vardagsrummet, och den storslagna utsikten över Vättern. Vägg i väg har du dessutom ytterligare åtta kvadratmeter som för närvarande är oinredda, men som ingår i köpet. Utrymmet är delvis isolerat och kräver ganska liten insats för att bli rumsrent. Vips har ditt hus blivit en halv gång större och du får ett naturligt sovrum. Så behöver säng och soffa inte samsas i finrummet. Huset har närmare hundra år bakom sig, och ligger på gården till ett större bostadsrättshus på nedre Bymarken med ytterligare fem lägenheter. Hur framtiden ser ut för detta hus, ligger i mångt och mycket i dina händer. Här kan du flytta in direkt, och samtidigt förädla ditt boende succesivt och sätta din egen prägel på huset; givetvis i samråd med föreningens styrelse.

 • Uteplats

Visar alla 14