Antalet sålda bostadsrätter ökar igen

Antalet sålda bostadsrätter på Hemnet ökar, framförallt i Stockholms innerstad.

I Stockholms innerstad såldes det i oktober 17 procent fler bostadsrätter än motsvarande månad i fjol. I hela Sverige såldes det 3 procent fler bostadsrätter än i oktober 2017.

– Bortsett från i juli, som inte är lika representativ eftersom omsättningen är så låg, var det i oktober den första ökningen av försäljningen i årstakt i riket sedan det skärpta amorteringskravet infördes. Detta är i linje med den övergripande bilden av en långsam stabilisering av marknaden, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

En orsak till förändringen kan vara att säljare har anpassat sig till marknaden och blivit mer realistiska. Det gör att köpare och säljare i större grad kan mötas.

– Den här kraftiga ökningen vi ser Stockholms innerstad kan vara ett tecken på ett skifte på bostadsmarknaden. Trender startar ofta här och det blir nu intressant att se om resten av landet följer efter Stockholm, säger Staffan Tell.

LÄS MER: Ingen prisökning i oktober