hero-image

Grekland

Kan du knappt vänta till att få vandra längs trånga gator med kritvita hus eller att blicka ut över det varma och blåa medelhavet? Grekland är många svenskars pärla i Europa, men att köpa hus i Grekland kräver kunskap. Vilken tur att Hemnet Utland finns!

Att köpa ett hus i Grekland är inte mer komplicerat än att köpa i Spanien eller Portugal. Men det är viktigt att ta hjälp av någon som kan den lokala marknaden, kulturen och regelverket. En svensktalande mäklare kan hjälpa till att guida dig genom en affär.

Det bor drygt 3 000 svenskar i Grekland, men antalet har minskat något de senaste tio åren. Exakt hur många som äger en bostad i landet är svårt att säga, men det är tydligt att intresset för en bostad i landet är stort.

Oavsett var i världen du köper en bostad är det viktigt känna till att det är stora skillnader i hur banker och bostadsmarknader fungerar. Visste du till exempel att ute i Europa är det ovanligt med bostadsrätter, istället är det ägarlägenheter som dominerar.

Detta är Grekland:

  • Huvudstaden är Aten.

  • Det bor drygt 11 miljoner personer i Grekland.

  • Det är en republik.

  • Det bor cirka 3 000 svenskar i Grekland.

  • Medeltemperaturen i Aten juli är 27,7 grader.

Artiklar

Hitta mäklarkontor

Hela Grekland

Svenska Mäklarhuset

Svenska Mäklarhuset Grekland

Välkommen till din svenska mäklare i Grekland. Vi har mer än 30 års erfarenhet av att sälja bostäder och som kund hos Svenska Mäklarhuset får du trygghet genom hela köpet och vi finns vid din sida genom hela köpet. Vi hjälper dig inte bara att hitta din drömbostad, utan även med juridisk rådgivning, finansieringshjälp samt inredning, renovering och design. Kontakta oss helt utan förpliktelse, det kan bli starten på ditt nya Greklandsboende. Vi erbjuder även våra kunder att komma och träffa oss på vårt Utlandskontor i centrala Stockholm.

Läs mer på hemsidan

Vill du synas här?

Kontakta Hemnet Utland