Hemnets logoBostäder i Sverige

Barcelona med barnen!

Full av historiska parker, interaktiva museer och fartfyllda nöjesfält är den spanska kuststaden Barcelona riktigt barnvänlig – här är några attraktioner som passar hela familjen.

Cosmocaixa

Det röda tegelhus som uppfördes som ett blindsjukhus i slutet av 1800-talet rymmer idag ett megamodernt vetenskapligt museum. Med gott om plats för en replika av Amazonas regnskog, planetarium, flera interaktiva miljöer och ett ljudteleskop. Upptäck museet på egen hand eller med guide, men se till att boka in aktiviteter i förväg, såsom ¡Toca, toca!-utställningen där du får träffa och klappa spännande djur som sköldpaddor, krokodiler, spindlar och ormar i sitt eget ekosystem.

Avinguda del Tibidabo, cosmocaixa.es

Parc d'Atraccions Tibidabo

Det är inte helt fel att ett av landets äldsta nöjesfält ligger på Barcelonas högsta punkt, Tibidabo. Från tivolits nostalgiska pariserhjul, som snurrat sedan 1921, äger man en oslagbar vy över staden, kläm in en åktur i solnedgången för att maxa upplevelsen. Makalös vy kan man också få i Avió, den första flygsimulatorn från 1928, som är parkens kanske mest uppmärksammade attraktion. Här finns också dockteatrar, radiobilar och småbarnskaruseller som garanterar kittlingar i maggropen. Det går en direktbuss från centrala Barcelona, ett enkelt transportsätt till en annars ganska oåtkomlig pärla.

Cami del Cel, Plaça Tibidabo 3-4, tibidabo.cat

Poble Espanyol

Förflyttas till landets forna tider i denna spanska by som skapades inför världsutställningen 1929. Som Barcelonas svar på Skansen kan du här strosa runt bland hus och torg från olika tidseror och uppleva såväl urgammal som modern konst, kurser i traditionella hantverk och uppträdanden – allt anpassat för en ung publik. Flera aktiviteter för barn anordnas, såsom konserter, teaterföreställningar och interaktiva workshops – kolla upp det aktuella schemat online inför ditt besök. Avsluta med en promenad i den häftiga, skulpturtäta trädgården för ett magiskt möte mellan konst och natur.

Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia 13, poble-espanyol.com

El Ingenio

Barcelonas mest klassiska leksaks- och trolleributik på Carrer d’en Rauric 6 är ett självklart souvenirstopp för både stora och små. Storhuvade capgrossos i papier mâché, klassiska figurer som ofta uppträder under stadens traditionsenliga firanden, lockar många nyfikna besökare. Men utöver dessa lokala maskotar finns så klart gott om masker, dockor, leksaker och karnevalsprylar att fylla resväskorna med.

Carrer d’en Rauric 6

L’Aquàrium de Barcelona

I hamnen vid Port Vell ligger ett av Europas största akvarium. Här får man hälsa på tusentals färgstarka fiskar, söta pingviner, spännande pirayor, gulliga sjöhästar och nyfikna bläckfiskar. Men den mest storslagna upplevelsen är ändå Ocenarium – undervattentunneln i glas där man, genom att transporteras på ett rullband, omges av ståtliga hajar och andra fiskarter. Tillsammans med en dykare finns det också möjlighet att ta på sig våtdräkten och komma ännu närmare – för den som vågar. Ett tips är att köpa biljetter online till rabatterat pris.

Moll d'Espanya, del Port Vell, s/n, aquariumbcn.com

Museu de la Xocolata

Barcelonas chokladmuseum är en lika smarrig som lärorik upplevelse. En dröm för den som vill prova på chokladfyllda aktiviteter – som att röra, lukta och smaka på flytande choklad eller lära sig att göra chokladskulpturer. Medan barnen befinner sig i chokladparadiset kan de vuxna få en crash course i chokladens europeiska historia, lära sig om dess välgörande egenskaper och varför just choklad spelat en stor roll i Barcelonas ekonomiska och sociala struktur. Säkra platser i förväg genom att boka in dina favoritaktiviteter online.

Carrer del Comerç, 36, museuxocolata.cat

 

Fler artiklar om Spanien

Mäklarkontor i Spanien

Malaga

Classic Living Estates

Classic Living Estates

Classic Living Estates förmedlar Classic Livings egna projekt i Málaga centrum - historiska byggnader som vi förvandlar till moderna bostäder med hög kvalitet – annan nyproduktion samt begagnade bostäder med bra lägen i Málaga stad med omnejd. Vi är professionella, transparenta och tillförlitliga med 100% kundfokus. Välkomna till Málaga!

Fastighetsbyrån

Malaga C

Malaga är staden där du får uppleva kombinationen stadspuls och strandliv, för dig som gillar solkusten är detta knutpunkten och trevligheten själv! Oavsett årstid kommer du att hitta massor med spännande aktiviteter. Stadskärnan bjuder på fantastisk vacker arkitektur, ett rikt kulturliv samt ett brett gastronomiskt utbud.

Balearerna

Fastighetsbyrån

Palma de Mallorca

Imponerande berg, storstad, hav och stränder - så kan man kort sammanfatta Mallorca. Det är lätt att förstå vår fascination och kärlek till det vackra och mångsidiga Mallorca då ön har något för alla. Genom vårt breda kontaktnät, erfarenhet och goda lokalkännedom, säkerhetsställer vi att ditt köp genomförs på ett tryggt och smidigt sätt.

