Fler tror på stigande bostadspriser

Fler tror att bostadspriserna kommer stiga än sjunka, det visar Hemnet köparbarometer. 

– Andelen som tror på stigande priser är också den högsta sedan i september förra året, säger Hemnets talesperson Staffan Tell. 

Vill du ha koll på bostadsmarknaden? Skaffa Hemnets nyhetsbrev!

För första gången sedan september förra året är det fler som tror att priserna ska stiga än de som tror att de ska sjunka. Andelen som tror på stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna har ökat till 27 procent i september från 22 procent i augusti, medan andelen som tror på sjunkande priser ökat till 26 från 24 procent.

– Andelen som tror på både stigande och sjunkande priser ökar. Det tror vi återspeglar den fragmenterade marknad vi har just nu där det å ena sidan är piggare budgivningar men å andra sidan ett högt utbud och ovanligt många försäljningar som inte går i lås, säger Staffan Tell.

LÄS MER: Utgångspriset för nyproduktion sjunker