Kvarteret du kommer att längta hem till

Vissa platser är mer än ett bostadsområde. Det är platser som de boende identifierar sig med och känner stolthet över. Nu byggs Lanternan, ett nytt kvarter i just ett sådant bostadsområde i Malmö, Limhamn Sjöstad.

Flera lägenheter i Lanternan bjuder på utsikt över sundet.

Limhamn Sjöstad ligger i sydvästra Malmö, med Ön och havet precis utanför dörren. Det är på många sätt ett unikt område med city, havet och kontinenten nära. Här bygger Skanska Nya Hem Lanternan, ett helt nytt kvarter för den som drömmer om att bo vid havet. – Känslan är nästan overklig. Limhamns sjöstad är så mycket mer än ett vanligt bostadsområde. Du bor i stan, i naturen, vid kusten, nära allt eller väldigt privat, det är vad du väljer, säger Anders Derwing, projektutvecklare på Skanska Nya Hem.

Uppleva hur det är att bo i Lanternan – gå på visning i Skanskas visningslägenhet den 16 juni. Läs mer här.

Speglar området

Lanternan speglar sitt område med öppna ytor, ett antal lägenheter med stora terrasser mot havet och närhet till Malmö city. Om du jobbar i city kan du ta cykeln till Limhamn Sjöstad på 20 minuter och på vägen cyklar du förbi bland annat Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och Ribban. Närheten till naturen präglar inte bara Lanternan, utan hela området. – Du kommer varje vecka att uppmärksamma årstiderna och naturens skiftning på ett nästan brutalt sätt. Ena veckan kan du knappt gå upprätt i motvinden för att nästa vecka simma, 20 meter utanför din ytterdörr. Eller så sitter du bara med fötterna på balkongräcket och njuter, säger Anders Derwing.

Illustration som visar hur Lanternan kommer att se ut färdigbyggt.

Svanenmärkt kvarter

Kvarteret Lanternan består av två hus som båda är Svanenmärkta, vilket innebär att de har låg energiförbrukning och noga utvalda material, vilket innebär minimal klimatpåverkan.

Det finns dock ett problem för den som flyttar till Limhamn Sjöstad. Sannolikheten är hög att mycket av arbetstiden kommer att gå ut på att längta hem till både området och lägenheten. – På Limhamns sjöstad lever du mer än bara ”bor”. Du har närheten till havet och lugnet men du har ändå nära till storstadspulsen när du önskar, säger Anders Derwing.

Anmäl ditt intresse och gå på visning av Lanternan.

”Du kommer varje vecka att uppmärksamma årstiderna och naturens skiftning på ett nästan brutalt sätt”, säger Anders Derwing.