Hemnets logoBostäder i Sverige

Miniguide – rätt på Rhodos

Turistmagneten Rhodos är som bäst tidigt på våren eller under senhösten. Detta är våra fem favoriter på guden Helios favoritö, långt bortom charterträngsel.

Kókkini

Antikhotell

Kókkini Porta Rossa, Rhodos stad

Som ett historiskt museum, fast hemtrevligt. Paret Angela och Nikos gömställe igamla stan är en antikvitetsfylld före detta riddarbostad från 1300-talet med sex högromantiska sviter. Allt inrett av ägarna, som anmärkningsvärt nog inte har någon designbakgrund. Men med passion och ett osvikligt sinne för detaljer kommer man långt. De besitter dessutom en enorm kunskap om Rhodos som de gärna delar med sig av, såväl muntligt som skriftligt i den ipad som ingår i alla rum. I den lummiga innergården serverar Angela en gudomlig frukost, och har du tur spelar sonen stillsam jazz på flygeln.

Sole Giaguaro

Foodiefavoriten

Sole Giaguaro

Lachania

Den Puglia-födde kocken Giovanni Scaraggi hämtade både namn och inspiration från Italo Calvinos roman ”Under jaguarsolen” – om ett ungt par som utforskar Mexiko genom djärv mat – när han skapade krogen Sole Giaguaro i byn Lachania. Och visst kan menyn betraktas som djärv. I ett vackert renoverat hem med två innergårdar har den före detta Nomakocken hittat en spännande balans mellan japanska influenser, moderna tekniker och närodlat i säsong som snabbt blivit en foodiefavorit. Missa framförallt inte hans sjögräs-rimmade bifftartar med yuzujuice och hemgjorda tortelli fylld med ricotta och nduja.

10GR

Vinkällare

10GR

Rhodos stad

Några lokala oenofiler visste precis vad de gjorde när de tog över ett tvåtusenårigt källarvalv, som tidigare fungerat som spannmålslager, och gjorde om det till Rhodos mest välsorterade vinbar. Lite drygt ett år senare flockas konnässörerna i den atmosfäriska miljön där det serveras uppemot 170 olika grekiska viner, ofta från småskaliga producenter. Merparten av Rhodos vinmakare finns representerade, så även den unika Thalassitis från Santorini som lagras i vattnet utanför ön. För den som inte kan få nog av grekiska övärldens druvor har 10GR nyligen utökat med en liten hotelldel, med tio individuellt inredda rum.

Melétē Craft Beer Bar

Ölpassion

Melétē Craft Beer Bar

Rhodos stad

Danske ölfantasten och hembryggaren Marcell Davidsen jobbade som kock i Köpenhamn när han plötsligt upptäckte Greklands växande intresse för hantverksöl och bestämde sig för att flytta till Rhodos och öppna ölbar. Beslutet att endast servera noga utvalda drycker från mikrobryggerier var helt rätt, och idag lockar den lilla, romantiska baren alla slags ölkännare som vill smaka sig genom Davidsens utbud av pale ale, stout, IPA och lambic. Merparten kommer från Grekland – missa inte den tropiska ölen med ingefära – och med en och annan excentrisk import, som estnisk IPA-milkshake med vattenmelon.

 

To Marouli

Veganhöjdare

To Marouli

Rhodos stad

Rhodos har aldrig betraktats som ett veganparadis, men med To Marouli blåser nya, köttfria vindar i gamla stans gränder. I en charmig, lilamålad lokal lagar Mara Martinotti läckerheter som får de flesta att bli veganer (åtminstone för en lunch). Menyn byts ut dagligen, men om du har tur finns hennes pannkakor med vegansk fetaost, körsbärstomater och spirulina, eller grillad aubergine med vegansk mozarella och parmesan, kapris och kryddig tofu. Heta, soliga dagar är som gjorda för den iskalla rödbets- och kokossoppan, och den som vill laga Maras specialiteter hemma köper hennes kokbok på vägen ut.

Fler artiklar om Grekland

Mäklarkontor i Grekland

Hela Grekland

Svenska Mäklarhuset

Svenska Mäklarhuset Grekland

Välkommen till din svenska mäklare i Grekland. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att sälja bostäder och som kund hos Svenska Mäklarhuset får du trygghet genom hela köpet och vi finns vid din sida genom hela köpet. Vi hjälper dig inte bara att hitta din drömbostad, utan även med juridisk rådgivning, finansieringshjälp samt inredning, renovering och design. Kontakta oss helt utan förpliktelse, det kan bli starten på ditt nya Greklandsboende. Vi erbjuder även våra kunder att komma och träffa oss på vårt Utlandskontor i centrala Stockholm.