Tydliga tecken på en piggare marknad

Tron på bostadsmarknaden är stark, det visar nya siffror från Hemnet.– Direkt efter sommaren och på senvåren brukar utbudet vara som störst. De mest attraktiva bostäderna tenderar också att säljas först, med en stark marknad prismässigt i spåren av utbudstoppar, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet.

En nyligen genomförd genomgång av Hemnets siffror visar att budpremien, alltså skillnaden mellan utgångspris och slutpris, ökar. I Stockholms innerstad steg budpremien till 10 procent i augusti, det är för första gången sedan 2017. På riksnivå har budpremien stigit till 6,2 procent under vecka 33, den högsta siffran sedan oktober 2017. – Högre budpremier är ett av flera tecken vi har sett på en piggare marknad. Andelen köpare som tror på stigande priser är nu också på den högsta nivån sedan september 2017 – 29 procent, enligt Hemnets mätningar. 17 procent tror på lägre priser, säger Staffan Tell.

Budpremien är skillnaden med utgångspris och slutpris.