Bostadspriserna fortsätter att stiga

Under februari steg priset på bostäder i genomsnitt med 2,3 procent, jämfört med januari. För bostadsrätter steg priser 1,6 procent, medan villapriserna steg till 2,8 procent, rapporterar Valueguard Hox-index.

För tredje månaden har villapriserna stigit över 15 procent under en tolvmånadersperiod. Det är första gången det inträffar sedan 2005, då Valuegard började följa prisutvecklingen på Sveriges bostadsmarknad.

Mest ökade bostadspriserna i Malmö, där bostadsrätter ökade med 2,5 procent och villapriserna med 6,2 procent. I Stockholm var ökningen 1,4 procent för bostadsrätter, respektive 4,4 för villor. I Göteborg ökade priset för bostadsrätter med 1,5 procent och villapriserna med 0,5 procent.

Mätningen går tillbaka till februari i fjol, det vill säga månaden innan pandemin slog till. Det innebär att uppgången på bostadspriser är tillbaka till en nivå innan Covid-19.