Färre tror på sjunkande bostadspriser

Andelen av besökarna på Hemnet som tror på sjunkande bostadspriser minskar i april, samtidigt ökar andelen som tror på stigande priser.

Få full koll på bostadsmarknaden med Hemnets nyhetsbrev – klicka här.

Hemnets nyligen genomförda köparbarometer visar en positiv trend i tron på bostadspriser. Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet, menar att det pekar på en piggare bostadsmkarnaden. – Den försiktigt positiva trenden fortsätter, andelen som tror på sjunkande priser minskar och andelen som tror på stigande priser ökar. De närmar sig varandra. Vi har också sett en del tecken på en piggare marknad, bland annat lite snabbare affärer, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Andelen som tror på sjunkande bostadspriser de närmaste sex månaderna minskar till 24 procent i maj från 25 procent i april, medan andelen som tror på stigande priser ökar till 23 från 22 procent.