Rekordmånga söker sig till Hemnet

Allt fler söker sig till Hemnet, under april ökade besöken på Hemnet med 17 procent i jämförelse med motsvarande period förra året. Totalt handlar det om 62 miljoner besök i april, viket innebär rekord. Det är verkligen rekordsiffror, säger vd Cecilia Beck-Friis.

Gör som över 50 000 redan gjort – få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg varje vecka.

Varje månad besöker miljontals svenskar Hemnet. Att intresse ligger på rekordnivåer just nu har flera orsaker, menar Cecilia Beck-Friis.– Dels tror jag att det i osäkra tider finns ett intresse för att hålla koll på marknaden, dels att intresset för hem ökar generellt när många tillbringar mycket tid hemma , säger hon i en intervju med Dagens industri. – Man vill helt enkelt hålla koll på hur värdet på ens bostad står sig och vad man skulle ha råd med om man skulle vilja eller behöva flytta. Att sedan intresset för hem är stort ser man exempel på även på andra håll, som att bygghandeln blomstrar.

Hemnets vd, Cecilia Beck-Friis.

De som besöker Hemnet stannar länge på sajten, i jämförelse med tidigare. Att engagemanget är så högt skiljer sig från andra delar av världen. I intervjun med Cecilia Beck-Friis lyfts Italien och Storbritannien fram som exempel på länder där bostadsmarknaden stannat av då länderna haft nedstängningar av samhället. – Det är inte helt oväntat, men effekterna blir väldigt tydliga när man ser siffrorna. I Storbritannien och Italien har antalet nya annonser minskat med mellan 75 och 90 procent, säger Cecilia Beck-Friis.