Färre bostadsrätter till salu i december

I december 2019 fanns det 13 743 bostadsrätter till salu i Sverige. Det var 10 procent färre jämfört med samma månad 2018.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

– Bostadsmarknaden återhämtade sig under 2019 och det gick snabbare att sälja bostäder. Detta har lett till att utbudet av bostäder till salu har minskat. Det finns en hel del faktorer som talar för att bostadsmarknaden kommer att vara stabil under 2020 och att utbudet kommer att fortsätta att minska, säger Staffan Tell talesperson på Hemnet.

Minskningen för utbudet av bostadsrätter är betydligt större i Stockholm jämfört med resten av landet. I Stockholms län var utbudet i december 2019 15 procent lägre jämfört med samma månad 2018. I Stockholms innerstad var minskningen hela 30 procent. I Västra Götalands län och Skåne län var minskningen 7 respektive 6 procent vid motsvarande jämförelse.