Hemnetbesökare tror på stigande bostadspriser

Förväntningarna på bopriserna bland Hemnets besökar visar på en återgång som nästan landar där läget var innan coronakrisen, det visar Hemnets köparbarometer.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

För augusti månad räknar 34 procent med stigande bostadspriserna de närmaste sex månaderna. En siffra som kan jämföras med 26 procent för juli månad. Andelen av bostadsintressenterna från Hemnet som tror på sjunkande priser minskar samtidigt från 27 procent till 20 procent.

– Vi ser en tydlig återhämtning för prisförväntningarna. Det är nu fler som tror på stigande bostadspriser än innan oron för coronaviruset slog till på allvar, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet.

I mars, liksom januari, trodde 33 procent på uppgång och 16 procent på nedgång, enligt Hemnets köparbarometer.