Rekordmånga sålda lägenheter

I september rapporterades det 11 753 sålda lägenheter på Hemnet. Det är den högsta noterade säljvolymen för lägenheter under en enskild månad så långt tillbaka som Hemnet har en sammanhängande tidsserie.

Gör som över 100 000 andra redan gjort – registrera dig för Hemnets nyhetsbrev.

Lägenheter, liten

Jämfört med september månad 2020, vilket var den tidigare rekordnoteringen, ökade antalet försäljningar med 4 procent. Samtliga storstadslän noterade rekordhöga försäljningsvolymer för lägenheter i september.

Även på villamarknaden var aktiviteten hög sett till antal försäljningar. Totalt rapporterades det 5 454 villaförsäljningar under september vilket är det högsta septembernoteringen så långt tillbaka Hemnet har data och något över september månad 2020. I Skåne län var det dessutom den högsta noteringen av antal sålda villor under en månad så långt tillbaka som Hemnet har en sammanhängande tidsserie och hela 21 procent fler än i september i fjol.

– Den höga aktivitet som präglat marknaden det senaste året fortsatte även i september. Det är ett högt inflöde av bostäder på marknaden och en fortsatt hög efterfrågan vilket möjliggör dessa höga säljvolymer, säger Erik Holmberg.