Priserna återhämtar sig något i Stockholm

Efter nedgångar i vår har bostadspriserna i Stockholm återhämtat sig visar nya siffror från maj. Men det är fortfarande en avvaktande marknad, menar Erik Holmberg, analytiker på Hemnet. – Det krävs nog att det ramlar in lite positiva signaler kring ekonomin och pandemin, annars finns risk för en ny resa ned för priserna, säger han.

Gör som över 50 000 redan gjort – få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg varje vecka.

De senaste veckorna har säljvolymerna gått ned kraftigt, samtidigt som budpremier och försäljningstider pekar mot en fortsatt trög marknad. Just bostadsrätter i Stockholm påverkas mest av coronautbrottet och dess påverkan på samhället.

Under mars och april föll priserna men omsättningen var på en stabil nivå i jämförelse med tidigare år. Men nu har något hänt. I maj har prisnedgången hävts samtidigt som omsättningen minskat något.

– Stockholm sticker ut med minskade försäljningsvolymer, vilket brukar vara ett tecken på att köpare och säljare inte kommer överens. Det är en dragkamp mellan köpare och säljare, säger Erik Holmberg.