Nybyggnadsprojekt
Centrum - Aromalund

Centrum, Lund, Lunds kommun

AROMALUND – EN PLATS DÄR LIVET TILLÅTS VÄXA

Ett nytt centralt bostadskvarter i Lund tar form. En plats där vackra hem, gröna mötesplatser och äppelträd i blom skänker ett energigivande lugn samtidigt som stadens närliggande puls och utbud aldrig är långt borta. Med fyra olika bostadskaraktärer med syfte att attrahera olika smaker och behov välkomnas du till ett nytt sätt att leva i en vardag som är i takt med tiden. Just nu pågår försäljningen av Kvarter B om totalt 84 lägenheter.

Kvarter B – hjärtat i Aromalund
Kvarter B är ett u-format bostadskvarter med en variation av huskroppar i olika bredd och höjd på 4 – 6 våningsplan. Här skapas 5 trapphus med totalt 84 lägenheter på mellan ett och sex rum och kök, från 28 m2 upp till 209 m2 – där de flesta får utsikt i två eller fler väderstreck och många har balkong i söder- eller västerläge. Kvarteret hålls ihop med en subtil finstämdhet som ger en känsla av smakfull småskalighet – Aromalund, det lilla området mitt i stan, som en egen stadsdel med en mycket stark karaktär.

Nästan varje bostad är unik
Den arkitektoniska gestaltningen utgår från fyra olika bostadskaraktärer: Familjär funktion, Stilfull samvaro, Klassisk komposition och Kreativt koncept, där varje karaktär får olika planlösningar, attribut och utförande. Här skapas en äkta variation och hela 67 av de 84 lägenheterna är unika i sin gestaltning. 22 av lägenheterna är i etage eller har berikats med loft. Därmed är chansen stor att du väljer en lägenhet som inte liknar någon annan i huset. Varje trapphus får hiss, kvarterets gästlägenhet möjliggör besök och det privata parkeringsplanet under huset skapar trygghet för både bilar och cyklar. Du hittar lägenhetsväljaren på aromalund.se för tydlig översikt, bilder, detaljerad info, planskisser etc.

Utelivet i det nya kvarteret
Den vackra bostadsgården följer husets karaktärer och utformas som fyra olika rum som var och ett får sitt eget uttryck och formspråk vilket avspeglas i funktioner, material- och växtval. Stor vikt läggs på mötesplatser och det ska vara enkelt att träffas och umgås. Här finns gott om gemensamma ytor för både stora och små sällskap, samt ytor för lek, solbad, matlagning och vila. På gården återfinns också en komplementbyggnad som vi har valt att göra till gästlägenhet, innehållande sovrum, pentry och sällskapsrum. Tanken är att lägenheten nyttjas av tillfälliga besökare men det går förstås även bra att hålla tillställningar i byggnaden.

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Lund

5 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Fastighetsbyrån Lund

Andreas Hansen

Telefon: 070-774 89 75
E-post: [email protected]

Fastighetsbyrån Lund

Telefon: 046 - 12 49 90
E-post: [email protected]

Guider & Tips