Hemnets logoBostäder i Sverige

Grekland

Kan du knappt vänta till att få vandra längs trånga gator med kritvita hus eller att blicka ut över det varma och blåa medelhavet? Grekland är många svenskars pärla i Europa, men att köpa hus i Grekland kräver kunskap. Vilken tur att Hemnet Utland finns!

Att köpa ett hus i Grekland är inte mer komplicerat än att köpa i Spanien eller Portugal. Men det är viktigt att ta hjälp av någon som kan den lokala marknaden, kulturen och regelverket. En svensktalande mäklare kan hjälpa till att guida dig genom en affär.

Det bor drygt 3 000 svenskar i Grekland, men antalet har minskat något de senaste tio åren. Exakt hur många som äger en bostad i landet är svårt att säga, men det är tydligt att intresset för en bostad i landet är stort.

Oavsett var i världen du köper en bostad är det viktigt känna till att det är stora skillnader i hur banker och bostadsmarknader fungerar. Visste du till exempel att ute i Europa är det ovanligt med bostadsrätter, istället är det ägarlägenheter som dominerar.

Detta är Grekland:

  • Huvudstaden är Aten.

  • Det bor drygt 11 miljoner personer i Grekland.

  • Det är en republik.

  • Det bor cirka 3 000 svenskar i Grekland.

  • Medeltemperaturen i Aten juli är 27,7 grader.

Artiklar

Hitta mäklarkontor

Hela Grekland

Fastsyd

Grekland - Fastsyd

Äntligen - Svensk vägledning vid fastighetsköp i Grekland! Våra konsulter bor och jobbar i Grekland, specialiserade på de Egeiska öarna som erbjuder det bästa av det grekiska landskapet med variation av alltifrån ett levande nattliv, topp restauranger och barer, fritidsaktiviteter - till stillhet och orörda platser. Grekland har så gott som allt du kan önska dig. Höga berg, djupa dalar, ett av världens vackraste och säkraste hav - och oemotståndliga stränder! En unik omgivning som erbjuder fastigheter till konkurrenskraftiga priser och bra investeringsmöjligheter. Eftersom vår kunskap är bred och vi vet att det kan vara svårt att hitta rätt, hjälper vi dig självklart gärna om du önskar rådgivning om andra platser i landet också. Vi hjälper dig genom hela affären, när du vill köpa hus eller tomt och bygga ditt alldeles eget paradis.

Vill du synas här?

Kontakta Hemnet Utland