Rekordmånga vill köpa ny bostad: ”Historisk hög nivå”

Nästan varannan Hemnet-besökare planerar att köpa en ny bostad de närmaste sex månaderna. Det är den högsta nivån som uppmätts sedan Hemnet började mäta köpintention i september 2017.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

46 procent av besökarna på Hemnet svarar att de planerar att köpa bostad de närmaste sexmånaderna. Det är en ökning med 7 procent jämfört med samma månad 2020, och 21 procent jämfört med samma månad 2019.

– Att människor spenderar mer tid i hemmet är säkert en orsak till att fler nu ser överboendesituation. Vi ser även att prisförväntningarna ligger på en historiskt hög nivå och det är tvåfaktorer som talar för en stabil utveckling på bostadsmarknaden den närmaste tiden, säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet