Nybyggnadsprojekt
Välkommen till Brf Furuhaga i Leksand!

Leksand, Leksands kommun

Välkommen till Brf Furuhaga i Leksand!

Nu kan vi stolta presentera BRF Furuhaga, 11 st välplanerade bostadsrättslägenheter med hög standard och centralt läge i Leksand med närhet till centrum, aktiviteter, evenemang och natur.

En anrik fastighet med unik historia och fantastiskt läge. Här blandas den moderna och öppna planlösningen med inredning och materialval som harmoniserar med den anrika historien i det befintliga huset. I alla större lägenheter (3rok och 4 rok) kommer det dessutom finnas braskamin och/eller kakelugn.

Säljstart för bostadsrätterna sker 25 januari 2021. Först till kvarn enligt kölista via intresseanmälan (intresseanmälan sker via annonsen). Inflyttning är planerad till kvartal 4 2021.

LÄGENHETSFÖRDELNING:
Föreningen kommer att innehålla totalt 11 stycken lägenheter i olika storlekar. Det befintliga huset (byggnad A) innehåller 7 lägenheter fördelat på 2 RoK på 50 kvm och 3 RoK på 85-113 kvm. De två nya fristående byggnaderna (byggnad B och C) innehåller 4 stycken 4 rok på vardera 110 kvm och i två plan.

I alla större lägenheter (3rok och 4 rok) kommer det finnas braskamin och/eller kakelugn. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en ljus och luftig känsla. Köksinredning och övriga materialval är noga utvalda och bidrar till den höga standarden på lägenheten.

UTEPLATS/BALKONG/TILLGÄNGLIGHET:
Samtliga stora lägenheter (3rok och 4rok) har tillgång till balkong eller uteplats. Hiss i det befintliga huset (byggnad A) gör att lägenheterna blir lättillgängliga.

FÖRRÅD/PARKERING:
Lägenhetsförråd för alla lägenheter finner du i källaren på befintliga byggnaden (byggnad A). På gården kommer det förutom trivselytor att finnas fristående miljörum och parkeringsplatser med motorvärmare. Även fyra laddstolpar kommer att finnas (fördelas enligt separat kösystem/intresselista).

TV/INTERNET
Fastigheten kommer att vara fiberansluten vilket ger möjlighet att koppla in TV, internet och telefon via bredbandsanslutning.

PROCESSEN - så här går det till:

INTRESSEANMÄLAN
Man meddelar intresse till Svensk Fastighetsförmedling i Leksand. Ange kontaktuppgifter samt vilket lägenhetsnummer som är av intresse.

FÖRHANDSAVTAL
Bindande förhandsavtal upprättas. Inget förskott betalas utan hela insatsen betalas vid inflyttning. Förhandsavtal kan tecknas från den 25/1-2021 i samband med säljstarten.

EKONOMISK PLAN
Den ekonomiska planen är en beskrivning av de ekonomiska villkoren för bostadsrättsföreningen. Den upprättas enligt bostadsrättslagen, vilket innebär att den granskas av oberoende experter och ligger till grund för Bolagsverkets tillstånd att ta ut insatser och eventuella upplåtelseavgifter.

UPPLÅTELSEAVTAL
När bostadsrättsföreningens ekonomiska plan registrerats hos Bolagsverket och föreningen erhållit tillstånd att upplåta bostadsrätter kommer upplåtelseavtal att tecknas.
Innan föreningen skriver under upplåtelseavtalet skall den pröva om Du kan godtagas som medlem i föreningen. Prövningen är en kontroll av Din ekonomi och allmänna betalningsförmåga. Insatser, andelstal och månadsavgifter kommer att framgå av den ekonomiska planen.

SLUTBETALNING
Slutbetalning av insatser skall ske i samband med tillträdesdagen. Kvitto eller motsvarande verifikat skall uppvisas i samband med utkvittering av nycklar mm till bostaden.

LAGFART & PANTBREV
Vid köp av bostadsrätt tillkommer ingen kostnad för varken lagfart eller uttag av nya pantbrev.

7 lediga bostäder

Bostad Storlek Pris

Läs mer om projektet hos Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Åsa Danielsson

Telefon: 0247-77 13 03
E-post: [email protected]

Svensk Fastighetsförmedling Leksand

Telefon: 0247-155 00
E-post: [email protected]

Guider & Tips