Högsta kvadratmeterpriserna i landet

Under augusti och september 2019 har det sålts lägenheter till riktigt höga priser, men ingen är i närheten av det dyraste objektet. Med ett kvadratmeterpris på 215 000 kronor utklassade våningen på Strandvägen i Stockholm motståndet.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Under augusti och september var den dyraste lägenheten i Göteborg, per kvadratmeter, en etta på Vegagatan i Linnéstaden som kostade 106 500 kronor per kvadratmeter. I Malmö var det en etta på Sundspromenaden som gick loss på 71 250 kronor per kvadrat. I Stockholm däremot såg priserna annorlunda ut. –  Det finns en överslagsberäkning som säger att kvadratmeterpriserna är ungefär 50 procent högre i Göteborg jämfört med i Malmö, och att priserna i Stockholm sedan är 50 procent högre än i Göteborg. Den stämmer ganska bra om man tittar på de här tabellerna. Det är olika förutsättningar på de olika marknaderna, säger Staffan Tell presstalesperson .

Vad kan trigga höga kvadratmeterpriser? – De som sticker iväg är ofta små men har en relativt praktisk planlösning så att man ändå kan bo där. Har de sedan charm och karaktär är det något som brukar göra att priset sticker. Högt läge och balkong bidrar också”, säger han.

Dyraste kvadratmeterpriserna i Göteborg, Stockholm och Malmö:

Göteborg

Stockholm

Malmö