Bolån med betalningsanmärkning – så går det till

Att äga sin bostad är ofta en god ekonomisk investering, men det kan vara svårt att ta bolån med en betalningsanmärkning i bagaget. Det finns dock banker som kan hjälpa dig ändå.

– Hos Bluestep Bank låter vi inte betalningsanmärkningar hindra dig från att köpa bostad. Hos oss är din framtida återbetalningsförmåga viktigare än din historik, säger Solomona Kahsay, bolåneexpert på Bluestep Bank. 

Bild: Bluestep Bank.

Drömmer du om att köpa en lägenhet, villa eller sommarstuga men har en betalningsanmärkning? En betalningsanmärkning kan leda till att du blir nekad att ta ett bolån, då många traditionella banker inte tar hänsyn till orsakerna bakom.

Vem som helst kan få en betalningsanmärkning, och det behöver inte betyda att du har dålig ekonomi. Det kan bero på många saker, från att ha borttappad post till sjukdom eller arbetslöshet. Det som är krångligt är att du inte blir av med betalningsanmärkningen förrän tiden löpt ut – ofta är det tre år för en privatperson.

Klicka här om du behöver hjälp med bolån av Bluestep Bank.

Få hjälp med lånelöfte

För att kunna köpa en bostad behöver du först ett lånelöfte från en bank. Lånelöftet är ett preliminärt löfte om ett bolån, och det visar vilket ekonomiskt utrymme du har för att kunna köpa en bostad.

Bluestep Bank kan hjälpa dig med ett lånelöfte, trots att du har en betalningsanmärkning. Istället för att titta på din historia, tittar Bluestep Bank på dina nuvarande och framtida ekonomiska förutsättningar.

Bild: Bluestep Bank.

– Vi tar hänsyn till hela din ekonomi och många olika typer av inkomster i vår kreditbedömning. Målsättningen är att vi tillsammans med dig ska se till att ge dig de bästa förutsättningarna för en trygg och stabil ekonomi, säger Solomona Kahsay. 

Vill du ansöka om lånelöfte hos Bluestep Bank – läs mer här.

”Viktigast är att du kan betala för ditt lån”

Att ansöka om ett lånelöfte hos Bluestep Bank är kostnadsfritt, men det är några kriterier som måste uppfyllas först. Bland annat måste du vara minst 18 år, ha en kontantinsats och ha en taxerad inkomst i Sverige. Lånelöftet gäller i tre månader, men du kan alltid ansöka om en förlängning om du behöver mer tid för att hitta rätt bostad.

– För att få ett lånelöfte hos Bluestep Bank behöver du inte vara fast anställd, för oss är det viktigaste att du kan betala för ditt lån. Vi räknar även in inkomster från till exempel timanställning, vikariat, projektanställning, föräldrapenning eller lön från eget företag, säger Solomona Kahsay. 

Så mycket kostar ett bolån hos Bluestep Bank