Nybyggnadsprojekt
Telegrafberget - Fyrhusen

Telegrafberget, Nacka kommun

Vi bygger 66 lägenheter i HSB brf Fyrhusen. Med närhet till vattnet och Skarpnäs vackra naturreservat blir det här ett boende där du har möjlighet att verkligen njuta av naturen och vattnet.

Fyrhus med skärgårdskänsla
Fem roströda huskroppar placerade i olika riktning, stora panoramafönster och båtar som passerar utanför fönstret. I skymningen kastar ljuset från de 66 lägenheterna ett sken över vattnet som nästan ger en känsla av att det ligger en fyr där uppe på toppen av Telegrafberget. Då gör HSB brf Fyrhusen skäl för sitt namn.

Läget är helt unikt, med skärgårdskänsla och en fantastisk vy över Stockholms inlopp. De flesta lägenheter har sjöutsikt. Här spanar du ut över den passerande båttrafiken samtidigt som du avnjuter din middag i kvällssolen. Högst upp har lägenheterna rejält tilltagna terrasser, lite längre ner stora inglasade balkonger och på bottenplan mot gården egna uteplatser.

Telegrafberget ligger avskilt, omgärdat av Skarpnäs vackra naturreservat. Här infinner sig lugnet och du kopplar snabbt bort storstadens stress och jäkt. Skulle stadens puls ändå locka är du där på drygt 20 minuter med bil. Kollektivt åker du SL-buss och blir planerna på en sjöbuss verklighet bjuder du i stället dig själv på lite vardagslyx med en båtfärd in till city. Med Sjövägen är avståndet kort.

Många mötesplatser
I Fyrhusen är livskvalitet och trivsel i fokus och det finns många ytor att mötas på. Ta gångbron över till grannföreningen brf Kajen och umgås med dina grannar på den gemensamma takterrassen eller varför inte ett besök i relaxavdelningen och bastun. Vill du hellre vistas i pergolans svalkande skugga tar du hissen ner till innergården. När du har långväga gäster bokar du gästlägenheten som har både kök och badrum. Här finns också en gemensam grovtvättstuga.

Vid kajen nedanför husen syns äldre k-märkta byggnader i rött tegel. De kommer att bevaras och nyttjas som kommersiella lokaler. Där planeras även en restaurang och en småbåtshamn med båtplatser för ett aktivt båtliv.

Arkitektur med industriell känsla
Genom att rita husen så att de blir ett med bergets form tar arkitekterna vara på den ursprungliga terrängen och minimerar ingreppet i naturen. Fasaderna får en snygg roströd kulör. Det ger en lite rå och industriell arkitektonisk stil, som associerar till områdets historia och de rostiga cisterner som tidigare stod på platsen.

Lägenheterna är från två till fem rum och kök, alla med öppen planlösning. Den som vill ha ett större vardagsrum istället för ett extra sovrum väljer kostnadsfritt bort en vägg och skapar ett boende med ännu mer ljus och rymd.

Designade inredningskoncept
Design och funktion är ledord för vår inredare som har tagit fram tre köksstilar. Det vita köket är klassiskt, det gråa är ett populärt val och det lindblomsgröna skapar en varm, trendig känsla.

Badrummen får en neutral stil i vitt och grått som ger lång livslängd. Med de färdiga designkoncepten får du ett stilrent hem där färg och form harmonierar. Du kan även göra egna tillval.

Välkommen till Fyrhusen!

Läs mer om HSBs nyproduktion i Stockholm
Läs mer om HSBs nyproduktion i Nacka

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

23 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos HSB Bostad AB

Anna Ornelius

Telefon: 010-442 02 78
E-post: [email protected]

HSB Bostad AB

Telefon: 010-442 02 10
E-post: [email protected]

Guider & Tips