6. Visning av bostaden

Annonsen är ute och det är dags att visa upp din bostad. Mäklaren lägger upp planen för hur många visningar ni ska ha och när. Och är sedan ansvarig person på plats, med en lista där alla besökare skriver upp sig.

Du som säljer är inte med på visningen, utan det är mäklaren som sköter den – ifall du inte säljer bostaden själv förstås.

I avsnittet Styla inför fotograferingen hittar du en guide över vad du som säljare kan göra för att visa upp din bostad bästa sätt på visningen.

Tre typer av visningar

  1. Förhandsvisning Vissa mäklare anordnar förhandsvisningar innan den öppna visningen. Hör med din mäklare om vilken strategi ni ska ha för just din bostad.
  2. Öppen visning Den vanligaste varianten, som innebär att det är öppet hus under en viss tid och att vem som helst får komma.
  3. Privat visning Ibland vill man som säljare inte ha öppen visning av bostaden. Då får spekulanterna föranmäla sig till mäklaren som sedan ordnar en privat visning. Även spekulanter som missat den öppna visningen eller som vill titta på bostaden igen brukar kunna boka en privat visning.

Om något går sönder på visningen

Kolla med din mäklare. Du som säljare är ansvarig för dina tillhörigheter eftersom du öppnat upp ditt hem och “bjudit in” spekulanterna. Skulle något gå sönder eller försvinna under visningen räcker det inte med vanlig hemförsäkring.

Sälja bostad