Nybyggnadsprojekt
Brf Auktionskammaren

Varberg, Varbergs kommun

I brf Auktionskammaren, alldeles i närheten av Varbergs centralstation, bygger Derome 18 bostadsrätter med avstamp i historien. Här bor du i ett centralt kvarter som framöver får ett ännu bättre läge med fina gångstråk ner mot den nya stadsdelen Västerport och havet. I den vackra och gamla fabriksbyggnaden ska 18 nya bostadsrätter ta form. Mycket av den befintliga arkitekturen och äldre detaljer ska bevaras och invändigt ska originalkänslan återskapas.

Det var i slutet av 1920-talet den långsmala gula fabriksbyggnaden stod klar och Sofia Knutsons marmeladfabrik flyttade in. Här kokades stora mängder marmelad, saft och sylt av traktens frukt och bär. Under årens lopp har flera hyresgäster gjort sig hemmastadda här, men det är som auktionskammare den är mest känd för Varbergsborna. Under 25 år var detta en spektakulär marknadsplats där vackra oljemålningar och mässingsdurkslag fick nya ägare varje vecka.

Nu är det dags för den gamla fabriksbyggnaden att genomgå nästa förändring. Med stor varsamhet och respekt för kulturhistoriska värden ska vi skapa nya hem här. De nya lägenheterna varierar mellan ett till tre rum och kök med en boyta på 29-71 kvadratmeter och vår ambition är att återspegla detaljerna från 1920-talet i inredningen och materialvalen. Fokus har legat på att undersöka huset idag för att kunna återskapa samma känsla framåt. Med våra två utvalda inredningskoncept får du en varm, ombonad och tidstypisk bostad med själen omsorgsfullt bevarad.

3 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Bjurfors Varberg

Charlotte Hallberg

Telefon: 0729-933981
E-post: [email protected]

Bjurfors Varberg

Telefon: 0340-50 09 80
E-post: [email protected]

Guider & Tips