Rivstart för bostadsmarknaden 2021

Den heta bostadsmarknaden förra året har tagit klivet in i 2021. Under årets första veckor har det kommit ut något färre bostäder på Hemnet än normalt, men samtidigt har det sålts fler än brukligt. Mängden sålda bostadsrätter är 18 procent fler än under motsvarande period 2020.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

– Vi ser en fortsättning på den starka hösten. Det kommer ut ungefär lika många nya bostäder till salu som vanligt samtidigt som det säljs mycket. Det talar för att vi fortsatt kommer att ha en stark marknad och stigande priser. Det finns inga tecken på någon avmattning, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg.

Erik Holmberg pekar på att det är säljarens marknad just nu, mycket tack vare ett lågt utbud och hög efterfrågan.

Nästan varannan Hemnet-besökare planerar att köpa en ny bostad de närmaste sex månaderna. Det är den högsta nivån som uppmätts sedan Hemnet började mäta köpintention i september 2017.

46 procent av besökarna på Hemnet svarar att de planerar att köpa bostad de närmaste sexmånaderna. Det är en ökning med 7 procent jämfört med samma månad 2020, och 21 procent jämfört med samma månad 2019.