Kulturhistorisk enrummare i kryssvalv väcker nyfikenhet

Denna unika enrummare, belägen i ett kryssvalv i hjärtat av Visby, har fått många Hemnet-hjärtan att slå lite extra. Ta en titt in i detta kulturhistoriskt arv med rejäl charm.

Foto: Fastighetsbyrån Gotland

Lägenheten, med en totalyta om 43 kvadratmeter fördelat på ett rum och kök har ett stort,  kulturhistoriskt värde. Kryssvalvet, som utgör större delen av bostaden, är nämligen bevarat från mitten av 1200-talet. Valvet har sedan omsorgsfullt gjorts om till bostad där de stenväggarna och taket ger lägenheten en unik charm och känsla.

En bostad likt denna är något som är högst ovanligt i detta område av Visby innerstad och det gör den till ett unikt hem.

– Bostadens charm är helt klart den mysiga och nästan andaktsfulla känsla som finns. Detta är en bostad för någon som på riktigt vill känna att det bor i en medeltida stad, berättar Cecilia Daun, mäklare på fastighetsbyrån Gotland.

Läs mer om bostaden här.

Foto: Fastighetsbyrån Gotland

Foto: Fastighetsbyrån Gotland