Hemnets logoBostäder i Sverige

Här är det bäst att bo i Portugal

Var i Portugal är bäst att bo? Den frågan ställde sig den portugisiska bostadssajten Imovirtual och tog fram en topplista utifrån en stor mängd parametrar.

En av de svåraste frågorna inför ett bostadsköp utomlands är att hitta rätt plats att köpa på. Enligt mäklare är det ofta så att spekulanter köper bostad någon helt annanstans än där de faktiskt planerade från början. Orsaken är att när spekulanterna väl besökt olika områden på plats har de identifierat saker som fått dem att ändra sig.

I sin djupdykning har Imovirtual bland annat tittat på genomsnittet för bland annat bostadshyra, mängden skolor, brottslighet, läkare, vackra stränder och mängden regn per år. Utifrån den data de samlat har varje ort fått ett betyg.

Östaden fick bäst resultat

I topp hamnade Funchal, en stad i den portugisiska ögruppen Madeira. Hög snitttemperatur och lite regn var två avgörande faktorer som gav staden en topplacering. På andra plats hamnade Coimbra, en anrik universitetsstad i landets norra delar. Universitetet är ett av de äldsta i Europa och lockar studenter från hela världen.

En detalj värd att lyfta är att ingen ort längs Algarvekusten, som är mycket populär bland svenska bostadsköpare, tog en plats på topp 24.

Topp 5, bäst platser att bo på i Portugal, enligt Imovirtual:

1. Funchal

2. Coimbra

3. Almada

4. Vila Nova de Gaia

5. Seixal

Fler artiklar om Portugal

Mäklarkontor i Portugal

Algarve

Fastighetsbyrån

Albufeira/Vilamoura - Fastighetsbyrån

Albufeira är en av huvudorterna i centrala Algarve som lever året runt med restauranger, golfbanor och välkända stränder. Våra mäklare i Albufeira/Vilamoura sätter ett stort värde i att du ska kännna dig väl omhändertagen och ha en trygg bostadsaffär tilsammans med oss.

Fastighetsbyrån

Lagos - Fastighetsbyrån

Lagos är en historisk stad som är präglad av närheten till havet och som är full av liv året om med restauranger, golfbanor, marina och fina stränder. Läget gör Lagos till den perfekta utgångspunkten för att utforska de västra delarna av Algarve och centralt i trevliga Lagos hittar du Fastighetsbyråns mäklare.

Fastighetsbyrån

Tavira - Fastighetsbyrån

Tavira, den vackra staden i Algarve, fylld med spännande historia redan från romarnas tid.  Genuint portugisisk med pittoreska torg och kullerstensgator och har allt du behöver för ett bekymmersfritt boende. Våra engagerade mäklare vill alltid ge dig den bästa möjliga upplevelsen på din väg mot drömbostaden i Tavira. Vi är på din sida – hela vägen.