Murcia

Fastighetsbyrån

Mar Menor Murcia

Mar Menor Murcia ligger i närheten av både Alicantes flygplats och Torrevieja stad, med både Europas största saltvattenslagun och medelhavet så har man över 250 km kust med prisvärda fastigheter över 3000 soltimmar och årlig medeltemperatur på 18°C. Golf, Sol & Bad, Kultur, Vingårdar, Storstadspuls är några av dragkrafterna till denna gömda pärla.

Kanarieöarna

Fastighetsbyrån

Gran Canaria - San Agustín

Fastighetsbyrån på Gran Canaria erbjuder bostäder över hela ön, från det pulserande livet i Las Palmas med en av världens bästa storstads-stränder till den pittoreska fiskebyn Mogán med blomstrande gränder som tagna från Venedig. Vi på kontoret bor alla på ön sedan lång tid tillbaka och har god lokal förankring i den kanariska livsstilen.

Andalusien

Fastighetsbyrån

Estepona

Estepona är en kommun mellan Marbella och Manilva med fantastiska och välskötta stränder och trots turismen har området med sina stränder och sitt kulturliv, behållit den andalusiska charmen. Fastighetsbyråns mäklare i Estepona är ett härligt gäng med lång erfarenhet och mångårig kunskap om området och hjälper dig gärna hitta ditt drömboende!

Fastighetsbyrån

Fuengirola

Välkommen till Fastighetsbyrån i Fuengirola! Vi tror på lokal närvaro, därför både bor och jobbar våra mäklare i Fuengirola. Med en god kännedom om hjälper vi dig att hitta ditt drömboende. Vi är med dig genom hela processen, från start till mål. Välkommen till oss på Fastighetsbyrån Fuengirola!

Fastighetsbyrån

Marbella - Nueva Andalucia

Marbella kommun har nästan allt du kan önska dig. Med sina 150 000 invånare och 130 olika nationaliteter finns en känsla av lyx och flärd och en kosmopolitisk känsla som blandas med det äkta, traditionellt spanska. Våra mäklare i Marbella har god lokalkännedom för att hjälpa dig att hitta din drömbostad och finns vid din sida genom hela affären.

Fastighetsbyrån

Nerja

Charmiga Nerja ligger i mycket natursköna omgivningar på östra Costa del Sol, ca en timme från flygplatsen. Atmosfären i Nerja är lugn och avslappnad och här har många, inte minst svenskar, hittat sitt drömboende i Spanien. Fastighetsbyrån har kontor i Nerja sedan 2011 och stor kunskap om den lokala bostadsmarknaden. Välkomna att höra av er!

Fastighetsbyrån

Torre del Mar

Vill du bo i ett charmigt, expansivt och mycket spanskt område med subtropiskt klimat? Kombinera skidåkning och solande? Bo nära Malaga och flygplatsen? Vi hjälper dig att realisera drömmen om ett boende i vackra Andalusien och vi har alla typer av bostäder till ett jämförelsevis bra pris. Varmt välkomna till oss på kontoret i Torre del Mar!

Katalonien

Fastighetsbyrån

Barcelona C

Barcelona är en fantastisk stad att besöka tack vare dess arkitektur av Gaudí som har omvandlat staden till en av turisternas favoritdestination. Vårt mål är att dessa besökare blir våra kunder och uppfylla deras dröm genom att hitta deras drömbostad. Vårt kontor ligger i hjärtat av Barcelona. Besök oss gärna på kontoret och träffa ett glatt gäng!

Valencia

Fastighetsbyrån

Alicante C/Gran Alacant

Alicante är provinshuvudstad på Costa Blanca kusten här finns ett obegränsat utbud av allt. En spännande blandning av spansk kulturhistoria, vackra hamnar, shopping och fantastisk mat. Våra mäklare i Alicante sätter ett stort värde i att du ska känna dig väl omhändertagen och få en trygg bostadsaffär tillsammans med oss.

Fastighetsbyrån

Altea/Benidorm

Välkomna till Alicanteprovinsens största semesterparadis som sträcker sig från Villajoyosa söder om Benidorm, hela vägen upp till Denia. Vårt starka team består av mycket erfarna och engagerade mäklare sedan starten 2008. Här finner du vackra områden med mycket liv och rörelse året runt.

Hammarlund Homes

Costa Blanca

Costa Blanca (spanska, betyder "vita kusten") är ett kustområde som tillhör provinsen Alicante i Valenciaregionen på Spaniens sydöstra kust. Världshälsoorganisationen, WHO, klassar kustremsan som en av de mest hälsosamma platserna i världen att bo på. Reumatiker och andra med värk- muskel- eller ledbesvär mår bättre på Costa Blanca. Här skiner solen 320 dagar om året och det behagliga klimatet ger dig energi att utnyttja områdets alla möjligheter.

Fastighetsbyrån

Torrevieja

Torrevieja med omnejd har fina stränder - några i direkt anslutning till stadskärnan. Vi finner mysiga restauranger, trevliga hamnar, ett levande dag- och nattliv och vackra naturreservat vid saltsjöarna. Dessutom bra service hela året om och ett flertal båthamnar och golfbanor. Våra mäklare vill ge er – mer än en bostad, ett hem en livsstil!