Nybyggnadsprojekt
BRF ViBoGård Vadstena

Vadstena kommun

Byggstart våren 2022!

Vill du vara med på resan till något väldigt spännande? I Vadstena planeras nu för ett boende utöver det vanliga där du kan njuta av livskvalitet!
ViBoGård - nu börjar resan mot något väldigt spännande som är på gång i vackra Vadstena. Nu finns här möjligheten för dig som är 50+ att göra intresseanmälan till en av de 36 bostadsrätterna med fantastisk livskvalitet. Det finns inget som är så nyttigt som socialt umgänge för hälsan! Här erbjuds man ett boende där det yttre sammanvävs med det inre - en gemensam vacker inre och yttre miljö med en överbyggd färdigmöblerad innergård - Växthuset - full av växtlighet och odlingar med plats för rekreation, samvaro och aktiviteter - så mycket som du själv vill. Vad sägs om yoga, vinprovning, quiz, tipspromenad - ja allt är möjligt och Trivsel/Friskvårdsgruppen ser till att det alltid är något roligt på gång! Utvändigt finns en stor trädgård med odlingar, motionsrunda, boulebana och grillplats - och vill du ta den lite längre rundan så ligger Tycklingerundan utanför entrén. Total yta för ViBoGårds eget område är ca 6500 m2. Bostäderna är välplanerade med genomgående ljus som ger härlig ljus och rymd. På första våningen har bostäderna en liten uteplats och på våning 2 och 3 balkonger. Samtliga lägenheter har ingång från loftgång som vetter mot det fina växthuset och hiss finns självklart i huset. ViBoGård är ett boendekoncept med en trygghetsskapande utformning där social samvaro, friskvård och odling står i fokus. Här kommer du känna trygghet, värme och skapa vänner för livet.

ETT GRÖNARE OCH GLADARE BOENDE
”Ett bra hus har en positiv inverkan på de som bor där men också på omgivningen och samhället.”
ViBoGård är ett boendekoncept och livsstilsboende för aktiva seniorer där vi på ett naturligt sätt har byggt in möjligheter till social samvaro, odling och friskvård. Med en bostadsrätt i ViBoGård slipper du både regn, rusk och kyla och får möjligheter till att odla såväl växter som gamla och nya vänner.

NYA VÄNNER, ODLING OCH FRISKVÅRD
I ViBoGård kan du leva och åldras med vänner och aktiviteter integrerade i boendet. Du väljer själv inriktningen och omfattningen på ditt engagemang. Lägenheterna har en entré in mot den gemensamma innergården samtidigt som du har en generös egen balkong ut mot det fria. Huset har både invändiga och utvändiga odlingsytor. Delnings- och kretsloppsekonomi är en självklarhet såväl som biologisk mångfald.

HUSET
Huset består av 36 lägenheter i två huskroppar fördelade på tre våningsplan. Mellan husen ligger en 670 kvm stor överglasad innergård som är växthuset och hjärtat i ViBoGård. I växthuset finns ett gårdshus med köksutrustning och aktivitetsytor. Det finns även ett övernattningsrum med tillhörande dusch och WC för långväga gäster. Förråd och parkeringsplatser finns i anslutning till entréhuset.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gårdshuset
Gemensamhetslokalen ligger med en sida vänd in mot det väderskyddade växthuset med öppningsbara vikpartier och en utvändig sida mot det fria. Den utvändiga stensatta uteplatsen är avsedd för middagar och uteaktiviteter.

Övernattningsrummet
I entréhuset en trappa upp på plan 1 finns det möblerade övernattningsrummet för långväga gäster utrustat med pentry, dusch och WC.

Friskvårds- och aktivitetsytan
Vid gårdshuset i anslutning till glasgaveln ligger en friskvårds- och aktivitetsyta där en rad aktiviteter kan utövas såsom qigong, yoga eller dans. Ytan lämpar sig även för crosstrainer, motionscyk

9 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Motala

Charlotta Dufmats

Telefon: 070-721 01 91
E-post: [email protected]

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Motala

Telefon: 0141-10 98 50
E-post: [email protected]