”Vi föll för den speciella planlösningen”

Grönskande takterrass, generös takhöjd och ett mysigt loft. Håkan Malmqvist och Annika Pettersson hittade en lägenhet med det lilla extra i Skanskas bostadsprojekt Studio 256. 

Södra Centrum är en ny stadsdel i Göteborg och projektet Studio 256 håller på att bli ett urbant och hållbart kvarter med sina 256 bostäder – ettor, tvåor och treor på upp till 97 kvadrat. Allt bara några spårvagnshållplatser från Götaplatsen.

Håkan Malmqvist och Annika Pettersson flyttade in i sin nya tvåa lagom till att sommaren, men var redan väl bekanta med området.

– Allt man behöver finns i närheten; kommunikationer, affärer och service. Vi trivs bra här och flyttade från en nyproducerad lägenhet i samma område. Flyttlasset gick inte mer än 500 meter, så det var ingen stor omställning på det sättet, säger Håkan.

Läs mer om Studio 256 här.

Den nya lägenheten ligger högst upp i huset och har en egen takterrass, vänd mot kvarterets innergård och omgiven av grönskande trädtoppar. 

– När vi upptäckte Studio 256 var det de lite större tvåorna på högsta våningsplanet som intresserade oss. Vi var ute efter en större lägenhet, utan att behöva lägga till ett extra rum. Den här lägenheten hade en speciell planlösning som vi föll för, och en annan känsla än de vi sett tidigare. 

Håkan och Annika stod på maillistan över Skanskas nyproduktioner och hade redan hunnit titta på ett par andra projekt innan Studio 256 dök upp. 

– Det är en särskild känsla att flytta in där ingen annan har bott och standarden redan ligger på en hög nivå. Man slipper måla och renovera, det är ett skönt utgångsläge. Att flytta in i en nyproducerad lägenhet passar oss väldigt bra och det kommer vi nog att fortsätta med, säger Håkan.

– Processen har varit väldigt enkel och har löpt på utan några förseningar. Skanska har alltid varit snabba med att svara på våra mail med funderingar som har dykt upp längs vägen, förklarar Annika.

Den rymliga tvåan i Södra Centrum är tekniskt sett en två och en halva, tack vare det mysiga loftet som nås från vardagsrummet via en trappa. Den generösa takhöjden gör att lägenheten känns luftig och ljus, men tillför också lite oväntade svårigheter.

– Vi har fem meter i takhöjd, så det är en utmaning att få upp lampor. Det är förstås ett lyxproblem, och vi får ju en timme hantverkshjälp av Skanska. Den kommer vi definitivt använda till att få upp takkronan, säger Håkan och skrattar.

– De största fördelarna med att köpa nyproduktion är att allt är nytt och fräscht. Går något sönder är det bara att ringa så kommer någon och fixar det. Men man får förstås lite lätt ångest av att sätta första repan i det nya golvet eller första spiken i väggen, men den känslan lägger sig efter ett tag.

Mer information om Studio 256 hittar du här.